Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

No nareszcie będę mógł do DPS-ki pisać płomienne listy 8)

A nie mogłeś? A ja tak czekałam! :oops: :lol:

Uff, pot mnie oblał, jak zobaczyłam, że priva tu wkleiłam. Jeszcze by jaiś niepowołany przeczytał. :oops: Dobrze, że zdążyłam usunąć. :lol:

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Wypraszam sobie podejscie z uspokajaczamy. :roll: Czemu wszyscy ludzie, lekarze tez :lol: , mysla, ze jak ktos ma dziecko niepelnosprawne to zaraz mu sie naleza uspokajacze. :roll: Ludzieee, ja spokojna baba jezdem, nie wkurzajcie mnie! :lol: 8) :wink:

Musze po prostu troche odpoczac i odespac. Z oslabienia tez czlowiek moze czuc sie jak lunatik, nie? No i nie wolno mi nic robic. Praca zle na mnie dziala. 8) Aspolutnie! :D

Pablito taki sldoki jest. Czemu to tak jest, ze jak male to slodkie a potem wszystkich sasiadow odstrasza. :roll:

Moj maz jak zobaczyl duzego Pablito, powiedzial, ze on najdalej do sklepu dojedzie i dalej nie. :roll: Bidny cos go psy nie lubia. Wszystkie na niego szczekajom a jeden to nawet go dziobnal jak byl mlodszy... :-?

House adresu nie daje! Nawet maila nie chcial dac. :lol: Jak Go CIA nie namierzy to ja nie wiem jak Ty mu to dostarczysz... :roll: A jak w Ameryce ma tyle wcielen co na forum to masz przechlapane! :lol: 8) :wink:

mmmadziu

Moge wpasc , a co zostanie po swietach do jedzenia dobrego? :roll:

Bo u mnie chyba nawet z pierogow nici , bo Dpsia kazala zemlec przez maszynke , a ja nie mam maszynki i nie kupie teraz , bo w sobote z Pablem do lekarza i tak jakos ogolnie :roll: No to kupie , zawsze jedlismy kupowane to i teraz zjemy.

Poza tym to korzen trzeba myc , wtedy nie swedzi :roll:

Tego Twojego wierszyka to nie bede malemu mowila , bo teraz jest za maly , zeby mowic z nim o tym co bylo , a pozniej jak urosnie bedzie myslal raczej o suczkach z cieczka :wink:

Marjucha

Ze Snajperem malo kto moze sie rownac , wiadomo. :D

Zrobilo sie pieskowo , ale to dobrze , bo juz dosyc tego budowania .

Ile w koncu mozna :roll: :D

Czy plomienne = milosne ?

Zasadniczo tez bym lubila takie dostawac :D

DpsiaCalkiem dobrze mi z tym winem doradzilas.

Mialam jedna butel , bo Kulka tak widac z pusta reka :lol: nie chciala do mnie zajechac , to przywozla .

Jako , ze nie jestem szczesliwa posiadaczka korkociagu , zaczelam dziubac nozem .

Jak juz chcialam polac to sie wzielo i rozbryzglo :roll: :oops:

Musialam sie oprac i przebrac :D

Coz , zawsze mialam problem z rzeczami zostawiajacymi plamy, a w zestawieniu z biala bluzka i czekolada jestem najlepsza :D

Zeljko

Poradze sobie z Housem , mam Jego adres , z tym , ze nie bylam u Nich dosc dawno , a moze dom zmienili ?

Wole wiedziec :D

Pablito Twojego Meza nie ugryzie, daj juz spokoj.

Poza tym dobermany to sa inteligentne psy .

Jesli czlowiek zachowuje sie ok to pies bedzie sie nawet do niego prztulal.

W razie zagrozenia ..nie przewiduje zagrozenia ze strony Twojego Meza.

Przyjedziesz sama zobaczysz. :p

Z tym , ze teraz moze ugryzc :wink: , bo wszystko gryzie , ale taka uroda szczeniaczkow.

Ma zeby jak szpilki :D

ps.Jak ja sie Ciebie pozbede z domu , przeciez to oczywiste , ze sie zakochasz i zechcesz zostac :D

rrmi

Jak nie masz maszynki to posiekaj drobno nozem kapuste i grzyby.Ja tak zawsze robie i wychodzi dobrze.

Ale ten twoj Pablo piekny. Jak skonczy 6-c miesiecy to koniecznie na mlodziezowa wystawe go zapisz.

dps

Czy ja moge prosic o dokladny przepis na barszczyk?Bardzo lubie a ten wigilijny wychodzi mi zawsze jakis nie taki. :D

Rrmisiu zaproszę za pośrednictwem Twoich komentarzy forumowiczów do zabawy świątecznej we wspomnienia z dzieciństwa. Mam nadzieję, ze nie bedziesz miała mi tego za złe :wink: Zapraszam serdecznie. Pośmiejmy się razem :lol:

http://forum.muratordom.pl/zdjecia-z-dziecinstwa,t119457.htm

mayland

Widzialam ten wewatek , jest super :D

Moze jutro znajde gdzies , jakims cudem moje takie zdjecia, oj byloby sie z czego posmiac :lol:

Swietny pomysl :D

Bonnie

I ja mam problem z tym barszczykiem , kupilam taki w kartonie z Krakusa , na pewno i u Ciebie sa gdzies w Polskim sklepie .

