Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POSZUKUJĘ TAPETY - watek zbiorczy: wzory, kolekcje

piastrans

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 180
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 6 months później...
  • 6 months później...
Witam! Niestety nie mam gładzi na ścianach i ze względu na koszty narazie zostaje skazana na tapety. Poszukuje tapety w kolorze- beżu, lub kremu oraz tapete w kolorze mlecznej czekolady, czyli jasnego brązu. Oczywiście bardzo zalezałoby mi aby tapety miały jak najmniej wzorków, wytłoczeń, tak aby jak najbardziej imitowały malowane ściany. Zalezałoby mi również aby te dwie tapety były z jednej serii, czyli wyglądem zbliżone do siebie, bo w jednym pomieszczeniu jedną ściane chciałam wytapetować na beż o drugą na brąz Poszukuje tych tapet od dłuższego czasu, jednak jak narazie z mizernym skutkiem. Może pomożecie?

Ostatnio zainteresowałam się szukaniem tapety na jedną za ścian w sypialni, nie szukałam niczego konkretnego (moze poza kolorem) po prostu liczyłam na to że coś wypatrzę i to będzie właśnie TO :)

Nie wiem skąd jesteś ale bardzo duży wybór ciekawych tapet znalazłam w Mega Meble w Warszawie (na rozpisce galerii znajdziesz dokładnie który to sklep) mają kilkadziesiąt katalogów więc trzeba sobie zarezerwować troszkę czasu aby to przejrzeć, czas dostawy jak i ceny różne podobnie jak firmy i wzory, podobne katalogi ale pewnie troszkę innych firm widziałam w Leroy Marlin ale tanm nie miałam czasu na dokładniejszą analizę. Tapety są prezentowane seriami i jest tego tak ogromny wybór, że na pewno udałoby Ci się coś interesujacego znaleźć :)

Ostatnio też takiej firmy szukałam więc podrzucam linki (mam nadzieję, że nikt nie potraktuje tego jako kryptoreklamę :wink: ):

http://www.newmedia-art.pl/ - wydrukują Twoje zdjęcie lub jakiekolwiek ze swojej dość bogatej galerii w dowolnym rozmiarze i na wybranym nośniku - papier do ramki, folia samoprzylepna, na stronie mają kalkulator więc możesz sprawdzić ile taka przyjemność kosztuje,

http://www.vide.pl/ tu też jest sporo zdjęć, ale jeszcze nie sprawdzałam czy wydrukują Twoje zdjęcie.

A jeśli masz zdjęcie, które chciałbyś/łabyś wydrukować jako tapetę możesz skoczyć do nabliższej drukarni i spytać jaki będzie koszt, mają masę różnych rodzajów papieru, folii itd. Ja też planuję wielki "kwiatek" na ścianie, ale po przyjrzeniu się bliżej problemowi :) doszłam do wniosku, że wydrukuję to na folii (bo można przetrzeć), ale nie przykleję bezpośrednio na ścianę, tylko na jakąś cieniutką pcv - jak mi się znudzi to kwiatka zdejmę, poza tym obawiałam się, że mimo gładzi ściana nie będzie idealnie gładka i będzie pod zdjęciem znać nierówności.

• 4 months później...

http://www.designpublic.com/popups/moreimages/index.php?p_id=12236&images_id=15218&status=1

chcem takom tapete... do USA pisałem, nie przesyłają przez wielką wodę...

moze ktoś wie czy mają przedstawicielstwo inne w Europie?

albo może być inna tapeta ludwikowska , innej firmy w kolorze fioletu lub oberżyny????

tylko pliz w normalnych pieniądzach czyli do max 300pln za rolkę 5-8m2

może się ktoś natknął? za odp z góry dzięki...

pozdr