Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Wściekła jestem na córcię :evil:

A co narozrabiała? :roll:

eeee... :-? lepiej nie gadać :-?

no wez ... jak mamy ja prac, to przynajmniej musimy wiedziec za co ;)

Zeljka,

Hmmm ... a jakie najbardziej lubisz? Bo ja tylko klasyczne waniliowo-czekoladowe. A najbardziej to ten waniliowy krem ... I absolutnie nie moze byc zmieszane :evil: Marek lubi mieszac, a to przeciez juz nie to samo ;)

Dzień dobry! :D

A co tu tak cicho? :roll:

Dzien dobry , jakie cicho wieje , ze wlasnych mysli nie slychac.

Moze to juz wiosne przywieje , bo mnie takie zimno wyczerpuje :-?

Tak mysle , zeby Majuta nie porwalo z wiatrem :roll:

Kulka podobno w kozie siedzi .

Slyszalam , ze Jej Stary sie zabozyl :D

Brazuniu

Nie nerwujsia , to nic nie da.

Mi czasem rece opadaja , az zazdroszcze Dpsi , ze ma takiego uczonego Synka :D

Powitanie poranne :D . Dzięki rrmi za zaproszenie na wystawę , trochę z innej części wschodu jesteśmy, ale jako ludzie mobilni często się przemieszczamy :D . Ja osobiście na wystawy się nie nadaję, bardzo wczuwam się w rolę. Zmarnowałbym Wam debiut :D Gdyby Pablo nie stanął na pudle to byłaby zadyma :o Raz w Lublinie miałam nawet sukę zgłoszoną, ale stwierdziłam , ze to definitywnie nie dla mnie. Znajomi mieli trochę śmiechu . Najbardziej denerwowali mnie oczywiście ludzie, którzy podchodzili do tej wystawy śmiertelnie poważnie, jakieś pyskówki, przepychanki. Nie wiem jak w innych rasach ale w astach jakoś tak mało przyjemnie było, może to ja miałam złe nastawienie :roll: . W Warszawie znowu było całkiem ok , ale owczary były blisko i tego jazgotu nie mogłam wyżyć. Nasza znajoma będzie wystawiała berniaka, ale tam to są super ludzie, przyjemni, przynajmniej z daleka. Miło sympatycznie ,bez prężenia żyły na czole. Znaczy się to ja tak uważam ona ma zupełnie inne zdanie. Moja suka ogólnie nie była szukana pod hodowlę i wystawy, najbardziej interesowała mnie stabilna psychika i osobowość asta czyli 100% terrier z błyskiem w oku i gwarantowanym ADHD. Jestem z niej bardzo zadowolona ma szajbę i uwielbia ruch, aby ją zmęczyć muszę się postarać. O to właśnie mi chodziło, o psa nie do zajechania. Nikt z nami nie chce biegać ani jeździć na rowerze, widok suki ciągnącej opony dla wielu też jest nie do przyjęcia. Dla mnie asty to psy typowo sportowe, są świetne , szybkie ,skoczne, z silnym charakterem i zacięciem do pracy. Maść ma bardzo niewystawową czyli pręgowaną bez kołnierza, no i gwóźdź do kariery - uszy. Fatalne, lekkie ,asymetryczne. Mimo zakazu kopiowania 90% astów na wystawach jest kopiowana i to one najczęściej są lokatowe. Bardzo wielu hodowców namawia przyszłych nabywców, aby kopiowali jak myślą na poważnie o wystawianiu :evil: . Ja nigdy ,ale to przenigdy nic juz żadnemu psu nie skopiuję, po naszych sznaucerach mam już dość. Widok takiego okaleczonego malucha dokonał destrukcji w mojej psychice. Czekam z upragnieniem aby martwy zakaz wszedł w życie i wtedy z moją ślicznotką ruszymy na podbój ringów. Jeszcze jakbym wystawiała ją " na kota" to normalnie lokatowca miałbym jak nic. Rrmi weź mnie zbanuj bo zanudzę Twój wątek :D i jeszcze jedno, wstawiaj zdjęcia Pablity w nowej łazience oczywiście, skoro chłopak był pomocnikiem to chyba dzięki niemu ją macie :D

Dopiero mogę przyjść się przywitać. Dzień dobry, Towarzystwo :D

Dobrze, nie będę się denerwować :x :wink:

W kwestii psów i ich kopiowania - skoro natura dała psu to i owo, to niech tak, w mordę jeża, zostanie!!!! To moje skromne zdanie...

Dzień dobry! :D

A co tu tak cicho? :roll:

Dzien dobry , jakie cicho wieje , ze wlasnych mysli nie slychac.

Moze to juz wiosne przywieje , bo mnie takie zimno wyczerpuje :-?

Tak mysle , zeby Majuta nie porwalo z wiatrem :roll:

Kulka podobno w kozie siedzi .

Slyszalam , ze Jej Stary sie zabozyl :D

Brazuniu

Nie nerwujsia , to nic nie da.

Mi czasem rece opadaja , az zazdroszcze Dpsi , ze ma takiego uczonego Synka :D

U nas piękna pogoda, słonko i trochę wiatru, ale do wytrzymania. :D

Może Amber jakoś Majuta przytwierdziła do podłoża. :roll:

A Kulkowy to się tak na fest zabożył? :o

A synek to ten jeden taki sprytny, z drugim będą schody, oj, będą... :-?

Zeljko, fajną niebieską czapeczkę masz. :D

hohiii

Mokka

Widac jak ja sie lekko wyslawiam.

:oops:

Nie mialam na mysli ,ze my sie bedziemy wystawiali , bo nasz za may jeszcze , chcialam tylko powiedziec ,ze jest wystawa.

Mysle , ze zanim sie podszkolimy to na jesieni w Legionowe czy gdzies w innym miejscu chyba wystawimy.Mowie chyba , bo tak naprawde to on dla mnie i tak najpiekniejszy i potwierdzac tego nie musze :D

A tak na powaznie kupilismy go z mysla o tym , zeby sobie rodzinke powiekszyc :D

Z tym , ze jesli to na spokojnie , tak po prostu zobaczymy jak bedzie .

Nasze sasiadki mowia , ze nasz pies strachliwy.

Mowia tak , bo on nie szczeka jak ktos idzie , bo niby po co? :D

Nie mniej widze zmiany . Zrobl sie bardzo czujny , jak go cos niepokoi biegnie do drzwi wejsciowych i pozniej do tarasowych i patrzy tak sobie przechylajac glowke .Cudny wtedy jest :p

I tak sie najeza :lol:

Mokka

Banowac Cie nie bede i chcialabym zebys codziennie jakies fajne rzeczy pisala.

Tak naprawde to jestem wielka psiara.

Nie pisalam za duzo na ten temat , bo nie zamierzalismy kupowac psa, dlatego , ze to w zyciu nic nie wiadomo i nie chcialam p raz drugi przechodzic przez malo przyjemne rozstania.

Powiem , ze dramatyczne rozstania.

Teraz juz wiemy , ze wyjezdzac z powrotem nie bedziemy.

Dlatego Pablo jest z nami.

Co do wystaw jeszcze to moge sobie wyobrazic , bo czytam dobkowe forum.

Tam az syczy od jadu :-?

To jakies takie bezsensowne jak dla mnie.

U nas wieje naprawde strasznie :-?