rrmi 01.04.2008 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 paskudzie No to poigrales z ogniem Masz pw A tak na powaznie. Slowo daje tak na powaznie , ze chyba kolejny nasz doberman nie bedzie w ogole kopiowany. Tak zamowie juz w Hodowli. No nic , ide jakies psilki wydam Rodzinie. Moj pies tak sie wybiegal , ze chodze patrzec czy zyje , bo nawet na lozko nie wchodzi. Na podlodze lezy Bylismy u sasiada ,ktory ma wielkiego on-ka , takiego z dluga sierscia. Zdrowo dawali we dwoch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 01.04.2008 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Ale przystojniak z tego Pablita. A jak mu sie "kombinezon" swieci. Loreal sie moze schowac ze swoja farba do wlosow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 01.04.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 paskudzie No to poigrales z ogniem Masz pw A tak na powaznie. Slowo daje tak na powaznie , ze chyba kolejny nasz doberman nie bedzie w ogole kopiowany. Tak zamowie juz w Hodowli. No nic , ide jakies psilki wydam Rodzinie. Moj pies tak sie wybiegal , ze chodze patrzec czy zyje , bo nawet na lozko nie wchodzi. Na podlodze lezy tam jego miejsce, bo inaczej wejdzie Wam na głowę, a w zasadzie już wlazł Bylismy u sasiada ,ktory ma wielkiego on-ka , takiego z dluga sierscia. Zdrowo dawali we dwoch. przeczytaj recenzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 01.04.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Ale przystojniak z tego Pablita. A jak mu sie "kombinezon" swieci. Loreal sie moze schowac ze swoja farba do wlosow. O to , to !!! Ty sie musisz z nim koniecznie zapoznac , Stefek tez 1950 No Ty mnie normalnie juz nie love Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 01.04.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 love, love, tylko nie dawaj majstrowi czytać, bo już nie przyjadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 01.04.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 tylko nie dawaj majstrowi czytać, bo już nie przyjadę Czyta , czyta Siedzi obok i czyta Chcialam niniejszym poinformowac , ze Pabli juz nie sika jak dziewczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 01.04.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Ahaa, to niech czyta, ze ja zla, ze On nic nie pisze. p.s. A gdzie wcielo Housa? Dawno nie fklejal trawertinosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.04.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Przylazłam i tutaj, a co!!! Rrmsia, a Pabli to się na trawę przerzucił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 01.04.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Hej Slowo daje tak na powaznie , ze chyba kolejny nasz doberman nie bedzie w ogole kopiowany. Jak ja Cię rozumiem . Od czasów mojego sznucera powiedziałam sobie, że nigdy i pod żadnym pretekstem nie obetnę niczego żadnemu psu No i teraz mam amstaffkę ze stojącym uchem Były głosy coby jej urodę poprawiać, ale się zaparłam. Niestety na wystawach w astach w większości kopiowane, mało jest uszastych, tak z kilka na wystawie. Dla mnie pies bez uszu nie wiem jakby miał piękna głowę i stop to widzę w nim okaleczone zwierzę. Największe zdziwienie mnie dopadło jak zobaczyłam ogoniastego rotka Następnego sierściucha to będę miała uszastego wg wzorca , powoli klaruje sobie już wszystko w głowie, że TTB to pewne, innego oszołoma sobie już nie wyobrażam, coraz bardziej chodzi mi po głowie Nanny Dog czarny jak smoła no ewentualnie rudzielec , z durnym pyskiem i atomowym napędem na cztery łapy. Psiarzy w tym wątku jak na dogomanii, i każdy ma najpiękniejszego sierściucha , nic tylko wybory miss i mistera robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 02.04.2008 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Rrmsia, a Pabli to się na trawę przerzucił No Wiesz taki byczek z niego Zeljko Moj sie do Was wybiera na grilla , to sobie pogadasz z Nim mokka Ty to nawiedzona jestes Jak ja tak lubie , nie ma co Nie wiem co to jest Nanny Dog , ale doczytam Szkoda ze nie dam rady teraz w Lublinie sie wystawic , bo bys pewnie kibicowala. Tam i tak Tromelin gora , ale Pablowa mama z Tromelinu wlasnie jest . Ladna sucz jeden taki chlopak wystawia, Kartagina Keris Tromelin , beda z niej ludzie , naprawde W Tromelinie coraz wiecej ludzi kupuje niekopiowane psy . Jest taka pannica Lara Tromelin , normalnie odlot Ja to flaki gotuje i golonke bede piekla , bo Kulka bedzie dzis lub jutro to odkarmic musze Milego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 02.04.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Ma najmądrzejsze i najbardziej kochające oczy Tak mi sie jakos skojarzylo z kobietami i o tym, ze facetom moze sie wydawac, ze oczy swiadcza o calej reszcie... Ja tak wlasciwie pisze z zazdrosci, tez zamierzam takiego miec.No wiedzialam , ze to zawsc w czystej pstaci . Rozszyfrowalas mnie... ale dopiero kilka postow nizej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.04.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Się przywitam i odlatuję, maszynę do przeglądu zabieram!!! Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 02.04.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Hej . Jestem trochę nawiedzona, chociaż niektórzy dobitniej to określają Nanny dog to stafik czyli Staffordshire bull terrier ,taki mały krępy jak odlany z żelaza z diabełkiem w oczach. Jakbyście byli w Lublinie to macie kibicowanie zapewnione z mojej strony, bo mój Stary to taki raczej małomówny . Niestety jeśli chodzi o wystawy to trzeba patrzeć na hodowlę i sędziego, bo prawie każdy ma swoich cichych faworytów. Ja swojej pokraki nie szukałam pod wystawy od początku, jeśli chodzi o asty to pod Lublinem jest moim zdaniem jedna z najlepszych hodowli w kraju - Lesoto. Psy mają piękne i to wszystko co trzeba aby stawać na pudle. Przy drugim psie pomyślę już i o tym . To gdzie Pablo zadebiutuje? Wirtualnie będę trzymała kciuki . Powiem szczerze, że uszastego i ogoniastego dobka to jeszcze nie widziałam. Nie jestem w temacie w kwestii wystaw dobkowych i nawet nie wiem jakie psy są wystawiane i od kogo. Pooglądam sobie tą sucz co napisałaś, tak z ciekawości . Radosnego dnia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 02.04.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 maszynę do przeglądu zabieram!!! Mamuniu , jakaz to maszyne ? mmmadziu Wiem , wiem , nie podejrzewalam , ze mozesz chciec byc Panem psa mordercy mokka Znam doskonale inne okreslenie , slyszlam nie raz pod swoim adresem Piateczka My tu gadu gadu a ja rozmawialam z Hodowczynia , dzwonila niedawno. Kazala po pierwsze gotowac jak gotowalam , bo robilam to dobrze. Isc do dr Garncarza , ale nie tak juz , tylko powpuszczac jeszcze te krople . Powiedziala , tak jak ja przypuszczalam , ze te wezelki moga miec zwiazek z zabkowaniem. Generalnie dostalam duzy wyklad. Jesli nie wszystko zapamietalam to Jej Maz , tez wet bedzie w Niedziele w Nowym Dworze na wystawie i do nas pewnie zajedzie.Jesli bedziemy do Bytomia sie wybierac to beda kibicowac Inny z newsow to taki , ze w Niedziele mamy poczatek szkolenia na 9 rano Bylebym sie nie skompromitowala Lece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 02.04.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Kazala po pierwsze gotowac jak gotowalam , bo robilam to dobrze. No i bardzo dobrze a tak biedak jadłby chrupki a nie ma to jak domowa kuchnia . Przez net to można zrobić burzę w szklance wody, no ale nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło . Na naszej ulicy była dzisiaj komisja sprawdzająca porządek w obejściu, o wszystko się pytali nawet o sucz . Pytali co mi przeszkadza, czy pali ktoś śmieci i takie tam. Dostałam kartę kontroli posesji nie mieli do nas żadnych zarzutów i jeszcze pochwalili . Pierwszy raz spotkałam się z taką komisją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 02.04.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Mokka Moze to byla ispekcja robotniczo -chlopska Tak zwana IRCHA U nas to szamba wylewaja na pole lub do rowu Sasiadki pies juz sie w tym powycieral i mieli kapiel , myslalysmy , ze sie wytarzal w jakims krowim placku bo czulam , ze smierdzi , a to bylo to Z tym , ze komisji nie bylo. Wiesz Pani Agnieszka co prawda przez telefon , ale Ona mysle wie co mowi. Pabli powinien najesc sie jak za przeproszeniem czlowiek i koniec.I ma jak porzadny pies wygladac a nie jak beleco. Powiedziala to jako Babcia , wiec wie. Poza tym zamierza nam w Bytomiu kibicowac , to chyba tym bardziej Moj Stary powiedzial , ze dosc juz tych problemow ma , wiec jutro jedziemy do dr Garncarza i sprawa sie , mam nadzieje wyjasni . A dla Blinka juz piersi wyciagniete . Jutro zrobie miesne zakupy dla niego i bede radosnie gotowala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.04.2008 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Cześć, Psia Mamo! A ja jadę do Rrmisi!!! Wszystkim się chwalę!!! Pojadę ją wycałować i się z nią nagadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 03.04.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Cześć, Psia Mamo! A ja jadę do Rrmisi!!! Wszystkim się chwalę!!! Pojadę ją wycałować i się z nią nagadać. Tylko mła Droga nie zapomnij o ubrankach w rozmiarze o dwa wiekszym I nie pytaj mnie dlaczego ... sama zobaczysz rrmisia, jak juz bedziecie PO Garncarzu napisz co orzekl Powodzenia na szkoleniu. Nie stresuj sie. Luz i relaks jest najwazniejszy. Pies wyczuwa napiecie i wtedy zdecydowanie gorzej pracuje. Przed zajeciami nie przemeczaj go, niech bedzie wypoczety i GLODNY! W kieszenie upchaj najpyszniejsze nagrodki. Musza byc latwo wydobywalne, wiec jakas odziez szkoleniowa by sie przydala. My nosimy specjalne bezrekawniki z wieloma kieszeniami i systemowo kazdy wie, gdzie ma upchac parowki, pilke, czy aporty aby byly latwo wyciagalne. Do tego dochodzi taki fajny automatyczny system wyrzutu pilki z ubrania, ale to musze Ci kiedys na zywca pokazac BTW najwazniejsza szkoleniowa zasada, to utrzymywac psa w super humorku i na popedach powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 03.04.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 He, a ja sie dowiedzialam, ze na zajeciach dogoterapii co mamy zamiar zaczac od jesieni tu nie daleko nas, Stefek bedzie mial kontakt z juz znajomym nam panem. Okazalo sie, ze masazysta co od lat nas masuje w domu, cala trojke - to wlasnie pan od dogoterapii. A Stefek bardzo go lubi. Wiedzialam, ze oni z zona zaczeli dogoterapie prowadzic, ale nie wiedzialam, ze to wlasnie oni tam prowadza w tym osrodku. Ale jajo! p.s. czy u Was tez niebo naciska na ziemie, ze trudno wytrzymac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 03.04.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Zeljka - ja się upierac będę - powinnaś miec tam na wsi swojego doga. Do myziania w każdej wolnej chwili. Labradory to potzrebują bardzo tego myziania. Jak się nie myziają to mają- uwaga: deprywację sensoryczną. Fajne nie? Jak sie tego mojego sierściucha codziennie nie pogniecie - nie pokulga się z nim i nie wytłamsi to normalnie sie może zdeprdrdwww....coś tam i nie będzie szczęśliwy. Ja to go jak kluchy tak wygniatam - a on się tylko szczerzy i wywala brzuchem do góry Mojego doga prowadzałam do chłopczyka z porażeniem mózgowym na myzianie - nie była to profesjonalna dogoterapia - ale darmowa i ja byłam obok - i najwazniejsze że dziecko było przeszczęsliwe, usmiechnięte i czekało na kolejne spotkania pies też Do takiej własnej "dogoterapi" 24h/dobę trzeba łagodniejsze szczenię wybrać, nie dominujące i potresowac np. żeby nie ciągnął na smyczy bo ci kręgosłup poguchocze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts