Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ślub - co się zmienia po zawarciu związku małżeńskiego?

boska_arnika

Recommended Posts

O to chodzi ? To przeciez chore - nie chodzi o konkubinat - chodzi o mieszkanie razem ( nawet przez tydzień????)

http://www.gazetawyborcza.pl/1,75478,3687639.html

a ciekawe po czym można odróżnić PARĘ od dwojga przyjaciół lub znajomych mieszkających razem ????

poza tym luzik bo przepis jest bardzo łatwy do obejścia .. wystarczy dokaptować trzecią osobę (of kors lepiej babkę) i spoko o trójkątach w pomyśle nic nie było :lol: :lol: :lol:

A co ze "związkami" w WC klubów ??? Kiedyś weszłam na taką parkę - gupio było mi a nie im :o W sumie nie zdążą dolecieć do urzędu...

Najbardziej mi sie podoba, że jak się rozejda to muszą uzasadnić... niezgodność ....charakterów ???

• Odpowiedzi 382
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

O to chodzi ? To przeciez chore - nie chodzi o konkubinat - chodzi o mieszkanie razem ( nawet przez tydzień????)

http://www.gazetawyborcza.pl/1,75478,3687639.html

Dobrze że PIS rządzi i do takich głupot nie dopuści...

zapijasz w akademiku, nie budzisz sie kilka dni u laski w pokoju... nagle cieciowa wpada z miotłą czy Pan zarejestrował związek z studentką.... na wszystkie świętości cywilne jak tak możecie zyć w konkubinacie bez papieru:):):)

albo dziecko z konkubiantu PAni M nr 49 (uczciwa PAni każdy związek rejestrowała :lol: :lol: :lol: )

niektórzy to są za bardzo czepliwi i wszechobecni...., błędy rażą, ale przyznajmy szczerze kto ich nie robi????

pewnie takich żon trzeba unikać:):):)

wyobraz sobie ze - znam takich :D [i nie mowie o sobie bo i mi sie zdarza "byka" ort walnac - tyle ze nie takiego; nie pare w jednym zdaniu a i na zwrocona uwage ze takowego strzelilam grzecznie dziekuje i szybko poprawiam :lol: nie obrazajac sie bo nie ma o co :lol: ]

przy okazji :lol: :lol: :lol: sie odezwal ten nieczepliwy i- (tyle ze w innych watkach)

A ja sie niczego sie nie czepiam :roll:

ja sie "tylko" zszokowałam :lol:

niektórzy to są za bardzo czepliwi i wszechobecni...., błędy rażą, ale przyznajmy szczerze kto ich nie robi????

pewnie takich żon trzeba unikać:):):)

wyobraz sobie ze - znam takich :D [i nie mowie o sobie bo i mi sie zdarza "byka" ort walnac - tyle ze nie takiego; nie pare w jednym zdaniu a i na zwrocona uwage ze takowego strzelilam grzecznie dziekuje i szybko poprawiam :lol: nie obrazajac sie bo nie ma o co :lol: ]

przy okazji :lol: :lol: :lol: sie odezwal ten nieczepliwy i- (tyle ze w innych watkach)

A ja sie niczego sie nie czepiam :roll:

ja sie "tylko" zszokowałam :lol:

oj biedny Twój mąż :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: uwielbiam PAnie które uważają że owszem "byki" robią, ale przecież ich są mniejsze i one to szybko poprawiają, jak bym swoją teściową słuchał :D :D :D :D

Nie czepiasz się mnie w innych wątkach, no co Ty, przecież "niczego" (jak powyżej) się nie czepiasz :D :D :D :roll:

Pozdrawiam i życzę poczucia humoru, bo chyba na razie go "zszokowałaś" 8) 8) 8)

dziekuje za zyczenia :lol: (przy okazji - urodzinowe :lol: 8) )

i proponuje wziasc cos na uspokojenie - bo niestety - jako ze sie czesto udzielam na tym forum i nie zamierzam absolutnie tego zmieniac :roll: (ani czestotliwosci wypowiedzi ani ich charakteru) podejrzewam ze mocno bede cie draznic :lol: :lol: :lol:

biedactwo :D

Kiedyś kolega (doświadczony żonaty) powiedział mi, ze prawdziwe, szczęśliwe małżeństwo dopiero zaczyna się po 15-tu latach od jego zawarcia, a wcześniej to jest docieranie się i ciągłe poznawanie tej drugiej strony. Czy to prawda? Nie mam pojęcia. Zobaczę jak wyjdę za mąż i przetrwam przez najbliższe 15 lat w tym związku, wtedy zawitam i powiem Wam czy to prawda

Zielonooka i blablaluga...wy to chyba waszego związku nie zarejestrujecie, co??

:p :wink:

Paulka :lol: mysle ze mozna to stwierdzic ze 100% pewnoscia :wink:

Zielona przebijam, daje 200% że nie BENDEM rejestrował... bałbym sie napisać pocztówki do Ciebie bez sprawdzenia przez znanego filologa :lol: :lol:

Szkoda ze nie przeklada sie to na strach przed pisaniem postow skierowanych bezposrednio do mnie :)

niestety.... :cry: