Gość 07.04.2003 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 Takie urządzenia obniżają wartość.Szczególnie wodociąg.(mówię o magistrali, a nie własnym przyłączu) Ćwiczyłam to.Geodeta gminny sam mi odradził jakiekoliwek urządzenia mówiąc ,że to obniża (pomijając inne kwestie-konieczne zachowanie odległośc, teraz raczej się nie stosuje i uważa,aby komuś nie intstalować na działce.Choć zawsze te parę metrów może się panom omsknąć Ale to nie znaczy,że obligatoryjnie obniżają . Zależy też od innych rzeczy przecież-domu,usytuowania,itd.Ale generalnie posiadanie czegokolwiek na działce nie jest czymś co czyni ją bardziej atrakcyjną. A jak będzie awaria?Każdy sobie myśli. Najlepiej popytać agentów nieruchomości z okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek200 07.04.2003 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 Oczywiście, że nie jest czymś atrakcyjnym. I zgadzam się, że każdy dzisiaj unika układania elementów infrastruktury w czyjejś działce. Jednak niekiedy nie można uniknąć takich sytuacji. I teraz pomyśl sobie, sieci przybywa, np. gazociągi. No i np. Twój sąsiad ma taką konfigurację działki, że jedyna możliwość to przejście przez jego teren. A on mówi nie, bo nie. I Opalek zostaje bez gazu. I dźwiga biedna te wiaderka z węglem, no ita sadza. RYDZA wodociąg budowany był w odległych czasach. I widocznie nie było innego wyjścia. Musisz wiedzieć, że właśnie po to kiedyś ktoś wymyślił linię zabudowy. No bo w końcu ile urządzeń można wcisnąc w pas techniczny drogi?. Spytaj jakiegoś projektanta w specjalności sanitarnej, ile nerwów kosztuje go projektowanie sieci. Każdy każe mu omijać nieruchomości prywatne, a jednocześnie póść najkrótszą drogą.Pa.Pa.Pa.Pa.P.S. Opalku mam nadzieję, że Ty już masz gazociąg, bo ten węgielek wykończył by Twój kręgosłup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek200 07.04.2003 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 A i jeszcze jedno. Pomyślcie też o tych, którzy oddali by dużowięcej swojej działki byle tylko mieć wodociąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 07.04.2003 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 marek200 ...I Opalek zostaje bez gazu. I dźwiga biedna te wiaderka z węglem, no ita sadza... P.S. Opalku mam nadzieję, że Ty już masz gazociąg, bo ten węgielek wykończył by Twój kręgosłup... Marku, "specjalistą" od kotła CO na węgiel jestem ja, a nie Opalka. Mam w nosie gaz i Gudzowatego :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.04.2003 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 Marku, zły adres. Gaz będę miała w drodze. Wodociąg też. A prąd-no cóż,użyczam swoja działkę na kabel,aby inni mieli prąd. ( i ja oczywiście też) To,że się pisze obiektywnie o jakimś zjawisku nie oznacza,że się je ocenia, a już na pewno niekoniecznie negatywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek200 08.04.2003 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2003 :smile: :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts