pingo 04.04.2003 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Za parę dni zaczynam tynki wewnętrzne i zastanwiam się co z parapetami. Montować przed tynkami, w czasie tynkowania czy może po? Wcinać parapet w ścianę (krawędź otworu okiennego), czy wystarczy dac parapet o szerokości otworu okiennego i po zatynkowania będzie "wcięty" w ścianę na jakieś 1-1,5 cm? Czy parapet nie zniszczy się za bardzo przy tynkowaniu? Parapety będą z PCV. Please help. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej K. 04.04.2003 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Ja dałem przed tynkami i był to błąd (dźejms błąd:smile:, na szczęscie nie wszytskie. W czasie tynkowania (chyba że gipsem) dzieją się sceny dantejskie i lepiej nie ryzykować, że ci któryś ze speców będzie chodził po parapecie, słabo zafoliuje itp. Obrobisz później gipsem, albo wstaw w końcowej fazie tynkowania.Parapety wcinać na kilka centymetrów - ładniej wygląda i jest mocniej.Tak oblicz szerokosć, żeby ci grzejniki nie wyszły poza obrys parapetu z przodu.A w ogóle to najładniejsze jest naturalnie - drewno albo kamień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 04.04.2003 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 ja dałem parapety drewniane - lity modrzew - grubość 45 mm niestety PCV ciężko domyś po ewentualnym zabrudzeniu no i podczas prac remontowo-budowlanych może pęknać snow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts