Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

No dobrze to ja zmieniam temat na psi. Co mam zrobic , zeby psa nauczyc chodzenia po schodach.Moja mala ma 9 miesiecy i za nic w swiecie nie wejdzie i nie zejdzie po schodach.Probowalismy juz wszystkiego. Trzeba ja wnosic i znosic na rekach.Czy to mozliwe , zeby pies mial lek wysokosci.

No dobrze, to ja tez zmienie temat. Moj maly chce caly czas wchodzic i schodzic po schodach. A jak mu sie nie pomaga, to sam chce raczkowac po tych schodach do gory... Pozwalac, nie pozwalac?

:roll: :D

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dochtór, ja to bym chciała zarobić i w tym zakresie jestem absolutnie zdecydowana!!! Ale bez kupowania i inwestowania się chyba nie da, co???

No i pytanie: czy założyć fundusz inwestycyjny i samej go obsługiwać (o Matko :o ), czy zlecić obsługę maklerowi (za co się podobno płaci :-? )

No dobrze to ja zmieniam temat na psi. Co mam zrobic , zeby psa nauczyc chodzenia po schodach.Moja mala ma 9 miesiecy i za nic w swiecie nie wejdzie i nie zejdzie po schodach.Probowalismy juz wszystkiego. Trzeba ja wnosic i znosic na rekach.Czy to mozliwe , zeby pies mial lek wysokosci.

No dobrze, to ja tez zmienie temat. Moj maly chce caly czas wchodzic i schodzic po schodach. A jak mu sie nie pomaga, to sam chce raczkowac po tych schodach do gory... Pozwalac, nie pozwalac?

Pozwalać pod ścisłym nadzorem !!!! :D

A poważnie, to byłabym niezmiernie szczęśliwa, jakby mnie ktoś w przystępny sposób (czyt.: na poziomie niezbyt rozgarniętego pięciolatka) uświadomił, jak kupować, co kupować i jak inwestować, żeby choć trochę na tym zarobić :oops: Bo ja się nie znam!!!! A też bym chciała...

Ja tez sie nie znam, ale wiem, ze pieciolatki na gieldzie maja niewielkie szanse na sukces... Lepiej niech szukaja czterolistnych koniczyn :)

A poważnie, to byłabym niezmiernie szczęśliwa, jakby mnie ktoś w przystępny sposób (czyt.: na poziomie niezbyt rozgarniętego pięciolatka) uświadomił, jak kupować, co kupować i jak inwestować, żeby choć trochę na tym zarobić :oops: Bo ja się nie znam!!!! A też bym chciała...

Ja tez sie nie znam, ale wiem, ze pieciolatki na gieldzie maja niewielkie szanse na sukces... Lepiej niech szukaja czterolistnych koniczyn :)

Jak napisałam "niezbyt rozgarniętego pięciolatka" - takiemu to i znalezienie czterolistnej koniczyny może sprawić kłopot :wink:

No więc co proponujesz???

nie wiem co radzic mmmad :D

za to wyciagnelam logiczny i szczesliwy wniosek -

na pewno nie ma dysplazji * :wink:

*zart dosyc prostolinijny, zeby nie powiedziec prostacki

i troche sie go wstydze :oops:

Zochna,

Ano tylko via internet :-) Polecam! Japonczyki tez mi sie bardzo, bardzo ... Nefer taki kiedys wstawila (do swojego garazu tez ;)), ze monitor obslinilam :oops: 8) ... ale widac, ze gusta mam obciachowe :roll: Jakos zyc z tym muszem ... :-? :wink:

Amber - mi sie tam Twoj gust widzi :D tak samo jak Neferowy japonczyk :D

a moglabys mi jakos bardziej lopatoligicznie polecic :D

czy to sie robi na jakims np ebay'u czy na cóś inne ?

a transport ? a gwarancja ? bo na pentaxa k20d albo moze nikona d300 mialabym ochote :) (tez japonczyk :roll: )

Czy Wy już całkiem ten tego? :o

Zakupy w Ameryce, kryzys i obciachowe japończyki? :o

Nie macie co robić chyba. :roll:

Chłopa albo i baby Wam trzeba. :D

A ja się wyspałam i od Rrmisi nadaję.

Tu jest superowo. 8) :D

Pabli boski, Synek super, chałupa piękna, gospodarze przemili, sałatka pyszna.

Czegóż więcej można chcieć od życia? :p

Dzisiaj z Nefer się zobaczę. :D

I Jej autem się przejadę! :p

Zochna,

Z ebay'a nie korzystamy. Jesli chodzi o sprzet foto to polecam Ci to miejsce http://www.bhphotovideo.com/#

W USA glownie kupujemy sprzet foto, laptopy, ostatnio PC-tablet, a teraz ostrze sobie zeby na nowy model (gdy wypuszcza) czegos takiego http://www.transit.pl/shop.php?a=opis_prod&id=DTZ-2100&categorie=61

Co do gwarancji, nigdy nie mialam problemu. Zazwyczaj (ale trzeba doczytac ;)) obejmuja caly swiat. Faktura zakupu jest potwierdzony przez bank dowod zagranicznego przelewu.

Co do innych rzeczy, to interesuja nas tylko ubrania sportowe. Wlasnie przyslali mi nowa kolekcje Wilsona i wszystko zgadza sie z zamowieniem, nie mowiac ze nawet po cle i akcyzie jest smiesznie tanie. Marek sie smieje, ze teraz caly swiat pracuje na wskazniki doskonalego eksportu w USA :lol:

I jeszcze jedno. Musisz uwazac wybierajac srodek transportu. Najdrozszy jest FedEx, ale tez najbardziej komfortowy. Masz do dyspozycji opcje bardzo precyzyjnego sledzenia, az do punktu celnego w Wawie ... potem slad sie urywa :lol:

Mam nadzieje, ze pomoglam :D

Dziewczyny na Zjezdzie :-) Milego gawedzenia 8) :D

Dziewczyny na Zjezdzie :-) Milego gawedzenia 8) :D

Chyba jedzenia.Sie chleba ze smalcem wasnie najadlam ,ze chyba pekne :D

Nic cie się nie zostało na zaś??? :roll: Spałyście coś w nocy czy całyn czas gadałyście?? :lol:

w kocioł dawały 8) :wink:

witanko, buziaki od królika :D

Nefercia

Teraz to ja wiem czemu ta nowa fryzura! :D No autko cudne, zakochac sie mozna od nowa w takim mezu. :D :wink:

p.s. Ja Ci dam TOWAR. :lol:

p.s. Z tym towarem to ostroznie, bo pali dwa razy. :D Ten drugi to juz nie.

p.s. A skad Ty nadajesz, dopiero ode mnie wyszlas? :D