Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt D88 REPREZENTACYJNY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 143
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 1 month później...

Witam,

jestem obecnie na etapie scianek działowych i powiem Wam ze powoli ten dom mnie wykańcza aż jestem prawie załamana ! zbrojenie stropu jest prawie jak w schronie bombowym ze aż sie śmieje ze nie będziemy mieć zasięgu :) , przekroje drewna sa przesadzone a co za tym idzie że drogie jest drewno na ten dach jak chol....! uważam ze mozna było ten dom zaprojektowac troche "tanej" !! Kierwoniczka budowy, wykonawca, ciesla są w szoku ze pierwszy raz widzą aby taki dom było zaprojektowany z takich materiałow ... szczególnie jesłi chodzi o zbrojenie ...... i grubości prętów metalowych, belek zbrojeniowych ...itp.

P.S. jak porównuje dom siostry który jest jeszcze wiekszy, dach hmmm podobny .... to zurzyła o 1/4 mniej betonu, zbrojenia, drewna...

• 2 months później...
  • 4 weeks później...

Witam,

Czy ktos z Was zastanawial sie nad tym projektem?

http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=512&IdKolekcji=

Niby fajny ale wydaje mi sie ze pokoje u gory beda strasznie male i klitkowate?

Jakie sa Wasze odczucia co do tego projektu?

Oczywiscie uwago architektoniczne tez mile widziane patrzac z perspektywy kosztow budowy :D

Pzdr

Moim zdaniem to przykład domu na pokaz. I te koszty (jeśli o nie pytasz to widocznie są dla ciebie ważne)- ogromna kubatura niewspółmierna do powierzchni, skomplikowany duży dach (317 m) i nietypowe okna, lukarny, balkon . Moim zdaniem przerost formy nad trescią, ale przyznam że może się wizualnie podobać

Poza tym bez podniesienia ściany kolankowej rzeczywiscie na górze nie będzie dużo przestrzeni

Witaj,

Wizualnie dom jest bardzo ładny .Powiedziałabym że się elegancko prezentuje.

Parter dość przestronny, i fajnie rozplanowany.

Ale pokoje na pietrze bardzo małe , zwłaszcza ten co ma zaledwie 8,9 m2.

Bez podniesienia ściany kolankowej o jeden lub nawet dwa pustaki tak jak napisała martka80 będzie nie wiele miejsca .

Zapraszam Cię do ocenienia mojego przyszłego domku , też mam projekt dopiero wstępnie wybrany ,

http://forum.muratordom.pl/projekt-gl-430-feniks-studio-atrium,t120213.htm

:)

• 2 months później...
Proszę o kontakt z osobami ,które wybudowły dom z muratora D88 Reprezentacyjny.Jeżeli jest to możliwe chciałabym obejrzeć ten dom w rzeczywistości ,więc byłabym wdzięczna za adres,gdzie mogę obejrzeć.Z góry bardzo dziękuję a adres proszę przesłać na meila [email protected] :D

• 1 month później...
  • 2 months później...
Nic nie wiem czego oczekujesz od domu, ile osób m w nim mieszkać, czy musisz bardzo liczyć się z kosztami, ale dla mnie super. Jest duży, ale nie za duży, na wszystko jest miejsce, spiżarka, garderoby, pom. gospodarcze. Na pewno wygodnie będzie się w nim mieszkało. W dodatku jest bardzo ładny. Sama bym taki wybudowała gdybym nie budowała innego :wink: