Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kredyt-FIKCJA

gosia0107

Recommended Posts

Witam,

Jestesmy w trakcie budowy domu.Z wlasnych środków kupilismy działkę, i budowa jest na etapie pierwszego stropu-zaczynamy ciagnac mury pietra.Posiadam mieszkanie wlasnościowe, ktore sprzedam i pieniadze przeznacze na wykonczenie domku.Chcielismy wziac kredyt na 100.000 zl(kosztorys nieruchomosci jest na 250.000 zl).1,5 miesiaca wlczylismy z DEUTSCHE BANK.Wszystko wygladalo pieknie, decyzja kredytowa wstepna, ktora miala byc w 48 godzin, zajela im 14 dni, po czym bank stwierdzil ze nie mamy zdolnosci kredytowej, a mieszkania(wbrew wczesniejszym zapewnieniom) nie uznal jako wklad wlasny.I PODZIEKOWAL ZA WSPOLPRACE.

Ludzie. Co maja powiedziec osoby, ktore zaczynaja od zera???Nic juz z tego nie rozumie.Pozdrawiam Małgosia

Mam znajomą pośredniczkę nieruchomości, która pomagała mi trochę z kredytem. Też mam do sprzedaży mieszkanie. Okazało się, że bank owszem bierze takie mieszkanie jako wkład własny, ale muszą mieć jakiś kwit, że naprawdę to mieszkanie będzie sprzedawane. Sporządziłyśmy fikcyjną umowę, że to ona będzie sprzedawać mieszkanie i ma na to czas do końca przyszłego roku. Umowa na wyłączność. I wtedy bank wziął pod uwagę mieszkanie. Jeśli masz możliwość, znasz kogoś to podpisz taką umowę albo już w tej chwili znajdź jakieś pośrednictwo, które w przyszłości zajmie się sprzedażą Twojego mieszkania. Ja brałam kredyt w pko bp. Wczoraj podpisałam umowę.