kasiunia 04.04.2003 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Czy Ktos ma podloge z firmy Barlinek? Jak sie sprawdza? (naprawde lepsza niz z litego drewna?)A czy naturalnie wyglada? (bardziej jak panele, czy jak "prawdziwy" parkiet?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 04.04.2003 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Mamy ją obecnie w mieszkaniu - dokładnie od 4 lat. Kładłem sam więc ma kilka niedoróbek - rozeszła się w kilku miejscach. Ale poza tym jestem zadowolony. Chcociaż musze przyznac że po roku uzytkowania miałem dylemat czy jej nie przecyklinowac delikatnie i nie pomalować jak należy - powłoka lakierowa jest trochę cienka. Poza tym uszczelniłoby to połączenia między deskami - na niektórych widać ślady jak podeszła woda która np. wylała się z kwiatka. Obecnie już machnąłem ręką na to - i tak wygląda lepiej niż niejeden parkiet u znajomych (ma mniej szpar ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiunia 04.04.2003 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 A kladles ja w systemie "plywajacym" czy kleiles do podloza?Ciekawa jestem tez czy dobrze wycisza? Pozdrawiam (bo nie umiem jeszcze wstawiac smieszkow) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 04.04.2003 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Kładłem "pływająco" na piance 3 mm. Mam porównanie bo w jednym pokoju został stary parkiet i na to poszła pianka + panele i jest zdecydowanie głośniej tam gdzie są panele. Generalnie jestem zadowolony - ważne by była równa podłoga - ja miałem "dół" na środku pokoju taki że wyszło sporo zaprawy by go wyrównać - i na tej płaskiej powierzchni podłoga leży super. Jednaj w przjściu między pokojem a przedkokojem nie sprawdziłem i mam tam "dołek" - no i na początku podłoga trzeszcała niemiełosiernie (a było to w wejściu do pokoju dziecka więc skradanie się było mocno utrudnione ). Teraz juz jest w porządku. Pozdrawiam [ Ta wiadomość była edytowana przez: RYDZU dnia 2003-04-04 14:33 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 04.04.2003 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Od niedawna są dostępne panele Barlinka z wierzchnią warstwą drewna o nazwie Viktoria - cena około 40 zł/m2. Czy ktoś już to użytkuje? Jakie opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.04.2003 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 MÓJ KOLEGA PRACOWAŁ W BARLINKU - ODRADZA PRODUKTY TEJ FIRMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JerzyB 04.04.2003 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Mam takie coś w obecnym domu.Gatunek I !!!!W tym nowobudowanym będzie klasyczny parkiet.Przepraszam za opinię, ale według mnie płyta Barlinecka to drewniana wersja "starodawnego" LENTEXU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalp 04.04.2003 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 A ja właśnie kupiłem Barlinek, bo szłyszałem wiele dobrego. Panele są krótkie (mają ok. 110 cm długości). Podobno teraz tylko takie będą prokukowane, bo są wydajniejsze. Mam też na opakowaniu napisane coś o litym drewnie, ale jeszcze dokładnie się nie przyglądałem. michalp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.04.2003 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2003 Mam w pokoju polozona deske od rokutylko w jedny - i cale szczescienigdy wiecej szkoda kasy efekt wizualny jak zwykle panel no moze w dotyku troszke lepiejNastepnym razem poloze drewno lub panele zadnych wymyslowdeska barlinecka ma tyle wspolnego z prawdziwym parkietem co ekologiczna skora z prawdziwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrool 10.04.2003 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 I zgadzam się z toba anonimowy. W desce Barlineckiej jest tylko 3 mm drewna właściwego, reszta to złom drzewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes 11.04.2003 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 Ja również ma deskę barlinecka w salonie i korytarzu i jestem z nej zadowolona.ładnie wygląda ,brudu na niej nie widać /myje raz w tygodniu/,nic się nie rozłazi ,na razie nie ma ani jednej rysy,jdyne co mam jej do zarzucenia to odgłos jaki wydaje gdy dzieciaki wariują na podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugal 11.04.2003 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 czesc,w mieszkaniu w ktorym mieszkalem z zona i maluchem przez 1 rok, w kuchni i przedpokoju byla polozona barlinecka - zadne odpady, tylko niby wartosciowy pordukt. Nadmienie, ze mi do glowy by nie przyszlo aby takowa klasc wlasnie w tych miejscach, ale bylo to mieszkanie wynajmowane i byl to pomysl (oj, bardzo chybiony) wlasciciela. aby tej 'wspanialej inwestycji' na szwank nie narazac, polozylismy na tych panelach wykladzine na gumce i cieszylismy sie ze nie musimy drzec o barlinecka....otoz po roku normalnego uzytowania, w momencie gdy sie rozstawailsmy z mieszkaniem, wlasciciel wypatrzyl (patrzac pod katem na panele) mnostwo odksztalcen od nog krzesel i przyznam ze ja tez bylem zszokowany!!! dodam, ze zadnych potancowek, skakania po krazeslach (plastikowych zrzesta) nie bylo! ja waze 80 kilo, zona.... o wiele mniej, dziecko mlotkiem na pewno w panele (pod wykladzina) nie walilo, wiec wnioski pozostawiam Wam do wysnucia samemu...dodam, ze mialem z powodu tej cholernej podlogi duzo nieprzyjemnosci i zle reaguje na tego typu rozwiazanie.na jej obrone moge jedynie powiedziec, ze po prstu kompletnie nie nadaje sie na powierzchnie gdzie jest wiekszy ruch - moze w salonie w ktorym chodzi sie tylko w miekkich papciach i nie stawia sie zadnych przedmiotw (?!) spelnila by sie bardziej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 11.04.2003 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 lepszy barlinek od paneli. ale od barlinka tez sa lepsze materialy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAKiN 11.04.2003 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 tom pociągnij wątek dalej ponieważ zastanawialiśmy się z żona nad barlinkiem ale za dużo naczytałem się złego o tej podłodze.Artur [ Ta wiadomość była edytowana przez: MAKiN dnia 2003-04-11 18:10 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askala 15.04.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 i na mnie tez przyszła kolej na podobną decyzje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksandra1 16.04.2007 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 A ja mam Barlinka, ale litą deskę 28 mm- 40m2. Od lat 4. Położona przez stolarza fachowca. Nic się nie rozeszło, ani jednej szczelinki. Wygląda super. A prawdziwa decha w porównaniu z taką pseudo-dechą ma tą zaletę, że można ją przecyklinować, pomalować i jest jak nowa. Jedyna wadą jest to, że ciemnieje i jak coś na niej postoi dłużej to jest ślad (który zresztą z biegiem czasu, po przestawieniu zanika). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 16.04.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Mam w pokoju polozona deske od roku tylko w jedny - i cale szczescie nigdy wiecej szkoda kasy efekt wizualny jak zwykle panel no moze w dotyku troszke lepiej Nastepnym razem poloze drewno lub panele zadnych wymyslow deska barlinecka ma tyle wspolnego z prawdziwym parkietem co ekologiczna skora z prawdziwa JESTEM PEWNY ŻE PANOWIE "GOŚCIE" uprawiają tak zwany MARKIETING SZEMRANY a forum Muratora doskonale się do tego nadaje. Tylu użytkowników i jak ktoś szuka podłogi i wpisze w szukaj barlinek to w każdym temacie trafi na ŻYCZLIWEGO GOŚCIA który odradzi tą "wstrętną" deskę, a ja jakoś GOŚCIOM nie wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 16.04.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 no to ja pod własnym nickiem się wypowiem nt. Barlinka: mam, bo mój brat kiedyś tam pracował i okazyjnie nabyłem produkt barlinkowski. Mieliśmy z żoną obiekcje, bo planowane były deski. Ale oszczędności były ważne i na piętro poszedł barlinek.Żałuję tej decyzji - mogłem to bratu zostawić, niechby sobie sprzedał. Ja dołożyłbym trochę do deski dębowej i miał prawdziwą podłogę a nie g..o na trocinach.Dobrze, że na dole mam przyzwoitre drewno. Odradzam Barlinek i inne tego typu technologie. Jak ktoś chce mieć tanio, to nich sobie lepiej zwykły panel kupi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radoslav 16.04.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 whatever Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksandra1 16.04.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Co decha to decha, a nie imitacje dechy. Ważne też jest położenie. Ja mam litą deskę barlinecką położoną fachowo. Mimo 4 lat nie ma ani jednej szparki. Ale widziałam już tak położone, że zgroza. Napchane szpachli, a i tak szpary wychodzą. Nie ma reguły. Z różnych lokalnych tartaków też różnie wychodzi. Moja koleżanka kupiła deski w 2 ratach. Cena nie odbiegała od litej barlineckiej. Mówiła, że pierwsza była w miarę OK, ale druga jakaś niedosuszona. Po miesiącu powyłaziły szpary na 0,5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts