Tomek i Asia 13.09.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Witajcie! Czy moglibyście poradzić mi, ile dać styropianu i jastrychu na podłogówkę na piętrze (poddaszu)? Na dole planuję 5+8 styropianu i 7 cm jastrychu, a na górze? Od ziemi izolować nie trzeba, ale nie chciałbym aby podłogówka zamieniła się w sufitówkę Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian 13.09.2006 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 WitajcieU mnie będzie 3cm styropianu i 7 cm wylewki z podłogówką. Wszyscy instalatorzy, z którymi gadałem tłumaczyli, że nie ma potrzeby dawać więcej styropianu, bo tam będzie nieduża różnica temperatur. No i uwierzyłem i poszedłem na taki układ - na poddaszu każdy cm wysokości pomieszczenia jest cenny. Ale właśnie na parterze dam sporo więcej - pewnie będzie 12cm styropianu. Grunt pod domem bedzie sporo zimniejszy od podłogówki - tam ciepło miałoby gdzie uciekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda.b 13.09.2006 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 teoretycznie wystarczy 2 cm styropianu. Nawet producenci podłogówek robią "specjalne", czyli dedykowane pod podłogówkę termoizolacje w postaci 2 cm styropianu z wklejoną z jednej strony folią alu. I podpisują się pod tym;-) pozdr,Magda B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 14.09.2006 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Ja myslałem o 6cm styropianu (i tam różne rurki umieścić: odkurzacz, wentylacja itp) i 6cm wylewki (bo w łazience chcę mieć podłogówkę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts