Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt D88 REPREZENTACYJNY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 143
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Merka czy ty masz d88 w lustrzanym odbiciu? Patrze a to inny domek dopiero później się zorientowałam :lol: Zmiany które wprowadziłaś są ok ale trudno mi je zobaczyć na tych zdjęciach, ale myslę ze powiekszenie łazienki na górze to dobre posunięcie. A co sądzisz o moim parterze?? Jak ci się podoba?? zaznaczam ze nie jest to wersja ostateczna, bo architekt zapomniał o paru szcegółach np. oknach :roll: w jadalni :lol:

Tak mam domek D88L. Twoj parter jest super :D ... teraz tak z mezem patrzymy ze równiez mogliśmy powiekszyć łazienke na dole .... no ale trudno :( ...... dziś złożyliśmy o pozwolenie ... no i kupiliśmy cegłe, bloczki betonowe..... najbardziej zaskoczeni jesteśmy wielkością dachu .... :roll: - dopiero teraz zobaczyliśmy ile on ma metrów kwadratowych :o

Twoj parter jest super

dzięki :lol: Też mi się podoba :oops: mój architekt się postarał :D prześle ci wersję ostateczną jak będę już ją posiadała, będzie jeszcze lepsza

najbardziej zaskoczeni jesteśmy wielkością dachu .... - dopiero teraz zobaczyliśmy ile on ma metrów kwadratowych

ile?? :-? co prawda ja będę miała mniejszy, bo bez garażu i dachu nad tarasem, ale i tak ten dach nie należy do najtańszych :cry:

Ale wiesz co pomimo to postanowiłam że będzie kopertowy bo nam się taki podoba, nie powinnam tego pisać ale nie chcę domu stodoły, bo mi się taki nie podoba. Dla nas ważny jest też wygląd domu z zewnątrz :oops:

Tuszka

zmiany na górze są niewielkie tzn. łazienkę przesunęliśmy na drugą stronę tak aby była w pionie, zlikwidowalismy pom gospodarcze i zrobiliśmy z niego wiekszą garderobę, dzieki czemu mogliśmy zllikwidować te smieszne garderoby w pokojach od strony ogrodu. Zmieniliśmy okna w tych pokojach na połaciowe, ale jeszcze się zastanawiam czy to aby dobry pomysł :roll: , tańsze na pewno ale czy praktyczniejsze? :roll: Nie mam jeszcze projektu góry (jeszcze pracuje nad nimi nasz projektant) ale jak tylko bede go miała to wkleje na forum. Na dole też będą zmiany bo projektant zapomniał o oknie w jadali i zapomniał cofnąć nieco ścianę salonu w głąb domu, tak aby powstał taki naturalny daszek nad tarasem :lol: , ale to można zmienić, także ostateczną wersję tez jeszcze postaram się pokazać.

Tuszka niewiem czy zauwazyłaś ale projekt został nieco powiększony aby właśnie uzyskać nieco miejsca na większą łazienkę i pom. gospodarcze. zmieniliśmy nieco też układ schodów. Do pom gospodarczego wchodzi się tak jak by pod schodami i pom. gospodarcze jest trochę niżej od reszty domu. Jak chcesz prześlę ci na priva jego wizualizcję ?

Witam :D

dawno mnie nie było ..... co do wielkości dachu to jest prawie 320 mkw. (powiem ze sporo) ...mam do was pytanie ? jaki kolor dachowki bedziecie kładli (bo w konu decyzja padla na dachowke a nie na blachodachowke) ... ja zastanawiam się nad dachowką Roben czarno-brązowa ??? (bo odcienie czerwieni mi jakos tak nie pasuja) tylko teraz jakie okna, drzwi, podbitka, brama garazowa rynny no i elewacja do tego ????

mam juz swoje dwa typy zestawien ciemnego dachu (moge przeslac mailem jak ktos chce) ale czekam na Wasze opinie......

• 2 months później...
  • 2 weeks później...
Witam :) po długiej przerwie, jestesmy wlasnie po zalaniu fundamentów :), oplacie za dach, stropu, cegły, okien i ku...a innych pośrednich oplatach typu geodeta do wytyczenia, studnia, wywiezienie gliny, piach do wsypania, suchy beton do szalunkow, garazu budowalnego ..... wiec jak sa jakies pytania to prosze dajcie o info ..... zdjecia tez mam ale tylko wykopów.... bo reszty jeszcze nie zrobiłam .....