Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

Zeljko

Czuje , ze wybieracie sie do nas?

Dobrze czuje ? :D

Takie szkolenia sa po to , zeby pomoc takim jak ja na przyklad wychowac dobrze malego rozpieszczonego gnojka :D

Nasz bedzie tez jezdzil na wystawy i chyba zapisze go na Agility .

Lepiej nie wytlumacze , bo sama nie wiem co nas czeka :roll:

Ty go lepiej zapisz na jakiś kurs na modeli, on normalnie pozuje do zdjęć :o 8)

sprytna bestia, na dodatek urocza :D

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Takie szkolenia sa po to , zeby pomoc takim jak ja na przyklad wychowac dobrze malego rozpieszczonego gnojka :D

Nasz bedzie tez jezdzil na wystawy i chyba zapisze go na Agility .

Lepiej nie wytlumacze , bo sama nie wiem co nas czeka :roll:

No to mnóstwo pracy przed Wami!! Ale Pablito nie w ciemi bity, szybko się wszystkiego nauczy :D

Zosiu - dziękuję bardzo, samej trudno mi od wczoraj to ogarnąć. :D

Dołączę do chórku - Pablito piękny, tylko nie wiem, czy wiosną mnie nie zje. :roll: Będę w Wawie, to chyba zajadę na kawę, a co. 8)

Ile kiełbasy trzeba na raz, żeby pieska przekupić? :roll:

dps, strasznie mi sie podoba to http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/b020.gif

Rozumiem, ze ten sukces to po czesci nagroda dla Ciebie za wieloletnie wysilki.

(A nie tesknisz juz?)

mmmad, zaryzykuję :D

Chcialbym tu wkleic emotikon "Wielka Panika",a le nawet nie wiem, jak on moze wygladac :D

Kuka

To ja wiem dlaczego takim brudnym autem wrocilismy :D

U nas pogoda juz` drugi dzien lozkowa :roll:

A czy aby na pewno przed wyjazdem bylo inaczej (tak z autopsji pytam) :) ?

U nas sie mowi, ze pogoda jest "butelkowa", ale Ty moze masz inne marzenia :roll:

Ty go lepiej zapisz na jakiś kurs na modeli, on normalnie pozuje do zdjęć :o 8)

sprytna bestia, na dodatek urocza :D

Mowi , ze czuje sie doceniony :D

No to mnóstwo pracy przed Wami!! Ale Pablito nie w ciemi bity, szybko się wszystkiego nauczy :D

Wiem , mam nadzieje dac rade , jeden problem jest , taki ,ze poki co ciezko stawiac sprawy na ostrzu noza , on taki rozkoszny jest :D

rrmi - czy Ty masz blokade na wiadomosci ode mnie ? ;)
Nigdy w zyciu , a Ty dostajesz ode mnie ?

rrmi Ty wiesz jak ja sie wybieram, no nie. :lol: Mi to pare miesiecy zajmie ale w koncu sie wybiore. :D

Dobranoc. :roll:

To sie mowi , ze jak sojka za morze :lol:

Dołączę do chórku - Pablito piękny, tylko nie wiem, czy wiosną mnie nie zje. :roll: Będę w Wawie, to chyba zajadę na kawę, a co. 8)

Ile kiełbasy trzeba na raz, żeby pieska przekupić? :roll:

Czy juz zaczynac sprzatanie czy mam czas ?

Pablisio nie je ludzi , kielbasy tez nie.

Kombinuj dalej :D

U nas sie mowi, ze pogoda jest "butelkowa", ale Ty moze masz inne marzenia :roll:

U nas mowi sie roznie , w zaleznosci od potrzeb :D :roll:

Auto bylo brudne , rozszyfrowales mnie :roll:

Dpsiu

Chyba wciaz jestes uradowana , co?

I super :p

Zamroz sie wzial, a nie takie byly zalozenia przeciez , miala byc juz wiosna :roll:

Serce rośnie jak wchodzę w ten wątek :D . Spektakularne sukcesy naukowe syna Dompodsosnami i piękny Pablito :D. Czego chcieć więcej w ponury dzień :D . Pablo urósł od mojej ostatniej wizyty niesamowicie, to juz nie klusek, ale młody doberman z całym dobrodziejstwem rasy. Zaczyna wyglądać bardzo dostojnie. Jak tam z jego szkołą, że nie w ciemię bity to widać , pławi się w luksusach, sesje fotograficzne i wyborna kuchnia :D . W szkole najważniejszy jest trener, wszystko pozostałe to dodatek :D . Szkolenie psa uzależnia i to bardzo. Uczysz go juz postawy wystawowej? Skoro ma zostać interem po już pierwsze szlify pewnie pobiera :D . Najważniejsze to nie dopuszczać do zachowań niepożądanych i nagradzać oczekiwane, jeszcze tylko wybór metody pracy pozytywnej oczywiście i sukces murowany. Ja lubię uczyć takie małe szczylki, mają ogromny pęd do wiedzy, są skierowane na zabawę , ciekawe świata więc i o motywację dużo łatwiej. Uczą się bardzo szybko a jak już coś zrobią dobrze i dostają super nagrodę , bo nagroda zawsze musi być super to cieszą się jak głupie. W tyk okresie bardzo łatwo nawiązać kontakt między przewodnikiem i psem, potem jeśli pies nie był motywowany do ćwiczeń jest trochę trudniej no i dochodzi oduczanie błędnych nawyków. Niestety tak jak pisałam wcześniej u nas ze szkoleniami jest beznadziejnie, i bardzo Wam dostępu do normalnych trenerów zazdroszczę. Ja moją sukę uczę wszystkiego sama, z książek, z netu, metodami prób i błędów czasem. Jedną z moich ulubionych stron jest http://www.wolfdog.org/pol/articles/cat104.html Kiedy wybieracie się na pierwszą wystawę? Wstawiaj fotki i zdawaj relacje z życia Pablity uwielbiam czytać takie sensacje :D Piszesz że:
poki co ciezko stawiac sprawy na ostrzu noza , on taki rozkoszny jest
nawet nie wiesz jaki rozkoszny będzie podczas nauki :D . Dobki uwielbiają szkołę gdzie ich intelekt bryluje i zostają prymusami, sama widziałam małego dobka , który w wieku 4 miesięcy już całe PT miał zrobione a jaki był z siebie dumny. Tylko czekał na komendę aby wszystkim powiedzieć: i co , zatkało Was , to jeszcze nic z porównaniu z tym na co mnie stać?

rrmisiu,

Cos specjalnie dla Pabla 8)

http://www.pelna-miska.pl/sklep/_var/gfx/e1ea2795c4a3584e2e44c77f4ad97f2b.jpg

a moze taka skoro jeszcze jest szczeniorem ;)

http://www.pelna-miska.pl/sklep/_var/gfx/f2ccd4c9bbdd27c38238761f47b920d2.jpg

taka tez bylaby ok

http://www.pelna-miska.pl/sklep/_var/gfx/1d9087b3f2c442e4f9ed6f3cf1b63652.jpg

Majut biega w takim komplecie :lol:

http://www.pelna-miska.pl/sklep/_var/gfx/62e8afa60f7b22e97430c547ab19f3e1.jpg

Jesli lubicie wloczyc sie po Mazurach, to dla Was sztormiaki, a dla psa kapok. Specjana konstrukcja zaaprobowana przez grupe K-9. pelna profeska! Majut tez taki dostanie 8)

http://www.pelna-miska.pl/sklep/_var/gfx/a230a743abd51befc988ea7cc72d7330.jpg

No dobra ... koncze z tymi psimi gadzetami 8)

dps, strasznie mi sie podoba to http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/b020.gif

Rozumiem, ze ten sukces to po czesci nagroda dla Ciebie za wieloletnie wysilki.

(A nie tesknisz juz?)

Fajnie, że się podoba. :D Wczoraj bardzo podobnie wyglądałam przez jakieś 20 minut. :lol:

Fakt, to wielka nagroda dla mnie. :D I jasne, że już tęsknię. :oops:

Czy juz zaczynac sprzatanie czy mam czas ?

Pablisio nie je ludzi , kielbasy tez nie.

Kombinuj dalej

Nie bój żaby, coś wykombinuję. :lol:

Ciągle się cieszę - jak głupia, jak te psiaki. :D

A ja sobie dzisiaj, na spacerku z psunią w parku nadmorskim, ucięłam miłą pogawędkę z fukcjonariuszem Straży Granicznej - przewodnikiem psa tropiącego. Qurczę, ależ ja błędów popełniłam z tą moją psuką :-? No, ale aż tak źle nie jest i ten bardzo miły Pan powiedział, że - tutaj cytata: "ma pani za przeproszeniem zaje...stego psa :D Urosłam normalnie :D

Dzień dobry Państwu powiem :D

A Pablisio to chyba bardziej na ten twarożek łasy niż na kiełbachę, co Gospodyni? Dobrze komibuję??

On kielbaske tylko raz probowal .

Staram sie nie dawac i w ogole nie dajemy mu ze stolu , wiec nie dziaduje.

Mokka

Dzieki za linka , poczytam i poprobuje sama , nie ukrywam , ze tak bym wolala , ale nie dam raczej rady.

Maly jest faktycznie jak typowka dobermana.

Inteligentny , uparty i zrownowazony.

Dokazuje i owszem , zwlaszcza po popoludniowej drzemce , ale nie jest taki bardzo szalony.

Siedzi sobie na rarasie chwilke , tak ladnie obserwuje co sie dzieje.

Taki wtedy kochany jest.

Ciesze sie , ze lubisz do nas zagladac.

Nie bede jednak ukrywala , bo dluzej sie nie da. :D

Wiadomo , ze szpachlowanie nam nie szlo , wiec kupilismy pomocnika.

Staral sie dzisiaj bardzo. :wink:

Tak pomagal.

Zeby nie bylo prosze dowod :D

Amber

Wole nie widziec jak Majut w tym wyglada , bo moge zaniemoc z wrazenia :lol: Fajne te obroze , Pablito ma taka jednokolorowa.

Kapok jest debesciakowy :lol: :p

Trawertyn wyglada cudownie w brodziku , ale jakos powoli idzie , dopiero dwie sciany polozone .Trzeba bylo szpachle przeciez polozyc , polozylismy 2 razy i tak dzisn zszedl .Nic to pomocnik sie przyuczy , bedzie szybciej :D

Mokka

W Rzeszowie bedzie wystawa na poczatku lutego , nie wiem czy Ty z tej czesci regionu jestes , ale mowie , bo moze akurat bedziesz mogla zobaczyc :D

Brazuniu

I jak widac plotkowalas gadajc na swoja szucz , ludzie chwala a pancia narzeka , ze cos tam .

Kazdy ma swoje wady :D :roll:

Dpsiu

To ja czekam na znak kiedy grabie w rece chwycic , nie zeby pogonic , zeby zagrabic troche w obejsciu of course :D

Zosiu

Twoje emalie dochodza do mnie .Ja odpowiadam i wysylam do Ciebie .

Chyba nie widzialas co napisalam i pomyslalas , ze wrocilo :roll: :wink:

Fakt ,raczej malo napisalam i moglas nie zauwazyc :roll:

http://img115.imageshack.us/img115/2706/12dj2.jpg

http://img115.imageshack.us/img115/9360/011wf0.jpg

Teraz widac jak on wychowany jest :wink:

Normalnie rozbraja Pablito. :D

Ja nie spie jeszcze, drzemie calutki dzien i to juz od kilku dni a rano wstac nie moge jakby ktos mnie w leb puknal... :-?

Ale fotki stolu beda bo dzis bylam i widzialam..., ale nie taki jak u Was, nie, nie..., duzo tanszy... :D i skromniejszy.., wiadomo...