mokka 09.10.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Cze Tylko nie mowi, ze ten sweterek z jeleniem byl taki brazowa a aplikacja miala zielone tlo tak Spartankaa, pewnie ten sam, taka stara Turcja dobra, na usprawiedliwienie powiem , ze w marglu wczoraj robilim to i można się zestroić. Z tymi rodowodami napisze później czego nie wiem, bo tak na szybko się nie da. Maluszku wyczochraj ode mnie swojego Herutka, super, że sobie radzicie z tym dziadostwem. Wiadomo, że te Arthrolexy i takie tam, to tylko profilaktyka , jak jest cos poważnego to nic sie na to nie poradzi, dziewczyna na amstaffim forum operowała, ale to był bardzo ciężki przypadek dysplazji i nie miała wyjścia, sama żaba to jeszcze daleka droga do podejrzewania o dysplazję, mi hodowczyni tyle nagadała , ze połowy to nie pamiętam nawet, no ale sama się jej czepiłam o to. Mówiła jeszcze coś o cielęcym luźnym chodzie , ale jaki to jest to tez nie wiem. Na szczęście nie wiele wiem o dysplazji , i mam nadzieje, ze tak pozostanie czego sama sobie i moi psom przyszłym i obecnym życzę i Wam także życzę tego samego. Powiem jeszcze tylko w kwestii moich postów, cały czas sie cenzuruję, dałyście mi do myślenia , a dodam tylko ,że dzisiaj taka jedna poważna pani mówi mi że , radni poróżnili sie o członka, ja sie pytam czyjego? Ona bordowa ze złości odpowiada: członka zarządu.... i wściekła wyszła " Potem otwieram oczywiście nasza gazetę, a tam stoi jak wół stoi art. " Radni poróżnieni o członka" no kto takie newsy pisze, to ja juz nie wiem. Wpadnę później. Pa, a Gospodyni to gdzie ?Magi tamte sweterki też musiały być śliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 09.10.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 boshe , gospodyni po przygodach Zaczelo sie wczoraj po spacerze , Gocio zaczal kulec. Zmarnial w oczach . Myslam , ze jakis moze bardzo zmeczony , znaczy tak naprawde to tak nie myslalam , no ale pocieszalam sie .Dzis rano ledwo wstal i odrazu do lekarzy , bo nie dal rady chodzic. Trzeba sie nazalatwiac , zeby tak od reki , no ale jak moje dzieci sa chore to ja i malpe z siebie zrobie , zeby pomoc. RTG nie wykazalo zmian dysplastycznych . Stwierdzili ,ze to jest kulawizna czyli normalna choroba u psow duzych ras w okresie intensywnego wzrostu . Dostalismy leki i zalecenie , ze RTG trzeba powtorzyc dla wszystkiego jak bedzie wiekszy , bo wlasciwie to te badanie nie jest bardzo wiarygodne , jesli wykonane w takim wieku .Nie mniej jesli bylyby jakies znaczne zmiany to zgodnie stwiedzili ,ze nawet teraz mozna to zobaczyc . Co ja sie w oncy naogladalam czarnych scenariuszy to moje .Moge scenariusz jak nic napisac . Mamy zalecone 2 tygodnie nie biegania wcale , tylko siku i ku i kanapa. Zabaw z Pablisiem tez nie .Nie wiem jak to osiagnac , w razie co bede wiazala do kolumn przed i za domem Na pocieszenie powiedzieli , ze Gocio piekny , ze kosc gruba i bedzie ogromnym dobermanem. Wlasciwie to ironicznie w pewnym sensie to jest przyczyna. Za szybko tez rosnie , nie ze tego , ale te co wolniej rosna nie maja takich problemow . O diecie tez bylo , ze nie gotowac , tylko suche , no ale sie wybronilam tekstem , ze bym sie zle czula gdybym nie majac przekonania karmila ich jakkolwiek . Ponoc lekarze i hodowcy nigdy w tej kwestii zgodni nie byli. Nawet mowili , ze za duzo jesc dawac tez nie mozna. Mi to sobie sami wydzielaja i mysle , ze wygladaja dobrze. Daje przeciez kurczaki ,wolowe , ryby i twarogi .Dostaja warzywa . Kurze lapki zawsze dodaje jak gotuje . Czasem moze czegos za duzo czasem za malo , ale daj panie , zeby kazdy tak dojadal W sumie kazdy kto ich widzi pyta sie co ja im do jedzenia daje , bo sie swieca jak te wiadomo co Pablis to jak slonina wysmarowany jest. Maly zreszta tez . Reasumujac moje podejrzenia byly trafne cesciowo .Slusznie sie zaniepokoilam . Na szczescie ta kulawizna mija z wiekiem . Ponoc sporo dobemanow na to cierpi w tym wieku. Z dysplazja byloby gorzej . Wzoraj bylam tak przejeta , ze nic mi sie nie chcialo . Aaa i ktos mnie tam w poczekalni pytal czy to gonczy Biedny byl Gociu po narkozie , bardzo . Malo mi serce nie peklo. Teraz ju czas niejedzenia mnal pjadl troche dalam mu leki i zasnal . Jak aniolek . Nabral lekarzy ,ze taki mily jest i zrownowazony . Pieknie sie zachowywal . Przy okazji sie wydalo po az setny jaka ze mnie histeryczka Mokka Mnie tez podbaja sie swetry z jeleniami.Nie mam wlasnego , ale za to mam tai swiateczny , typowo amerykanski , w kolory flagi zmalymi reniferkami i platami sniegu .Nie moglam nie kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 09.10.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 członek członkowi nierówny Rrmi nareszcie obejrzałam filmiki obejrzeliśmy z Diegiem normalnie siedział i głowa w jedną i w drugą a potem wskoczył mi na kolana http://lh5.ggpht.com/magibudowa/SO3xDi-5tDI/AAAAAAAABdA/_1WHjJxesHk/s576/20081009117.jpg coś mu chyba przypomina Twój głos przypomina mój ja go tak nauczyłam (nieświadomie), że jak powiem ślicznie w odpowiedniej intonacji to leci do mnie i chce smaka Małżek się ze mnie śmieje. Nie powiem stary bo mam zasady I widzę, że Twój to też grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 09.10.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 No cudny Dzyndziolek Buziaki od nas w nosek , mniam Sprobuj jeszcze jak sika albo robi kupe mowic entuzjastycznie sliczna kupa czy sliczne siki , zobaczysz , ze po kilku razach bedzie sikal i czekal az bedziesz piala z zachwytu nad jego kupami U mnie Pablis duzy a i to lubi jak podziwiam A Gocio to sika czy ku i zaraz leci po smaczka. Dawaj Magi tez filmiki , bedziemy podziwiac Spartanka Nie dziwie sie , ze chcesz kopiowac . Kazdy ma swoje upodobania. Ja tam uwazam generalnie , ze jest duzo psow , ktore maja wiekszy problem , np .co dzis zjesc na obiad , bol po obcieciu mija . Wlasciwie to nie wiem czy mam zdanie w tym temacie .Na pewno wiem , ze moje psy najladniejsze sa na swiecie i koniec. Na wystawach maja niby nie patrzec na uszy , ale wiadomo jak jest . Ja jak juz Gotka podlecze to moze sie jednak namysle . Ogladam zdjecia i widze , ze Pako z niego jak nic . Bardzo podobny jest .Z tym , ze jesli bym gdzies pojechala to tak dla siebie ,bo hodowlanki robic nie chce mi sie i tak .No ale kto wie , moze sie wciagne Pako jakies klubowki wygrywa slyszalam europejskie . Mowilam Gociowi , ze moze byc dumny z tatusia Lekarz powiedzial , ze Gocio ma lapki jak maly konik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 09.10.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Qurcze, ale u Was fajnie, ja jeszcze nie żyję psimi sprawami..ale tęsknie patrzę.. czekamy na dom..zostawiam pozdrowienia, podrapię za uchę..i dziekuje za fajne wpomnienia jak rodzinne klejnoty o Sarze bohaterce.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 09.10.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Czesc PiatkaPsie sprawy sa najfajniejsze na swiecie pod warunkiem , ze wszystko ok . Mnie bezradnosc czasem dobija , no ale jakos sie uspokoilam.Wczoraj wieczorem mialam swiadomosc , ze nic nie moge zrobic , bo nigdzie nie ma pracujacego RTG w nocy i musze czekac do rana . A psamozesz kupic juz , niech jezdzi razem na budowe i sie przyzwyczaja . Chyba , ze masz jakies przeciwwskazania. A o jakim myslisz ? Pogadaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 09.10.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Na wystawach maja niby nie patrzec na uszy , ale wiadomo jak jest . W dobkach nie slychac juz jakis tam komentarzy od sedziow ale wiadomo, kazdy ma swoj gust a wystawy coby nie bylo sa konkurem pieknosci. Nie raz widze jak sedzia klapouszki podnosi nad glowe i patrzy na glowe z profilu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 09.10.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Nawet mowili , ze za duzo jesc dawac tez nie mozna. Mi to sobie sami wydzielaja i mysle , ze wygladaja dobrze. Cos w tym jest. Wiele osob uwaza, ze pies powinien byc caly czas lekko glodny, zreszta...czlowiek podobno tez Ja popieram zasade, ze pies powinien dostawac o stalej porze ( raz, dwa czy 3 razy dziennie - zalezy od psa i wlasciciela i jak nie zje w 20 - 30min, tzn jak nie zacznie jesc to miske zabieram. Nie popieram jak stoi caly dzien, bez wzgledu na to czy to gotowane czy chrupki. To tez pomaga psu trawic, bo stale godzin powoduja, ze u psa sie kwasy pomagajace trawic "produkuja" i wtedy pies lepiej trawi. Odruch Pawlaowa np jak ktos z biologii pamieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 09.10.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Magi[/b,] rewelacja ten Twój kundel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.10.2008 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 A ja się wymądrzę na temat jedzenia: juz drugi mój pies ma karmę w misce cały czas. Wsypuję rano i jeśli nie zje, to jej sprawa. Mam jedną zasadę w związku z tym: jeśli zje powiedzmy do południa, to wieczorkiem dostaje drugą, normalną porcję karmy wymieszanej z mięsem, jeśli tylko uszczknie kilka ciastek w ciągu całego dnia, bo i tak bywa, nic innego nie dostaje. Rano miska jest pusta Do tej pory ta właśnie metoda się u mnie sprawdza. Zazwyczaj poranna porcja znika z miski tak po około godzinie. W ciągu dnia psuka dostaje surowe warzywa (uwielbia marchew i seler), jakiś owoc - za winogrona to nawet "Inwokację" powie a wieczorkiem porcja żarełka. Jakoś mi tak nie pasa to zabieranie miski sprzed nosa, nie wiedzieć dlaczego. Dobra, idę spać Spokojnej nocy i miłego poranka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 10.10.2008 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Dzień dobry Zachwycać się nad kupą powiadasz Diego już w dzień woła o siusiu i potem leci po smaka tak jak Gocio jak jestem z nim na dworze z tym problemu nie mam najgorzej, że w nocy jeszcze nie wytrzymuje albo nie chce wytrzymać Czasami piszczy w nocy złążę z łóżka a tam już brudno no i pytam się go po co mnie woła żebym posprzątała Mój poprzedni pies miał karmę cały czas w misce sam sobie dozował też nie jestem zwolkenniczkom zabierania miski. Co innego jak jest mały to wiadomo ile mu nasypiesz tyle wtryni. Piątka ja już sobie nie wyobrażam domu bez psa po śmierci Dinusia dom był taki pusty masakra Dino jeżdził z nami na budowę codziennie, matko jak on kwiczał jak żeśmy dojeżdżali a potem biegał jak w amoku i zawsze leżał na piasku przed garażem i obserwował coś Wam pokażę jak znajdę Dochtór dziękować, dziękować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 10.10.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Dino na budowie http://lh4.ggpht.com/magibudowa/SO768AuZQ6I/AAAAAAAABdo/LHntTB1mkfk/g66950005.jpg http://lh5.ggpht.com/magibudowa/SO77OheU40I/AAAAAAAABdw/rqpaNIn5g34/s400/f63800030.jpg Mam nadzieję, że Gospodyni wybaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 10.10.2008 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 rrmi - tak mi przykro, że Gotek zachorował bidulek Najważniejsze, że to jest do wyleczenia i dobrze, że na razie nie widać żadnych dysplastycznych zmian Obejrzałam filmiki Gotek jest jednak malutkim zakapiorkiem Fajny jest mokka - wyczochrałam Miśka Był z tego powodu bardzo zadowolony bo on z tych miziastych i do tego bardzo namolnych jest magi - cudna fotka Misiek do tej pory tak w piachu leży Moje psy też mają karmę cały dzień tzn. dostają rano jedzonko (suche) kiedy zdjedzą to ich sprawa. Po południu jak micha jest pusta dostają drugą kolejkę jedzonka (przeważnie coś mokrego) i wieczorem dostają następy rzut (such). Jedzą w trzech turach bo u Miśka może wystąpić z przejedzenia skręt żołądka więc tak jest dla niego lepiej. Po mokrym (jest go ilościowo więcej) Misiek ma przymusowy odpoczynek - tak przynajmniej ze 2 godzinki sobie leży w chałupce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.10.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Przywitam się Rrmisia, jak Gotek???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 10.10.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Co za dlugie dni przede mna Dobry wieczorek Gociu lepiej dziekuje .Dzialaja tabletki , wiec chodzi normalnie , znaczy moze chodzc normalnie , staram sie , zeby nie chodzil za duzo , no ale latwe to to nie jest zadanie. W celach rozrywkowych zabralam go na przejzdzke samochodem .Tyle mial przygod na dzisiaj Pol dnia obgryzal kosc , pozniej ucho wedzone .Jak bylsmy z Pablisniem na spacerze to staral sie czytac ,myslal , ze zje worek Royala ,chyba chcial pic ze szklanki , ale mu sie stlukla , myslal , ze surowe ziemniaki mozna jesc . Wybieral sie tez chyba do sklepu w pojedynke i do tego z moja torebka Staral sie jakos sobie radzic . Moja bieda kochana . Az boje sie myslec co to my sie umeczymy w czasie postnego chodzenia Bede probowala po Niedzieli nauczyc ich grac w karty , moze czas jakos zleci. Hodowczyni mi dzisiaj napisala , ze po tych tabletkach moze wymiotowac , ale jakos poki co dobrze to znosi . Apetyt ma normalny ,musze mu trocheniej dawac jesc , bo nie chodzi za duzo , zeby sie nie utuczyl. Co do jedzenia to ja mam tak samo jak maluszek .Boje sie skretu i wole jak jedza tyle ile moga i kiedy chca , a nie dwa razy do oporu. Mysle , ze wazne , zeby karmic zgodnie ze swoim przekonaniem . Swiat sie zmienia to wiadomo , ale do mnie przemawia prosty argument .Kiedys nie bylo suchej karmy a psy zyly po 15 lat . Dobermany tez .A teraz ? Czy jest na swiecie jakis tak wiekowy doberman ? Zreszta ja w to gotowanie dla nich wkladam cale swoje serce Mam co do tego co i jak robe w kwestii karmienia takie przekonanie jak w zadnym innym temacie .Gdybym tak wiedziala jak ich wychowywac , zeby nie bylo awantur to bylabym najbardziej szczesliwa. No lece narazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 10.10.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Gociu lepiej dziekuje . Uff, no normalnie mi ulżyło . Będzie dobrze Wymiziaj Gocia ode mnie a Pablisiowi przybij piątkę i posmyraj za uszkiem I w ogóle dziewczyny wytarmoście Wasze psiaki od ciotki Maxi . Macie wspaniałe zwierzaki z tym że najpiękniejszym , najkochańszym i pod każdym względem naj- psiakiem był mój Maksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.10.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 No to ulżyło mi trochę, ale zupełnie ulży, jak już będzie okey na całego!!! Wysmyraj go tak czule od cioci Brazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 10.10.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Uff, no normalnie mi ulżyło . Będzie dobrze Wymiziaj Gocia ode mnie a Pablisiowi przybij piątkę i posmyraj za uszkiem To sie widze Gocio musial rozchorowac , zebys raczyla sie odezwac Czesc Sis Chlopcy wycalowani moi , Gotek w guza , Palis w czolko. Pablis byl w miescie ,w stolcy znaczy to tak kulturalny wrocil , ze normalnie szok Maxi No ja juz mam czerwony dywan na Twoj przyjazd.Bedzie raz uzyty dla Kaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 10.10.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 To sie widze Gocio musial rozchorowac , zebys raczyla sie odezwac Czesc Sis Chlopcy wycalowani moi , Gotek w guza , Palis w czolko. Pablis byl w miescie ,w stolcy znaczy to tak kulturalny wrocil , ze normalnie szok Maxi No ja juz mam czerwony dywan na Twoj przyjazd.Bedzie raz uzyty dla Kaski Raczyłam się , a jakże , piwkiem I jutro też będę Po mojemu to Pabiś wcale po kulturę do stolycy jeździć nie potrzebuje , on już jest bardzo kulturalnym dżentelmenem Po mamusi Sis , Kaśkę ucałuj i mocno , do pierwszych siniaczków wyściskaj Buziaki dla wszystkich Gości tego wewątka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 10.10.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Cześć dziewczyny Maxi buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts