Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Ahoj!

Przyszlam powiedziec, ze moje dziecko juz dwie nocki spalo od 22 do 8, a dzis nawet 8.30.

No ja normalnie zagladalam czy wszystko w porzadku. :roll:

A tak w ogole wiosna dzis mknela przed oknem i mowila, ze juz przestanie leniuchowac.... :D

Ahoj!

Przyszlam powiedziec, ze moje dziecko juz dwie nocki spalo od 22 do 8, a dzis nawet 8.30.

No ja normalnie zagladalam czy wszystko w porzadku. :roll:

A tak w ogole wiosna dzis mknela przed oknem i mowila, ze juz przestanie leniuchowac.... :D

coś musi w powietrzu być :wink:

moje dopiero wstały 10 minut temu, po mojej pobudce :o

wcześniej nie miałam sumienia, tak smacznie spały i taka cisza była w domuu :wink:

Hejka , jak sie macie ?

Ja to dzisiaj na wiosennie :D

Pabli wiosne poczul tez , na droge zaczal wychodzic , wiec ogrodzenie zdecydowalismy robic . Nie mam checi na takie prace , no ale mus.

Kupilam tez w koncu zaslony do gabinetu Synkowego.

Bardzo ladnie wygladaja :D W kolorze ecru , z takimi przetloczeniami ciezkimi ,

jakby nie umiem lepiej sie wyrazic w temacie .

No grunt , ze dobrze jest :p

Dzień doberek! :D

Słonko świeci, ptaszki śpiewają, prognoza doskonała - oj, będzie na dworze ganiane dzisiaj. :D Fajnie będzie. 8)

Wróciłam z targów, wreszcie się wyspałam jak należy (tam czegoś nie mogłam) i lepiej poczułam. Życie bywa jednak fajne! :lol:

Wiosna u mnie jest , jak slowo daje :D

Coraz wiecej zielonego wdac na podworku :p :p

Frosiu

Bytom chyba w maju o ile dobrze pamietam , jeszcze nic pewnego , ale raczej sie szykuje :D

Wyczytalam , ze od 6 do 9 miesiaca jednak w szczeniorach sie wystawamy , wiec tym bardziej bym chciala.

Szczeniakom wiecej sie wybacza , a ja tez musze sie jakos wciagnac.Dam cynk jak juz zglosze , bo pki nie zgloszone to nie pewne :lol:

Ja co prawda nie do pracy , ae na spacerku pewnie pol dnia bede , bo poczulam powieiw :wink:

Frosiu

Osobiscie to raczej nie bede zglaszala , ale po wystawie to na pewno sie spotkamy.

Zobacze jak te jego oczka beda wygladaly i zdecyduje .Za dwa tyg na kontrole do lekarza znow , ale juz jest lepiej.

bedzie dobrze

splunelam ..wiesz.. :wink:

wezme ze soba ludzi z rejonu , zeby bylo glosniej 8) :lol:

wezme ze soba ludzi z rejonu , zeby bylo glosniej 8) :lol:

O to , to .

I jak poplujesz do tego na bank wracamy niepokonani :lol:

W sumie to my i tak niepokonani. :wink:

Kaska , a co masz komunie akurat ? :-?

Tak czy inazej jeszcze nic pewnego , chociaz mam chec wielka.

Kurde przez czapki polazilam po polu i niezle mnie obwialo.

Jednak starsze kobiety to zawsze powinny berety nosic , nawet latem.

Kupilam na allegro takie cos niby odstraszajace myszy , pajaki , kleszcze i inne takie.

Juz podlaczone od piatku.

Kupilam teraz , zeby nie czekac do jesieni.

Poki co niczego w nadmiarze nie ma w domu , ale mam nadzieje , ze to sie sprawdza.

W komentarzach czytalam , ze ludzie zadowoleni , z produktu oczywiscie , bo ze obsluga niezle dziala to raczej oczywiste. :D

Pablo mowi , ze tego nie slyszy ,bo to na te ultradzwieki :roll:

Hej. Wpadłam w przerwie. Widzę zmiany, Pablo do debiutu się szykuje :D . Na pudle pewnie będzie jak nic. Co on ma z oczkami? Zapalenie czy białe duże śpiochy, takie mętne? Czytałam , że dietę ma mieć na te sprawy. Nie dawaj mu kości, po kościach psy mają mętne oczy , moje wszystkie psy tak miały. Od dawna u nas zamiast kości tylko suchy chleb albo bułka. Ja już na psach przetestowałam chyba wszystkie dostępne suche karmy. Psa nie można przebiałkować , może być co najwyżej skaza białkowa, ale to byś zauważyła. W gotowaniu najważniejsze jest dobre zbilansowanie. Ja od lat jak gotuje, to mam takie proporcje, potwierdzone przez Akademię: białko 25%, węglowodany u nas ryż 60-70%, błonnik u nas marchewka 10-15% + sucha bułka i nic więcej. Białko zawsze takie samo u nas drób a dokładnie kurczak, może być cielęcina albo indyk, jednak indyk dość często może uczulać. Do tego witaminki , ja lubię z Beaphara, tak z przyzwyczajenia. Jeśli dawałaś za dużo mięsa a do tego jeszcze kości albo mostki to oczy mogą się ślimaczyć. Są psy które źle tolerują rożne źródło białka , łączenie drobiu z cielęcym albo wołowym .Na ładną sierść daję łyżkę oleju ze słonecznika takiego z pierwszego tłoczenia i to wszystko. W uchu mogą być drożdże bo może ma problemy z wentylacją. Tak tylko pisze coby Blinowi było jak najlepiej :D . U nas wiosna też widoczna , ogród rusza do życia. Aerację trawnika trzeba robić i takie tam , już bardzo chcę pogrzebać w ziemi, bez tego wiosny nie poczuję :D .

Dzieki mokka. Masz racje , wiem wiem.

Ja gdzies w swojej naiwnosci mysalam, ze duzoi mieska chudego to dobrze :oops:

Poki co daje sucha .Kosci kupilam mu cielece. Daje tak tak do gryzienia jedna na tydzien.

To tez za duzo ? :roll:

Glutow w oczkach juz nie ma , ale byly takie wlasnie metne , kremowe , jesli o kolor chodzi .

Ma krople 3 x dziennie po jednej.

Jest lepiej.

Wolalabym jednak gotowac , bo jemu nawet Royal nie pochodzi za bardzo. :-?

Przyzwyczail sie do gotowanego , zreszta mu sie nie dziwie , generalnie jestem przeciwna suchemu zarciu.Moja hodowczyni mowi , ze mozna raz dziennie suche a raz gotowane .

Lekarz mowi , zeby nie laczyc .

Z tym , ze hodowczyni tez jest wetem i tak daje swoim suczom.

Musze poki co go wyleczyc , zeby do Bytomia sie wybrac , a pozniej pomysle.

Sesje mielismy , zaraz powklejam jak cos ladnie wyszlo :D Jak m pozwoli , bo poki co skacze po plecach , tak , ze psze juz z 10 minut . :D

Sie biedny Pablo ukopal dolkow na podworku . Nogi mozna polamac :roll:

mmmadziu pieskie czy konskie na Royala zapraszam , pochrupiemy sobie , co ? :wink:

mokka tu na zdjeciu widac te oczka w miare

http://img380.imageshack.us/img380/8417/12032439sf8.jpg