Gość 21.02.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 rrmiPiekna ta Twoja psinka. AmberJak juz pisalam moj pies nalezy do tych co jak pana nie widzi minute to pozniej go wita szalona radoscia. Od merdania ogonem i walenia o wszystko zrobil sie krwiak do polowy ogona . Tak stalo sie pierwszy raz na 13 lat jego zycia i w piatek ogon zrobil sie czarny a we wtorek juz odlecialo mu z 10 cm. Oczywiscie bylam tu u weta i powiedzial , ze to jest czesty przypadek i trzeba amputowac. Ja jeszcze zadzwonilam do mojego wet. z Polski i kazal czekac jeszcze dwa tyg.oczywiscie smarujac mu mascia z antybiotykiem i moczenie w sodzie . Oczywiscie zadnego moczenia nie bylo a masc raz dziennie udalo sie polozyc na ten ogon. Moj pies nie nalezy do spokojnych psow , ktore daja sobie cos przy sobie zrobic. Trodno go tez utrzymac , bo jest silny , a to ma jeszcze gorszy skutek. Tak wiec moja przyjaciolka z Polski poradzila mi kupic taki zwykly zolty proszek Dermatol do posypania ogona.Ogon oczywiscie zrobil sie okropny , nie moglam wczesniej tej rany niczym wysuszyc. Skora z wlosami zeszla do zywego.No i posypalam tym proszkiem i na drugi dzien czesc rany obrosla rozowa skorka i moze jeszcze zostalo ze 2.5 cm. ranki , ale juz widac , ze rana sie goi.Mam nadzieje , ze ogon moze da sie uratowac, tym bardziej , ze pies czuje sie dobrze i widac , ze nie cierpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 21.02.2008 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 bonnie, Jestes bardzo dzielna. Rzeczywiscie sprawa ogona Twojego psa, to nie jakies fiu bzdziu tylko powazny uraz Do terapii mozesz jeszcze wlaczyc Tribiotic - antybiotyk na takie uciazliwe rany. Dziala tez prewencyjnie na wypadek zainfekowania przez bakterie. Absolutnie super na takie rany jest spray Hexiderm. Ma bardzo szrokie spektrum dzialania (od bakterii, przez grzybice, na alergiach i dlugotrwalych ranach pourazowych skonczywszy). Preparatem nalezy opryskac rane, a nastepnie albo zalozyc psu kolnierz, albo pilnowac aby rany nie wylizywal. Pryskasz co 6 godzin, przez 4 - 5 dni. Potem prewencyjnie mozesz rane zasuszac juz tylko Rivanolem. Majut mial swego czasu okropna kontuzje lapy, a wlasciwie skory miedzy opuszkami, ktora zdarl podczas treningow agility na powierzchni przykrytej syntetyczna chropowata, wykladzina. Poczatkowo tego nie zauwazylam, ale po paru godzinach lapa spuchla tak, ze przypominala owczarkowa konczyne, a nie yorkowa Do tego wszystkiego byla mocno zaogniona, z ropnym wysiekiem i juz wyczuwalnym zapachem zgorzeli. Przestraszylam sie nie na zarty. Psa do weta, wygolilysmy z pania weterynarz wlosy z opuszki, oczyszczylismy rane i wlasciwie bazujac tylko na Hexidermie a potem Rivanolu, pies w tydzien stanal na czterech lapach, a po 10 wrocil do treningow Trzymam kciukasy za Twojego AST. rrmi, ucz Kochana Pabla na komende klasc sie na boku i wydluzaj przy tym czas spokojnego lezenia. Bedzie potem jak znalazl, gdy Pablo bedzie na badaniach u weta, albo bedziesz musiala cos przy nim pielegnacyjnego zrobic np. obcinanie pazurow. Nie moze byc tak, ze przy pielegnacji (nawet nieprzyjemniej) pies mowi "nie" Bonnie, to tak troche na Twoim przykladzie, ale zobacz jak w niektorych przpadkach jest to potrzebne. Mam Znajoma, ktora na obciecie pazurow swojej cudownej jamniczki chodzi do weta ... Tam psa ubieraja w kaganiec i dopiero robia ciach .... No nic ... koniec przynudzania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 21.02.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 No nic ... koniec przynudzania Dlaczego? To o tym dziecku bardzo mi sie podobalo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.02.2008 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 No, witejcie, kumy! Siedzę sama bez Brazuni i przeżywam. Rrmisiu, nie uwierzysz, jaka nasza Brazunia uparta jest. Nie i nie. A Pablinio cudny. Jeszcze kilka miesięcy i będzie Was bronił na poważnie. Amber, fajnie, że znowu jesteś. Bonnie, moja Abra też sobie na dokładkę do wszystkiego coś zrobiła w ogon. Też chyba posypię Dermatolem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 21.02.2008 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 no.........!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 21.02.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Wykorzystam Waszą psią wiedzę i zapytam gdzie można kupić obcinaczkę do psich pazurków? Pytałam w sklepach kosmetyczncyh ale nie mają nic takiego. Muszę swojemu podcinać co jakiś czas. Więc biegam za kazdym razem do weterynarza. Ale czasem to bywa meczące, brakuje czasu by sie wybrać. W domu mogłabym mu obciąć spokojnie bo ładnie daje łapy i jest spokojny w takich sytuacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.02.2008 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Cześć wszystkim To ja, ta uparciucha, pamiętacie mnie jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 21.02.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Cześć wszystkim To ja, ta uparciucha, pamiętacie mnie jeszcze nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 21.02.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Wykorzystam Waszą psią wiedzę i zapytam gdzie można kupić obcinaczkę do psich pazurków? ja kupiłe w OBI, bardzo zacna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 21.02.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 W Obi? Podpowiedz mi proszę w jakim dziale mam szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.02.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Cześć wszystkim To ja, ta uparciucha, pamiętacie mnie jeszcze Abra kazała Cię pozdrowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 21.02.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 mayland, Cazki do psich pazurow kupisz w kazdym sklepie zoologicznym. A jesli lubisz dostawy do domu to zerknij tutaj http://www.karusek.com.pl/index.php?search_full_name=c%B1%BFki&action=search&search_maker=&search_category=17 rrmi, Wetowi trzeba bylo zadac pytanie co mysli na temat calych pokolen zdrowych i dlugozyjacych psow, ktore nie byly wychowane na komercyjnych karmach Ciekawe co by odpowiedzial rrmi, co kraj to obyczaj. W USA kiepska opinie ma np. Purina, a w Polsce sa tacy ktorzy chwala ja pod niebiebiosa Do Eukanuby przylgnelo, ze psom nie smakuje, po Hillsie smierdzi im z pyska a Royal wydaje sie zbyt drogi. Jedni miela warzywa, kosci i mieso na BARF, a inni upatruja w tym zalazek do dysplazji i przebialczenia ... Wytrwali gotuja miesa, ryz i warzywa, dodaja witaminy i kwasy omega i mysla, ze podaja psu najlepsze zarcie pod sloncem ... I pomyslec, ze wszystkim przyswieca jedno haslo: ZBILANSOWANIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 21.02.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Cześć wszystkim To ja, ta uparciucha, pamiętacie mnie jeszcze Kim Ty jestes niegrzeczna dziewczynko ? Wtaj w domu Amber Dzieki za zdrowy rozsadek bo juz zaczelam se poddawac. Zadzwonilam jednak do Hodowcy i powiedziala dokladnie to samo co Ty . Zasadniczo bylam o tym tez przekonana , ale wszyscy o tych karmach w kolko pisza Pan to i Royala by kupil , jest zakochany w swoim psie Dzien doberek wszystkim i dobranocka , sie uczytalam dzisiaj tyle , ze ledwo siedze , ale musze sie doszkolic w paru tematach. Co mi na starosc przychodzi. Jeszcze kondycja do podrasowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.02.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Cześć wszystkim To ja, ta uparciucha, pamiętacie mnie jeszcze Abra kazała Cię pozdrowić. Buziaki dla niej Rrmi, odpoczywaj i kondychy nabieraj, bo Pablisio nie popuści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 21.02.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Amber dziękuję!!! Już zamawiam sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.02.2008 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 AmberDzieki serdeczne za rady. Napewno poprosze mame to mi przysle juz tak na wszelki wypadek. Tu jest wlasnie problem z antybiotykami, bo tylko na recepte i nie mozna isc od tak sobie do lekarza , bo i tak nie przepisze .Moj pies na lekarzy zrobil sie bardzo wrazliwy , bo jak byl maly to go bardzo czesto w parku gryzly inne starsze psy puszczone luzem , nie na smyczy i troche sie wycierpial ,bo pare razy byl bardzo powaznie pogryziony. On nie gryzie lekarzy nie leci z zebami tylko nic ne da przy sobie zobic. Dobrze , ze ten Dermatol jest do posypania , bo zawsze corka go czyms zajmie , a ja wtedy czyszcze i posypuje proszkiem ogon. Naprawde robi sie bardzo ladny w porownaniu z tym co bylo. rrmiAmber ma racje, jezeli pies nie ma zlych doswiadczen z wet. to mozna psa naprawde nauczyc posluszenstwa. Ja nawet szczepienia robie gimnastykujac sie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 21.02.2008 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 mayland, Cazki do psich pazurow kupisz w kazdym sklepie zoologicznym. A jesli lubisz dostawy do domu to zerknij tutaj http://www.karusek.com.pl/index.php?search_full_name=c%B1%BFki&action=search&search_maker=&search_category=17 rrmi, Wetowi trzeba bylo zadac pytanie co mysli na temat calych pokolen zdrowych i dlugozyjacych psow, ktore nie byly wychowane na komercyjnych karmach Ciekawe co by odpowiedzial rrmi, co kraj to obyczaj. W USA kiepska opinie ma np. Purina, a w Polsce sa tacy ktorzy chwala ja pod niebiebiosa Do Eukanuby przylgnelo, ze psom nie smakuje, po Hillsie smierdzi im z pyska a Royal wydaje sie zbyt drogi. Jedni miela warzywa, kosci i mieso na BARF, a inni upatruja w tym zalazek do dysplazji i przebialczenia ... Wytrwali gotuja miesa, ryz i warzywa, dodaja witaminy i kwasy omega i mysla, ze podaja psu najlepsze zarcie pod sloncem ... I pomyslec, ze wszystkim przyswieca jedno haslo: ZBILANSOWANIE a i tak w każdym są trociny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 21.02.2008 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Co mi na starosc przychodzi. Jeszcze kondycja do podrasowania idź się połóż bo bredzisz, smarkulo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.02.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Dzień dobry! Wyspałam się na oba boki dzisiaj, chyba będę miała dobry dzień. 1950 dobrze gada, wódki mu dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 22.02.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Dzień dobry! Wyspałam się na oba boki dzisiaj, chyba będę miała dobry dzień. 1950 dobrze gada, wódki mu dać. Tak z rana? Toz on bedzie nastepny, ktory pobije rekord ilosci promili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts