Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

A tu obserwujacy :wink: , troche glowe mu obcelam , ale tak naprawde dopiero sie ucze robic zdjecia.

http://img408.imageshack.us/img408/5152/aabuu1.jpg

hmmm ... ja bym to raczej nazwala odwaznym i nowatorskim kadrowaniem ;)

Najwazniejsze ze widac, iz mlody dobrze odkarmiony 8) Klata bez zapasci, zebra ... hmmm jakie zebra? ;) ... udo konkretne, fafle miesiste :-)

Dobrze jest! Jestem o Was spokojna :D

Zerknij http://www.szkolenia.ipon.pl/podopieczni.htm

Dolara widzialam na jednych Zawodach PT. Zrobil na mnie swietne wrazenie. Piknie sie prezentowal, byl wyjatkowo elegancki podczas pracy i calkiem niezle wyszkolony. Tego drugiego dobka nie znam ... moze zobacze go na najblizszych zawodach obi ...

no i grubszy od Ciebie :lol:

Ja Ciebie tez :D

Amber

Czy Ty mialas watpliwosci co do odkarmiania :o :lol:

I tak dobrze , ze mu nie przezuwam :lol: Klate ma piekna , bardzo , na innych zdjeciach moze lepiej widac , jutro mam nadzieje cos fajniejszego zrobic , zebys juz sie przestala ze mne smiac :D

Fajna strona i szkolka pewnie tez.

Obie hodowle , Adoracja i Halloween sa bardzo znane.

Mi Czarny wydaje sie zgrabniejszy od Dolara.

Gdzies blisko eda obidience?

Popatrzylabym na Majutke :p

Mnie hodowczyni namawia na wystawianie , sama nie wiem :roll:

Moj jak sie zaprze to i za parowka nie idzie , wstydu by narobil :lol:

Zawody Obedience beda w Wawie przy okazji miedzynarodowej wystawy. W tym samym czasie odbeda sie tez zawody pucharowe Agility. Wydaje mi sie, ze warto poogladac :-)

Co do wystawiania, to ze wzgledow towarzyskich zawsze WARTO :-) Spotkasz cala mase fajnych ludzi ... i cala mase ludzi niefajnych. Czyli jak w zyciu 8) Ale bedzie piknikowo, tu kielbaska z grilla, tam piwko, no i gadu-gadu, a moze goferki z bita smietana i zasuszonymi na maksa rodzynkami i znowu gadu-gadu, a moze nowa obrozka, znaczek, breloczek, balonik lub inne ... o i lecimy, lecimy bo juz nas na ringu wywoluja :lol:

No! I tak to sie wlasnie odbywa :lol:

Sprawdze kiedy bedzie Miedzynarodowa wystawa.

Bedziemy na pewno tu tam popatrzec.

Wy gdzie startujecie?

Obrozke mamy , szukam jakiegos slicznego lancuszka teraz , ale wszystkie jakies takie jednakowe sa. :roll:

Pablis wyjatkowy jest to lancuszek musi byc ladny :wink:

Jak byl maly to zlota bransoleta pasowala jak ulal ale juz za mala :D

Sprawdze ...Jak byl maly to zlota bransoleta pasowala jak ulal ale juz za mala :D

Miodzio :D :wink: Moja miała nabijaną diamentami też niestety wyrosła :wink:

Szkoda, że nie ma zdjęć ze smyczka. Chętnie bym popatrzyła na idącego ładnie na smyczy psiaka :D

Wy gdzie startujecie?

Tego nie wie nikt 8) Musialabym wrocic jak najszybciej do regularnych treningow ... a pewnie nie wroce ... dzialki mi w glowie, no i tez trzeba na nie zapracowac, czyli wszystko kreci sie wokol czasu 8) :lol: No i przy domu oporzadzic, uprawa sie zajac, wygalantowac jakos obejscie na wiosne i lato ... nie ma letko 8)

Jesli lancuszka szukacie to jaki? Taki normalny, polzacisk czy zaciskowy? Mnostwo tego jest. Nie mniej na treningach to chyba tylko obroza. Przynajmniej u nas tak jest. Zadne tam fiu-bzdziu i nawet poszalec z moda nie mozna :lol:

Moja Abra jak była sprawna to tak fajnie umiała się czołgać.

Sama ją nauczyłam, za kiełbaską. :lol:

Jest też nauczona, że nie będzie głaskania dopóki nie podejdzie spokojnie, bez skoków i włażenia łapami na ramiona. Siada z boku przy nodze i wie, że wtedy ją pochwalę i pogłaszczę. 8)

I to by było na tyle z naszego szkolenia wiejskiego. :p

Wy gdzie startujecie?

Tego nie wie nikt 8) Musialabym wrocic jak najszybciej do regularnych treningow ... a pewnie nie wroce ... dzialki mi w glowie, no i tez trzeba na nie zapracowac, czyli wszystko kreci sie wokol czasu 8) :lol: No i przy domu oporzadzic, uprawa sie zajac, wygalantowac jakos obejscie na wiosne i lato ... nie ma letko 8)

Amber!!!!

M a j u t a z a n i e d b u j e s z ? :o :o :o :evil:

No ja nie wiem, chyba się zastanowię, czy tam się nie wybrać. :roll:

Ja tam zawsze zapraszam :D

Zeljko

Nie bedziemy obcinac mu uszek , z uszkami jest tez piekny :p :p

Amber

Chcialabym kupic po prostu ladny lancuszek , z duzymi oczkami .

Nie widzialam takiego ani w sklepie ani w necie .

Po postu to co jest nie pdoba mi sie.

A , ze obroza na treningi to wiem , taka mamy .

Majut sie rozleniwi :roll:

Brazuniu

Jak tam pierwsza nocka bez Szanownego ?

U nas pada , ale jest cieplo :D

M a j u t a z a n i e d b u j e s z ? :o :o :o :evil:

Eeee tam od razu zaniedbujesz 8) Cwiczen moze mniej, ale i tak jezdzi ze mna wszedzie. Dzisiaj tak pieknie, to ja do Urzedu Celnego zabiore ;) Moze przepuszcza mnie bez kolejki :lol:

Depsiu, wybieraj sie wybieraj! Ja zawsze zapraszam :-)

rrmi, ja tez wole psy z uszami w calosci, a nie takie pociete szpice :roll:

Teraz juz wiem o co chodzi z tym lancuszkiem ... zerknij jeszcze na strony w USA. Tam jest wiele fajnych gadzetow, a ceny o ponad polowe tansze niz w Polsce.

Widze , ze czas zaczac podworko grabic :D

Dpsiu czekam

:D

Brazuniu

Przyzwyczaisz sie do spania bez przytulanki, zreszta nim sie obejrzysz wroci :D

Amber

Ja taka obroze jak chce widzialam w Polsce tylko nie pamietam gdzie , ale odnajde.

Poza tym to rodzaj fanaberii :D

Ale wieje :-?

ja się boję jak wieje...że dach mi zerwie albo się zawali... :oops:

ostatnio obudziła mnie w nocy burza z gradobiciem...nie było prądu...

zabrałam dzieci z łożek i zeszliśmy na dół...siedziałam z nimi nieprzytomnymi na sofie aż się uspokoiło... :cry:

Czy to się leczy? :wink: 8)

powinno :wink:

a tak wogole to Ty czy dzieci potrzebowały uspokojenia? :wink:

Ja to nawet lubie kiedy wieje , pod warunkiem , ze pod koldra siedze .

Tym razem nie bylo tak strasznie , nawet na drugim spacerku bylismy ..

Joan

Nie strasz dzieci :roll:

Btw jak tam Twoja przeprowadzka , bardzo jestem ciekawa .

Jesli jednak na zieme na wsi sie namyslisz , zapraszam w moje okolice .

Do szkoly , do miasta autobus wozi dzieci chyba , ze chcesz jakas znana szkole to do Warszawy jednak :D

Czesc Majka :D

ja się boję jak wieje...że dach mi zerwie albo się zawali... :oops:

ostatnio obudziła mnie w nocy burza z gradobiciem...nie było prądu...

zabrałam dzieci z łożek i zeszliśmy na dół...siedziałam z nimi nieprzytomnymi na sofie aż się uspokoiło... :cry:

Czy to się leczy? :wink: 8)

powinno :wink:

a tak wogole to Ty czy dzieci potrzebowały uspokojenia? :wink:

mam 10 okien połaciowych i jak grad w nie wali i się byłyska i wieje to tam straszny hałas jest i straszno.. :o . Cały mój kopertowy dach - 250 m kw z cięzką ceramiczna dachówką oparty jest na ścianie kolankowej i 2 słupach drewnianych. :o :o :o Wiem że ktoś to obliczał - ale nadal nie mieści mi się to w głowie (umysł - nie-ścisły :wink: ). Jak zawaliła się hala w Katowicach - z Wrocławia przyjechał specjalnie do mnie projektant domu żeby sprawdzić jak mi idzie stawianie dachu - i wtedy zasiał we mnie wątpliwości - bo coś tam mu się nie zgadzało - a potem już wszystko było ok. Widać siedzi mi to w podświadomości i nie odpuszcza :oops:

Mąż początkowo się ze mnie podśmiewywał - ale teraz już nie protestuje :wink: dzieci właściwie nie pamiętają tych zdarzeń...śpią sobie- ja twedy nie panikuję - raczej uspokajam, wyciszam - mówie że to przez hałas - nie że coś się zawali...

jak pomyślę że znowu będzie to samo... :oops: nic na to nie poradzę - strach o dzieci jest silniejszy... :oops:

rrmi - w sobotę jedizemy zobaczyć bliźniaka :-? w Łomiankach... 8) brakuje mi odwagi na drugie budowanie... :roll: a ten bliźniak bez poddasza :wink: