rrmi 16.11.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Witaj Jagna , jak milo , ze do mnie zajrzalas Uprzejmie donosze , ze sporo drzew musielismy usunac . Dzialka nie jest za duza , ma 1331 m2 , a dom dosc rozlozysty. Bardzo zaluje . Budowa nie idzie tak szybko jakbym chciala , bo zaczelismy jednak od budowy garazu i pom gosp (reszta ruszy w jak tylko dokonczymy to co robimy teraz i pod warunkiem , ze nie bedzie mrozow) , inaczej grozilo nam mieszkanie w wynajetym , a juz dluzej nie moge . Jak jestem na budowie to pomimo tego , ze pracuje dosc ciezko tak mi dobrze . Zdjecia wkleje , jak najbardziej Poki co o szambach czytam , to dla nas magia Tobie Jagna to mozna zazdroscic Coraz ladniej masz i widzialam , ze na ogrodniczke sie kreujesz Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 16.11.2006 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 r , dlaczego piszesz że szamba to czarna magia, tam nic nie ma z magii, zbiornik a w nim g....... i na dodatek niezbyt przyjemnie pachnie jak będziesz takie teksty pisać, że już prawie mieszkasz, to się sprężę i przyjadę na wizytacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 16.11.2006 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 A dla mnie właśnie określenie "szambo to dla nas magia" ukazuje nam tu prawdziwego, pełnego zapału inwestora, dla którego zbiornik na odchody stanowi przedmiot zadumy i zachwytu. Tacy ludzie naprawdę cieszą się każdą chwilą w swoim domu! Rrmi, co do ogrodnictwa, to ja zaczynam kombinować jakby na tym można zacząć zarabiać, bo coraz mniej mi się chce do pracy chodzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 17.11.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 O sa fotki, to ja juz moge sie wpisiwac, tez i znowu... A gdzie tam tyle zieleni w tej Polsce? No dobra, a geodeta tylko sprzet dal do fotografowania a on sam to co, nie nadawal sie? Pokazalabys jakiegos przystojnego faceta, a nie tylko ta technike pokazujesz... Marudny dzis dzien mam co?!!! Aha, a z tym budowaniem samemu, to bardzo ryzykowne jest, bo nie ma na kogo marudzic, ze wolno idzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 17.11.2006 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 to się sprężę i przyjadę na wizytacje to ja czekam na Ciebie , ale teraz , bo pomoc potrzebna jest , napisalam juz w dzienniku . Jagna nie masz pojecia jak dobrze Cie rozumiem , ja jak sie przeprowadze to nie wyjde z domu dluuuugo. Popieram Twoja kombinacje Zeljko jak chcesz zobaczyc mojego Majstra to musisz sie pofatygowac osobiscie Czy On przystojny jest to ja nie wiem , karmie i opieram takiego jaki jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 17.11.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Już się miałam jak Zeljka o zdjęcia upomnieć a tu masz - niespodzianka Jak rozumiem geodeta się na tym mniejszym zdjęciu zabawia ? Bo na większym to się tylko sprzętem chwali Ładnie ma być przynajmniej do połowy przyszłego tygodnia ( tak w telewizorze gadali ) więc coś tam w górę pociągniecie Liczę na jakieś zdjątka z postępu na budowie no i zdjęcia ekipy ( z pomocnikiem Majstra wlącznie ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 17.11.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Dzieki Sis za prognozy Nam potrzeba czasu akurat do srody , wieniec bysmy zrobili Tak o zdjeciach to nie ten tego Ja na budowe to taka zbytnio wystawowa nie jestem . Powiem Ci ,ze kilka dni temu zajechalismy do naszego wsiowego sklepiku . Moj Majster poszedl po zakupy ,w robolkach oczywiscie . Taka pani byla w sklepie , co to robotnikow ma za tych gorszych i smierdzacych Wrocil rozbawiony i opowiadal jak to ta pani sie od Niego odsuwala. Dobrze , ze delikatny nie jest , bo chyba by sie zalamal Niemniej jednak tak sie czesto ludzi ocenia , po ubraniach. Zeby bylo smieszniej , to On sie nawet na budowe perfumuje To jest zenujace , bo On nie przypomina skacowanego chlopa z okolic budki z piwem Chodzilo tylko o zachlapane ubrania zaprawa czy czyms takim . Dzieki opatrznosci , ze akurat nie weszlam z Nim , bo ja zawsze jestem upackana czyms tam , w najlepszym wypadku mam okruchy z cegiel w kieszeniach I moze mi sie wysypac. No taka przypowiesc mi sie , ze tak powiem nasunela. btw kilka tez dni temu Majster smial sie ze mnie na koniec roboty , ze zrobi mi zdjecie i wklei na forum acha , najfajniej wygladam jak zdejme czapke po robocie. Wiecej Aggi opowie moze o naszym budowalnym imidzu , bo zdaje sie we wtorek do nas przyszwandroli sie buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 17.11.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Niestety ciągle jeszcze pokutuje ten stereotyp budowlańca - z flaszką piwa , pijanego lub skacowanego . Naszych majstrów wspominam jak najlepiej ale czasami w wiejskim ( czyt. naszym ) sklepiku niestety widuję lekko wczorajszych panów . I nie chodzi o to że ktoś ma niezbyt czyste ubranie , bo budowa to nie laboratorium , ale wchodzi ktoś kołyszącym krokiem ( i nie marynarz ) i jeszcze jakieś piwka kupuje . Naprawdę macie szczęście z ekipą , począwszy od tego że ją w ogóle macie , bo jak się słyszy to nie ma komu pracować , tyle osób z Polski wyjechało . A w ogóle to podziwiam Was że sami to robicie , serio , serio Niech się mury pną do góry Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 17.11.2006 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Maxtorka. Ja tam widziałem tylko ekipe w postaci Rrmi - pomoc majstra, majster-mąż i syn - drugi pomocnik majstra od czasu do czasu. To chyba jedyna taka ekipa, która zamiast wyjechać to właśnie wrócili do Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 17.11.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 musimy ustalic spójną wersję od poczatku mówiłam, że ten Wasz stolarz do bani jest !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 18.11.2006 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 hej rrmi, czy wy macie dziennik ? , czy jest on do obejrzenia tylko na żywca w każdym razie wam życzymy dobrej pogody przy budowaniu oraz słonecznej zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 18.11.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Hurra, znalazłem wasz dziennik. P.S. Wpadnijcie w niedziele, i jak dacie radę i zabierzcie sąsiada, chetnie go poznamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.11.2006 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Wpadnijcie w niedziele, i jak dacie radę i zabierzcie sąsiada, chetnie go poznamy. Nie bedzie sily na wpadanie , chociaz kto wie Sasiad ma kilku braci i wszyscy sa super , czy zabrac cala reszte? Aggi ten stolarz nie jest moj , On do Brata nalezal ..kiedys Jezier no gdzie byles dzisiaj? Szambo mamy i nie widziales. Mielismy zreszta nadzieje , ze znowu przy sobocie z poleweczka wpadniecie Maxti tak mamy szczescie z ekipa, tak jak Jezier napisal , jestesmy naprawde dobra ekipa , ktora wrocila ze swiatowych wystepow Tak sie zastanawiam dlaczego Stary nie przyjezdza po kase za zamowione okna Moze prezent nam taki dobry chce uszykowac , ot tak zwyczajnie na nowy dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 18.11.2006 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 brawo za szambo!!!!! to juz mozecie nie po krzaczkach, nie? tylko jak cywilizowane ludy ps. pozdrow Aggi - jak przybedzie ehhh... nie mogla przyjechac w zelsza sobote nie?!@#$^%%^$# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.11.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 ps. pozdrow Aggi - jak przybedzie Jak juz przybedzie to dostanie lopate I w taczce Ja przewioze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 18.11.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 ps. pozdrow Aggi - jak przybedzie Jak juz przybedzie to dostanie lopate I w taczce Ja przewioze jak Jagne Borynową?!?!?!?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 18.11.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 fajnie ze szambo juz jest a ladne aby? a dacie rade sami zapelnic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.11.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 a dacie rade sami zapelnic ? Poki co nawet dolek pod rure nie jest wykopany , bedziemy podlaczac jak wymurujemy i wiezba bedzie lezala. Ale spoko , mozna sobie usiasc na kominie , tym szambowym (pojdzie bezposrednio) , wiec sie nie martw , parawanik tylko by sie przydal. Aggi nie bedzie jak Jagna Borynowa, bedzie jak Petronelka I diabel Ja wie czy dojedzie , kreuje sie na tak zajeta , ze strach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 19.11.2006 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Czyli koniec z laskiem? I dobrze bedzie mniej papierzaków . Tym szambem to nas zainspirowaliście ( kiedyś do inpiracji potrzebowałem zupełnie czegos innego ), właśnie przeliczamy kaskę. mamy wybór albo sam daszek albo daszek z szambem Pisząc zabierzecie sąsiada mieliśmy na myśli Jeziera, wydaje sie byc całkiem nieszablonowy w swoim podejściu do ogrzewania i w ogóle budownictwa, a nam czasem brakuje pomysłów. Lub nasze pomysły są torpedowane przez fachowców, a my nie jestesmy pewni czy nie zrobimy błędu. Chętnie go poznamy. Jeśli jeszcze nie zasypane to podjedziemy se swoim aparatem i strzelimy kilka ujęć do albumu , troszke szkoda jakbyście nie mieli pamiątki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 20.11.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 cieszyłaś się że Majstrowi ręce drźały, co? pogodę Ci zamówiłem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts