Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

Gazdzina to daj znac na ktora w niedziele, Janusz pracuje i mozemy sie wyrobic na 16.00.

Przed meczem uciekniemy abyscie mogli ogladac w spokoju. :wink:

Mysle jaki tort zrobic... :roll: Orzechy jedzom? :roll:

A dla Pabla co, jakas kembache... :oops:

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dziekujemy za wyrazy .

Wszystko jest ok , ale strachu bylo.

Mamy sie naprawde dobrze , zdjecia z po spacerku , odpoczynek przed domem.

Jak widac chlopiec usmiechniety , bo wybiegany za sarenka :p

http://img186.imageshack.us/img186/4849/a14tl3.jpg

Gaździna ściemniasz, to zdjęcie z maja :-?

Zeljko

Moze byc 16 , jak Wam pasuje.

Mecze u nas nie sa ogladane.

My formule ogladamy.

To bede z grillem czekala :D

Tort moze byc jaki chcesz , a jak nie bedzie to tez dbrze ,

wazne zebys sie troche zrelaksowala.

I tak mam zal , ze nie przyjechaliscie w sobote.Jak rozmawialysmy przez telefon to widzialam jak goscie jada.

To takie mile bylo :wink:

Ne ma teg zleg co na dobre nie wyjdzie , jak w Niedziele bedziecie to przyjdzie Kasia , moja sasiadka , ta ktora zorganizowala aukcje u Kuby Wojewodzkiego.

Tak wiec bedziesz miaa swje 5 minut na podziekowania :D

Dziekuje za zachwyty nad Pablisiem , no ale przeciez wiadomo , ze no taki kochany jest , zwlaszcza jak krzyzuje tak raczki.

A robi to zawsze , nawet na szkoleniu jak waruje :D

Maluszku

Jak to jest miec kilka psow ?

Popisz troche , prosze.

Ja tak wciaz marze o dziewczynce :oops:

Sonika , on tu się wszystkim podoba :D Witam wszystkich serdecznie poza tym :D . Wpadałam tak na chwilę, ale o samych balach i rautach było a o Pablinku mało to się nie odzywałam :D

Kiedy patrze na rzad ludzi stojacych ze swoimi psami to widze bardzo duze podobienstwo pomiedzy panem a psem .

Też to ostatnio cały czas słyszę, że suk do mnie podobna. Nic tylko się załamać bo ona wygląda jak tuczny kaban, Tobie to dobrze, dobki są zgrabne i powabne a asty to wiadomo jak wyglądają :lol: . Jak się Pabli powiesił, ni jak związku aportu z powieszeniem nie widzę? Może mu to ćwiczenie nie podeszło i miał dość, wrażliwy może taki :D . Jak szuka guza to znaczy dorosły chłop już z niego, bo co to za chłop jak zadym nie szuka :D . Moją sucz to trzeba pilnować, bo włazi na drzewa , jak gałęzie są nisko a jak na drzewie siedzi kot to i gałęzie jej nie potrzebne, ale ona do końca normalna to nie jest :D . Na aport są różniste metody, moja aportuje tak sobie. Trochę z tempem ma problem , czasem z dokładnością, ale mi to wystarcza. Ona ogólnie specjalnie za nauką nie przepada, muszę cały czas kombinować i pełną motywacje wprowadzać na wszelkie sposoby. Uczy się tylko wtedy jak nie wie, ze to nauka. Jak zaczynam z nią na poważnie to głuchnie i senna się robi :D Super macie z tą szkołą , świetna sprawa jak jest szkoleniowiec, który wie co robi. tego Wam bardzo w pozytywnym sensie zazdroszczę. Krótko być miało, ale się nie dało :D

Tobie to dobrze, dobki są zgrabne i powabne a asty to wiadomo jak wyglądają :lol: .

Z tym , ze z mojego sie juz taki byczek robi pomalutku .

Tak wiec Sonis Twoje przywitanie powinno brzmiec inaczej a nie czesc Maly :lol: :wink: .

To zdjecie jest takie najbardziej oddajace urode i warunki na dzisiaj

http://img247.imageshack.us/img247/4496/a15cb4.jpg

Mokka

W kwestii balowania to moglas dolaczyc , taka calkiem normalna znowu nie jestes , zebys sie maiala tutaj z nami jaks dziwnie czuc :lol: :wink:

Co do aportu to mi tez w sumie nie jest potrzebny , hodowlanki nie robimy , zwiazkowego nie zdaje egzaminu , no ale na szkoleniu ucza i chca nauczyc.

Cala grupa do aportu byla jak najbardziej na nie w sensie , ze psy nie byly w ogole zaintersowane.

Wiec nasza Pani wymyslila , ze bedziemy przywiazywac pociechy do drzew , a sami skakac z aportami na kole , a psy sie nakreca i zaczna cos robic.Generalnie pmgl i idzie kazdemu duzo lepiej , no ale Pabl beze mnie zyc nie chce , wiec chcial sie powiesic .

Przysieglam mu ,ze nigdy go juz wiecej nie zostawie pod tym drzewem .

Bylismy juz u konika malego , ale sliczny jest :D

Trzeba sie bylo od rana wybiegac , bo gorac bedzie .

Mokka

Twoja nie wyglada jak zaden kaban , ma przeciez talie i ladna szyjke :D

Nie wiem jak tak mozna pomawiac :D

Zyjmy , Kochani zyjmy , bo zycie jest krotkie .

Trzeba cieszyc sie kazdym dniem , nie marnowac czasu na klotnie , czy nerwy bez sensu.

Trzeba zyc naprawde tak , jakby kazdy dzien byl ostatni.

Zeby nie zalowac . Spelniajmy marzenia.

Nie radze sobie , naprawde .

Zmarl Maz mojej Kolezanki :(

Ne wiem jak Ja pocieszac , nie wiem co powiedziec , nienawidze bezradnosci , nie mge sie skupic .

:lol: ale czy pies musi aportować :roll:

mój np umie siad, łapę jedną podać potem drugą i warować i jak chcę mu coś dać dobrego to nawet na komendy nie czeka tylko wszystko hurtem robi :lol:

to chyba mają wszystkie psy. Moje robią cały przekrój szkolenia - tzn. na hasło siad na wszelki wypadek od razu warują : :lol:

Maluszku

Jak to jest miec kilka psow ?

Popisz troche , prosze.

Ja tak wciaz marze o dziewczynce :oops:

Jak to jest mieć kilka psów? Fajnie jest :D Jest bardzo dużo radości. Są dwa duże (w naszym przypadku) ciałka do miziania - chociaż Misiek bardzo zazdrosny jest o mizianie Nory i bardzo szybko ją od nas odgania - on uwielbia wszelkie pieszczoty :D Są też i malutkie zgrzyty - dużo piachu i włosów w domu, ale to da się przeżyć. Czasami sucz coś zmaluje, ale ogólnie fajnie jest. Nigdy pomiędzy nimi nie było żadnych zatargów – Misiek bardzo cierpliwy jest i pozwala suce na wiele wybryków – ona na spacerze potrafi złapać go za włosy na karku i tak wędrują sobie po łące :D albo tarmosi o za uszy albo za ogon a bestia ma już prawie 3 lata. W ogóle to sucz bardzo kocha Herutka, bardziej niż nas – bez niego jej żywot byłby straszny. Misiek natomiast zakochany jest w nas. No i Misiek to straszliwa gaduła więc można sobie z nim pogadać.

Jedyny problem z suczą to cieczka - musielśmy pierwszą przejść ale praktycznie zaraz po cieczce Nora miała wykonaną sterylizację i teraz oba piesy mają spokój (Misiek też jest po zabiegu co w niczym nie przeszkaszało mu, żeby w tym czasie gwałcić Norkę :roll: :roll: - ale jak mówi nasz wet Misiek robił to tylko i wyłącznie dla przyjemności :lol:

A jak chcesz zobaczyć w realu jak to jest to bierz Pablisia i przyjeżdżajcie do nas. Sucz będzie miała towarzystwo młodego chłopaka do zabawy bo Herutek coraz starszy i praktycznie już na starcie każdej zabawy wymięka. :lol:

:o ale się wielki zrobił :o

cze :oops: 8)

no ba!!

I u Ciebie pewnie juz czas o piesku pomyslec :D

Maluszku

Dziekuje za zaproszenie , kiedys sie wybire .Poki c to kazdy weekend szkla , a teraz dodatkowo wtorki i srody tez , zeby szybciej sie zakonczylo .

Tak wiec zawsze cos. Po szkole to ja juz ledwo zipie :oops:

Brazuniu

Wiem . :-?

W sumie nie chce o tym mowic , napisalam zeby wygadac :-?

Taka dzisiaj jeden pan mial przygde.

Szedl nasza droga i zachcialao mu sie cos tam :roll:

Wszedl wiec do lasu i sie za bardzo nie rozgladal.

Kiedy juz mial zdejmowac gacie ,obejrzal sie i zobaczyl najezonego dobermana i mnie .Pablo , jak wiekszosc dobermanow malo szczeka.

Kiedy jest sytuacja zagrozeniowa to w sumie wcale , tylko czeka kiedy zaatakowac napastnika.

Na szczescie jest zrownowaznym chlopcem kazalam isc dalej to poszedl.

Pan w pospiechu poszedl w inne krzaki.

Mam nadzieje , ze nie popuscil. :roll:

Maluszku

Dziekuje za zaproszenie , kiedys sie wybire .Poki c to kazdy weekend szkla , a teraz dodatkowo wtorki i srody tez , zeby szybciej sie zakonczylo

to czekamy aż Wam się szkoła skończy

Tak wiec zawsze cos. Po szkole to ja juz ledwo zipie :oops:

A to Ty pewnie ćwiczysz zamiast Pablisia :wink: :D

To macie z chlopa ubaw :D

Ciekawe co on sobie pomyslal :roll:

Nic to , najwazniejsze , ze Pablinio lubi sie czesac.

Kupilam mu ludzka szczotke z wlosia i sie czeszemy.

Podnosi raczke , zeby go pod paszka czesac.

Nie myslalam ze bede miala z nim az tyle radochy :p

Ciekawe od czego zacznie jesc Zeljke :roll:

Pewnie od kuperka :lol: