Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ślub - co się zmienia po zawarciu związku małżeńskiego?

boska_arnika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 382
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Rafał :wink:

A co do zmian w związkach małżeńskich - znam tylko kilka szczęśliwych zakończeń. A właściwie to tylko jedno. Dziadkowie mojego faceta. Kochające się małżeństwo w kwiecie wieku (znaczy 90). I to tyle.

Człowiek się uczy na błędach. Po co na swoich?

Cały czas sobie wyrzucam zbytnią naiwność. Choć muszę przyznać że to słodki czas w życiu człowieka tak istnieć w błogiej nieświadomości.

U mnie w zasadzie nic się nie zmieniło po ślubie-ale mieszkaliśmy razem wcześniej kilka ładnych latek i ślub był już tylko formalnością :wink: (nasza córka miała 5 lat wtedy :D ). A stało sie to dopiero w styczniu tego roku .

Udało się dopiero za drugim razem....pierwsze małżeństwo skończyło sie rozwodem, ale nie żałuję niczego bo mam z pierwszego małżeństwa wspaniałą córkę (ma teraz 13 lat). Z byłym mężem relacje mam bardzo dobre(mieszka za granicą)-trzeba było rozwodu i kilku lat na ochłonięcie żebyśmy zaczęli odnosić sie do siebie jak ludzie :) .

To czy coś się zmienia według mnie nie zalezy od tego czy był ślub czy nie tylko od tego ile dają od siebie partnerzy w związku i czego tak naprawdę chcą-czy są po tej samej stronie i są dla siebie wsparciem czy każde ciągnie w swoją stronę.

I tyle, pozdrawiam.

• 4 weeks później...
nic nie daje, to że się zarejestrujesz, jak ktoś nie brał ślubu bo nie chciał tych wszystkich papierów w USC, to będzie mógł wszystkie papiery zrobić jako konkubent...., jak ktoś mówił że nie chce ślubu bo kocha i nie chce papierów, to może zrobić papiery.... po prostu zarejestrowany konkubent... wymyśłiła PAni co chyba PIS-u nie lubi

O to chodzi ? To przeciez chore - nie chodzi o konkubinat - chodzi o mieszkanie razem ( nawet przez tydzień????)

http://www.gazetawyborcza.pl/1,75478,3687639.html

a ciekawe po czym można odróżnić PARĘ od dwojga przyjaciół lub znajomych mieszkających razem ????

poza tym luzik bo przepis jest bardzo łatwy do obejścia .. wystarczy dokaptować trzecią osobę (of kors lepiej babkę) i spoko o trójkątach w pomyśle nic nie było :lol: :lol: :lol: