Gość 12.08.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Śliczny mały. Super że sie dogaduja ze sobą. Moja Hera chyba by sie tak łatwo nie pogodziła z konkurencją- ona z tych owczarkowatych nie za bardzo zsocjalizowanych z psami Za wcześnie ją wzieliśmy od matki , ale wtedy nie wiedziałam że to takie wazne. Zawsze to wymaga troche czasu i cierpliwości zanim sie zaprzyjazni z jakimś psem a tak nie z kazdym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 12.08.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Teraz zauważyłam, ze Mały na podłodze leży Bez kocyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 12.08.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Teraz zauważyłam, ze Mały na podłodze leży Bez kocyka No na kolankach byl , ale sie zgramolil. Mi to w ogole serce peka , a na pewne sprawy musze oko przymknac ze wzgledu na Pablisia. Veruniu Ciesze sie , za maly i Tobie sie podoba , no ale to oczywiste , ze jak ktos ladny to sie podoba innym , proste jak kilo drutu wiazalkowego Psy sa rozne , suczki tez , sa takie ,ktore nie akceptuja zadnych obcych obok siebie . Pablis tez nie jest zbyt towarzyski , najchetniej bawi sie z psem Sasiadki , a teraz z malym , pilnuje go i uczy. Malego przyjal jakby wiedzial , ze z nami zostanie . Piszac w rozgoryczeniu mialam bardzej na mysli stosunek psow do szczeniat . Mysle , ze normalny pies szczenieciu krzywdy nie powinien zrobic . Twoja sucz pewnie szczenie by zaakceptowala i uczyla po swojemu , inna natomiast sprawa to pozniejszy problem dominacji.Mam nadzieje , ze jakos dam z tym rade Socjalizacja wazna sprawa , ale tez wazne jak bylo przez te kilka tygodni w hodowli. Moja hodowczyni ta od Gottiego , mysle , ze wypuszczala maluchy po ciemku , bo malemu to w ogole nie robi roznicy czy cos widac czy nie , jak ma isc to idzie i juz. Duzo takich tam pogadanek mozna robic , cale tomy o tym napisano i duzo mozna dla siebie wyciagnac. Przy kolejnym psiaku pojdzie Ci lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 12.08.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 nie mówiłem te baby i te ochy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 12.08.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Zielonooka Dostaniesz , powiem wiecej , naucze Cie , cala potrawa co jada Neferka to 10 minut Pod jednym warunkiem . Nie powiesz publicznie jak ja jezdze autem Mysle ze sie dogadamy ps. nastaw Pablita i "młodego" ze przyjedzie taka wariatka co bedzie zagłaskiwac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.08.2008 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Myślę, że nie powinno być problemu potem, Pabli dominuje w naturalny sposób i powinna ta hierarchia się zachować. Maluch przesłodki, oczka i pyszczek niewinne i śliczne. Dziadek, a kto by wszystkie maluchy na świecie wychowywał tak cierpliwie gdyby nie my i nasze ochy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 13.08.2008 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 nie mówiłem te baby i te ochy Pocaluj mnie w nos Zielonooka Juz mowilam chlopcom ,zapraszaja do glaskania . Dpsiu Mam nadzieje , ze bedzie jak mowisz , ale dojrzewanie przed Gottim , Pablis teraz w trakcie. Najgorzej , ze nie jestem pewna czy to tak gladko pojdzie. W kazdym razie jestem nastawiona na rozne sytuacje. Maly w nocy wyskoczyl z lozka od Mlodego , pobiegl na taras , strzelil kupe i wrocil Twarozek wciaga nosem , ma apetyt . W weekend szczepienie , jest dopiero po pierwszym , ciekawe jak bedzie u lekarza . Tak sie stara na spacerach zdazyc za Pablisiem , no smieszny bardzo jest Jak sam zostanie na chwile na dworzu i zaplacze to Pablis zaraz do niego biegnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 13.08.2008 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Dzieki Tu maly http://img355.imageshack.us/img355/7972/zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzmt2.jpg boszeeeeeeeeeeee jaki on słodziutki jest :D chyba nie pozostaje mi nic innego jak przyjechać, żeby go pomiziać Co do socjalizacji - chodż z małym jak najwięcej, żeby nawiązał kontakty z ludzmi i piesami. Możesz wykorzystać do tego pisie przedszkola Jeśli chodzi o psa, który naszczekał na małego to zupełnie normalnie - inaczej psy zachowują się jak spotykają się na spacerze - przeważnie zachowują się spokojnie bo to nie ich teren. Natomiast psy za ogrodzeniem reagują zupełnie inaczej - bronią swojego. Pewnie dlatego ten pies tak naszczekał na maluszka. Moje za siatką też różnie się zachowują - przeważnie obszczekują każdego psa, który idzie. Natomiast na spacerach - pełen luzik znaczy się wszystkie psy kochają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 13.08.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Hejka!Ja podziewam sie na wsi. A Ty jak widac masz szczescia do chlopakow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 13.08.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Wyszlam ja z malym na socjalizacje pierwsza i pies sasiadow , ten zza siatki tak sie rzucal , ze malo tej siatki nie rozerwal On chyba jakis nienormalny jest . (...) Teraz 8 tydzien , bardzo wazny , co zapamieta to mu zostanie . A moze ten pies sasiadow w 8 tygodniu zostal pogryziony przez innego psa albo skopany przez listonosza? A moze po prostu jest traktowany jak gospodarskie zwierze, a nie jak czlonek rodziny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 13.08.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 [ Co do socjalizacji - chodż z małym jak najwięcej, żeby nawiązał kontakty z ludzmi i piesami. O! to ja!!! ja!!! ja bede ten "ludź"!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 13.08.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Co do socjalizacji - chodż z małym jak najwięcej, żeby nawiązał kontakty z ludzmi i piesami. Możesz wykorzystać do tego pisie przedszkola Poki co bedzie mial zle wspomnienia po kontaktach z psami. O tym od sasiadow nie mowie , bo nie ma o czym isie nie bede denerwowala. Dzisiaj szczekal jak wsciekly u nas pod tarasem Listonosz go nie skopal wwieku 8 tyg ,bo w tym wieku jak on byl to juz stal pod siatka na podworku 4 tygodnie ,zima Po drodze do sklepu obszczekaly go inne wsiowe burki Musze wyruszyc do miasta do normalnych psow ,bo maly znienawidzi co sie rusza i ma 4 lapy Dobra , wiem , jestem wku..wiona przez to . Dodam , ze jeden pies sasiadki , ale miastowej zachowuje sie normalnie. Zielonooka Bedziesz na pewno dobrym ludziem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 13.08.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 tylko bez nerw prosze z psami jak z ludzmi - jeden szczekliwy drugi mniej rrmi - a co takiemu mlodemu sie gotuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 13.08.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Panno laskawa , a gdzie Ty jestes jak Cie nie ma Zosiu ? Ja gotuje kurczaczki albo wolowinke .Z marchewka i ryzem. Czasem makaron , ale Pablis makaronu nie lubi za bardzo jakos Pablis ma Royala tez , bardzo lubi na nc zjesc miseczke chrupek. Lacze swiadomie suche i gotowane , tak tez mi zalecala hodowczyni i jedna i druga .Maly dostaje twarog , Pablis jak chce to tez je twarozek , ale jakos wiecej jadal jak byl malutki. Maly wciaga twarog jakby nie jadl ztydzien czasu Zreszta dziekowac apetyt ma. Dzisiaj wsadzil lapki do Pablisiowej miski i ledwo siegajac jadl stamtad Myslalam , ze calkiem tam wlezie A co Ty tak Zosiu o diete szczenieca wypytujesz ? Jesli to co bym chciala , zebys kombinowala to naprawde mowie , ze jest super. Troche musze pilnowac , zeby Pablis malego nie skrzywdzil , serce peka , ze maly nie az tak wycalowany jak Pablis byl , no ale tak to juz byc musi. Cichaczem ma przytulanie i buziaki A tu smietanka http://img227.imageshack.us/img227/2720/zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzbq6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.08.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Zaczepiście to wygląda Hejeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.08.2008 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Mały jest wypastowany Wzrok ma tęskniący za rozumem a czasem patrzy na Pabla z takim zdziwieniem i do tego z ukosa :) No trzeba mocno się kontrolować, żeby go nie zagłaskać - bo Pablowi będzie smutno. Ale łapy same lecą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 13.08.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 nie mówiłem te baby i te ochy ale ...oooossso choooozi ja też lubię pieski ... w bezpiecznej odległości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 13.08.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Boska fotka, mi ten mały na takiego zadziora wygląda . Fajniacki jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 14.08.2008 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Musze wyruszyc do miasta do normalnych psow ,bo maly znienawidzi co sie rusza i ma 4 lapy to przyjedź do nas - mały będzie się mógł pobawić z dwoma piesami. Ślicznie razem śpią te Twoje piesy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.08.2008 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Nie bądź wkurzona na wiejskie psy, to nie ich wina, uczono je szcekania i obrony terytorium i za to jeść dostają. Jak nie szczekają i nie bronią to często smutny los je spotyka. No to robią, co muszą. A mały nie znienawidzi, przecież ma Pabla. Jak tam Twój Młody - na wakacjach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts