Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

Brazuniu

Wlasnie wczoraj doczytalam , ze zmarla dobermanka 3 letnia , po pogryzieniu zostala zakazona czyms tak silnie , ze nie bylo ratunku.

Piekna sucz , bardzo piekna. :-?

Ja kaganiec oczywscie kupie , ale ten metalowy , zeby w razie czego Pablo mogl chociaz kagancem przywalic.

Na moich trasach spacerowych coraz piekniej , slonce swieci , brzozy wypuszczaja liscie .

Cudnie jest .

Zeljko kochana nie wiem jak z Nefer , bo nie dzwonila do mnie poki co .Nie przezywaj Slonko , jeszcze wszyscy sprobuja Twojego smakolyku .

Chyba zaprosisz do siebie na grila :D

A co tam z netem po 20 kwietnia ?

Malo juz czasu :roll:

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Moze Ty i dobrze gadasz z tymi polami , ae ostatnio kolo Depiego mialam lekka stluczke z rzeczywistoscia .Pani bala sie , ze doberman rozszarpie jej pieseczka :-?

Co prawda nie podoba mi sie rzeczywiscie jak Blin teraz bawi sie z sasiadki Rogalem , jakis taki silny sie zrobil i przewraca tamtego.

Hmmm ... a jakich gabarytow byl owy piesek?

Mam bardzo madra psiarsko Przyjaciolke Pauline, ktora popelnia jedne z najfajniejszych (jakie czytalam ;)) artykuly na potrzeby pism kynologicznych. Chyba w numerze na czerwiec bedzie poruszany temat zabaw duzych psow z mniejszymi. Warto poczytac, aby choc na chwile wlasciciele malych psow, czesto jazgotkow poczuli sie w skorze wlascicieli psow duzych i odwrotnie.

Ostateczny wydzwiek jest taki, ze psich przyjaciol dla swoich podopiecznych powinnismy szukac wsrod psow o zblizonych gabarytach.

Niedopuszczalne jest natomiast brak reakcji na czesto ostre zabawy duzego psa z malym, oraz poblazanie malym psom i pozwalanie na atakowanie "po kostkach" psow duzych :evil:

Na Polach spokojnie mozna swojego psa odpiac ze smyczy. Nalezy oczywiscie uwazac, aby nasz pupil nie gonil rowerzystow, dzieci i nie byl agresywany w stosunku do innych psow. Z tego co opisujesz Pablo kocha caly swiat, jest absolutnie odwolywalny, wiec nie masz sie co martwic :-) Poza tym to jeszcze psie dziecie, wiec im wiecej teraz pozna tym lepiej rokuje na przyszlosc.

A metalowego kaganca nie kupuj ... :roll: W szale radosci, albo podczas sprintu do Panci moze Ci niezle pogruchotac kosci :-? Wiem cos o tym ... pies znajomych na powitanie tak mi kiedys przylozyl w udo, a potem w twarz, ze siniaki leczylam pare tygodni :roll: Nie polecam. Najlepsze sa kagance plastikowe. Nalezy sie tez wystrzegac nylonowych. Te sa TYLKO do zabiegow weterynaryjnych lub pielegnacyjnych. Pies nie moze w nich prawidlowo ziajac, czyli wychladzac organizmu podczas upalow. Moze sie to bardzo zle dla psa skonczyc ...

A na lewo od domu, to on nie chce isc tylko na smyczy, czy w ogole?

Wyrzucalas mu w tamta strone pilke/piszczalke/szczotke, gdy byl na smyczy? Na poczatku go na zabawke nakrec i wyrzuc, trzymajac smycz. Potem biegnij razem z nim co tchu w plucach, aby ta smycz go nie szarpala. I tak wiele razy.

Jak pobiegnie chwal glosno i baw sie ta zabawka. Potem powrot do punktu wyjscia i znowu wyrzut. Zabierajac zabawke, nie grzeb psu w paszczy. One tego nie lubia, a ludzie uparcie wydlubuja zabaweczki gmerajac w paszczach siersciuchow. Lepiej wyszarpac zabawke, lub trzymac na drugim koncu i cwiczyc komende na wymiane :-) Powinniscie o tym mowic na pierwszych zajeciach to pewnie wiesz o co biega :-)

Sie nagadalam ...

Amber

Robilam wszystko jak napsalas :-?

Bez smyczy tam idze i zeby bylo smieszniej on sie mnie pilnuje , jak jedzie samochod to staje , wie nawet w miare jestem spokojna o niego .

Jakos go tam prowadze roznymi podstepami ,ale nie wygada to dobrze :roll: Licze na to , ze skoro juz i tak takie sukcesy osiaga to i to nam sie uda .

Co do zabaw wiekszych z mniejszymi to masz racje . Wlasnie napisalam , ze obserwuje jak Pablo z Rogalem sie bawi i naprawde widze , ze jest za ciezki. Swiadomie mu krzywdy nie robi , ale jak go przewraca w zabawie to az nespokojna jestem . Ten Rogal jest taki mily i zawsze usmiechniety i chcialabym , zeby jakos dalo sie razem czasem wyjsc .

Na szczescie od samiuskiego malego przywolywaniem sie zajelam , bo to akurat zdaje sie byc najwazniejsze i widze , ze udalo mi sie.

W szkole jedna suczka ma cieczke i pomimo tego przyszedl do mnie.

Byl nia zainteresowany na powaznie :roll:

Kochliwy jest :D

Dzisiaj tez odrabialismy lekcje i polegalo to na zostawienu go na smyczy komus obcemu i wolaniu do siebie . Zdal na piatke . Widze , ze nie ma opcji , ze go ktos obcy podprowadzi :D

To cwiczenie akurat czemu innemu sluzy , ale tak przy okazji sobie pomyslalam.

Jakkolwiek na Pola Mokotowskie sie wybiore , ale ne wiem kiedy .

Teraz 3 miesace zajec przed nami , a pozniej wakacje i zaczniemy agility.

1950

Twoje stwierdzenie jest tak odkrywcze jak stwierdzenie prezydenta Busha , ze po nocy nastaje dzien :D

Cieplo jest kurde na dworzu , ale my wciaz wpiecu palimy :roll:

Amber

Jak Ty sie zamierzasz z Dpsia spotkac ?

My odberzemy Ja z Dworca i zaraz bedzie noc .

Next day Ona musi do Warszawy jechac , wiec moze jakos w Warszawie ,jesli Ci sie ma na oczy u nas rzucic alergicznie i bys Ja odwiozla tylko .

No nie wiem , jakies inne propozycje ?

Co do metalowego kaganca to zasadniczo masz racje , ja jednak prz swoim obstane w pewnych okolicznosciach .

A i tak musi miec jeden tak i jeden skorzany , zeby isc do lekarza jakby sie lekarz bal takiego bez kaganca obsluzyc.

Z poprzednim nigdy nie uzywalismy zadnego kaganca u lekarza . Zawsze zachowywal sie przyzwoicie.

rrmi

Wreszcie znalazlam troche czasu , zeby poczytac forum. Pablo wyglada jak dorosly juz pies. Fajne te szkolenia sa, ja kiedys tez chodzilam ze swoim psem.My z nasza mala tez musimy isc, ale jak juz naprawde cieplej sie zrobi, bo nadal pogoda jest zmienna.Jak na razie nie mam glowy do niczego, same tylko klopoty.A najgorsze jest to , ze czlowiek jest bezradny i nic nie moze zrobic.Bardzo fajne te zdjecia z Pablem.

Rrmisia, spokojnie, siędę w jaką taryfę, potem w autobusa i jakoś się do Was w czwartek dokulam. :roll: Albo ktos mnie podkula. :lol:

Zeljko, spróbuj, proszę, znajdź czas.

Amber, bardzo mi przykro, że masz takie problemy z alergiami, to naprawdę męczące jest.

Zdrówka Ci życzę i będę kciuki trzymała, żeby z odczulaniem się udało. :roll:

rrmi,

Dosc tego palenia w piecu! Widzialas jak dzisiaj pieknie bylo ... hmmm ... calym domem wpadalo mi slonko :-) Poludniowa ekspozycja to jest to 8) Pootwieralam wszystkie Veluxy i duze tarasowe okno ... wyleglam na taras z suczydlem i dwiema papugami ... alez nam dobrze bylo 8) :D

Depsiu,

Byl czas przywyknac ... od wielu lat zmagam sie z rozniastymi alergiami ... bywaja okresy lepsze i gorsze ... teraz podobno jest gorzej, ale obiecuja ze ma byc lepiej ... ale aby bylo lepiej, po kazdym seansie jest gorzej ... jeszcze im wierze w to "lepiej" chociaz miewam czasami dosc ... :roll:

BTW nawet psa wybralam pod alergie ... podszerstek tez mnie uczula, ale bezpodszerstkowe yorki na szczescie nie ;)

bonnie,

Dawno Cie nie bylo ... az martwic sie zaczelam :roll: Czy torby juz spakowane? Bilet kupiony? Bo fajnie tutaj mamy :-)

wzielam inna klawiature- ta zepsuta inaczej i jakos sobie dam rady :lol:

netu nie bedzie bo juz odmowiony

przeprowadzka miala byc na majowe swieta ale sie oddala,bo moj cezka na pozwolenie - pozadnis :roll:

na razie to tylko czekam aby wyzdrowiec i obserwuje Stefka czy czegos nie zlapie ode mnie

jak jestem w jego poblizu zakladam maske ale i tak jestesmy w tym samym mieszkaniu :roll:

aha jak tylko sie przeprowadzimy i troche zrobi sie porzadku dam znac a do 20. jeszcze sobie pogadam z Wami tutaj :p

Rrmisia, spokojnie, siędę w jaką taryfę, potem w autobusa i jakoś się do Was w czwartek dokulam. :roll:
Jestem spokojna , nie o to mi chodzilo :D

1950

Mamy ocieplone i sufity tez sa , tak jakos mi zimno bylo :roll:

Next time z psami do nas przyginasz , ale bedzie zabawa :D

Kaska

Jesli posty sa dlugie to przynajmniej masz czym czas nna urlopie zabic , a nie oglupotach myslec tylko :D

Zeljko

Jakos bedziemy sie kontaktowac , damy rade , ae probuj jednak jakis net organizowac .

Kiedy sie przeprowadzacie , jest juz jakis termin ?

Bonnie

Dobrze Cie wiedziec :D Ciesze sie , ze Blin sie Tobie podoba .

Myslalam o Was ostatnio , bo czytalam lokalna prase , znaczy nasza , czyli NY i NJ .

Optymizmu tam nie ma , ale tragedii tez nie.

Mnie powiem Ci smieszy to jak ludzie w Polsce sie rajcuja tym amerykanskim kryzysem. Szkoda , ze nie wiedza , ze w srodkowych stanach to oni tam wciaz kryzys maja :lol: No ale to u nas chyba tradycja polska , cieszyc sie jak komus sie noga powinie. :-?

Widzialam ceny nierchomosci tam gdzie mialam orientacje w tym jakie sa.

Ot dom , wystwiony za $2 mln sprzedal sie za $1.900 .Tez mi halo.

Ameryka kryzys zniesie , a ze dolar w Polsce drogi juz nie bedzie to inna sprawa.

Bedzie euro :D .A kryzys przyjdzie tutaj i obejmie naszych splacajacych kredyty .

Ot jak wszedzie .

Tak wiec kupisz kilka aut , bo tutaj amerykanskie sa na chodzie i jeszcze zarobisz.

Ja to tak z przymruzeniem oka patrze na te auta , bo wiem jak to tam jest i jaka grupa czym jezdzi.

Fajnie sie tu widzi Grand Cheeroke :lol:

Nie mowie o mini vans , typu Chrysler :lol: :wink:

Milego dnia , ja lece troche zaczac ogarniac , bo gosc w dom -sprzatac trzeba :D

Ufff ... no to po porannym fitnessie i szczepieniu. Nawet nie bylo dzisiaj tak zle 8) :lol:

1950,

Ale masz piekne suczydla :-) Gama to uszyska ma wypisz wymaluj jak papillone. No zerknij 8)

http://d.ale.gratka.pl/g2/o/05/f9/88/506224_12_c1bf_d.jpeg

Ja to tak z przymruzeniem oka patrze na te auta , bo wiem jak to tam jest i jaka grupa czym jezdzi.

Fajnie sie tu widzi Grand Cheeroke :lol:

Nie mowie o mini vans , typu Chrysler :lol: :wink:

rrmisiu,

Swieta racja Kochana, swieta racja! ! Jak nam pare dni temu przyslali kalkulacje na nowego Jeep'a to znajomi stwierdzili, ze tam to tym chyba tylko wiadomo jaka grupa jezdzi ;) i biedni naplywowi :roll: No prawie darmo je rozdaja :-? 8) :lol:

No nic lece obkupic sie w torf a potem aptecznie ;) Poprzepisywali mi tyle recept, ze jak nic jeszcze troche a zaczne swiecic :lol:

jeszcze troche a zaczne swiecic :lol:
Przynajmniej swiece nie beda potrzebne jak prad odlacza :D

Jesli patrzyliscie na raty za oceanem to moze byc to troche mylace 8)

Tak czy owak Grandem jechac to obciach.

Mi sie podoba Infiniti SUV te najwieksze ,ale nie planuje kupowac porzadnego auta.

W sobote jak w gosciach bylismy Pabli caly samochod dookola porysowal , bo po dworzu tam troche biegal .

W sumie to nawet nie ogladalismy strat za bardzo , bo i nie ma czego :D

Zeby nie bylo ,to Polacy Grandami tam nie jezdza.

Jezdza japonczykami , co tez jest tanie i rownie obciachowe. :D

Zaznaczam , ze jak dla mnie. Temu my Saabem jezdzilsmy :D

To tak jak tutaj jechac golfem czy innym starym passatem , no ale co komu :roll:

Wracajac do tematu radosci z biedy w Ameryce to jak sie jest tam to trzeba wysluchiwac o tym jaka to bieda w Polsce jest .

A im wieksza tym bardziej "nasze" samopoczucie rosnie.

Nasz w cudzyslowie , bo moje nie roslo ani tam ani tu nie podniecaja mnie artykuy w prasie o tym wielkim kryzysie.

Poza tym nie lubie uogolniac i w takie oceny sie nie zabawiam .

No Pabli juz wykapany czeka na spanko z Dpsia.

Kocyk czysciutki , kolderka i podusia dla goscia swiezuska :p

Ja po fryzjerze , znaczy pod kontrola wszystko :D

Zeljko

Zajedziesz do Maxi jak bedziesz w Bydgoszczy ? :roll: