viator01 20.05.2003 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Ja w ubiegłym roku budowałem z bloczków odmiany 300 z BB - dom parterowy z użytkowym poddaszem. Bloczki są bardzo dobre - równe i łatwe w obróbce oraz bardzo lekkie, nie wydaje mi się, by były zbyt słabe, można spokojnie budować, problemy pojawiają podczas osadzania np. rynien, stolarki itp. bo beton jest bardzo kruchy - trzeba wiec wiercic mniejsze otwory i wciskać kołki albo, co znacznie lepsze stosować akcesoria (kotwy itp.) wklejane. Na rynku jest duży wybór klejów, które świetnie się do tego nadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wienczyslaw nieszczegolny 20.05.2003 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 swoja droga ciekawe kiedy powstanie BK odmiany np 50? ten to by dopiero zapewnial wentylacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 20.05.2003 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Tańczący, wentylację zapewnia wentylacja, a nie ściana.Ja nie budował bym z BK odmiany 300, czy nawet 400, wg mnie są zbyt kruche. Buduję ścianę dwuwarstwową z BK 600, a ciepło ma zapewnić styropian lub wełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina28 26.02.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Witam wszystkichszukam opinii na temat bloczków powyższej firmy.Chcemy budować jednowarstwowe ściany zewętrzne.Czy ktoś budował tak? Macie jakieś uwagi napiszcie proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 26.02.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 są OK,nawet bardzo OK.( BK 400 - 36 cm ). na zaprawę ciepłochronną, ale nie firmową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 02.10.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 czy ktoś jeszcze może wypowiedzieć się w tym temacie? Chodzi o komfort budowania i eksploatacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 02.10.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Mam postawiony dom z szarego BK 36 odmiany 500 z Prefabetu Bielsko...wszystko ok...jedyne co mogę im zarzucić, to że jakaś część bloczków była lekko nierówna...majstry szlifowali bo bloczki pod klej muszą być extra równe....ale nie było tego aż tak wiele i nie widzę w tym problemu. Pozdrawiam, smoczyca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 03.10.2007 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Dzięki za świeże informacje, przy okazji obejrzałem Twój dziennik. Domek śliczny. Widzę także dużą zbieżność naszego podejścia do idei budowy domu . Liczę na uwagi pozostałych właścicieli domków z BK Bielsko Biała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 03.10.2007 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Troszke obok tematu - budowalem z BK 24 PREFABET ŁAGISZA - jak powiem porażka to moze troche przesadzę, ale czesc bloczkow nie spelnia nawet norm. Skrajne wymiary jakie spotkalem to od 22,7 cm do 25,3 cm. Nie polecam - oczywiscie jesli jest inny wybor w podobnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts