darks 13.09.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Stoję przed koniecznością refinansowania kredytu, który obecnie mam w PLN. Ciągle rozważam za i przeciw jeżeli chodzi o CHF. Przejrzałem to forum i jestem świadomy, że sam musze podjąć decyzję i ewentualne ryzyko. Tym co mnie powstrzymuje przed CHF jest obecnie kurs na poziomie 2,5. Oczywiście z mojego punktu widzenia najlepsze byłoby aby CHF był teraz na poziomie 3PLN a potem spadł do 2,5PLN Miałem kiedyś kredyt w EUR, który wziąłem przy 3,6 za EUR, potem kurs skoczył do 4,3 EUR a przy spłacie musiałem zapłacić jakieś 3,9. Wiem zatem, że jest ryzyko i to ryzyko podejmuje każdy sam. W obecnej sytuacji zastanawiam się nad czymś takim, wziąść kredyt w PLN, przy 0 marży lub minimalnej za przewalutowanie i przewalutować kredyt na CH wtedy, kiedy kurs franka skoczy w górę. Ktoś mógłby się zapytać, dlaczego teraz nie zaczekam, nie mogę, muszę teraz zmienić bank, z różnych powodów i nie mam możliwości aby zwlekać. Proszę o opinię, czy warto brać w PLN i czekać na korzystny kurs franka czy to bez sensu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 13.09.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Wszystko zależy od wysokości kredytu, okresu spłaty itd. Wg mnie teraz jest najgorszy moment na przewalutowanie na CHF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts