Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

Siemanko po swietach. :D

Nie opowiadajmy tylko o tym ile kto zjadl. :roll:

Powiem krotko : nasz Pablo jest najgrzeczniejszy kiedy spi :D

Dlaczego nie jestem zdziwiona :roll:

Acha, już wiem ... przechodziłam przez to :D Zupełnie normalne :D

Poświąteczne: dobry wieczorek :)

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Nie wyrobilam sie przed swietami zeby tu do Was zajrzec - no fstyd mi fstyd Ale na wytlumaczenie sie powiem, ze pierwszy raz duzo gosci na Wigilii mialam, to i urobilam sie po lokcie. 11 poraw bylo (jakos do dwunastu nie doszlam :( ) Choinke konczylismy ubierac o 2 -giej w nocy. Ma 4 m wysokosci. Objadlam sie we wigilie i po... jak dzika swinka. Ale za to w pierwszy dzien swiat na lyzwach w Sopocie bylismy. Byle do Nowego Roczku...Niech nam sie darzy :)

Kasiu Slonko, musi byc latwe bo sama to czynilam, a jak wiesz do domatorek i zaklinaczek dowego ogniska nie naleze ;)

Potem podam przepis, bo wciaz z luboscia trawie 8)

Aha, rozumiem 8)

znaczy się i ja podołam temu zadaniu :wink:

czekam w takim razie na przepisa :p

rrmi,

Bylabys ze mnie dumna 8) Cielecina na dziko w majeranku, otartym czosnku i winie, z musem z borowika, gesta smietana i kluseczkami 8) Co Ty na to? :D Mowie Ci pychota :-)

Ambercia, a jaka ja z Ciebie dumna jestem! :D

Brzmi to wszystko po królewsku - czekam też na przepis! :D

Amberciu Miła pprzyspiesz to trawienie (nie wiem, może więcej wina :roll: ) i daj przepis!!!

brazuniu,

Wiecej wina spowoduje jedynie wiekszy zawrot glowy, a to raczej nie sprzyja telentom pismienniczym nie mowiac juz o jakiejkolwiek koncentracji ;)

Nie mniej, wznoszac toast przednim kaliforniskim rozpocznijmy od miesa ;)

Nabywamy droga kupna u zaufanego sklepikarza kilogram pieknej, rozowej i delikatnej cieleciny. Przynosimy do domu, wyciagamy z opakowania i z marsem na licu zastanawiamy sie czy aby oby na surowo ja spozyjemy, czy tez w bardziej przystepnej formie, a moze jak to zwyklysmy czynic wrzucimy do zamrazarki w stosownym oczekiwaniu, az nasz problem rozwiaze sie sam poprzez przybycie ktorejs z Mam, dobrej i zdolnej znajomej, albo co znacznie bardziej obiecujace dobrego i przystojengo znajomego, ktory uwolniwszy rzeczona cielecine z okowow mrozu zamieni ja na przepyszne danie ...

Dzisiejszego dnia postanowimy jednak stawic czolo wyzwaniom i trudom machania nozem, widelcem i garnkiem ...

cdn ...

Ide po wino ... ;) Komu? Polslodkie, aromatyczne, o bogatym bukiecie ... tych wytrwanych kisow wyjatkowo nie trawie ;)

Ale zgłodniałam :o :lol:

No wlasnie ... to glod popchnal mnie do zmierzenia sie z rozowym problemem ;)

Majac cielecine na stole przygladamy sie jej uwaznie, obwachujemy i oceniamy dalsza przydatnosc do zabiegow ;)

Myjemy starannie, woda ciepla, aczkowliek nie goraca 8) W malym naczyniu przygotowujemy tajemna miksture na bazie oliwki, byle nie tej do masazu ... Ta pozostawiamy sobie na wieczor, bo najlepiej komponuje sie ze swiecami i nowa plyta Edyty Gorniak 8)

Oliwke z oliwek wzbogacamy o majeranek, rozmaryn, moze byc swierzy, albo ten przywieziony prosto z Wloch w dorodnych ciemno zielonych pekach, dodajemy cale mnostwo wycisnietego czosnku, troche kolorowego pieprzu, kieliszek czerwonego, wytrawnego wina ...

Pachnaca obietnica rychlego posilku cielecine dokladnie nacieramy sola i polewamy nasza mikstura ...

Czy piszac "rychego posilku" wspominalam, ze cielecine w przyprawach trzymamy dwa dni?

;)

cdn.