Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Roko , ten ast robi bardzo duze postepy , ten "Twoj" pan szkleniowiec niech doczyta moze troche
Rrmi jak tak trochę żartem gadam, takich szkoleniowców jak u nas to mam w zupełnej olewce. Lata 70 i szkolenie owczarkowe to ich główne poglądy, pisze takie bzdury co gadają jako ciekawostki przyrodnicze. Asty bardzo szybko łapią o co lotto jak mają odpowiednią motywację i potrafią skupić się na tym co robią nie jest może bardzo łatwo z nimi pracować ale spokojnie są do ogarnięcia. Ja bardzo żałuje , ze czasowa nie jestem coby pojechać na takie szkolenie, gdzie ludzie tylko z bullowatymi jeżdżą,tam tak z 10 sztuk astów, pitów i inny bullowatych siedzi koło siebie i zadym nie ma. Znając rasę to jest to duże osiągnięcie, wszystko się da zrobić . Szkoleniowiec pracuje głównie z bullowatymi, ja lubię takie wąskie specjalizacja, jeśli chodzi o szkolenie. Po naszej stronie Wisły nikomu nie dałabym pracować z moja suczą, a rynek znam :D Ostatnio gadałam z babka co szkoli u nas klikerem, nawet fajnie myślę sobie, moze ja w praktyce zobacze o co chodzi, zawsze to pozytywna metoda no i coś się będzie działo. Nawet się spotkałyśmy, ja przyszłam z suczą i nawaliła w gacie na widok 3 letniej amstaffki, czyli dalej bez zmian. Dziki wschód rządzi :D

Pani kochana , wiedzialam , ze Ty zartem , bo niby co tu na powaznie.

Mnie tez przerazaja ci fachowcy od owczarkow z czasow Gierka :D

Na szczescie nasza Pani Kasia jest naprawde super :D

Mysle podbnie , da sie garnac kilka bulowatych , trzeba tylk chciec.

Ten Pan od Roko nawet za dlugo nie uczyl swojego , bardz szybk zaskczyl chodzi teraz jak w zegarku i Pani Kasia :D mowi , ze zda na dosknala egzamin.

Bardzo fajny z niego piesek i kiedy patrze na nich , to widze , ze miedzy bajki mzna wlozyc wiadmo co.

Nie mniej czuc , ze on go traktuje bardzo dobrze , zyja jak ojciec z synem , to widac :D

Gada z nim jak z kolega , a to jest bardzo wazne.

Moim zdaniem.

My tez Pablinia traktujemy jak nalezy i nie mamy z nim problemow.

Poprzednie psy tez tak byly wychwywane i zawsze bylo dobrze.

Nauki dominacji to bajki .

Ostatnio czytalam gdzies , ze przerazeni :lol: wlasciciele nie ucza podawac lape , bo to wlasnie ma duzy zwiazek z dominacja. :roll:

I wcale to nie byly teksty tam od Was ze wschodu , przysiegam.

Bo to moja droga w glowie jest.

W glowie.

:D

Co prawda my z Pablisiem co ran jak witamy sie i nowy dzien to przewaznie mamy buzaczki w szyjke a nie podawanie lapki , ale to moze dlatego , ze ta szyjka taka jedwabista jest :roll: :wink: :D

I jeszcze pod brodka :roll:

Pablis na ta biala suczke tak zawsze patrzy , jakby chcial zapytac

"panno laskawa a co to takiego jest , moze poduszka ?" :lol:

Oj tam gadacie :D , widać że na nią leci, tylko się trochę kamufluje. Jaką on ma klatę :o To że Ty wiedziałaś to ja widziałam, tak piszę jakby co :D Kiedy macie egzamin? No teoria dominacyjna to jest fajna, jak kiedyś przeskoczyłam nad suczą, bo nie chciało mi się jej obchodzić, to znajomy mnie uświadomił, że skończę w Fakcie :D . Czego to ludzie nie wymyślą :D . moja Mama tez była szykanowana, ze ma 3 psy i to wielkie w domu i małe dziecko czyli mnie :D Nam się bardzo dziwi, ze mamy jedna sucz, bo to bez sensu tak jeden pies. Ja nie jestem przyzwyczajona do takiego obrotu sprawy. Jednak Stary obecnie jest nieugięty, ale mam wspaniały plan i w ciągu roku wdrożę go wżycie, tak że nic nie powie. On raczej z tych bardzo liberalnych, tylko chce mojej inicjatywy, aby nie było na niego , ze ma pod kopułą nierówna a tak będzie na mnie co nikogo specjalnie nie zdziwi. Powoli wchodzę w temat :D Rrmi a o dziewczynce to myślisz poważnie wystawowo? Ja chyba tak pomyślę coś mi się zdaje, trochę się ogarnę i jakoś przekonam do wystawiania co nie będzie łatwe. Jakbym miała wybierać kolejnego asta to miałabym dużo łatwiej, bo już jestem w temacie, ale myślę o innej rasie też bullowatej oczywiście. Ty już pewnie masz namierzoną hodowlę, bo przy drugim psie człowiek już wie co i jak. Dwa psy to jest jednak to, nie ma co nawet porównywać. Ja się wychowałam w psiarni i jestem przez to skrzywiona :D

Kaska

Tobie to tylko kroliczenie w glowie , nie wiem jak tak mozna , nie wiem normalnie :D

Mokka

Mysle calkiem powaznie o dziewczynce.

Chcialabym powystawiac , teraz wiem co i jak , takie sprawy jednak t od pczatku trzeba sobie w glowie ulzyc jednak.

No ale jak w zyciu , trzeba sie wszystkiego nauczyc.

Hodowle mam na oku , nawet dzieci juz poczete .

Hodowla nienormalna ogolnie , nie trzymaja psow w klatkach , chociaz maja 4 sucze.

Od kilku lat hoduja te dziewczeta a szczenieta beda dopiero po raz drugi. Wiec nie dla kasy , raczej dla zrobienia wyjatkwych dzieci .No ale ,ze sie tego za darmo nie rozdaje ...Male beda faktycznie wyjatkowe .

Co prawda Pabli ma w rodowodzie same dobre eurpejskie linie hodowlane to te maja tez super .I zadnego laczenia kuzynow od pokolen .

Pewnie u psow ma to tez znaczenie.

Reproduktor jest taki przepiekny i ma IPO3 , to sama Wiesz. Polscy hodowcy przewaznie pozostaja przy IPO1 , bo wystarczy do hodowlanki. Za granica ludzie maja pasje , nie dla samej kasy to robia choc maluchy tanie nie sa.Tylko czujesz pewnie roznice :D

Jeszcze Stary zostaje do przekonania , z tym , ze On moze i chce tylko mysli nad tym moim pomyslem z wystawianeim , bo to trzeba jezdzic , rano wstac i takie tam :wink: Zobacze jak bedzie . Male urodza sie 7 i 12 lipca , bo dwie sucze beda mialy. Obie doskonale :p

W sobote bedzie wiadomo cos wiecej bo jada na usg .

Bardzo bym chciala miec szczeniaczki , z tym ze to daleka przyszlosc , jesli w ogole , ale mam takie marzenie.

Pomysl tak z 6 czy 8 malych ryjkow biegajacych po trawce . :p :p :p

Echhh pomarzyc jest super :p :p

Egzamin mamy pewnie na koniec czerwca.

Cos czuje , ze akurat Tobie nie poczytamy w Fakcie :lol:

a jak myślisz dlaczego lata za bocianami,

pewnie Ci chce coś załatwić :wink:

No wlasnie , dawno Cie nie bylo i nie mial mi kto dokuczac :D :lol:

Jak dobrze pojdzie i Stary sie zgodzi to we wrzesniu dokupie dziewczynke :p

ja tutaj jestem cały czas, ale tak zza węgła :lol:

rozumiem że tę dziewczynkę R będzie dorabiał na imprezie :roll:

Ło Jesooo, ja już nie mogę, Tylko o jednym tutaj. :lol:

Rrmisia, a co Ty zrobiłaś właściwie z tym stołem co to go w kuchni kiedyś miałaś?

Jak impreza u Was była, to już go nie było. :roll:

Odczepcie się uprzejmie od owczarków :-? :wink:

A te szkolenia ... no tak, wiem coś o tym, bo na takowym też byliśmy z psuką i co??? I g...o!!! Ogólnie psuka posłuszna, fajna, ale to nie zasługa szkoleniowca - teraz to wiem - tylko jej samej. Owczarki takie już som fajowskie :D Po czasie dowiedziałam się, że owczarka trzeba szkolić indywidualnie, wtedy są najlepsze efekty!! Moja jest narwana (po kim ona to ma :roll: ), indywiduaistka i charakterna i za to ją kochamy, chociaż ja czasami mam ochotę ją zabić :wink:

Odczepcie się uprzejmie od owczarków

Bazunia bez nerw, my tylko tak gadamy :D . Przyczepimy się klaczki , no cudna jest :D

indywiduaistka i charakterna i za to ją kochamy, chociaż ja czasami mam ochotę ją zabić

To Ty ostra jesteś , tak się o suczy się wyrażać. Właśnie wróciłam z nocnego spaceru, znowu to samo co wczoraj , tylko w innym miejscu :oops: . Od Starego mam już szlaban na te nocne wyjścia, ale jak tu nie chodzić jak żaby rechoczą, ptaki śpiewają i pszenica pachnie :D Nie da się , no nie da :D .

Mokka, zostaniesz pierwszą podglądaczką na całą okolicę. :lol:

Będziesz postrachem młodych parek. :lol:

Może powinnaś nosić jakiś "ostrzegacz" - nie wiem, wyjec albo oświetlacz, żeby mieli czas się ochędożyć, zanim nadejdziesz? :p :lol:

To Ty ostra jesteś , tak się o suczy się wyrażać. Właśnie wróciłam z nocnego spaceru, znowu to samo co wczoraj , tylko w innym miejscu :oops: . Od Starego mam już szlaban na te nocne wyjścia, ale jak tu nie chodzić jak żaby rechoczą, ptaki śpiewają i pszenica pachnie :D Nie da się , no nie da :D .

:lol: może chodź i śpiewaj :lol:

Mokka, zostaniesz pierwszą podglądaczką na całą okolicę. :lol:

Będziesz postrachem młodych parek. :lol:

Może powinnaś nosić jakiś "ostrzegacz" - nie wiem, wyjec albo oświetlacz, żeby mieli czas się ochędożyć, zanim nadejdziesz? :p :lol:

Szczególnie ten wyjec....całą okolicę ostrzeże :D :D

A Gospodyni co :o Mam buziaki od Królika dla Niej :)