Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

paskudzie

No to poigrales z ogniem :roll: :roll:

Masz pw :D

A tak na powaznie.

Slowo daje tak na powaznie , ze chyba kolejny nasz doberman nie bedzie w ogole kopiowany. Tak zamowie juz w Hodowli.

No nic , ide jakies psilki wydam Rodzinie.

Moj pies tak sie wybiegal , ze chodze patrzec czy zyje , bo nawet na lozko nie wchodzi. Na podlodze lezy :o :D

Bylismy u sasiada ,ktory ma wielkiego on-ka , takiego z dluga sierscia.

Zdrowo dawali we dwoch.

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

paskudzie

No to poigrales z ogniem :roll: :roll:

Masz pw :D

A tak na powaznie.

Slowo daje tak na powaznie , ze chyba kolejny nasz doberman nie bedzie w ogole kopiowany. Tak zamowie juz w Hodowli.

No nic , ide jakies psilki wydam Rodzinie.

Moj pies tak sie wybiegal , ze chodze patrzec czy zyje , bo nawet na lozko nie wchodzi. Na podlodze lezy :o :D

tam jego miejsce, bo inaczej wejdzie Wam na głowę,

a w zasadzie już wlazł :roll:

Bylismy u sasiada ,ktory ma wielkiego on-ka , takiego z dluga sierscia.

Zdrowo dawali we dwoch.

przeczytaj recenzję :lol:

Hej :D

Slowo daje tak na powaznie , ze chyba kolejny nasz doberman nie bedzie w ogole kopiowany.

Jak ja Cię rozumiem :D . Od czasów mojego sznucera powiedziałam sobie, że nigdy i pod żadnym pretekstem nie obetnę niczego żadnemu psu :D No i teraz mam amstaffkę ze stojącym uchem :D Były głosy coby jej urodę poprawiać, ale się zaparłam. Niestety na wystawach w astach w większości kopiowane, mało jest uszastych, tak z kilka na wystawie. Dla mnie pies bez uszu nie wiem jakby miał piękna głowę i stop to widzę w nim okaleczone zwierzę. Największe zdziwienie mnie dopadło jak zobaczyłam ogoniastego rotka :D Następnego sierściucha to będę miała uszastego wg wzorca :D , powoli klaruje sobie już wszystko w głowie, że TTB to pewne, innego oszołoma sobie już nie wyobrażam, coraz bardziej chodzi mi po głowie Nanny Dog :D czarny jak smoła no ewentualnie rudzielec , z durnym pyskiem i atomowym napędem na cztery łapy. Psiarzy w tym wątku jak na dogomanii, i każdy ma najpiękniejszego sierściucha , nic tylko wybory miss i mistera robić:D

Rrmsia, a Pabli to się na trawę przerzucił :roll:

No Wiesz taki byczek z niego :D

Zeljko

Moj sie do Was wybiera na grilla , to sobie pogadasz z Nim :D

mokka

Ty to nawiedzona jestes :lol: Jak ja tak lubie , nie ma co :p

Nie wiem co to jest Nanny Dog , ale doczytam :D

Szkoda ze nie dam rady teraz w Lublinie sie wystawic , bo bys pewnie kibicowala. Tam i tak Tromelin gora , ale Pablowa mama z Tromelinu wlasnie jest .

Ladna sucz jeden taki chlopak wystawia, Kartagina Keris Tromelin , beda z niej ludzie , naprawde :D

W Tromelinie coraz wiecej ludzi kupuje niekopiowane psy .

Jest taka pannica Lara Tromelin , normalnie odlot :oops:

Ja to flaki gotuje i golonke bede piekla , bo Kulka bedzie dzis lub jutro to odkarmic musze :lol:

Milego dnia :D

Ma najmądrzejsze i najbardziej kochające oczy

Tak mi sie jakos skojarzylo z kobietami i o tym, ze facetom moze sie wydawac, ze oczy swiadcza o calej reszcie...

Ja tak wlasciwie pisze z zazdrosci, tez zamierzam takiego miec.

No wiedzialam , ze to zawsc w czystej pstaci .

Rozszyfrowalas mnie... ale dopiero kilka postow nizej :)

Hej :D . Jestem trochę nawiedzona, chociaż niektórzy dobitniej to określają :lol: Nanny dog to stafik czyli Staffordshire bull terrier ,taki mały krępy jak odlany z żelaza z diabełkiem w oczach. Jakbyście byli w Lublinie to macie kibicowanie zapewnione z mojej strony, bo mój Stary to taki raczej małomówny :D . Niestety jeśli chodzi o wystawy to trzeba patrzeć na hodowlę i sędziego, bo prawie każdy ma swoich cichych faworytów. Ja swojej pokraki nie szukałam pod wystawy od początku, jeśli chodzi o asty to pod Lublinem jest moim zdaniem jedna z najlepszych hodowli w kraju - Lesoto. Psy mają piękne i to wszystko co trzeba aby stawać na pudle. Przy drugim psie pomyślę już i o tym :D . To gdzie Pablo zadebiutuje? Wirtualnie będę trzymała kciuki :D . Powiem szczerze, że uszastego i ogoniastego dobka to jeszcze nie widziałam. Nie jestem w temacie w kwestii wystaw dobkowych i nawet nie wiem jakie psy są wystawiane i od kogo. Pooglądam sobie tą sucz co napisałaś, tak z ciekawości :D . Radosnego dnia :wink: .

maszynę do przeglądu zabieram!!!

Mamuniu , jakaz to maszyne ?

:D

mmmadziu

Wiem , wiem , nie podejrzewalam , ze mozesz chciec byc Panem psa mordercy :lol:

mokka

Znam doskonale inne okreslenie , slyszlam nie raz pod swoim adresem

Piateczka :D

My tu gadu gadu a ja rozmawialam z Hodowczynia , dzwonila niedawno.

Kazala po pierwsze gotowac jak gotowalam , bo robilam to dobrze.

Isc do dr Garncarza , ale nie tak juz , tylko powpuszczac jeszcze te krople .

Powiedziala , tak jak ja przypuszczalam , ze te wezelki moga miec zwiazek z zabkowaniem.

Generalnie dostalam duzy wyklad.

Jesli nie wszystko zapamietalam to Jej Maz , tez wet bedzie w Niedziele w Nowym Dworze na wystawie i do nas pewnie zajedzie.Jesli bedziemy do Bytomia sie wybierac to beda kibicowac :p

Inny z newsow to taki , ze w Niedziele mamy poczatek szkolenia na 9 rano :D

Bylebym sie nie skompromitowala :wink:

Lece :wink:

Kazala po pierwsze gotowac jak gotowalam , bo robilam to dobrze.

No i bardzo dobrze a tak biedak jadłby chrupki a nie ma to jak domowa kuchnia :D . Przez net to można zrobić burzę w szklance wody, no ale nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło :D . Na naszej ulicy była dzisiaj komisja sprawdzająca porządek w obejściu, o wszystko się pytali nawet o sucz :o . Pytali co mi przeszkadza, czy pali ktoś śmieci i takie tam. Dostałam kartę kontroli posesji :o nie mieli do nas żadnych zarzutów i jeszcze pochwalili :o . Pierwszy raz spotkałam się z taką komisją.

Mokka

Moze to byla ispekcja robotniczo -chlopska :roll:

Tak zwana IRCHA :lol:

U nas to szamba wylewaja na pole lub do rowu :-?

Sasiadki pies juz sie w tym powycieral i mieli kapiel , myslalysmy , ze sie wytarzal w jakims krowim placku bo czulam , ze smierdzi , a to bylo to :-?

Z tym , ze komisji nie bylo.

Wiesz Pani Agnieszka co prawda przez telefon , ale Ona mysle wie co mowi.

Pabli powinien najesc sie jak za przeproszeniem czlowiek i koniec.I ma jak porzadny pies wygladac a nie jak beleco.

Powiedziala to jako Babcia , wiec wie.

Poza tym zamierza nam w Bytomiu kibicowac , to chyba tym bardziej :D

Moj Stary powiedzial , ze dosc juz tych problemow ma , wiec jutro jedziemy do dr Garncarza i sprawa sie , mam nadzieje wyjasni .

A dla Blinka juz piersi wyciagniete .

Jutro zrobie miesne zakupy dla niego i bede radosnie gotowala :D

Cześć, Psia Mamo! :D

A ja jadę do Rrmisi!!! 8)

Wszystkim się chwalę!!! :D :D :D

Pojadę ją wycałować i się z nią nagadać. :p :p :p

Tylko mła Droga nie zapomnij o ubrankach w rozmiarze o dwa wiekszym :lol: I nie pytaj mnie dlaczego ... sama zobaczysz :lol: :D :D :D

rrmisia, jak juz bedziecie PO Garncarzu napisz co orzekl :-) Powodzenia na szkoleniu. Nie stresuj sie. Luz i relaks jest najwazniejszy. Pies wyczuwa napiecie i wtedy zdecydowanie gorzej pracuje. Przed zajeciami nie przemeczaj go, niech bedzie wypoczety i GLODNY! W kieszenie upchaj najpyszniejsze nagrodki. Musza byc latwo wydobywalne, wiec jakas odziez szkoleniowa by sie przydala. My nosimy specjalne bezrekawniki z wieloma kieszeniami i systemowo kazdy wie, gdzie ma upchac parowki, pilke, czy aporty aby byly latwo wyciagalne. Do tego dochodzi taki fajny automatyczny system wyrzutu pilki z ubrania, ale to musze Ci kiedys na zywca pokazac :lol:

BTW najwazniejsza szkoleniowa zasada, to utrzymywac psa w super humorku i na popedach ;)

powodzenia :-)

He, a ja sie dowiedzialam, ze na zajeciach dogoterapii co mamy zamiar zaczac od jesieni tu nie daleko nas, Stefek bedzie mial kontakt z juz znajomym nam panem. :D

Okazalo sie, ze masazysta co od lat nas masuje w domu, cala trojke - to wlasnie pan od dogoterapii. :D A Stefek bardzo go lubi.

Wiedzialam, ze oni z zona zaczeli dogoterapie prowadzic, ale nie wiedzialam, ze to wlasnie oni tam prowadza w tym osrodku. :p Ale jajo! :D

p.s. czy u Was tez niebo naciska na ziemie, ze trudno wytrzymac? :lol:

Zeljka - ja się upierac będę - powinnaś miec tam na wsi swojego doga. Do myziania w każdej wolnej chwili. Labradory to potzrebują bardzo tego myziania. Jak się nie myziają to mają- uwaga: deprywację sensoryczną. :lol: Fajne nie? :lol: Jak sie tego mojego sierściucha codziennie nie pogniecie - nie pokulga się z nim i nie wytłamsi to normalnie sie może zdeprdrdwww....coś tam i nie będzie szczęśliwy. Ja to go jak kluchy tak wygniatam - a on się tylko szczerzy i wywala brzuchem do góry 8) :lol:

Mojego doga prowadzałam do chłopczyka z porażeniem mózgowym na myzianie - nie była to profesjonalna dogoterapia - ale darmowa i ja byłam obok - i najwazniejsze że dziecko było przeszczęsliwe, usmiechnięte i czekało na kolejne spotkania :lol: pies też :wink:

Do takiej własnej "dogoterapi" 24h/dobę trzeba łagodniejsze szczenię wybrać, nie dominujące i potresowac np. żeby nie ciągnął na smyczy bo ci kręgosłup poguchocze... :roll: