jewrioszka 28.09.2006 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 A my wybraliśmy z poddaszem użytkowym.Bo po pierwsze jest tańszy w budowie ( pomimo stropu i schodów, ktore sobie zrobie sam)Po drugie mamy dzialke 1000m2 i chcieliśmy miec jak najwięcej ogrodu.Po trzecie wybieraliśmy projekt z tak zwanym gabinetem na parterze, który po prostu bedzie naszą sypialnią.Po czwarte chcieliśmy domek w stylu dworkowo wiejskim, więc dach koperta odpada.Po piąte do parterowy z dachem jak wyżej wygląda jak czworaki z 19 wieku.Po szóste schody wylewane wcale nie są takie drogie.Po siódme dom z poddaszem ma mniejsze straty cieplne. ot i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darpil 28.09.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Jewrioszka, oglądałem was na zdjęciach ostro wzięliście się do pracy. Mam podobnie zalesioną działkę dlatego jestem ciekaw czy będziecie coś robili z korzeniami tych brzóz? D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 16.10.2006 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Tak, mamy zamiar je wszystkie wyrwać, oczywiście po jakims czasie jak zbutwieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.10.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 cześć Jewrioszka! widzę, że i tu też się kręcisz. Na szczęście Twoje brzózki są młode. W jakimś archiwalnym Muratorze czytałam, że ścięte pnie drzew traktuje się saletrą, żeby przyspieszyć rozkład i jednocześnie niedopuścić do rozwoju grzybni i innego paskudztwa (ale chyba chodziło o pnie starszych drzew). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 17.10.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 ms, Dzięki za info, a kojarzysz w którym to było numerze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IrasP 18.10.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Przy wyborze to myślałem między innymi tak: rodzice kiedyś do wzięcia, więc pokoik na dole. My sprawni, to możemy na górę. Jak już my dziadki, a dzieciaki w świecie, to dla nas ten pokoik na dole Poza tym, aby budowac bungalow, to trzeba mieć teren. Od horyzontu do horyzontu Ogrzewanie też inne - ogrzać np 150mkw. gruntu i ucieczka przez 300mkw dach, czy raczej ogrzać 70mkw gruntu i zapanować nad ucieczką przez 200mkw dachu? Jak dla mnie ważna komunikacja. Czyli wchodzenie raz do góry, i tylko raz na dół. Czyli wszystko nocne na górze, a dzienne na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIWUS 19.10.2006 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 ja tez bede miec parterowy z poddaszem użytkowym.... zawsze marzyła mi się sypialnia na poddaszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m1arta 20.10.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Budujemy parterówkę, 125 m2 pow. użytkowej. Wolę mieć wszystko na jednym poziomie i nie biegać po jakąś szmatkę po schodach. Choć przyznam, ze te skosiki mają coś w sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts