Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

http://bransoletka.blox.pl/resource/szampan.jpg

Przepis na Dobry Rok : (autor - Miłka)

Bierzemy 12 miesięcy

oczyszczamy je dokładnie

z goryczy, chciwości, małostkowości i lęku,

po czym rozkładamy każdy miesiąc

na 30 lub 31 części tak, aby zapasu

wystarczyło dokładnie na cały rok.

Każdy dzień przyrządzamy osobno

z jednego kawałka pracy

i dwóch kawałków pogody i humoru.

Do tego dodajemy trzy duże łyżki

nagromadzonego optymizmu,

łyżeczkę tolerancji, pół kwaterki marzeń,

ziarenko ironii i odrobinę taktu.

Następnie całą masę polewamy dokładnie

dużą ilością miłości. Gotową potrawę

przyozdabiamy bukietem uprzejmości

i podajemy codziennie z radością

i filiżanką dobrej, orzeźwiającej herbaty.

Życzę pięknego 2008 roku

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Melduje z własnej kuchni - Nowy Roczek przywitany, Z kotami na kolanach z szampanem w dłoniach. Tylko cisza i my. Dawno tak dobrze nie bawiłam się :) Niech nam się wszystkim darzy w tym nowym roczku,,,

Witajcie dobre dusze w Nowym Roku :p

Poczytalam o radosnej tworczosci kulinarnej Amberki .

Zastanawiam sie kiedy uda nam sie wprosic :roll: :D

Jestem pod wrazeniem takiej kuliarnej doskonalosci.

Az wstyd , ze sie takie chlopskie dania u nas jada :roll:

Trzeba wziasc sie w garsc i zaczac kulturalnie jadac :D

Musze powiedziec , ze kolor w pokoju Synka zaczal sie klasc , zabraklo farby , ale widze , ze super .

Czekolada :D

Nawet gorzka , z rozjasnieniem z tapety :D

Sniezek pada :D

Hej w ten piekny Dzien :-)

rrmisiu, na mile spotkania kazdy dzien jest dobry :-) A na smakowanie kulinariow to juz w ogole :-) Jak tylko znowu nawiedzi mnie dzialanie, to zaraz dam znac 8) Nie ma to jak ocena od TAKIEJ GOSPODYNI! :-)

Widze, ze w dzialaniach nie ustajecie! Kolor czekolady uwielbiam! Kojarzy mi sie tylko z jednym ... ;) Z Wedlem, Wawelem, Milka albo inna suodka firma :-) Pokoj Synka bedzie piekny :-)

A jak tam dobek? Sadze, ze na dobre rozkochal Wasze serca! Moze jakies nowe zdjecie? 8)

No nie daj sie dlugo prosic ... 8)

A jak tam dobek? Sadze, ze na dobre rozkochal Wasze serca! Moze jakies nowe zdjecie? 8)

No nie daj sie dlugo prosic ... 8)

Jutro mamy wlasnie zrobic zdjecia pozowane :roll: 8)

To wkleje.

Kochana , nasz maly tak nas rozkochal w sobie , ze jak widac nawet na forum malo zagladam. :D

Jest cudny :p :p :p

Mam wrazenie , ze chcecie wpasc z Majutem na zapoznanie :D :wink:

Brazuniu

I tak trzymac :D

To jak tam w Nowym Roku ?

W Gdansku zyja ? :D

A w US ?

Jak inne miejsca :D , zyja ?

My zyjemy. I bardzo sie ciesze , ze juz po swietach i po Sylwestrze .Jakos strasznie jestem wykonczona tymi swietami.

rrmi

Taki maly piesek to tak jak by do domu przybylo dziecko. Nasza mala za dwa tygodnie skonczy szesc miesiecy i wazy moze ze trzy kilo. Smiejemy sie , ze nie rosnie, bo w sklepie byla wsadzona razem z ciulalami [ nie wiem jak dokladnie pisze sie ta rase] i byla mniejsza od tych malych pieskow.A rozrabia na calego. Dobrze tylko , ze nic nie niszczy. Zajmuje sie tylko swoimi zabawkami.Najlepszy ubaw mamy z nia , gdy idziemy do sklepu dla zwierzat.Tam to dopiero dostaje glupawki.

Żyją, żyją, jeszcze jak żyją! :D

Jużeśmy wrócili, wybawiliśmy się setnie i teraz wszystkim jeszcze raz wszystkiego najlepszego w nowym roku!!! :D

Fotograficzną listę obecności na wątku agro wrzuciłam, chociaż mnie tam nie ma, bo nie umiem z samowyzwalacza korzystać. :oops: :lol:

Luska

Dziekuje Wam , dostalam od Ciebiesmsa , inie tylko od Ciebie , ale jakos tak nie mam chwili wolnej pozyczyc najlepszego :oops:

Mam nadzieje , ze wszyscy pszacy do mnie na tyle mnie znaja , ze wiedza ,ze zycze kazdemu wszystkoego dobrego , nie tylko w nowym roku , ale zawsze.

Dpsiu

Ciesze sie , ze dobrze sie bawiliscie ., ze zdjecia poznaje tylko Tomka 1950

Matka

Nasze 4 wd ma sie naprawde super , tylko cos malo je i chudy jest :-?

Bonnie

Ciesze sie , ze podjeliscie decyzje o powrocie, moze czas nie najlepszy , ale widze , ze nie masz juz zdrowia zyc tam :wink: Ja do wyjazdu przygotowywalam sie ze 3 lata .

Jedna porada , nie kupuj ciucow na zapas .

Nakupowalam ciuchow za kilkanacie tysiecy.

Chodze w jednym kozuchu i jednej parze porwanych dzinsow :oops: :D

Zgrywam zdjecia po awarii kompa , nowe sa to zaraz pokaze nasza biede :wink:

Nasze 4 wd ma sie naprawde super , tylko cos malo je i chudy jest :-?

Pragne Ci przypomniec, ze Ty tez chuda jestes, choc jesz za dwoch 8) Znaczy sie Twoj czworolap bardziej ekonomiczny, choc w zgrabnosci i powabach cielesnych idziecie leb w leb :lol: 8) A moze zebro w zebro ;)

I czemu wykonczylas kompa? To chyba nie pierwszego, co?

Depsiu,

Bylam, widzialam :-) Przednio sie bawiliscie! Ale tych fotek, to przyznaj ze mocno poskapilas :evil:

Bonnie,

Bedzie dobrze, zobaczysz :-) Jak juz jest decyzja, to teraz tylko dzialanie i przygotowania! Bedzie mocno trzymac za to kciuki, bo musi sie udac!

Ciekawa jestem w jakim jezyku wydajesz komendy swoim psom? Mam znajoma Amerykanke, ktora od trzech lat mieszka w Polsce. Jej pies jest dwujezyczny i rownie pieknie robi "siad" czy "rownaj" po polsku, co po angielsku 8)

No i Kochane Robaczki sie stalo :-) Za pare dni jedziemy ogladac nowe dzialki ;) Najbardziej podoba mi sie jedna (przynajmniej z opisu, bo z ceny juz raczej nie ;)), jakies 8 km do scislego centrum, dojazd droga asfaltowa, przed ogrodzeniem piekny miejski chodniczek, w poblizu wiele, wiele sklepow, niedaleko przystanek miejskiego autobusu, tylko 2 km do obwodnicy, za rogiem fitness, sasiedztwo nowych domkow jednorodzinnych i wszystkie, absolutnie wszystkie media w dzialce z szerokopasmowym internetem wlacznie :D Jednym slowem w 2008r. zamykam temat wsi i lasu i wracam do pelnej cywilizacji! HOUGH! 8) :D

http://img104.imageshack.us/img104/86/pabli1td4.jpg

Prosze tylko na Pablisia patrzec , bo ja po zabawie z nim mam brudne spodnie :oops:

Synek tez :roll:

Amber

To trzymamy kciuki.

:p :p :p

Bedziemy tuz za` Toba , z tym , ze szukac bede wiekszej gluszy niz mam.

Do miasta to jednak ja nie wroce :D

Ps. Jak cos Ci opowiemy to zemdlejesz 8)

Na powaznie 8) 8)

Jest -10C

Mowisz , ze nie chudy ? :o

Rrmi zlituj sie nad psem i nie tucz go!

Na moje oko jest w sam raz.

U doroslego psa w dobrej formie powinno delikatnie zarysowywac sie ostatnie zebro,

nie wiem jak to sie ma do ras typu "futrzak" (macac czy jak...?),

ale w przypadku np. owczarkow niemieckich taki jest "przepis" zalecany przez hodowcow.