annaelte 26.07.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Witam, będziemy mieszkać we czworo, dwoje dorosłych i dwoje dzieci oczekiwania nasze spełnia w zupełności rozkład pomieszczeń nam odpowiada nie jestem pewna co do szczegółów różnych jakieś wejścia wyjścia, okna, ale to można pozmieniać na etapie adaptacji... jednak każda uwaga będzie cenna, zawsze cudze świeże spojrzenie jest bardziej obiektywne niż zakochane w domu oczy ... pozdrawiam anna lt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaelte 26.07.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 my szukamy domku już bardzo długo od przeszło 1,5 roku byliśmy już zdecydowani na projekt indywidualny bo nie mogliśmy nic gotowego co nam odpowiadałoby znaleźć (ale jego koszt 20 000) jednak nas przerósł... cena tego naszego domku mnie przeraża 473 000 netto!? do tego VAT jak sądzę (nawet nie wiem, jak to teraz jest z tym Vatem, czy 7%, czy 22%, czy coś zwracają potem, czy nie?) ale liczę że u nas na Lubelszczyźnie wyjdzie trochę taniej no i systemem gospodarczym będziemy budowali to już 10-20 % taniej niż cena z kosztorysu może uda się taniej... i tak czeka nas kredyt tylko później spłaty będzie...;( a jeśli nie tajemnica to jakie domek budujesz ? nie wiem je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skilll 26.07.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Bardzo ładny.Sam bym się ku niemu przychylił gdyby miał jedno pomieszczenie więcej na parterze i pełną łazienkę.My jesteśmy młodym małżeństwem. Rodzina dopiero będzie się powiększać więc szukamy czegoś co można wybudować na dwa etapyChyba najrozsądnieja będzie propozycja studia ARCHECO projekt GAWRONco Wy o tym sadziciehttp://domdlaciebie.com.pl/?akcja=szczegoly&id_domku=137&unset=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaelte 26.07.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 projekt w porządku, ale jak szukać zła to: jak dla mnie trochę mała kubatura jak dla takiej powierzchni użytkowej... brak spiżarki, pralni dyskwalifikuje ten projekt dla mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwona 26.07.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Ja buduję taki domek:http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w4912.htmlGaraż jest powiększony, więc nad garażem znalazło się miejsce na sypialnię i garderoby. Powierzchnia i kubatura też podobne do twojego domku, Szukałam "tylko" pół roku. Nadal lubię pooglądać sobie projekty, ale nie znalazłam dla siebie nic lepszego i wciąż jestem zadowolona z wyboru. U nas będziemy mieszkać w piątkę- rodzice, dwoje dzieci i babcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaelte 26.07.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 fajny domek, prosta bryła i dach dwuspadowy takiego domu my też szukaliśmy dach dwuspadowy przez nieskomplikowanie tańsza budowa, mniej materiału, więcej miejsca na poddaszu no i parametry energooszczędności korzystniejsze, ale... nie mogliśmy trafić w środku z pasującym nam rozmieszczeniem ja to i tak oprócz gabinetu chciałam na dole jeszcze pokój rekreacyjny, który mógłby (lub gabinet) służyć w razie czego za gościnny... ale stryszek jest spory, więc jakiś rowerek i matę da radę tam rozłożyć na zimę)) jednak ten ED88 nam pasuje jest w gruncie rzeczy nieskomplikowany na planie kwadratu + garaż co do ceny, wasz domek na I kwartał 2007 wychodzi za 303 000, a jak to wygląda teraz? dużo drożej Wam wychodzi? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaelte 26.07.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 aha i my mamy wjazd na działkę od południa:(a dom postawimy bokiem (o ile pozwolą...)bo z kolei w wypisie mamy mieć drogę wewnętrzną od północy i stamtąd dojazdwolę więc aby dom stał bokiem i wtedy czy z tej czy z drugiej będzie wjazd na działkę nie ma problemu....akurat nasz projekt nam tak pasuje.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwona 26.07.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 O, widzę, że link do projektu nie działa, ale poszukałaś . Ja mam 2 pokoje na dole bo kotłownię przeniosłam o garażu a w miejscu kotłowni powstał pokój komputerowy mojego męża. Co do cen nie wiem bo domek jeszcze nie skończony i nie wiem czego dotyczy te 300 tys. Jeżeli stanu surowego zamkniętego to jeszcze zostanie. Pod klucz to zależy od standardu wykończenia, ale skromnie trzeba jeszcze 150 dodać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaelte 27.07.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 no właśnie...jeszcze wykończenie domu...;( przeraża mnie to wszystko i tylko sobie ciągle tłumaczę, że warto, że własny dom to jest to... i że dość mieszkania w bloku... my rozważaliśmy naszą sypialnię na dole... ale doszłam do wniosku, że za dużo swobody moi synowie mieć nie mogą... więc wolę mieszkać z nimi na górze i mieć na nich oko w naszym projekcie najbardziej się boję, że ten dach będzie nas sporo kosztował... a czym kryjecie? my rozważaliśmy dachówkę cementową, ponoć tańsza od ceramicznej a ma lepsze parametry bo blacho dachówką nie chcę tylko nie wiem, jak to sie ułożę, bo jak będzie brakować kasy to zejdziemy z tych naszych założonych standardów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwona 27.07.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Nasz domek jest przykryty dachówką cementową- jest tańsza od ceramicznej a równie trwała i moim zdaniem ładna. Co do blachy to sprawdź sobie ceny- za dobrą blachę zapłacisz o wiele więcej niż za dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kunat 29.08.2008 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Cześć Annaelte, Właśnie też rozpatrujemy zakup projektu Ed88. I już jestesmy przekonani na 99% że to jest właśnie to. Chociaż planujemy drobne zmiany, typu zabudowa drzwi, dodatkowe okno itd. Jednak wydaje mi się że każdy nanosi drobne zmiany jeżeli się decyduje na gotowy projekt. Chodzi o to żeby wybrać taki projekt, żeby tych zmian było jak najmniej. Chciałabym zapytać, czy już zakupiliście ten projekt?? Czy schowek nad garażem dałoby się zagospodarować pod pokój?? Szkoda żeby taka dodatkowa przestrzeń się marnowała, a zawsze to można by było ładnie urządzić. Ponadto czy planujecie jakieś zmiany na poddaszu?? My rozpatrujemy jeszcze postawienie dodatkowej ściany za garażem - na poziomie filaru. Konstrukcja dachu akurat jest tak przemyślana, że spokojnie można będzie wygospodarować dodatkowy schowek. A zawsze się przyda takie miejsce na postawienie chociażby kosiarki i inn. urządzeń ogrodniczych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcze 14.09.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Czy ktoś z forumowiczów budował tez dom w okolicach Wrocławia /chętnie zobzcyłbym ten dom w realu/? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna lt 09.01.2009 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Witam, nie wiem, czy jesteście nadal zainteresowani projektem ed88 my z mężem kupiliśmy ed88 i jesteśmy na etapie adaptacji pozdrawiamanna i daniel tomczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna lt 09.01.2009 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Witam, kupilismy ten projekt i jestesmy na etapie adaptacji, jak juz zaadaptujemy to wypisze wszystkie zmiany:-)czy ktoś kupił projekt ed88?a może już zbudował lub buduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Merka_23 22.05.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 jak to komus pomoze ja zbudowałam D88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna83 15.06.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 jezeli tak to czy moglby sie podzielic spostrzeniami,jakie koszty,moze zdjecia?moj adres mail:[email protected] dziekuje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
red.vesper 05.07.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Witam sredecznie,jesteśmy zainteresowani budową domu ED88. Bardzo cenne byłyby dla nas informacje dotyczące kosztów budowy oraz ewentualnych trudności przy jego realizacji. Wydaje nam sie, iż koszt budowy podany przez Muratora jest zawyżony.Jak to wyglądało u Pana? Czy wprowadzał Pan jakieś zmainy w projekcie? i czy można liczyć na fotki z budowy i koncowego efektu chyba ze buduje pan na terenie mazowieckiego to chetnie zobaczymy dom w realu. Z niecierpliwością czekamy na odpowiedz. POZDRAWIAMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Merka_23 08.07.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 ja zbudowałam D88 .... moje koszty budowy wyszły o wiele droższe niż w Muratorze (sam dach 100 tyś) - musze zaznaczyc ze dom stawiałam w tzw. buuumie teraz robocizna i materiały o wiele tańsze. Jak jest dobra ekipa to trudnosci nie ma.... no moze wieźba, strop (boże zbrojenie jak w bunkrze). Robiliśmy pare zmian. Prosze o adres mailowy na priva to wyślę trochę zdjęć pozdrawiamMarzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
red.vesper 08.07.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Witam, dziekuje za odpowiedz-))To w jakiej kwocie zamknęła się Pani w budowie? mój mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nigri 27.07.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Witam, od września mieszkamy w domu D88. Dach był rzeczywiście dość drogi, ale wygląd i cały kształt domu wynagradza ten koszt. Rozmieszczenie pomieszczeń jest rewelacyjne, a ich wielkość jest większa niż się spodziewałam. Pomieszczenie nad garażem jest bardzo duże, w związku z tym dodaliśmy dwa okna połaciowe i spokojnie można je wykorzystać na dodatkowy pokój. Jedyne co zmieniliśmy w projekcie to zrezygnowaliśmy z drzwi do spiżarki od przedpokoju, umywalke w pom. gosp. przenieśliśmy pod okno oraz zrezygnowaliśmy z grzejnika na ścianie kominka w zamian zrobiliśmy ogrzewanie podłogowe.Zrezygnowaliśmy również z jednego komina. My zakochaliśmy się w tym projekcie od pierwszego wejrzenia i ta miłość trwa do dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts