kaśka maciej 22.01.2008 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Zeljko Czuje , ze wybieracie sie do nas? Dobrze czuje ? Takie szkolenia sa po to , zeby pomoc takim jak ja na przyklad wychowac dobrze malego rozpieszczonego gnojka Nasz bedzie tez jezdzil na wystawy i chyba zapisze go na Agility . Lepiej nie wytlumacze , bo sama nie wiem co nas czeka Ty go lepiej zapisz na jakiś kurs na modeli, on normalnie pozuje do zdjęć sprytna bestia, na dodatek urocza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.01.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Takie szkolenia sa po to , zeby pomoc takim jak ja na przyklad wychowac dobrze malego rozpieszczonego gnojka Nasz bedzie tez jezdzil na wystawy i chyba zapisze go na Agility . Lepiej nie wytlumacze , bo sama nie wiem co nas czeka No to mnóstwo pracy przed Wami!! Ale Pablito nie w ciemi bity, szybko się wszystkiego nauczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 22.01.2008 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Depsiu - gratulacje wielkie dla Ciebie i dla Syna naprawde , sukces wielki . Ja to sie ciesze , ze mlodziez ma teraz takie szanse , a jeszcze bardziej , ze z nich korzysta Ciocia Zosia rrmi - czy Ty masz blokade na wiadomosci ode mnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 22.01.2008 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 rrmi Ty wiesz jak ja sie wybieram, no nie. Mi to pare miesiecy zajmie ale w koncu sie wybiore. Dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.01.2008 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Zosiu - dziękuję bardzo, samej trudno mi od wczoraj to ogarnąć. Dołączę do chórku - Pablito piękny, tylko nie wiem, czy wiosną mnie nie zje. Będę w Wawie, to chyba zajadę na kawę, a co. Ile kiełbasy trzeba na raz, żeby pieska przekupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 23.01.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 dps, strasznie mi sie podoba to http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/b020.gif Rozumiem, ze ten sukces to po czesci nagroda dla Ciebie za wieloletnie wysilki. (A nie tesknisz juz?) mmmad, zaryzykuję Chcialbym tu wkleic emotikon "Wielka Panika",a le nawet nie wiem, jak on moze wygladac Kuka To ja wiem dlaczego takim brudnym autem wrocilismy U nas pogoda juz` drugi dzien lozkowa A czy aby na pewno przed wyjazdem bylo inaczej (tak z autopsji pytam) ? U nas sie mowi, ze pogoda jest "butelkowa", ale Ty moze masz inne marzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.01.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Ty go lepiej zapisz na jakiś kurs na modeli, on normalnie pozuje do zdjęć sprytna bestia, na dodatek urocza Mowi , ze czuje sie doceniony No to mnóstwo pracy przed Wami!! Ale Pablito nie w ciemi bity, szybko się wszystkiego nauczy Wiem , mam nadzieje dac rade , jeden problem jest , taki ,ze poki co ciezko stawiac sprawy na ostrzu noza , on taki rozkoszny jest rrmi - czy Ty masz blokade na wiadomosci ode mnie ? Nigdy w zyciu , a Ty dostajesz ode mnie ? rrmi Ty wiesz jak ja sie wybieram, no nie. Mi to pare miesiecy zajmie ale w koncu sie wybiore. Dobranoc. To sie mowi , ze jak sojka za morze Dołączę do chórku - Pablito piękny, tylko nie wiem, czy wiosną mnie nie zje. Będę w Wawie, to chyba zajadę na kawę, a co. Ile kiełbasy trzeba na raz, żeby pieska przekupić? Czy juz zaczynac sprzatanie czy mam czas ? Pablisio nie je ludzi , kielbasy tez nie. Kombinuj dalej U nas sie mowi, ze pogoda jest "butelkowa", ale Ty moze masz inne marzenia U nas mowi sie roznie , w zaleznosci od potrzeb Auto bylo brudne , rozszyfrowales mnie Dpsiu Chyba wciaz jestes uradowana , co? I super Zamroz sie wzial, a nie takie byly zalozenia przeciez , miala byc juz wiosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 23.01.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Dzień dobry Państwu powiem A Pablisio to chyba bardziej na ten twarożek łasy niż na kiełbachę, co Gospodyni? Dobrze komibuję?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 23.01.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Serce rośnie jak wchodzę w ten wątek . Spektakularne sukcesy naukowe syna Dompodsosnami i piękny Pablito . Czego chcieć więcej w ponury dzień . Pablo urósł od mojej ostatniej wizyty niesamowicie, to juz nie klusek, ale młody doberman z całym dobrodziejstwem rasy. Zaczyna wyglądać bardzo dostojnie. Jak tam z jego szkołą, że nie w ciemię bity to widać , pławi się w luksusach, sesje fotograficzne i wyborna kuchnia . W szkole najważniejszy jest trener, wszystko pozostałe to dodatek . Szkolenie psa uzależnia i to bardzo. Uczysz go juz postawy wystawowej? Skoro ma zostać interem po już pierwsze szlify pewnie pobiera . Najważniejsze to nie dopuszczać do zachowań niepożądanych i nagradzać oczekiwane, jeszcze tylko wybór metody pracy pozytywnej oczywiście i sukces murowany. Ja lubię uczyć takie małe szczylki, mają ogromny pęd do wiedzy, są skierowane na zabawę , ciekawe świata więc i o motywację dużo łatwiej. Uczą się bardzo szybko a jak już coś zrobią dobrze i dostają super nagrodę , bo nagroda zawsze musi być super to cieszą się jak głupie. W tyk okresie bardzo łatwo nawiązać kontakt między przewodnikiem i psem, potem jeśli pies nie był motywowany do ćwiczeń jest trochę trudniej no i dochodzi oduczanie błędnych nawyków. Niestety tak jak pisałam wcześniej u nas ze szkoleniami jest beznadziejnie, i bardzo Wam dostępu do normalnych trenerów zazdroszczę. Ja moją sukę uczę wszystkiego sama, z książek, z netu, metodami prób i błędów czasem. Jedną z moich ulubionych stron jest http://www.wolfdog.org/pol/articles/cat104.html Kiedy wybieracie się na pierwszą wystawę? Wstawiaj fotki i zdawaj relacje z życia Pablity uwielbiam czytać takie sensacje Piszesz że: poki co ciezko stawiac sprawy na ostrzu noza , on taki rozkoszny jest nawet nie wiesz jaki rozkoszny będzie podczas nauki . Dobki uwielbiają szkołę gdzie ich intelekt bryluje i zostają prymusami, sama widziałam małego dobka , który w wieku 4 miesięcy już całe PT miał zrobione a jaki był z siebie dumny. Tylko czekał na komendę aby wszystkim powiedzieć: i co , zatkało Was , to jeszcze nic z porównaniu z tym na co mnie stać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 23.01.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 rrmisiu, Cos specjalnie dla Pabla http://www.pelna-miska.pl/sklep/_var/gfx/e1ea2795c4a3584e2e44c77f4ad97f2b.jpg a moze taka skoro jeszcze jest szczeniorem http://www.pelna-miska.pl/sklep/_var/gfx/f2ccd4c9bbdd27c38238761f47b920d2.jpg taka tez bylaby ok http://www.pelna-miska.pl/sklep/_var/gfx/1d9087b3f2c442e4f9ed6f3cf1b63652.jpg Majut biega w takim komplecie http://www.pelna-miska.pl/sklep/_var/gfx/62e8afa60f7b22e97430c547ab19f3e1.jpg Jesli lubicie wloczyc sie po Mazurach, to dla Was sztormiaki, a dla psa kapok. Specjana konstrukcja zaaprobowana przez grupe K-9. pelna profeska! Majut tez taki dostanie http://www.pelna-miska.pl/sklep/_var/gfx/a230a743abd51befc988ea7cc72d7330.jpg No dobra ... koncze z tymi psimi gadzetami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 23.01.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 rrmisiu, Cos specjalnie dla Pabla Specjana konstrukcja zaaprobowana przez grupe K-9. pelna profeska! Majut tez taki dostanie O jaciekrence, to juz takie rzeczy sie uzgadania na szczeblu miedzynarodowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.01.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 dps, strasznie mi sie podoba to http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/b020.gif Rozumiem, ze ten sukces to po czesci nagroda dla Ciebie za wieloletnie wysilki. (A nie tesknisz juz?) Fajnie, że się podoba. Wczoraj bardzo podobnie wyglądałam przez jakieś 20 minut. Fakt, to wielka nagroda dla mnie. I jasne, że już tęsknię. Czy juz zaczynac sprzatanie czy mam czas ? Pablisio nie je ludzi , kielbasy tez nie. Kombinuj dalej Nie bój żaby, coś wykombinuję. Ciągle się cieszę - jak głupia, jak te psiaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.01.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Aha - jak będę się wybierać, to dam znać - wszystko w swoim czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 23.01.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 A ja sobie dzisiaj, na spacerku z psunią w parku nadmorskim, ucięłam miłą pogawędkę z fukcjonariuszem Straży Granicznej - przewodnikiem psa tropiącego. Qurczę, ależ ja błędów popełniłam z tą moją psuką No, ale aż tak źle nie jest i ten bardzo miły Pan powiedział, że - tutaj cytata: "ma pani za przeproszeniem zaje...stego psa Urosłam normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.01.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Dzień dobry Państwu powiem A Pablisio to chyba bardziej na ten twarożek łasy niż na kiełbachę, co Gospodyni? Dobrze komibuję?? On kielbaske tylko raz probowal . Staram sie nie dawac i w ogole nie dajemy mu ze stolu , wiec nie dziaduje. Mokka Dzieki za linka , poczytam i poprobuje sama , nie ukrywam , ze tak bym wolala , ale nie dam raczej rady. Maly jest faktycznie jak typowka dobermana. Inteligentny , uparty i zrownowazony. Dokazuje i owszem , zwlaszcza po popoludniowej drzemce , ale nie jest taki bardzo szalony. Siedzi sobie na rarasie chwilke , tak ladnie obserwuje co sie dzieje. Taki wtedy kochany jest. Ciesze sie , ze lubisz do nas zagladac. Nie bede jednak ukrywala , bo dluzej sie nie da. Wiadomo , ze szpachlowanie nam nie szlo , wiec kupilismy pomocnika. Staral sie dzisiaj bardzo. Tak pomagal. Zeby nie bylo prosze dowod Amber Wole nie widziec jak Majut w tym wyglada , bo moge zaniemoc z wrazenia Fajne te obroze , Pablito ma taka jednokolorowa. Kapok jest debesciakowy Trawertyn wyglada cudownie w brodziku , ale jakos powoli idzie , dopiero dwie sciany polozone .Trzeba bylo szpachle przeciez polozyc , polozylismy 2 razy i tak dzisn zszedl .Nic to pomocnik sie przyuczy , bedzie szybciej Mokka W Rzeszowie bedzie wystawa na poczatku lutego , nie wiem czy Ty z tej czesci regionu jestes , ale mowie , bo moze akurat bedziesz mogla zobaczyc Brazuniu I jak widac plotkowalas gadajc na swoja szucz , ludzie chwala a pancia narzeka , ze cos tam . Kazdy ma swoje wady Dpsiu To ja czekam na znak kiedy grabie w rece chwycic , nie zeby pogonic , zeby zagrabic troche w obejsciu of course Zosiu Twoje emalie dochodza do mnie .Ja odpowiadam i wysylam do Ciebie . Chyba nie widzialas co napisalam i pomyslalas , ze wrocilo Fakt ,raczej malo napisalam i moglas nie zauwazyc http://img115.imageshack.us/img115/2706/12dj2.jpg http://img115.imageshack.us/img115/9360/011wf0.jpg Teraz widac jak on wychowany jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 23.01.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Wyglada, ze Pablito po konsumpcji twarozku sie znajduje Emalie dochodza - sztuk czy - czyli w sumie skladaja sie na dosyc pokazna ilosc do przeczytania rrmi - byly czy zalaczniki - nie wiem czy wszystkie czy sie przedostaly przez kabel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.01.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Zosiu Przedostaly sie dwie . Nie reklamowalam , bo nie wiedzialam ile ma byc Kulka Ty chyba masz naprawde szlaban na net Co to wszyscy pod kocami siedza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 23.01.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Normalnie rozbraja Pablito. Ja nie spie jeszcze, drzemie calutki dzien i to juz od kilku dni a rano wstac nie moge jakby ktos mnie w leb puknal... Ale fotki stolu beda bo dzis bylam i widzialam..., ale nie taki jak u Was, nie, nie..., duzo tanszy... i skromniejszy.., wiadomo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 23.01.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 http://img115.imageshack.us/img115/2706/12dj2.jpg Przepraszam Rrmisiu czy Ty próbujesz z niego blondyna zrobić ... czy też Pablisio tarzał się w twarożku, na ten przykład ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.01.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Brazuniu Pabli szpachlowal Zeljko Teraz sie juz nie wywiniesz ze zdjeciami. I nie mow tak jak powiedzialas , bo ja Ci dam wiadomo co Jak tam Stefek zyje ? Mam nadzieje , ze oprocz lenistwa nic Wam nie dolega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts