Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Moj ze zrozumieniem tekstu nie mial problemu , ale z Lalka i z Oda juz tak.

Niezadowolony jest bardzo.

Niestety przez dwa lata szkoly w Polsce wszystkiego nie nadrobil .

No ale napisał coś, tak??? :roll:

Za to jutro moja droga to masz LAJCIK 8)

Ten tekst ze zrozumieniem rozebral .

Mowi , ze dobrze.

O Lalce nie chcial pisac , wybral Ode.

Mowi , ze improwizowal.

Tak sobie mysle , ze moze za bardzo narzeka , wiec Mu roztlumaczylam , ze jak cos napisal to moze nie bedzie tak zle.

Przeciez nie chcemy juz nic ponad minimum :-?

No jutro z gorki na szczescie.

Sam na sali bedzie siedzial , bo rozszerzony zdaje jako jedyny.

Mowi , ze dobrze.

Mowi , ze improwizowal.

Tak sobie mysle , ze moze za bardzo narzeka , wiec Mu roztlumaczylam , ze jak cos napisal to moze nie bedzie tak zle.

No, to jak coś tylko skrobnął tego wypracowania to będzie dobrze :D

W każdym razie egzaminator może się tam czegoś doszukać i punkty postawić,

a jutro to już kompletny luzik.

Jeszcze na marginesie dodam, że z rozszerzonego nie opłaca się rozwiązywać gramatyki ( i to mówię ja, nauczyciel i egzaminator :oops: )

To znaczy, jeśli zdąży się to why not, a jeśli nie to mała strata, bo grama jest cienko punktowana, tak wiec można ją sobie odpuścić :wink:

Rrmi, o Odzie nie można na poważnie to jeden wielki bełkot o żywocie płazów i paleniu trawy, tam nic tylko improwizować :D . Ja w ogólniaku byłam miszczem w tłumaczeniu tego co autor danego utworu miał na myśli :D . Już nie męczę tego tematu, chciałam powiedzieć, że zmieniłam profil ogrodniczy już nie grabię tylko kopię :D Wpadłam do domu jak burza szybko przebrałam się na roboczo i sobie kopię, ale to kopanie jest fajne :D . W ogrodzie coraz bardziej kolorowo, cieszem sie jak gupia. Jeszcze dzisiaj pobiegam i rower zaliczę :D .

Mowi , ze dobrze.

Mowi , ze improwizowal.

Rrmi, ja Ci mówię, że to niegłupi chłopak, a temat był na inteligencję - a temu facetowi jej nie brakuje.

Na pewno będzie OK - założymy sie o flaszkę ? :)

Na sms-a cholero nie odpowiadasz. :evil:
Bo Ty mnie jeszcze nie znasz wcale.

Ja nie dosc , ze nie odpowiadam , ale i nie dzwonie nigdy nigdzie , chyba , ze w bardzo naglej sprawie.

Po prostu telefon dla mnie to jest zlo konieczne.

Mam wstret do uzywania tego.

No ale kazdy ma jakies fobie poemigracyjne :D

Mlody sam zdaje rozszerzona .

Brazuniu

Poki co nie ma czego gratulowac. Na wyniki to sie az tak dlugo zawsze czeka ? :o

Kasia

Dziekuje za uwagi nt gramatyki .Mam nadzieje , ze zdazy zrobic wszystko

:)

Tak tez dziekuje naszej Kochanej AnSi za czas nam poswiecony.

Mokka

I ja uwielbialam zgadywac co poeta mial na mysli.

No ale kiedys czytalo sie ksiazki , niewiele znam osob , ktore nie przeczytaly prawie calej zawartosci szkolnej biblioteki .

A naszemu jak jeszcze w Ameryce polecilismy trylogie wypozyczyc , to i owszem przyniol trylogie , z tym , ze nie ta co potrzeba .

Jakies takie dziwne przyniosl , co to ja nie wiem jak powtorzyc :roll:

Dziadek nie popuszczaj , trzymaj dalej :D

Dam znac kiedy bedzie mozna poluzowac. :wink:

Nie wiem jak ja do konca tych matur wytrzymam :roll:

To moze i ja sie zapytam w sprawach szkoly , oczywiscie za zgoda rrmi. Moze ktos bedzie wiedzial i cos podpowie.

Moja corka za rok konczy college . Tak jak wczesniej pisalam , mamy zamiar wracac do Polski. Mialam w tym roku , ale jednak corka poprosila na dokonczenie szkoly.Jak dzwonilam do kuratorium to pani nie chcialo sie ze mna gadac i raczej nic sie konkretnego nie dowiedzialam.Jak wyglada sytuacja takiego dziecka , ktore ma mature amerykanska , a nie ma polskiej . Czy ma szanse dostac sie na studia z ta tylko matura , czy jednak musi zdawac mature w Polsce i zaliczac jakies testy. Czy bedzie musiala nostryfikowac swoj certyfikat po skonczeniu college. Czy moze jest wszystko jedno czy ma skonczoe high school czy college i ten college nie wplynie na dalsza nauke w Polsce.Bo ja wlasnie ze wzgledu na ta szkole zostaje jeszcze rok dluzej. Troche to wszystko pokrecone, ale moze ktos bedzie wiedzial lub slyszal o podobnej sytuacji.

Bonnie, z Kuratorium to się niczego nie dowiesz :-?

proponuję zrobić tak: skontaktować się z uczelnią jaką córka wybrała w Polsce i tam przedstawić swój problem, w końcu to oni mieliby ją przyjąć na studia dalsze. Jeśli chodzi o nostryfikację dyplomu to wiem, ze nasze polskie w Europie nie potrzebują nostryfikacji, ale co z sytuacją odwrotną??

A jesli chodzi o maturę to na bank honorowana jest matura międzynarodowa.

Ale tak na zdrowy chłopski rozum :wink: to nikt nie każe na przykład nejtiwom uczących w kolegiach języków obcych czy na uniwerkach nostryfiować dyplom, czy kończyć jeszcze raz studia :roll:

Czyli, Kuratorium nic nie powie, bo w sumie studia to już nie ich broszka, jedynie wybrana uczelnia powinna wiedzieć co i jak :D