Zochna 05.05.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 na tej lalce spali Dps jeden stres za Wami gratki magi - tez mi ta koncepcja przyszla do glowy- ale nie jestem pewna czy slusznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 05.05.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Moj ze zrozumieniem tekstu nie mial problemu , ale z Lalka i z Oda juz tak.Niezadowolony jest bardzo.Niestety przez dwa lata szkoly w Polsce wszystkiego nie nadrobil . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 05.05.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 na tej lalce spali Dps jeden stres za Wami gratki magi - tez mi ta koncepcja przyszla do glowy- ale nie jestem pewna czy slusznie Słusznie - nieslusznie, na pewno niepoprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 05.05.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Moj ze zrozumieniem tekstu nie mial problemu , ale z Lalka i z Oda juz tak. Niezadowolony jest bardzo. Niestety przez dwa lata szkoly w Polsce wszystkiego nie nadrobil . No ale napisał coś, tak??? Za to jutro moja droga to masz LAJCIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 05.05.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Ten tekst ze zrozumieniem rozebral . Mowi , ze dobrze. O Lalce nie chcial pisac , wybral Ode. Mowi , ze improwizowal. Tak sobie mysle , ze moze za bardzo narzeka , wiec Mu roztlumaczylam , ze jak cos napisal to moze nie bedzie tak zle. Przeciez nie chcemy juz nic ponad minimum No jutro z gorki na szczescie. Sam na sali bedzie siedzial , bo rozszerzony zdaje jako jedyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 05.05.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Ten tekst ze zrozumieniem rozebral . Mowi , ze dobrze. O Lalce nie chcial pisac , wybral Ode. Mowi , ze improwizowal. Tak sobie mysle , ze moze za bardzo narzeka , wiec Mu roztlumaczylam , ze jak cos napisal to moze nie bedzie tak zle. Przeciez nie chcemy juz nic ponad minimum No jutro z gorki na szczescie. Sam na sali bedzie siedzial , bo rozszerzony zdaje jako jedyny. No, to jak coś tylko skrobnął tego wypracowania to będzie dobrze W każdym razie egzaminator może się tam czegoś doszukać i punkty postawić, a jutro to już kompletny luzik. Jeszcze na marginesie dodam, że z rozszerzonego nie opłaca się rozwiązywać gramatyki ( i to mówię ja, nauczyciel i egzaminator ) To znaczy, jeśli zdąży się to why not, a jeśli nie to mała strata, bo grama jest cienko punktowana, tak wiec można ją sobie odpuścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 05.05.2008 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Rrmi, o Odzie nie można na poważnie to jeden wielki bełkot o żywocie płazów i paleniu trawy, tam nic tylko improwizować . Ja w ogólniaku byłam miszczem w tłumaczeniu tego co autor danego utworu miał na myśli . Już nie męczę tego tematu, chciałam powiedzieć, że zmieniłam profil ogrodniczy już nie grabię tylko kopię Wpadłam do domu jak burza szybko przebrałam się na roboczo i sobie kopię, ale to kopanie jest fajne . W ogrodzie coraz bardziej kolorowo, cieszem sie jak gupia. Jeszcze dzisiaj pobiegam i rower zaliczę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.05.2008 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Ten tekst ze zrozumieniem rozebral . Mowi , ze dobrze. O Lalce nie chcial pisac , wybral Ode. Mowi , ze improwizowal. Tak sobie mysle , ze moze za bardzo narzeka , wiec Mu roztlumaczylam , ze jak cos napisal to moze nie bedzie tak zle. Przeciez nie chcemy juz nic ponad minimum No jutro z gorki na szczescie. Sam na sali bedzie siedzial , bo rozszerzony zdaje jako jedyny. Rrmi, ja Ci mówię, że to niegłupi chłopak, a temat był na inteligencję - a temu facetowi jej nie brakuje. Na pewno będzie OK - założymy sie o flaszkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 05.05.2008 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 to znaczy że.. już popuściłem................................................... znaczy się, kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 05.05.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Ja na wieczór też odetchnę, a jutro od nowa zacznę te fluidy wysyłać!!! Synkowi pogratuluj!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.05.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Sam jeden zdaje rozszerzoną z angielskiego? W szkole mojego to prawie 20 osób. Też jutro zdaje. Na sms-a cholero nie odpowiadasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 05.05.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Na sms-a cholero nie odpowiadasz. Bo Ty mnie jeszcze nie znasz wcale. Ja nie dosc , ze nie odpowiadam , ale i nie dzwonie nigdy nigdzie , chyba , ze w bardzo naglej sprawie. Po prostu telefon dla mnie to jest zlo konieczne. Mam wstret do uzywania tego. No ale kazdy ma jakies fobie poemigracyjne Mlody sam zdaje rozszerzona . Brazuniu Poki co nie ma czego gratulowac. Na wyniki to sie az tak dlugo zawsze czeka ? Kasia Dziekuje za uwagi nt gramatyki .Mam nadzieje , ze zdazy zrobic wszystko Tak tez dziekuje naszej Kochanej AnSi za czas nam poswiecony. Mokka I ja uwielbialam zgadywac co poeta mial na mysli. No ale kiedys czytalo sie ksiazki , niewiele znam osob , ktore nie przeczytaly prawie calej zawartosci szkolnej biblioteki . A naszemu jak jeszcze w Ameryce polecilismy trylogie wypozyczyc , to i owszem przyniol trylogie , z tym , ze nie ta co potrzeba . Jakies takie dziwne przyniosl , co to ja nie wiem jak powtorzyc Dziadek nie popuszczaj , trzymaj dalej Dam znac kiedy bedzie mozna poluzowac. Nie wiem jak ja do konca tych matur wytrzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 05.05.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 szczymia, ja...jo szczymia na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 05.05.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 "Władcę Pierścieni" pewnie przyniósł - najsłynniejsza trylogia świata Też bym ją wybrała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.05.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 to moze ija sie zapytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.05.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Zaciskłam ....!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 06.05.2008 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 wczoraj plulam dzisiaj pluje jak dlugo trza sie slinic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 06.05.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 To moze i ja sie zapytam w sprawach szkoly , oczywiscie za zgoda rrmi. Moze ktos bedzie wiedzial i cos podpowie. Moja corka za rok konczy college . Tak jak wczesniej pisalam , mamy zamiar wracac do Polski. Mialam w tym roku , ale jednak corka poprosila na dokonczenie szkoly.Jak dzwonilam do kuratorium to pani nie chcialo sie ze mna gadac i raczej nic sie konkretnego nie dowiedzialam.Jak wyglada sytuacja takiego dziecka , ktore ma mature amerykanska , a nie ma polskiej . Czy ma szanse dostac sie na studia z ta tylko matura , czy jednak musi zdawac mature w Polsce i zaliczac jakies testy. Czy bedzie musiala nostryfikowac swoj certyfikat po skonczeniu college. Czy moze jest wszystko jedno czy ma skonczoe high school czy college i ten college nie wplynie na dalsza nauke w Polsce.Bo ja wlasnie ze wzgledu na ta szkole zostaje jeszcze rok dluzej. Troche to wszystko pokrecone, ale moze ktos bedzie wiedzial lub slyszal o podobnej sytuacji. Bonnie, z Kuratorium to się niczego nie dowiesz proponuję zrobić tak: skontaktować się z uczelnią jaką córka wybrała w Polsce i tam przedstawić swój problem, w końcu to oni mieliby ją przyjąć na studia dalsze. Jeśli chodzi o nostryfikację dyplomu to wiem, ze nasze polskie w Europie nie potrzebują nostryfikacji, ale co z sytuacją odwrotną?? A jesli chodzi o maturę to na bank honorowana jest matura międzynarodowa. Ale tak na zdrowy chłopski rozum to nikt nie każe na przykład nejtiwom uczących w kolegiach języków obcych czy na uniwerkach nostryfiować dyplom, czy kończyć jeszcze raz studia Czyli, Kuratorium nic nie powie, bo w sumie studia to już nie ich broszka, jedynie wybrana uczelnia powinna wiedzieć co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 06.05.2008 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 ooo czesc kasia sorry za tego "charka" normalnie cie nie zauwazylam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 06.05.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 ooo czesc kasia sorry za tego "charka" normalnie cie nie zauwazylam ja ci dam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts