Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

mmmad - czy Ty czytales dzisiaj Rolanda Topora moze ? :D

Nie, ale za to ogladalem Waltera...

W glowe zachodze jak przodek Pablisia mogl u jakiegos niemca sluzyc

- z taka any-nordyca uroda ;) to jakies pomowienia sa.

Jakbys tak poczytala "Placowke", to bys wiedziala, ze wrazy Niemiec najpierw bral od nas jajka i insze jedzenie, a potem dom cały (patriotyczny, polski, rrmiowy) przejal...

I ja widze to w jego spojrzeniu...

I zadnych skojarzen z "palcowka", prosze :roll:

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Czy zdjecia lazienki beda czy lepiej juz sobie odpuscic z ta uperdliwoscia?

No właśnie, to jak będzie z tymi trawertynami :roll:

Majeczka w teren jeżdżę ale za rzadko, jak na mój gust. W pobliżu stajni nie ma dobrego terenu do jazdy konnej :(

Dziewczeta !!

Wysyalam Wam zdjecie brodzika.

Ostrzegam , ze nie moze sie nie podobac i czekam na pochwaly i ochy i achy tylko i wylacznie :D

Mokka

Dokladnie tak jak piszesz , jesli chodzi o wystawy.

Poki co nasz Blinek jest naszym lokalnym championem :p :p :p

Nie daje mi dobrze poczytac co piszecie , pozniej pogadamy. :wink:

Jak wygram w totka, to zaraz sobie taki zrobie! :D

Bardzo ładny pewnie jest, chociaż na zdjęciu to tak dokładnie nie widać po całości. :roll:

Popieję, jak na kawę zajadę i osobiście obejrzę. :D

brazuniu,

Piekne zdjecie, choc jak mniemam nie do konca oddaje cala pasje, rozwiane wlosy, obled w oczach i usmiech na twarzy ... moze dlatego, ze perspektywa dosc daleka 8) NIe mniej, masz u mnie jak w banku, iz jak tylko Cie na zywo ustrzele swoim aparatem, to bedziesz miala cudna konna sesje 8)

mokka,

A jaka rasa Cie tak kreci? Rzeczywiscie Rosjanie maja piekne psy i wiele serca wkladaja w grooming. Uwazam jednak, ze wiele ras jest tam jakby nooo ... carsko przerosnieta ;) Np. takie AT, przy naszych czy hamerykanskich ;) wygladaja jak king-kongi 8)

rrmisia,

A ja co ... ? spod ogona, czy jak? :evil: Jak nie zobacze to smoka Ci podesle i tyle ;)

Sprawy sie maja dobrze, chociaz drogo ;) Czy co ubije sie okaze ... strony sie zastanawiaja, licza i znowu zastanawiaja ... odleglosc od Wawelu to juz tylko 3 km ... robi sie goraco :roll:

Ciesze sie , ze Wam przypasowala moja lazienka .

Szantazem to szantazem , ale podziw zdobyty :D

Kibelek juz tam stoi , pomimo , ze nie zafugowane jest , ale jakos tak dziwnie tam chodzic .

Ciezko zrobic zdjecia , zeby ja cala ujac , bo taka jest w sumie mala ,

niecale 6 m2.

Mozaiki dookola lustra nie zrobilismy dzisiaj , bo jakos zeszlo :-? :roll:

Mam nadzieje , ze nie zostanie na swiety nigdy.

Kolor tez nie ma pomyslu jaki , bo mala czesc bedzie malowana .

Chyba jakies kakalkowe kolorki.

Czesc sciany kolo kibelka jest jakby z zalamaniem , bo trzeba bylo wywiew z kanalizy zabudowac i tak wymyslilam , ze nie na prosto to koniecznie byc musi.

Musze stwierdzic , ze moj Maz od kiedy zarzucil biznesy i garnitury calkiem dobrze sie spisuje . :D

Zosiu

My mamy chyba jakies zaburzenia komunikacji :D , bo wynika mi z mojej skrzynki , ze wyjszlo do Ciebie :roll:

Dpsiu

To uchyl rabka kiedy na Cie czekac :p

A na marginesie, to ja sobie wypraszam, bo tylko Majeczka i Mokka siem mnom zachwycały :( A reszta zachwyconych gdzie .... :roll:

Najchetniej to powiem , ze tez bym ta chciala :D

Bardzo , bardzo onie lubie , patrze na nie i podziwiam , bo odwagi nie mam .Raz tylko sie przelamalam , ale to zeby przed malym wtedy Synkiem sie nie osmieszyc :oops:

Amber

Bys sie wstydzila , zebym ja miala Tobie zdjecia wysylac :D

No daj spokoj :wink:

To co juz opijac???? :D :D :D

Amber

Taka juz widac jadowita jestem , co poczac , mozna mnie dobic :D

Nie bede niczego Tobie wysylala , bo na znaczkach oszczedze kilka zlotych.

Oszczedzaja bogaci i nam sie oplaci :D

Opijam profilaktycznie :wink:

Wyslalam Wam jeszcze ten kacik z zabudowa rury wywiewowej

Zeljko

Jednym z moich marzen jest upic sie z Toba , przyjezdzaj Kochana :p

Rrmisiu, przyjeżdżam do W-wy co roku na wiosnę, tak około kwietnia, jakby co, to gwizdnę. Mam nadzieję, że uda się nam wtedy spotkać, choć będę bez własnego transportu. :roll: :D

Amber, Ty nie trzymaj nas w niepewności przy sobocie, byłby dobry powód, a tak to co? :D

Brazunia, Tobą się pozachwycam na żywo na koniach u nas. :p 8)

A teraz to już więcej widać z łazienki i powiem uczciwie: mnie się bardzo podoba!!! :D

Tera nie moge juz sie upilam. 8) A po obejrzeniu drugiej fotki ide sie upic po raz drugi. :lol:

A na tej scianie co tam masz po lewej od kibla zrob jakas expresje artystyczna.... z gipsu jakies liscie wykombinuj..., dopiero potem pomaluj..., na takie jesienne mazane kolorki.., tak jak liscie...., ale takie blade kolorki zrob..., najlepiej pomalowac jakis kolor jako podstawe a na to gabka takie mazane nakladac.., taka pol sucha gabka...., tak aby kolory przechodzily jeden w drugi...

Aj.., ide pic .... 8)

Ja się też pozachwycałam :D Nadmieniam, że się nie upiłam - jeszcze :wink:

I pragnę głośno wyrazić swoją radość z pochwał i zachwytów na moim galopem :D Amberciu, jak Ty mi zrobisz sesję foto, to świat padnie przede mną na kolana!!!

AmberWind

Odnośnie rasy to kręcą mnie zasadniczo tylko trzy i aż trzy, asty wiadomo , małe czarne smoluchy czyli stafiki i mam ostatnio nową miłość bulki miniaturowe. Rosjanie jak i Ukraińcy maja jakby to powiedzieć wszystkie rasy przerobione na swoja modłę . Jak byłam kiedyś w Kijowie to latałam do takiego lepsiejszego parku aby na psy się pogapić. Dajmy na to dobermany to maja takie przedpiersia i karczycha, że wyglądają jak monstra. Na razie mój Stary mówi, ze drugi pies = drugi mąż :D . Jeśli chodzi o asty to zrażona jestem atmosferą wystawową koło nich, bo samą rasą absolutnie nie. W sumie pisałam , że raczej drugi pies nie będzie astem, ale jakby jakiś wpadł mi w oko to już sama nie wiem :-? . W Kijowie właśnie widziałam wspaniałego mini bulka, żadna znana hodowla typowi pasjonaci. Namieszał mi w głowie nie powiem, widziałam też wspaniałego stafika po bardzo znanych importach , też w rękach pasjonatów , raczej jak dopuszczają sukę to szczeniaki trafiają w bardzo wąskie grono, ale na to coś by się poradziło. Jeszcze sama nie wiem, tak sobie na razie spokojnie myślę. Nasi znajomi mają rotkę z Ukrainy, piękne zwierze. Nie wystawiają jej bo im na tym nie zależy. W moim przypadku mogłoby być podobnie niestety. Nie wiem czy ja jakaś uprzedzona do tych wystaw jestem , czy koloryzuje , sama jeszcze nie stanęłam na ringu a już mam tyle ale. Dla mnie wystawy to ewentualnie jako dodatek, nie cel sam w sobie. Parę osób próbowało wystawiać na wschodzie a dopiero potem u nas. Twierdzili, ze sędziowie inaczej oceniają już psy, które coś już mają na swoim koncie. Mnie osobiście gubi zupełny brak znajomości genetyki i brak biegłego czytania rodowodów. Denerwujące jest , że muszę zawsze komuś zaufać .Teraz już jestem na etapie , że prawie żaden Ast mi się nie podoba, jak nie przedpiersie, to głowa, to kontowanie, stop, linia grzbietu, psychika. Jestem laikiem i tak wydziwiam. Czasem to już jestem sama zła na siebie. Psie opętanie mam po moich rodzicach więc jestem nieuleczalnie chora :D . Mam tylko jednych znajomych, którzy maja takiego świra i oni wiedzą o co mi chodzi. Problemem jest też to, że u nas nie ma gdzie z psem ćwiczyć a o psa na kanapę to mi nie chodzi, bo po co brać rasę bardzo wymagającą jeśli chodzi o wychowanie i mającą potencjał jeśli miałabym tego nie wykorzystać. Moja Asta od razu miała przeznaczenie sportowo - domowe i o wystawach nie myślałam, jej wygląd w sumie mnie nie interesował, psychika i temperament owszem . Sprawdzone zostały matka, babka, ojciec, dziadek, zdanie hodowcy i wybór był prosty. W roli psa aktywnego spisuje się bardzo dobrze. Jednak jak bym miała dobrego zwierza to wiem , że temat wystaw chodziłby mi po głowie cały czas. Nauka ładnego wystawiania też u nas nie jest łatwa co nie znaczy niemożliwa. Ludzie z mojego mniasta mają sukcesy wystawowe, hodowle i są zadowoleni. Ja znowu mam jakieś ale. Dobra kończę już bo męczę temat :oops:

Rrmi co Ty o jadzie piszesz, jadowitych nie widziałaś? :D

Braza

Gdzie Ty masz ten koński raj? Chętnie bym sobie pooglądała konie i stajnie z której wczoraj wróciłaś.