Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

danap

Piekne to Twoje Marzenie.

To bylo moje marzenie zobaczyc te fafluchy :D

Za co dziekuje .Sa cudne .Macie uciechy teraz , co ?

Bonnie

No i co tam ?

Caly dzien myslalam , ze pewnie siedzisz jak na szpilkach :roll:

I jeszcze ten ogon , no ale widze , ze nie ma wyjscia.

Biedny :-?

Jak tam poza tym sprawy?

Moj Mlody spotkal w Zakopanem teraz amerykanow.

Wysiadali z autokaru i sie zastanawiali czy nie na darmo wydali tyle kasy na Polske.

Zaprowadzil ich na grzanca do knajpy i juz sie zaczelo podobac.

I byli od nas z NJ , nawet z Bergen County :D

Zeljko

Spj dzisiaj upadla kobieto od wieczora do rana.Stefla do kapieli i do wyrka :D

mmmadziu

Nie mam przesilenia , tylko troche zajeta jednak jestem .Chodze z malym na spacerki , spiewam mu piosenki , czytam o szkoleniach i tak dzien mija :roll:

Nie powiem Ci gdzie Stary zaczyna pracowac , bo On nie pracuje w jednym miejscu.

My z tych co to ani u kogos na etacie ani w jednym miejscu nie mozemy.

Jak to mowia starych drzew sie nie zmienia .

:lol: :lol:

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

rrmi

Juz po wszystkim. Jest naprawde w dobrej kondycji, nie to co moja starsza suczka. Pamietam jak sie strasznie wycierpiala.Dostala specjalna narkoze dla tych wlasnie ras. Jak nas zobaczyla to tak zaczela plakac , dopiero uspokoila sie w samochodzie. Starsze psy tylko ja wylizywaly przez kratke kenela. Zostala mi tylko jeszcze sprawa z psem. Mam nadzieje , ze tez sie dobrze skonczy. Jutro jade kupic jakis specjalny proszek do posypania tego ogona , jak nie pomorze to w przyszlym tygodniu amputacja. :cry: Ale jestem dobrej mysli , ze jednak moze sie obejdzie bez tego.

To sie ciesze bardzo.

Teraz juz tylko lepiej bedzie. :p

Mysle , ze chyba nie unikniesz tej amputacji.

To twarde ogony sa , a jesli on tak biedny macha nim , bo moze byc z ogonkiem niedobrze.

Dlatego niektorym rasom sie chyba te ogony obcina .

Ne martw sie na zapas.

Jak przygotowania do powrotu ?

Mam juz szukac dzialki dla Was ?

Transparent juz szykowac na Okecie ? :D

Pogoda jest taka obrzydliwa , ze gdyby nie Pabli to nie wychodzilabym z domu.

U Ciebie Bonnie chyba sporo na minusie ?

Zeljko

ile spalas dzisaj ?

Szukac zawsze mozna!

A tak powaznie, to maz znowy wyjezdza w przyszlym tygodniu, jak wroci to juz zabieramy sie po woli do przenoszenia i podlaczania i takie tam. A po Swietach (tak mowil) to juz na calego przeprowadzka.

Ale wiesz jak to u nas jest. My sie przeprowadzamy juz od ponad roku. :roll:

A W-wa Bemowo. :-?

Niestety kiedys okna mojego mieszkania wychodzily na dzialki, zielen, drzewaka, :D czasami smrodek palonej trawy i smieci :lol: a teraz beda patrzec na droge expressowa S8. Mowia, ze w glebokim wykopie ma byc.

Mam nadzieje, ze po czasie nie beda jakies wybracje pod ziemia bloki nasze "rozwalac". (No wtedy juz nie moje, ale zawsze czyjes... :roll: )

Bo jesli o spaliny chodzi to prawdopodobnie bedzie ich mniej niz po drugiej stronie gdzie samochody w korkach jezdza. Jakby nie bylo jak sie jezdzi stala predkoscia mniej tego idzie w powietrze, niz jak sie co chwile rusza i zatrzymuje.., nie?

rrmi

Dom zaczne dopiero sprzedawc jak zrobi sie cieplo. Troche sie juz ruszylo z nieruchomosciami. U nas jest okropnie zimno.Nie funkcjonuje w taka pogode , mam jej juz serdecznie dosyc. Teraz raczej jestem bardziej zajeta psami. Rozmawialam z lekarzem i jednak po takiej amputacji pies cierpi.

Mam nadzieje Zeljko , ze ta drogie ne wplynie na zmiane ceny za mieszkanie :roll:

Bonnie

No to masz duzy probem z ogonem zle bez ogona tez niedobrze :-?

Jak widze temperatury u Ciebie to mne trzesie z zimna.

Jednak NJ lepsze pod tym wzgledem bylo.

U nas wczoraj bylo nawet znosnie.

Jak dzsaj tak bedzie zaczynamy z Pablisiem bieganie .

Dzis rano Muniek , piesek od sasiadow przyszedl pod nasz taras , z tym , ze byl u siebie za siatka.

Jak Pabli go zobaczyl to malo przez drzwi nie wyszedl , z szyba. :roll:

Kiedy wypusciclam to bylo jedne wielkie bieganie.

Ladnie sie bawia. :p

Tak nam by sie ogrodzenie przydalo , ale teraz nawet nie ma mowy , przez ta cholerna droge :-?

Pewnie boki zrbimy i od drogi jakas prowizorke .

rrmi

Mam nadzieje , ze za dwa , trzy tygodnie zacznie robic sie coraz cieplej. Ten tydzien potwornie jest zimny.W nocy sa minusowe temperatury F".Wczoraj kupilam w polskiej aptece taki proszek do posypania na rany i widze , ze rana sie zasklepia. Do tej pory niczym nie moglam tej rany przysuszyc. W czesci ogona pojawila sie rozowa skorka na tej ranie. Moze jeszcze da sie uratowac ten ogon. Szkoda mi psa , bo juz stary jest i troche by sie wycierpial.Teraz musimy uwazac , zeby ten ogon z radosci nie latal na wszystkie strony i sie znowu nie poobijal.Najgorsze jest to , ze amstafy to strasznie zywotne i radosne psy.Ciagle sie ciesza.Tu lekarze to widza tylko jedno wyjscie. Dlatego nie cierpie tutaj lecznictwa.Jak bylam u weterynarza zeby dal cos na ten ogon , to nic nie dostalam.Trzeba amputowac i tyle.Jezeli nie bedzie poprawy przez tydzien , to jestem juz umowiona na operacje w przyszlym tygodniu.

Mam nadzieje Zeljko , ze ta drogie ne wplynie na zmiane ceny za mieszkanie :roll:

Nie wiem, mysle ze wplynie. Z reszta jakby nie patrzec przez wykonawcow to jestesmy juz stratny, bo inaczej sprzedawalo sie jeszcze chocby rok tomu. Ale jest jak jest. Wazne ze wiosna idzie. :wink:

Bonnie

A czy on nie za leciwy na narkoze ? :-?

Lekarze pewnie lepiej wiedza

:roll:

My tez wlasnie wrocilismy od lekarza Pabli ma zapalenie spojowek.

Trzymam kciuki za szybkie ocieplenie u Ciebie :D

Zeljko

Wiem , ze masz prawo byc rozgoryczona , chyba bym zwlaszcza boorga udusila :-?

Kulka to sie chyba zabozyla , nie uwazacie ?

Mokka tez :roll:

I Amber :roll:

Ja wiosne czuje i Wy tez mam nadzieje .

Mam bazie na drzewku :p

U nas dzisiaj cudny dzionek był. 8)

Udało się nawet trochę po zimie posprzątać w ogrodzie. :p

Brazunia gospodarstwa zwiedzała agroturystyczne i na koniach z Karlą się woziły. :D

Wyjeżdżają dzisiaj. :evil:

No Kulka i Amber to już przeginają. :o

No Kulka i Amber to już przeginają. :o

no bez przesady :lol:

Troche zabiegana jestem 8) Duzo sie u nas dobrego dzieje, no ale tez duzo pracy ... nie mniej fajnie jest. W powietrzu wisi wiosna i jeszcze troche a kwiatki z laki bedziemy zbierac 8)

Wczoraj byla u mnie Znajoma ze swoim troche ponad rocznym dzieciatkiem. Malutka cudna, rezolutna, zywiolowa i komunikatywna ... ale musze Wam powiedziec, ze po 4 godzinach tupotu, okrzykow, czasami wrzaskow, zdejmowania ze schodow, wchodzenia na schody, znowu zdejmowania i znowu wchodzenia, bronienia mebli i podlogi przed zamazaniem markerem, podsuwania ksiazeczki do mazania markerem, bronienia podlogi i podsuwania ksiazeczki, czulam sie jak po tygodniu ciezkich robot na kopalni :lol: Padlam do lozka tuz po 22.00 i nawet nie wiem kiedy zasnelam :lol:

Malutka obiecala, ze mnie jeszcze odwiedzi, wiec bedzie szansa popracowania nad kondycja ... :wink:

Z nowosci budowalnych, to budowa naszej drogi w pelni :D Jak sie okazuje, nie jest to jakies hop-siup i droga jest. Kazdego dnia przyjezdza cala masa ciezarowek z ziemia, albo piachem, ktora zrzuca wielkie kopy to tu, to tam, a potem do pozna spychacze przegania grudy, zamieniajac je na plaski teren. I tak kazdego dnia ... ciekawe kiedy zaczna lac na to asfalt :roll: ... nie moge sie doczekac :D

BTW czyzby poprawial sie rynek budowlany dla inwestora? Pare dni temu byl u nas czlowiek i pytal o prace przy domu, a dzisiaj kolejny z oferta uslugi ocieplania i podbitki ... hmmm ... mamy jedno i drugie, wiec tak jakby troche nie na czasie ...

Dpsiu

To smutno Ci bedzie kiedy Brazunia pojedzie :-? Pewnie wiele Jej wyjasnilas w temacie agro .

Lepiej bedzie wiedziala co i jak ma robic :D

Amber

Ciesze sie , ze sie znalazlas , bo cos nas omijalas :roll:

Obstawiam , ze w kwetniu kupicie .

O czytaniu ze zrozumieniem sie nie bede wypowiadala :-?

A my po spacerku , oczka maja sie lepiej :D

I kilka zdjec

Za kazdym razem jak otwieram laptopa jest tak

http://img149.imageshack.us/img149/3691/aabk9.jpg

http://img71.imageshack.us/img71/3716/35383726xx3.jpg

http://img176.imageshack.us/img176/9157/aaauq6.jpg

Po kopaniu dolka przed tarasem , chyba kakas zasadzke pies szykuje :D

http://img71.imageshack.us/img71/4753/aaaaaul4.jpg

bonnie,

Zapomnialam zapytac, co sie stalo z ogonem Twojego psiura? Moze da sie to jakos zaleczyc. Jesli opiszesz to w miare dokladnie, to moge podpytac swojego weta. Na amputacje zawsze jest czas ... a moze warto sprobowac innej terapii :roll:

rrmi,

Piekny pychol! Widac, ze rosnie Ci technokrata i nowe technologie mu nie obce :lol:

Czy nauka czystosc zakonczona? Pewnie Pablo sam juz domaga sie spacerkow i wyjsc na siku 8) Na szczescie wiosna za pasem, to bedzie coraz przyjemniej.

BTW ... kup dla siersciucha Expot albo Frontline. Mojego "mopa" przez caly rok zakraplam (raz na 3 - 4 tgodnie). Zima nie byla mrozna, a nasze lasy i laki pelne sa kleszczy :( W klinikach podobno znowu wysyp babeszji :(

Mojego "mopa"
Ne mow tak o niej :roll:

Bede u lekarza za tydzien na kontroli , zaszczepimy wscielzne i przy okazji kupie kropelki.

Bylo juz podobno kilka powaznych zachorowan i 2 psy zostaly uspione :-?

Pabli juz chodzi na smyczy , dopomina sie wyjscia.

Czasem zdarza mu sie popuscic jeszcze , ale generalnie juz jest ok :D

Jest madrym chlopcem.

Jak widac wiedze z kompa czerpie :lol:

Wet ocenil go bardzo dobrze.Nie wiem moze tak kitowal :wink: .

Powiedzial , ze na wystawy mozemy sie szykowac , ze lapki ladne i ryjek tez.

Poki co do szkoly trzeba chodzic.

Moze na jesienne w klasie mlodziezy w Legionowie chyba beda sie wystawimy , pomysle.

Powiedz jaka karme kupc , bo kazal m wet kupc jednak i dawac sucha tez.

Twierdzi , ze gotowanym nie dam rady.Pommo dodawania dobych witamn.

I tak musze celece nozki kurze lapki dodawac :D

Orijen , Royal czy Hill [ o tym czytalam , ze zawiera cos rakotworczego wiec odpada] czy Eukanuba , ktora ponoc nie wszystke psy lubia?

A Barf , co sadzisz o tym ?

Ja obstawiam Orijen , ale tak musze po trochu kupic na probe?

Gdzie to w ogole kupic , zeby bylo pewne , ze ne jakies tam podrobki?

W Piasecznie na Julianowskiej jest jakis sklep , czy moze w Jankach?

Ten pies Bonnie jest juz wiekowy , wiec tym bardzej narkoza niewskazana jest. Ratowalabym ten ogon .

Wiem , ze Ona robi co moze , zeby tylko psu cierpienia nie zadawac.

Amerykany ida po najmnejszej lnii oporu :-?

Ale piesek duzy juz jest. :o Taki powazny sie zrobil, a piszczek ma madry. :p

Widze, ze kariera mu sie szykuje jak nic. Pisalas, ze moze nawet filmowa.

Czytam ja tez Twoj watek tylko nic nie pisze bo psa nie mam i sie nie znam, ale fajnie sie czyta wypowiedzi. Wczoraj mnie zielony listek rozbawil.

Fajne te opowiesci ze szkolen psow.

:p

A jak tam domek, czy cos robicie jeszcze?

p.s. U nas dzis zimniej niz wczoraj. :-? moje Stef wstal o 5 wiec juz jestesmy po spacerze, ale dzis bylo nam zimno w lapki. :roll: Zalowalam, ze rekawice nie wzielam.