agamon 11.04.2003 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 Ja takze jak Krzys 17 zdecydowałem sie na Winnerberga 19 , poprostu dostałem dobry upust i wyszło taniej jak Teriva i w cenie Ferta Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 11.04.2003 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 ja wybrałem płytę żelbetową, zgadzam się,że to rozwiązanie jestpraco- i czasochłonne,ale to wszystko zrobiliśmy sami tj. teść,żona i ja. Nie skorzystałem z oferty brata, który prezesuje firmie budowlanej, która produkuje pustaki stropowe, gdyż pozsumowaniu kosztów belek, pustaków, dodatkowych prętów rozdzielczych i betonu b-20 wyszło poprostu drożej od naszego wysiłku i kosztu płyty żelbetowej. Nasz projektant, pracowniaPIK też preferuje z doświadczenia płyty żelbetowe, gdyż nie występują pęknięcia na styku płyt czy belek i ja się z tą opinią zgadzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arsen 14.04.2003 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Sergio, wybacz, ale to TY napisałeś "uzywa sie JAKIEGOŚ tam klawiszowania" w poście wysłanym: 2003-04-10 11:30 Klawiszowanie to nie pękanie, ale wzajemne przemieszczenia się płyt, które mogą spowodować peknięcia tynku... A jak chcesz porozmawiać o grzeczności, to idź na jakieś forum na ten temat Przy stropach zelbetowych monolitycznych ważne jest poprawne wykonanie zbrojenia, mogą się zdarzyć pęknięcia w narożnikach płyt źle zazbrojonych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts