Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

Malaszynski to jest ten od Magdy M chyba :)

Juz kiedys ktos mi tak tlumaczyl , ale jakos nie mialam czasu ta Magda M sie zainteresowac :roll:

Wiec wciaz w niewiedzy zyje i byc moze cos trace :D

Mohag

Ty pewnie stych co mialy Relaxy :D

Tez mialam :roll:

AnSi

Sosenek sie teraz nie przesadza , wiec Zosina wies zaliczysz pewnie na wiosne dopiero.

Za sosenkami znaczy , bo jakos tak towarzysko to moze i wczesniej.

:D

Czy Ty wciaz na kartonach ?

Pozniej to juz sie nawet nie chce tego otwierac , u mnie to nawet w lazienkach stoja walizki :-?

Moj Majster sie zabzyl na kominek , to moze juz niedlugo.

Te szamowtowki sie dziwnie muruje , bo nie mozna jakos tak duzo za jedna raza.

Dobrze , ze czlowiek ma wyobraznie jako tako ,tak wiec widze jak siedze i popalam :D

I pogrzebuje i marze w blasku zywiuskiego ognia :D

Poza tym u nas mroz jest.Drzewka ladnie bialutkie :-?

mmmadziu

I jak skonczyla ogladac o przyzwoitej porze ?

Zdazyla podac kolacje ? :roll:

Jea

Chyba , ze kozusek Cie ominal :D

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Depsiu

A gdziez bylas, jak Cie nie bylo? :evil: 8) :D

I ja sie zastanawialam , ale doszlam do wniosku ,ze pewnie dojadala po imprezie.

:D

Jak tam osiagi na termometrze?

Masz jakies potwierdzenie , ze jutro bedzie ten tego instalator ?

Chyba o tym czwartku byla mowa? :roll:

Bo to Wiesz takie czasy , ze pytac trzeba raczej o date a nie o dzien , jesli Wiesz co sugeruje :D

rrmi,

Wiesz bylo czwartek albo poniedzialek 8) Sadze, ze czwartek bylby zbyt optymistycznym terminem, wrecz pokazujacym, ze instalatorowi moze zalezec na inwestorze, co zdecydowanie jest postawa naganna i niepozadana na dzisiejszym rynku ;) Tylko ja nie wiem, czy w poniedzialek bede miala czas, wiec lepiej aby to byl jednak czwartek ... no ten czwartek ;)

Nie mniej calosc dokumentow przeslalam juz do prawnika. Po pisemnej opinii bieglego, bede mogla wpuscic inna ekipe na usuwanie wad i usterek, a tak jestem troche zawieszona w oczekiwaniu. No ale czas juz biegnie i teraz zaluje, ze taka leniwa bylam i nie zajelam sie tym solidnie na poczatku pazdziernika.

Amber

Wyglada na to , ze lepiej by bylo gdyby pojawil sie w miare szybko , bo inaczej beknie na kilka zlotych.

I na zdrowie.

Uwazam ,ze nalezy sie taka nauczka , komus kto swiadomie zrobil cos takiego.

Wiedzial ,ze nie da rady usuwac wad w czasie , ktory jest regulowany jakims przepisem.

U Ciebie tez zamroz za oknem?

zamroz okropny :( Sucz na siku wyjsc nie chciala :o Musialam nadziac jej polarowe ubranko i dopiero pobiegla, ale tylko na moment i do drzwi sie pchala ...

W domu mam teraz 19 st na dole, na gorze ok. 16st. Gora jest generalnie nie_do_ grzana, bo system niewydolny. Na dole w polowie dnia bedzie juz jakies 20 - 21 st. Przez noc wychladza sie o ok. 1 do 2 stopni.

Jak ktos pisze, ze kominek z PW przez cala noc podtrzymuje grzanie zarem, to pusty smiech mnie ogarnia :lol: Do uruchomienia pomp potrzeba przynajmniej 50st na plaszczu czyli przynajmnien umiarkowanego ognia w kominku, przez caly czas a nie TYLKO zaru 8)

Do uruchomienia pomp potrzeba przynajmniej 50st na plaszczu czyli przynajmnien umiarkowanego ognia w kominku, przez caly czas a nie TYLKO zaru 8)
No czekaj , przeciez ten zakres pracy pompy mozna sobie chyba zmienic.

U nas w kazdym razie mozna na sterowniku , to u Ciebie bankowo tez .

Masz full wypas.

Chyba, ze ten plaszcz jakos inaczej dziala .

Nie mam o tm pojecia , bo nawet nie bralam tego pod uwage .

Wiedzialam , ze nie chce palic na okraglo.W sumie u nas odrazu bylo wiadomo , ze jak chcemy duzy dom to wegiel i juz.Latwiej wrzuca sie wegiel do zasobnika niz rabie drzewo i podklada do kominka kilka razy dziennie :-?

Tez czytalam , ze komus 4 klody pala sie cala noc i utrzymuja temperature :-?

No jasne, ze mozna zmienic. Ale od 50 wzwyz. Teoretycznie mozesz nastawic nawet na nizsza temperature (np. przy dopalaniu), ale woda bardzo szybko sie u mnie wychladza, wiec moze dwa razy uruchomi sie pompa a potem juz nie, bo nie osiagnie zadanej temperatury np. 30 st.

W plaszczu jest 70 litrow wody i do jej oczekiwanego ogrzania np. 50 st. a potem utrzymania potrzeba drewna, a nie mitycznego, palacego sie przez 24 godziny zaru :lol:

Sadze, a nawet jestem pewna, ze gdyby wszystko zostalo odpowietrzone i zrobione tak jak trzeba, to dom nagrzewalby sie zdecydowanie szybciej, a grzanie nie pochlanialo tyle mojej pracy i takiej fury drewna.

Nie mniej wiedziec na pewno bede jak juz wszystko zadziala. Teraz to tylko mi sie wydaje, tak jak wydawalo mi sie wiela innych rzeczy :lol:

No, jatego... Co to ja chciałam...

...Wyjazd miałam, szkolenie prowadziłam... :D

Ale widzę, że sobie doskonale radzicie, więc się cieszę.

Amber, mam nadzieję, że ten... hm... hydraulik poniesie konsekwencje narażenia Cię na taką sytuację. Dobrze, że zwróciłaś się do prawnika.

No jasne, ze mozna zmienic. Ale od 50 wzwyz.

To juz nie na moja glowe :D

Obiadem sie lepiej zajme :D

Czujesz , ze bedzie w czwartek czy nie ? :roll:

Jak zdazy przed rzeczoznawca to bedzie mial szczescie.

Dpsiu

Taka wyszkolona jestes , ze az strach z Toba gadac :D

Tyle falszywych przypuszczen w jednym pytaniu to nawet ja bym nie wymyslil :roll: :D
Popatrz jaka ja sprytna jestem :D

Amber

Gdzie raport temperaturowy ?

Tak przy okazji zapytam czy na avatarku to Ty jestes ,

bo taka jakas podobna :D

Tak ?

Zosiu

Czy juz miejsce gotowe piecowe ?

Trzymam kciuki na jutro , na montaz pieca , a pozniej to juz tylko krzeselko do kotlowni i ustawienia sprawdzac.

Dobrze miec zgrzewke piwka ze soba :D

Pozdrawiam tylko bo znowu nic do gadania nie mam. :roll: Aha to na moim awatarku to ja. :D
Jako zywa :D

Potwierdzam , nasza Zeljka jest taka laska :D

A wiecie jaka Kulka jest laska ? :o

wow

Takie mam marzenie :roll: :roll: :roll:

Chcialabym miec w sypailn , na tym moimkolorze na scianie roze .

Takie namalowane roze , moze czerwone a moze herbaciane .

No tak mi sie jakos tego.

:roll:

I co ?

Dpsia

Co tak buczysz :D

Jak tam sniegi u Ciebie ?

aha przypomnialam sobie.., jaki w koncu ma byc ten kominek.., bo ja ladny widzialam otwarty w czasopismie 4 katy - z wizyta u gwiazd..., taki piekny drewniany domek tam jest.., az za serce sciska... a kominek prosty, otwarty, uroczy jak na moj gust... :p

aha te roze widze ze chcesz to zaden problem jest.., nie dawno widzialam tylko nie pamietam gdzie ale mam szablony zapisane... poszukam...

Taki szablon sobie wydrukowac dac na rzutnik i lecic po scianach..

o to na tej stronie jest, poszukaj, ladne maja i proste do namalowania nawet bez tego rzutnika .., aha znowu dopisuje.., koniecznie herbaciane na tej Twojej scianie, :oops: czerwone nie wyjda wyraznie, za maly kontrast bedzie, no chyba, ze chesz aby tak bylo...

http://www.walltowallstencils.com/stencils/flowerdesigns.php