Chyba , ze jestes ambitniejsza i bedziesz walczyla z garkami.

Na te pierogi faktycznie posiekam , ale zrobie pewnie w poniedzialek , bo nie mam miejsca w zamarazalniku.

Zeljko

Kiedy wpadniesz z tymi ciastkami ? :roll: :p

Danap

Dziekuje bardzo za komlemanty.

Kiedy Ty sie swoim pochwalisz ?

Z tego co pamietam w marcu , tak?

Frosiu

Jak sie zmiksuje to mamalyga moze wyjsc , lepiej posiekam , nie ?

Rrmisia, pewnie, że możesz drobniutko posiekać. Będzie bardzo dobrze.

Z tym winem to miało być wlane do gara z bigosem. :o

Nie na bluzkę ani spódniczkę. :lol:

Barszczyk... ja to robię taki zwykły, gdzieś już pisałam. :wink:

Na skrzydełkach, chociaż na jednym, potem po schłodzeniu barszczu zbieram z niego oka zastygnięte. No, gotuję buraki znaczy się, obrane i z tymi skrzydełkami. Potem dodaję cytryny albo octu winnego, majeranku, soli, cukru, listek laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego. I ciągle próbuję. Staram się zrobić dzień wcześniej, bo barszczyk, który od razu po ugotowaniu wydaje się być dość jałowy w smaku, zwykle na drugi dzień smakuje dużo lepiej. Kto lubi ostrzej, może jeszcze dodać trochę pieprzu. I tyle.

Trzeba próbować, ja też dobrze nie umiem, jak widzę, że nędzny jakiś, to dorzucam kostki bulionowe albo barszcz błyskawiczny i jest git. Ale dopiero wtedy, jak na drugi dzień nędzny jest. :oops: :D

Ależ się rozgadałam! :o

:lol: :lol:

Ja zabieram ze sobą 1 góa 2 potrawy na wigilię do rodziny. W tym roku zamierzam zrobić rybę z Filipin wg przepisu Maxi z Kulinariów. Przydałby mi się jeszcze jakiś przepis no coś postnego ale niekoniecznie tradycyjnego. Dania tradycyjne zapewniają mamy i babcie a my staramy się każdego roku przywieść jakieś inne danie, które każdy chętnie próbuje :lol:

Rrmisiu zaproszę za pośrednictwem Twoich komentarzy forumowiczów do zabawy świątecznej we wspomnienia z dzieciństwa. Mam nadzieję, ze nie bedziesz miała mi tego za złe :wink: Zapraszam serdecznie. Pośmiejmy się razem :lol:

http://forum.muratordom.pl/zdjecia-z-dziecinstwa,t119457.htm

Tez widzialam watek. Jest wiecej niz super. Ja niestety nie mam zdjec sprzed wojny. :roll:

Barszczyk... ja to robię taki zwykły, gdzieś już pisałam. :wink:

[/quote]

depsia - a Ty czosnku nie dajesz ?? czosnku musowo trzeba dac 8) :wink:

tylko trzeba go rozetrzec na miazge z sola - a nie zadna ta wyciskarka :D

dobry wieczor :)

Pablo bardzo elegancko wyglada, jak na tych na aksamitach poleguje :D

prosze mu metkie z obrozy oberwac , bo jeszcze bedzie go uwierac :)

Ale ja nie mowie o powstaniu, taka stara, ups, dojrzala,to ja nie jestem. :roll: Mowie o wojnie domowej z lat 90-tych.

Jak do mamy pojade albo ktos z nich do mnie, to zamowie aby przyniesli to co sie ostalo.

p.s.

Nikt nie skomentowal mojej sciany, a niby tylu chcialo zobaczyc.... Teraz widze ilu ciekawych. :lol:

Depsia Ty sie nie stresuj, ze ja niby sie zezloscilam. No cos Ty! :o My z tej samej gliny ulepione. Mnie ciezko zezloscic. Nawet mojemu mezowi rzadko to sie udaje. :lol: Tak na prawde to mnie tylko bezradnosc czasami doprowadza do granic zlosci.., a reszta...,iiiii, damy sobie rady. :wink:

Rany, ale sie tutaj kuchennie zrobilo :o :D

A ja dla odmiany zapodaje dzisiaj plyte E.K.G. w szczegolnosci utwory "list" i "blekit mysli" 8) Kroic, czy tam siekac nie trzeba ;) Wystarczy wrzucic do czytnika i jazda! najszybsze danko na wieczor ... rownie dobrze smakuje doprawione ostrym chili, co romantycznym cynamonem ... Podawac tylko z czerwonym winem i jedwabiem ...

Polecam 8) :D

Zosiu, pewnie, że daję, tylko jako cały ząbek, nie rozcierany. Daję też suszony grzybek do smaku.

Tylko nie napisałam, bo zapomniałam. :oops:

Zeljko, piękną ścianę masz. :D I już się nie stresuję. :D

Polatałam se goła po wątku z kwiatami i lepiej mi od tego. :lol: 8)

W wannie plywaja dwa karpie. Ale chyba trzeba je stuknac, bo wanna robila za kajfas i teraz karpie sie opychaja betonem. A ja nie chce w swieta jesc betonu...

Po swietach zostaje u nas sporo ciast i tzw. dan postnych. Pisze tzw. bo co to za danie postne, jak sie nimi czlek obzera do granic mozliwosci...