Spartankaa 13.09.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 rrmi - Spartan byl niesamowity......drugiego takieg nie bede juz miala. Dobeczka zakupie to jak w banku. Tylko najpierw musze ludzka rodzine powiekszyc. W koncu kiedys wypada Stron Szewczyna i Boducha nie widzialam jeszcze. Mozna poprosic o linki? Musze posprawdzac skad sa moje sasiadki - dzieki za przedstawienie. W avatorku mam dwie suczki mojej znajomej Joli - to JUMA Zol-Heden i Cuba LeLettona. Jola bedzie przez tydzien z nimi w Krynicy Morskiej to znow sie spotkamy. Zdjecie z avatorka jest wlasnie z ostatenigo ich pobytu w Krynicy. Dziewczny na stale pod Warszawa mieszkaja wiec ciut daleko... Dzieki za powitanie! Beata, wlasciwie ze Swiniujscia, kochajaca Szczecin, teraz mieszkajaca w Tczewie a na wiosne majaca zamiar ruszyc z budowa w Turze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 13.09.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Spartankaa - milo Cie poznac krajanko Wzajemnie! Ale tu u Was fajnie Psiejsko anielsko Zocha - skad te konie uciekly? Jezdzisz moze gdzies konno? Ja jezdze jak mam czas i stanowoczo stwierdzam, ze za rzadko teraz .... To ja na plazy w Mikoszewie na Kasparze. Nie smiac sie z nakrycia glowy, kask nie ma miec funkcji ozdobnej tylko ochronna http://img143.imageshack.us/img143/27/88794781oy5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 13.09.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 SpartankaPytalam sie o tabele przyrostu wagi ,bo chcialam tak kontrolnie popatrzec. Jak rozmwialam z Aga po naszym drugim szczepieniu to maly wazyl 8.70 a inne dzieci 11.450 . Aga sie przerazila a ja jeszcze bardziej. Teraz w ostatnia niedziele w Sggw wazylismy go to mial 13.100 . I tak sie zastanawiam czy jest ok . Wyglada wzorcowo . Zeberek nie widac ,tak na zdrowy rozum akurat. No dla mnie to wiadomo , by wolala klucha jeszcze troche miec. Za tydzien 3 miesiace bedzie mial. A te inne dzieci to Aga sama wazyla, czy kto jej podal wage? Pytam bo wiem, ze ludzie maja czesto tendencje do dodawania wagi maluchowi aby pokazac jaki to bysior....Ale najwazniejsze, ze jest psiak pod kontrola i wet twierdzi, ze jest OK. Czym go karmisz? Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 13.09.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 dompodsosnami - ze Swinoujscia jestes???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 13.09.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Szykuj okolice, goscie jada Okolica u nas doskonała, dziki wschód w całej krasie . Rrmi już tak nie trenuj z chłopakami całymi dniami, dobra będziesz szefową. Pójdziesz na pierwszy ogień ze wsparciem dobków, za Toba pojedzie Brazunia na klaczce jako patrol konny, ja ze świnką za nimi coby sąsiedzi mnie widzieli, że czynnie działam w tej zadymie za nami onki i na końcu dla złagodzenie tego widowiska berneńczyk Maluszka. Opanujemy wschód , wrócimy do korzeni historii, moja wieś była przez jeden dzień stolicą Polski, czyli to dobry znaki. Potem to juz pójdzie jak z płatka ,przez Lublin udamy się na Stolycę, stołki w sejmie będą nasze, zajmiemy Wilanów jako koszary dla pojmanych, Pałac Kultury będzie głównym centrum dowodzenia, będą nas popierać tłumy, będą wiece wyborcze i festyny, zamówimy sobie Boysów ,no pięknie będzie już to widzę. Biżuterię Wam załatwię taką jak trzeba, sygnety też będą, dziary narysuje się flamastrem. W sumie każdy prezydent zaczynał tak samo, widzę przed nami świetlaną przyszłość jednym słowem . ja z Was nie mogę jak ja lubię tu zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.09.2008 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 dompodsosnami - ze Swinoujscia jestes???????? Pozna swój swego, a jakże! Tylko, że teraz gdzie indziej mieszkam - w lubuskiem. Ale prawie co roku latem jestem choć na kilka dni, rodzina ma teraz dom koło Lubinia. No i łódka w Czterech Wiatrach stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.09.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Rrmi już tak nie trenuj z chłopakami całymi dniami, dobra będziesz szefową. Pójdziesz na pierwszy ogień ze wsparciem dobków, za Toba pojedzie Brazunia na klaczce jako patrol konny, ja ze świnką za nimi coby sąsiedzi mnie widzieli, że czynnie działam w tej zadymie za nami onki i na końcu dla złagodzenie tego widowiska berneńczyk Maluszka. Opanujemy wschód , wrócimy do korzeni historii, moja wieś była przez jeden dzień stolicą Polski, czyli to dobry znaki. Potem to juz pójdzie jak z płatka ,przez Lublin udamy się na Stolycę, stołki w sejmie będą nasze, zajmiemy Wilanów jako koszary dla pojmanych, Pałac Kultury będzie głównym centrum dowodzenia, będą nas popierać tłumy, będą wiece wyborcze i festyny, zamówimy sobie Boysów ,no pięknie będzie już to widzę. Biżuterię Wam załatwię taką jak trzeba, sygnety też będą, dziary narysuje się flamastrem. W sumie każdy prezydent zaczynał tak samo, widzę przed nami świetlaną przyszłość jednym słowem . Czy ja to mogę jednak jakoś gdzieś dołączyć? Może chociaż z szufelką będę na końcu z Karusiem sprzątać? Zawszeć to miło byłoby być sprzątaczką pani prezydent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 13.09.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 dompodsosnami - ze Swinoujscia jestes???????? Pozna swój swego, a jakże! Pewnie, ze tak! Poza tym jakie miasto jest jeszcze na 44 wyspach polozone, no jakie...! Moi rodzice tam mieszkaja nadal wiec odwiedzam ich co jakis czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 13.09.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Depsia, no ja Cię chyba pobiję .... teraz dopiero się chwalisz, że masz sierściowate cudo w domu No wlasnie Spartankaa Nowy dzieciaczek da Ci wiele radosci , zobaczysz . Bedziesz na pewno porownywala ze Spartanem , no ale tak juz jest. Ja tez moich porownuje do poprzednich , Gotka do Pablisia i ciesze sie z roznic , niektorych bym wolala nie widziec , ale i tak ich kocham najbardziej jak to mozliwe. Kazdego za cos innego. Pablisia , ze spokojny i zrownowazony a Gotka za to , ze kawal cholery z niego Aga nie wazyla sama malych , ale mowili wlasciciele nowi . Zasadnczo do glowy by mi nie przyszlo , zeby nie powiedziec hodowczyni jaka waga jest naprawde , no ale pewnie duzo racji w tym co mowisz. Tak w ogole pisze czesto Adze co u nas i ostatnio pisalam otym jak to Gocio dobiera sie do misek jak swinka do koryta . Po czym w nastepnym zdaniu napisalam , ze w sumie to maly do Niej podobny jest Mialam na mysli , ze z urody , bo naprawde , ale juz sie do mnie upodabnia , znaczy tak ladnieje Tak poza tym to i ta Sylvia z Kanady mowila , ze od Agi beda super male /oczywiscie Nemuska/ , wtedy nie wiedziala jeszcze , ze Pako taki sukces osiagnie w Szwecji .Miala nosa , no ale Ona ma dosc duza wiedze o dobkach . Maly ma lapki po Pako , katowanie super , a jaka klate juz ma Guza na szczescie coraz mniej widac , za tydzien do kontroli jedziemy. Suczki z Twojego avatarka jak nic to moje sasiadki. Jakies 20 minut od nas mieszkaja Znam ta Jole z pierwszego forum , ale poprosilam o wyrzucenie mnie stamtad i jak do tej pory zadnych innych dobermanich for nie obstukuje jakos. Ponoc u Heski inaczej , ale jakos zwyle kiedy cos potrzebuje sie dowiedziec to mi mokka tu najlepije podogaduje .Zreszta jak zacznie gadac to skonczyc Jej ciezko, wiec dzieki temu i moje horyzonta sie poszerzaja Twoj kask wyglada bardziej na chelm niemiecki , ale mi to zasadniczo nie przeszkadza Poza tym na tym najlepiej tutaj zna sie Brazunia Malego i Pablisia karmie tak samo .Gotuje im .Maja tez Royala a teraz mam probki innych karmi patrze jak im smakuje .Niemniej chrupki u nas tak na wszelki wypadek. Ja jestem przekonana o wyzszosci gotowania nad suchym i koniec Daje witaminy , surowe mieso tez .Twarogi , owoce , maly je co mu sie da . Mysle , ze maja to co ptrzeba , bo po nas zwlaszcza duszona wolowinke uwielbiaja . Generalnie jak widzisz bardzej tradycyjniei tak przykazala mi Aga i hodowczyni Pablisiowa Babcia , zreszta Oni oboje sa wetami i tez tak karia swoje sucze. Matusiu coz za opowiadanie napisalam . Lece poki co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 13.09.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 rrmi Juz sie tej radosci doczekac nie moge! Ale musze jeszcze poczekac.....Na szczescie czesto odcuje z dobkami, ktore trafiaja pod skrzydla Nadziei Dobermana, wiec jakos te pustke zabijam. Napisz mi raz jeszcze - wzrokowiec jestem 1. mlodszy jest po Pako Daker i Nemesis Noor z Diabeli, jak ma w papierach wpisane imie/przydomek i jak na niego wolasz? 2. starszy........ Podziwiam, ze dwa samce masz....Spartan byl taki, ze nie daloby rady drugiego samca. Balabym sie bojek potem, jak dorosna. Mialam na mysli , ze z urody , bo naprawde , ale juz sie do mnie upodabnia , znaczy tak ladnieje To poprosze Wasze wspolne zdjecie, najlepiej calej 3 Wystawiasz czy tez bedziesz wystawiac czarnuchy? Suczki z Twojego avatarka jak nic to moje sasiadki. Jakies 20 minut od nas mieszkaja Nie...ale ten swita maly!!! Ja bardzo, bardzo lubie Jole! Znam ta Jole z pierwszego forum , ale poprosilam o wyrzucenie mnie stamtad i jak do tej pory zadnych innych dobermanich for nie obstukuje jakos. Ja sama stamtad odeszlam Ponoc u Heski inaczej , ale jakos zwyle kiedy cos potrzebuje sie dowiedziec to mi mokka tu najlepije podogaduje .Zreszta jak zacznie gadac to skonczyc Jej ciezko, wiec dzieki temu i moje horyzonta sie poszerzaja Koniecznie musze mokka poznac, chocby przez forum! Ma dobeczki tez? Zapraszam do hesowego forum zatem! Twoj kask wyglada bardziej na chelm niemiecki , ale mi to zasadniczo nie przeszkadza Poza tym na tym najlepiej tutaj zna sie Brazunia Bo to prawie jak helm....kiedys byly ladniejsze toczki ale one wg mnie w ogole nie chronily glowy przy upadku. Brazunia - tez musze poznac, bo domyslam sie, ze koniara jest Ja jestem przekonana o wyzszosci gotowania nad suchym i koniec OK - zrozumialam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 13.09.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 rrmi Juz sie tej radosci doczekac nie moge! Ale musze jeszcze poczekac.....Na szczescie czesto odcuje z dobkami, ktore trafiaja pod skrzydla Nadziei Dobermana, wiec jakos te pustke zabijam. Bardzo Cie za ta prace od dawna szanuje , bardzo Tak , Gotek jest po Pako i Nemesis , to Noks -Noris , zwany przez Age Grubciem , przez nas Gotti , Gotek Gocio , Gociula i w koncu Ciulo . Chyba ulubny i ukochany Agi Jest naprawde przecudny i kochany. Pablo po Napleonie Nils z Diabeli i Angel Tromelin /Azgard/ , zwnay w domu Bli -Bli , Blinem ,Pablinkiem , Blisiem Poki co nie ma za co mnie podziwiac . Okaze sie za kilka miesiecy co z tego wyniknie. Dwa samce sa dlatego , ze moja Rodzina nie chciala dziewczyny . Mam nadzieje jakos dac rade. Pablis raczej delikatny i ulegly , ulozony , czasem tylko ma odpaly , a ten Maly rozbojnik typ dominanta pewnie przejmie dowodzenie szybko . Licze na to , ze bezbolesnie. Mialam z malym jechan do Bytomia teraz , ale jakos zeszlo. Nie chce mi sie , nasluchalam sie o tym i o owym , wiec jakos mi przeszlo wystawianie. Mokka i Brazunia Bywaja tu codziennie , wiec napewno sie poznacie. Jedna ma Swinke amstafke a druga ON Zdjec ze soba w roli glownej nie wstawiam tutaj , ale towarzystwo wzajemnej adoracji ma linki tu i tam , ktore i Tobie podesle zaraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 13.09.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Tak , Gotek jest po Pako i Nemesis , to Noks -Noris Taki jest przydomek? Noks-Noris? Ja troche wypadlam z tego swiata hodowcow i wystaw... Pablo po Napleonie Nils z Diabeli i Angel Tromelin /Azgard/ , zwnay w domu Bli -Bli , Blinem ,Pablinkiem , Blisiem To znam. Uzytek ma chyba we krwi!! Ja marze o takim urzytkowym dobeczku, wystawy juz mnie tak nie kreca. Mialam z malym jechan do Bytomia teraz , ale jakos zeszlo. Nie chce mi sie , nasluchalam sie o tym i o owym , wiec jakos mi przeszlo wystawianie. Fakt....roznie na tych wystawach jest, wiem z autopsji A propo Bytomia - Pako dostal bdb Ponoc od tego samego sedziego co w zeszlym tyg daly mu dosk i lokate.....patrz jak to pies sie zmienic potrafi...Pisze tu z nutka ironi bo taki pies jak Pako to....sama zreszta wiesz, cudny jest!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 13.09.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Maly Noks Noris Iblis. Aga taki przydomek sobie wymyslila chyba , nie mam pojecia. Nie wnikalam .Chcialam psa z hodowli -nie hodowli , w znaczeniu , ze nie kupilabym psa z padoku itp ,takie moje zdanie o duzych hodowlach . Pablis tez hjest z takiej wlasnie malej hodowli . Bralam jeszcze pod uwage Joasie- Bene Meritus , ale zanim sie namyslilismy zostaly same dziewczyny i zeszlo , na szczescie male Iblisy urodzly sie i mamy Gotka. Uwazam , ze to wstyd z Klubowa i ocena Pako , chyba ktos chcial podkreslic to ,ze nie uznaje ocen ze swiatowki , tam gdzie Pako odniosl taki sukces , ze niewiele psow z Polski do tej pory tak zablysnelo. Nie bede zgadywala , ale chyba sie domyslam z jakim przydomkiem pies "wypadl lepiej " na klubowce Padok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 13.09.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 :ie bede zgadywala , ale chyba sie domyslam z jakim przydomkiem pies "wypadl lepiej " na klubowce Padok? Pudlo!!! Danusi suczka dostala BOB'a!! Z kl ml!!!! BOB - LUNA Daker - tym samym ukończyła Mł. Championat Polski XROY z Padoku - Zwycięzca Klubu 2008 ENVIRA PUNTA Perła Brzeszcz - Zwycięzca Klubu 2008 LARSON Majstersztyk - Młodzieżowy Zwycięzca Klubu 2008 LUNA Daker - Młodzieżowy Zwycięzca Klubu 2008 Najlepsza suka brązowa - CIARA Elite House Najlepszy pies brązowy - DASTIN z Padoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 13.09.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 no masz Ten XROY to mi sie akurat faktycznie podoba Envira Punta mi sie tez , zreszta mysle ,ze to jest w ogole fajna hodowla . A Dakery fajne sa generalnie. Nie mialam okazji widziec na zywo , nie znam Danusi , ale psy zawsze mi sie podobaly . Jak to mowia krotkie i zwarte Generalnie to mi akurat wystawy naprawde nie podchodza ,o hodowlace nie mysle , nie mam na to czasu . Psy jako takie sa u nas kanapowcami i nasza radoscia na codzien , nie odczuwam potrzeby pokazywania ich .Zreszta sie nawet na tych napisach wystawowych dobrze nie rozpoznaje W sumie to i tak mam 2 najladniejsze dobermany na swiecie , to co sie bede fatygowala Ale fajni moi ,co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 13.09.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Xroy jest fajny, zgadza sie. Danusie bardzo lubie, fajna z niej babka. No i miala Finito - wg mnie najpiekniejszego psa jakiego kiedykolwiek widzialam...... Mi tez wystawy srednio juz - bardziej uzytek. Twoi sa boscy!!!! Mam nadzieje, ze uda nam sie spotkac. Lo matko - czy my innych nie zanudzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 13.09.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Poszukam Finito , pewnie gdzies jakies zdjecia sa w necie. Chyba nie slyszalam o nim nigdy. Mysle , ze wszystkie psy sa na swoj sposob wyjatkowe Ja dobermany naprawde kocham . Jak edziesz u Joli czy wokolicy serdecznie zapraszam. Pablis Cie wycaluje i pod paszka kaze sie podrapac Ne zanudzamy , ci co wchodza i nic nie pisza nie maja nic do gadania , a Ci co pisza to lubia nawiedzonych Zreszta do mnie tutaj sami najfajniejsi forumowicze wpadaja Slowo daje Jak juz zaplanujesz Dzidzie swoja wlasna , to namawiam na psa odrazu tez . Mialam tak , kiedy urodzil sie nasz Mlody , ekhmm ponad 19 lat temu tez kupilsmy dobermana. Jak oni sie kochali , my wciaz tego psa wspominamy z bijacym sercem Takich psow sie nie zapomina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 13.09.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 no skoro nie zanudzamy to jedziemy dalej Finito byl cudny....charakterny ale cudny. Ja go widzialam tez na luzie, u Danki, nie tylko na wystawach. Inter, wiele BOB'ow....W sieci nie wiem czy sa fotki jakies fajne. Widzisz, wlasnie ja sie boje, ze dziecko i pies to za duzo bedzie na raz. Zwlaszcza, ze maz psiej pasji nie podziela Czytaj - z psem wiele nie pomoze. Ja chce psa szkolic a to wymaga czasu. Wiadomo, ze dziecko wygra i pies bedzie na dalszej pozycji, przez co boje sie, ze bedzie zaniedbany - nie doslownie oczywiscie. Poczekamy, zobaczymy - jesli przyszle nasze dziecko nie bedzie takim rozrabiaka jak mamusia tylko grzeczniutkim baby to moze faktycznie psiaka szybko kupimy. Teraz nastawiam sie, ze pies bedzie jak dziecko bedzie mialo ze 2 lata....Ale moze mile sie rozczaruje - oby! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.09.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Ja mam najpiękniejszego ONka na świecie to też na wystawy się pcham ... nie muszę się w tym utwierdać Spartanka, śliczny ten koń!!!!! Witaj słodka koniaro!!!!!!! Miło Cię widzieć i poznać A kask niezły, czego się czepiasz Sama w takim jeżdźę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 13.09.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 braza gdzie ON'ka Twojego mozna zobaczyc? Uwielbiam ON'ki, poczatkowo zawsze chcialam miec ON'ka. W schronie jak widze ON'ka.... a tyle ich jest..... Jezdzisz w Kolobrzegu? Masz wlasnego konia? A tu na prawdziwym ogierze - mialam cyra ale poszlo swietnie. http://img141.imageshack.us/img141/3228/mikoszewo5vb6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts