Kowalik 12.09.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Piszcie, piszcie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 12.09.2006 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Chętnie poczytam Twój dziennik Z tą sprzedażą mieszkania i kupnem ziemi to był super pomysł. No chyba, że komuś towarzystwo autostrady odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kowalik 13.09.2006 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Witam Rom Bardzo mi miło gościć Ciebie Serdecznie zapraszam do lektury. Pocieszyłeś mnie, bo jak na razie na tym etapie w którym obecnie tkwię - brak mieszkania ( a ceny tak ładnie poszły w górę ) i brak możliwości zaczęcia budowy oraz mieszkanie w wynajętym mieszkanku - nie jestem juz taka pewna słuszności decyzji. Ale optymistycznie podchodząc czekam na pozwolenie, czekam....pełna nadziei że lada moment je dostanę i ruszę z kopyta Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 13.09.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Najważniejsze to być dobrej myśli i wierzyć, że uda się w tym roku ruszyć. Ja zaczynałem fundamenty w pażdzierniku zeszłego roku, w kwietniu ruszałem z murami a teraz już mieszkam - na niewykończonym wprawdzie ale co mi tam ...i tak jest fajnie Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kowalik 13.09.2006 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Rom, Pocieszyłeś mnie. Wprawdzie z moich obliczen aktualnych do wczoraj brałam właśnie datę 2 pażdzernika za początkową na placu boju, ale teraz zostaje mi czekać na łaskawość Pani ze Starostwa Masz rację, będę dobrej myśli i pozytywnie nastawiona zostaję żę zacznbe w tym roku i może się stan surowy uda..... No cóż czekamy zobaczymy Z chęcią obejrzłałabym jaki masz dom Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 13.09.2006 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Domek widoczny na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kowalik 13.09.2006 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 No wiem wiem, widzę, ale czy pisałeś może dziennik. Chętnie poczytałabym o losach budowy, wsparła na wiedzy Poprzeżywała losy hihih Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 13.09.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Niestety nie prowadzę dziennika Ale trochę zdjęć powklejałem tutaj: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=38547&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 13.09.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Hej, hej to ja z rewizytą! Podoba mi się Twoja gwałtowność w podejmowaniu decyzji - wróżę rychłe zakończenie budowy! Bo tak naprawdę liczy się tu właśnie umiejętność podejmowania szybkich decyzji... Jeśli zdążysz posiąść prawomocne i odczekane potem pozwolenie na budowę, to radzę zacząć i zrobić cokolwiej przed zimą - chociaż stan zero - czyli fundamenty i np. płytę (nie wiem jak to się nazywa, bo u mnie jest piwnica) parteru. Wiosną raźniej będzie ruszyć do boju! A teraz warto zadbać o drogę dojazdową i media czyli rury wszelakie. Można też ogrodzić działkę, bo na to chyba nie trzeba mieć pozwolenia? Jesień to dobry czas na budowanie bo materiały tanieją bardzo! Napisz coś więcej - z czego budujesz, i załącz jakiś link do projektu, bo tu wszyscy ogromnie lubią zaglądać do cudzych domów, do środka! Pozdrawiam, i życzę szybkiego zakończenia papierologii! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kowalik 13.09.2006 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Witam jk69 Bardzo miło mi gościć w skromnych progach Dziekuję za słowa otuchy, lecz ta zawrotna prędkość decyzyjna nie zawsze wychodzi mi na dobre A progi prezentują sie tak Jeśli chodzi o materiał z którego buduję, też zadaję sobie to pytanie. Najpierw była silka, teraz chyba gazobeton..Chetnie przyjmę wszelkie rady i porady Pozdrawiam również i obserwuję postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kowalik 13.09.2006 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m41079c3dc1c3b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 13.09.2006 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m41079c3dc1c3b Piękny domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 13.09.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 dzień dobry!! Witam nowego forumowicza i czekam na dalszy rozwój wydarzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 13.09.2006 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Witaj, papierologia jest najmniej przyjemną częścią budowy, przez którą niestety trzeba przejść - czy się tego chce, czy nie. Najważniejsze by nie tracić dobrej myśli, że w końcu się doczekamy ... Projekt Waszego domku jest z mojej "ulubionej" pracowni (choć ostatecznie swój domek wybrałam z innej ). Ciekawa jestem jakich zmian dokonaliście przy adaptacji. Jeśli nie chcesz tracić czasu czekając na pozwolenie, proponuję rozejrzeć się po najbliższych składach budowlanych, hurtowniach i sprawdzić ofertę cenową. Później już będzie wiadomo gdzie kupić najkorzystniej. Powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kowalik 14.09.2006 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Super że tu zagladacie Dzieki za miłe powitanie i Wasze słowa tak mnie koja na duszy.. Od razu lepiej w grupie, naprawdę i spojrzenie inne. W dzienniku napisze o zmianach jakie wprowadziliśmy w Domku i tu nasuwa sie pytanie, bo dostalam zestawienie materiałów do Zawilca, ale przed przeróbką, więc chyba musze jeszcze uśmiechnąć do architekta o wprowadzenie zmian w ilości materiałów. Adriano, no i na śliczny dom zamieniłaś. :DA nad którym z Archonu wcześniej zastanawiałaś? Paulka, czyli drogę i ogrodzenie można przed uprawomocnieniem pozwolenia zacząc robić ? A można coś jeszcze ?Czy nie wchodzi w grę wytyczenie działki , no bo musze wiedziec co ogradzac hmmm. Pozdrawiam serdecznie i dzieki za wszelakie pomocne odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 15.09.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Kowaliku wszystkiego najlepszego Rychłego odebrania pozwolenia i rychłego rozpoczęcia budowy http://www.kwiaciarenka.pl/uploaded_products/1119530319_75613300.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kowalik 15.09.2006 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Rom Dziękuję bardzo Nie takie było moje zamierzenie , żeby się "chwalić" Śliczne kwiaty W poniedziałek będę już dzwonić i męczyć Panie w Starostwie. Zobaczymy, a tymczasem życzę miłego weekendu Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 15.09.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Przecież wiem, że nie taki był zamiar. Zmieniaj wodę, żeby się długo trzymały Dziekuje i również życzę miłego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 15.09.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Drogę dojazdową mozna zrobić. A z ogrodzeniem nie jestem taka pewna Zrezygnowalismy na razie z grodzenia, więc ni ewnikaliśmy tak dokładnie w ten temat. Chyba jednak potrzebne jest jakieś zezwolenie na postawienie betonowych murków. Ale pewna nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 15.09.2006 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 A tak wogólę, to łączę sie w bólu! - Ja też jestem "czekaczem" Wszystko gotowe, tylko pozwolenia brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts