Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

Śliczny mały. Super że sie dogaduja ze sobą. Moja Hera chyba by sie tak łatwo nie pogodziła z konkurencją- ona z tych owczarkowatych nie za bardzo zsocjalizowanych z psami :wink: Za wcześnie ją wzieliśmy od matki , ale wtedy nie wiedziałam że to takie wazne. Zawsze to wymaga troche czasu i cierpliwości zanim sie zaprzyjazni z jakimś psem a tak nie z kazdym :-?

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Teraz zauważyłam, ze Mały na podłodze leży :o Bez kocyka :o :roll: :wink:
No na kolankach byl , ale sie zgramolil.

Mi to w ogole serce peka , a na pewne sprawy musze oko przymknac ze wzgledu na Pablisia.

Veruniu

Ciesze sie , za maly i Tobie sie podoba :D ,

no ale to oczywiste , ze jak ktos ladny to sie podoba innym ,

proste jak kilo drutu wiazalkowego :D

Psy sa rozne , suczki tez , sa takie ,ktore nie akceptuja zadnych obcych obok siebie .

Pablis tez nie jest zbyt towarzyski , najchetniej bawi sie z psem Sasiadki , a teraz z malym , pilnuje go i uczy.

Malego przyjal jakby wiedzial , ze z nami zostanie .

Piszac w rozgoryczeniu mialam bardzej na mysli stosunek psow do szczeniat .

Mysle , ze normalny pies szczenieciu krzywdy nie powinien zrobic .

Twoja sucz pewnie szczenie by zaakceptowala i uczyla po swojemu , inna natomiast sprawa to pozniejszy problem dominacji.Mam nadzieje , ze jakos dam z tym rade 8)

Socjalizacja wazna sprawa , ale tez wazne jak bylo przez te kilka tygodni w hodowli.

Moja hodowczyni ta od Gottiego , mysle , ze wypuszczala maluchy po ciemku , bo malemu to w ogole nie robi roznicy czy cos widac czy nie ,

jak ma isc to idzie i juz.

Duzo takich tam pogadanek mozna robic , cale tomy o tym napisano i duzo mozna dla siebie wyciagnac.

Przy kolejnym psiaku pojdzie Ci lepiej :D

Myślę, że nie powinno być problemu potem, Pabli dominuje w naturalny sposób i powinna ta hierarchia się zachować. :roll:

Maluch przesłodki, oczka i pyszczek niewinne i śliczne. :p

Dziadek, a kto by wszystkie maluchy na świecie wychowywał tak cierpliwie gdyby nie my i nasze ochy? :p

nie mówiłem :roll:

te baby i te ochy :roll: :roll:

Pocaluj mnie w nos :D

Zielonooka

Juz mowilam chlopcom ,zapraszaja do glaskania .

Dpsiu

Mam nadzieje , ze bedzie jak mowisz , ale dojrzewanie przed Gottim , Pablis teraz w trakcie.

Najgorzej , ze nie jestem pewna czy to tak gladko pojdzie.

W kazdym razie jestem nastawiona na rozne sytuacje.

Maly w nocy wyskoczyl z lozka od Mlodego , pobiegl na taras , strzelil kupe i wrocil :o

Twarozek wciaga nosem , ma apetyt .

W weekend szczepienie , jest dopiero po pierwszym , ciekawe jak bedzie u lekarza .

Tak sie stara na spacerach zdazyc za Pablisiem , no smieszny bardzo jest :D

Jak sam zostanie na chwile na dworzu i zaplacze to Pablis zaraz do niego biegnie :D

Dzieki Tu maly :D

http://img355.imageshack.us/img355/7972/zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzmt2.jpg

boszeeeeeeeeeeee jaki on słodziutki jest :D :D :D

chyba nie pozostaje mi nic innego jak przyjechać, żeby go pomiziać :D

Co do socjalizacji - chodż z małym jak najwięcej, żeby nawiązał kontakty z ludzmi i piesami. Możesz wykorzystać do tego pisie przedszkola :D

Jeśli chodzi o psa, który naszczekał na małego to zupełnie normalnie - inaczej psy zachowują się jak spotykają się na spacerze - przeważnie zachowują się spokojnie bo to nie ich teren. Natomiast psy za ogrodzeniem reagują zupełnie inaczej - bronią swojego. Pewnie dlatego ten pies tak naszczekał na maluszka. Moje za siatką też różnie się zachowują - przeważnie obszczekują każdego psa, który idzie. Natomiast na spacerach - pełen luzik :D znaczy się wszystkie psy kochają :D

Wyszlam ja z malym na socjalizacje pierwsza i pies sasiadow , ten zza siatki tak sie rzucal , ze malo tej siatki nie rozerwal :o

On chyba jakis nienormalny jest .

(...)

Teraz 8 tydzien , bardzo wazny , co zapamieta to mu zostanie .

A moze ten pies sasiadow w 8 tygodniu zostal pogryziony przez innego psa albo skopany przez listonosza?

A moze po prostu jest traktowany jak gospodarskie zwierze, a nie jak czlonek rodziny?

Co do socjalizacji - chodż z małym jak najwięcej, żeby nawiązał kontakty z ludzmi i piesami. Możesz wykorzystać do tego pisie przedszkola :D

Poki co bedzie mial zle wspomnienia po kontaktach z psami. :-?

O tym od sasiadow nie mowie , bo nie ma o czym isie nie bede denerwowala.

Dzisiaj szczekal jak wsciekly u nas pod tarasem :-?

Listonosz go nie skopal wwieku 8 tyg ,bo w tym wieku jak on byl to juz stal pod siatka na podworku 4 tygodnie ,zima :-?

Po drodze do sklepu obszczekaly go inne wsiowe burki :-?

Musze wyruszyc do miasta do normalnych psow ,bo maly znienawidzi co sie rusza i ma 4 lapy :-?

Dobra , wiem , jestem wku..wiona przez to .

Dodam , ze jeden pies sasiadki , ale miastowej :wink: zachowuje sie normalnie.

Zielonooka

Bedziesz na pewno dobrym ludziem :D

Panno laskawa , a gdzie Ty jestes jak Cie nie ma Zosiu ?

Ja gotuje kurczaczki albo wolowinke .Z marchewka i ryzem.

Czasem makaron , ale Pablis makaronu nie lubi za bardzo jakos :roll:

Pablis ma Royala tez , bardzo lubi na nc zjesc miseczke chrupek.

Lacze swiadomie suche i gotowane , tak tez mi zalecala hodowczyni i jedna i druga .Maly dostaje twarog , Pablis jak chce to tez je twarozek , ale jakos wiecej jadal jak byl malutki.

Maly wciaga twarog jakby nie jadl ztydzien czasu :D

Zreszta dziekowac apetyt ma.

Dzisiaj wsadzil lapki do Pablisiowej miski i ledwo siegajac jadl stamtad :roll:

Myslalam , ze calkiem tam wlezie :D

A co Ty tak Zosiu o diete szczenieca wypytujesz ? :roll:

Jesli to co bym chciala , zebys kombinowala to naprawde mowie , ze jest super.

Troche musze pilnowac , zeby Pablis malego nie skrzywdzil , serce peka , ze maly nie az tak wycalowany jak Pablis byl , no ale tak to juz byc musi.

Cichaczem ma przytulanie i buziaki :D

A tu smietanka

:p

http://img227.imageshack.us/img227/2720/zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzbq6.jpg

Mały jest wypastowany :) Wzrok ma tęskniący za rozumem a czasem patrzy na Pabla z takim zdziwieniem i do tego z ukosa :):)

No trzeba mocno się kontrolować, żeby go nie zagłaskać - bo Pablowi będzie smutno. Ale łapy same lecą..

Nie bądź wkurzona na wiejskie psy, to nie ich wina, uczono je szcekania i obrony terytorium i za to jeść dostają. Jak nie szczekają i nie bronią to często smutny los je spotyka. :(

No to robią, co muszą. :roll:

A mały nie znienawidzi, przecież ma Pabla. :D

Jak tam Twój Młody - na wakacjach? :D