Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

Dobek nie musi byc miesisty, dobki sa takie dostojne, gibkie ale za razem prezne i niech takie zostana. Staffior to mala maszynka i moze taki byc, chociaz jak dla mnie nie musi :lol: najwazniejsze zeby nie byl gruby i wybiegany... ja tego psa obserwuje od szczeniaka, bo ma papier ktory mi sie podoba i jak nie byl jeszcze taki miesniakowaty to mial perfekcyjna anatomie w kierunku terriera tz nie ma tak splaszczonej kufy i jest dlugonogi zachowujac wzrost wzorcowy.

Do tego jest sama slodycz bez cienia "dominancji" (nie lubie tego slowa), dla mnie ciut za bardzo ludzko nastawiony tz kocha ludzi i nie moze sie bez nich nawet na dwie minuty obejsc i ciagle domaga sie zainteresowania i glaskow i tulania .... co dla mnie jest za bardzo meczace hihi ja wole takie bardzej samodzielne psy jakimi sa sznauce naprzyklad, ale dobierajac odpowiednia suke i wybierajac odpowiedniego szczeniorka moze by troche ta cecha zbladla.

oj ja sie tak tu wylewam hihi a to jeszcze w dalllllekich, dallllekich planach... jezeli w ogole :wink:

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Noooo i tak trrzymać!!! My podziwiamy, pies jest dumny, wszyscy są szczęśliwi i o to chodzi :D A publice też się coś od życia należy ... :p
na wieki wiekow

W zasadzie lubie dawac ludziom ucieche , taka juz jestem dobra z natury :roll:

Tolusia

No ja mam nadzieje .Sama zawsze kiedy tylko moje mysli wokol wiadomego czasu w zyciu to i Ciebie wspomne :D

No jakby inaczej .

Moj Mlody ma panienke w Bialym .

Jezdzi kiedy moze .

Na Lipowej byl :wink: i w ogole .

Do Sniadekiego Go podesle , zeby zobaczyl gdzie Mamusia praktyki medyczne nabywala .

Mohag

Moj Pablis jak na dobka umiesniony jest dosc mocno.

Ma takie uda , ze szok . O klacie nie wspomne .

Moze i moglby nie miec tego az tyle , ale biega wiec i miesnie sa.

Skoczny jest do tego nie gorzej niz amstafowate , Swinka znaczy sie .

Jak dobrze podskoczy widze jego stopki :D

Maly to jeszcze nie , chudy jakis i marny Dupina jak skorupka orzeszka

:D

Jesli nie lubisz jak pies lai za Toba jak cielak za krowa to faktycznie doberman nie da Ciebie .

Moi jak jestem w lazience to czekaja i rozpaczaja pod drzwiami.

Musze ich zaczac usamodzielniac , bo sie kiedys zaplacza jak gdzies pojde po chalupkach :lol:

Tak poza tym Maly ma fajne usta , fafli jeszcze nie ma takich jak Pablis , ale usta.Fafle juz mu sie robia.

Mohag a jaki to ten odlegly czas do osuadania i spelnienia marzen , jesli to marzenia ?

Pogadaj sobie :D

Pomysl sobie , ze taki fajniutki by z Toba spacerowal i szyku bys zadawala :lol:

Cze po rad drugi, nie odpuszczam :lol: .

dla mnie ciut za bardzo ludzko nastawiony tz kocha ludzi i nie moze sie bez nich nawet na dwie minuty obejsc i ciagle domaga sie zainteresowania i glaskow i tulania ....

Dla mnie to typowe cechy bublowatych i bez tego to się nie da :lol: . Mi to osobiście bardzo pasuje , moja Świnka to właśnie tak plastelina, owszem zostaje sama w domu, jak mam jej dość i odsyłam ją do siebie też się nie wiesza na klamce, ale najbardziej lubi być razem z nami i to najlepiej cały czas, miałam kiedyś olbrzyma, nie, no nie ma co nawet silić na porównania, gdzie Rzym , gdzie Krym jak to mówią, odkąd mam astkę , wiem już to są moje psy , wszystko mi w nich odpowiada, temperament, charakter, umięśnienie, w temacie astowym jestem już zaspokojona :lol: , same dochodzące i zaspokojone kobiety w tym wewątku :D teraz chciałbym stafika, tez w dalekich planach jeszcze niestety i to byłoby na tyle na najbliższe lata w psim temacie, jeszcze chciałbym kiedyś pomieszkać z Patterdale terrierem , taki mały dzik na wszystko co się rusza i z jeszcze jakimś dużym psem np. boerboel i to chyba wystarczy w tym wcieleniu. Mi to już się wszystkie moje psy mieszają, musze do zdjęć zaglądać, ostatnio Stary podsumował jak zaczęłam zmiękczanie, ze ja miałam już z 20 psów przez swoje życie, nie miałam nawet pojęcia, że się doliczył i uznał, że to i tak ponad średnią krajową mnie wynosi w tym temacie, nie wszystkie były na stałe, ale mieszkały przez jakiś czas u nas , aż się jakis dom znalazło, ale to za sprawą, że mieszkaliśmy w okolicach zakładów obuwia , gdzie ludzie z przyjeżdżając do pracy psy wywalali, i tak już potem samo wychodziło. Dobra, ja chciałam tylko powiedzieć, Rrmi upiecz jutro psi tort Pablisiowi, a i jeszcze to, że dobrze być dziwadłem w okolicy, głównie o te dwie sprawy mi się rozchodziło. Dopisze jeszcze, że mojego jednego sąsiada nie wiem co trafia, jak bawię sie ze Świnką i gadam jak Japończycy po polsku typu: "toooopra żwinka, pani luuuuubidż prosiadżga, wtedy czerwony robi się jak burak, ale akurat mu przedstawień nie żałuję tak się na jak nie płaci się abonamentu za podglądanie.

Witam!

Wieta, ze nam dzis dalsza czesc autostrady otworzyli??? Mamy z Gdanska juz CALE 90km!!! Szok :wink:

A w TV mowili, ze jak w 2011 bedzie juz calosc na dol Polski to przejazd za owo calosc bedzie kosztowal ... 170pln. Malo sie nie zaksztusilam.....

Z moja schroniskowa podopieczna AZA bylysmy dzis na przejkazdzce autem. Jutro sie do Gdanska wybieramy wiec musialam sprawdzic czy mi auta w drodze nie rozwali - zdala na 5!!!

http://img219.imageshack.us/img219/5964/62193150pv7.jpg

Marzenia, sama nie wiem... ja mam juz pasa :lol: i to jest wlasnie rasa ktora do mnie pasuje perfekcyjnie 8) Staffior to bardziej optycznie mnie fakcynuje, ale ja juz taka jestem ze za bardzo wglebiam sie we wszystko co mnie otacza czy bedzie otaczac... moze nie dobrze, bo brak mi spontanicznosci w takich wypadkach, ale to jest obrona przez "problemami" bo ja leniwa jestem z natury :wink:

Sznauc jest psem samym w sobie, dla siebie... on wie co ma robic. Jak sie nim interesujesz to jest git, jak nie to tez jest git tz jak mam swoja robote czy jestem zajeta, to on zajmuje sie soba... jak mam czas dla niego na zabawe to sie bawimy. Jak idziemy na spacer a nie mam ochoty na zabawe, to on spaceruje sobie 10 m przedemna a ja sobie drepcze za nim, jak biore kijek do rzucania to pies wie ze bedzie zabawa.

Identycznie zachowuja sie sznauce mojej kumpelki, ma trzy sredniaki i jednego mini...... w domu tak jakby psow nie bylo, no chyba ze ktos sie kolo drzwi wejsciowych zatrzyma :wink:

Ja ogolnie to takiego sredniaka powinnam miec, no jak bym juz chciala bardziej powaznego psa ... wiem ze one sa trudne i duzo konsekwencji przy nich potrzeba ale mysle ze tego to akurat mi nie brakuje :lol:

Do tego jest tez jeszcze bardzo wazna jak dla mnie sprawa... my bardzo duzo podrozujemy i juz z jednym psem nieraz trzeba sie ograniczac w wyborze miejsca... z dwoma jest juz calkiem nie halo, a jeszcze z psem z "listy" to ogolnie kaszana w niektorych krajach :roll: A z tego nie zrezygnuje tz z podrozowania na rzecz psa... tak ze to chyba jednak nie marzenie :lol:

wtedy czerwony robi się jak burak, ale akurat mu przedstawień nie żałuję tak się na jak nie płaci się abonamentu za podglądanie.

Chcialabym to zobaczyc :lol: :lol:

Nie dziwi mnie tylko , ze burak robi sie jak burak , bo w sumie to sie nie robi tylko jest .Jak sie patrzy tak i podglada to sie wlasnie jest burakiem.

No tak czy nie ?

Nie wiem co to za rasa ten co to jako dzik sie rzuca na wszystko co sie rusza , ale poszukam i namierze .

Mj Gotti to sie rzuca , ale na jedzenie zwykle . :D

Spartanka

A co to tak do wielkiego miasta we dwie dziewczynki jedziecie ?

Moze jakies domek sie kroi ?

tfu tfu odpukac

rrmi w Gdansku domek sie nie kroi na dzis ale jade ja pokazac kolezance, ktora sie zajmuje ON'kami i zna sie na nich. Poza tym chce ja troszke socjalizowac, bo ktos to zaniedbal jak byla maluszkiem....

Domek chetny jest ale na Śląsku i nie ma transportu. Tylko czy ja chce ja tak daleko oddać? Pewnie jeśli Ci ludzie by tu po nią przyjechali, bym ich poznala etc to moze tak ale co mam ja tak w ciemno wyslac....? Jakoś nie bardzo....

Domek chetny jest ale na Śląsku i nie ma transportu. Tylko czy ja chce ja tak daleko oddać? Pewnie jeśli Ci ludzie by tu po nią przyjechali, bym ich poznala etc to moze tak ale co mam ja tak w ciemno wyslac....? Jakoś nie bardzo....
A moze ktos dogomaniakow by podjechal tam na Slasku i oblukal sytuacje ?

Zawsze to jakies wyjscie , niechby juz szla do domu .

Zastanow sie , jakas chetna dobra dusza z pewnoscia poswieci czas , zeby pgadac z ludzmi i jakies wnioski wyciagnac .

Transport tez jakos ludzie organizuja przeciez .Nie bralam udzialu w takich akcjach , ale wiem , ze robia rozne numery, aby tylko piestrafil do domu .

Forum czesto sie tak zamula :-?

Trzymam kciuki , zeby wszystko dobrze poszlo . I szybko .

Ja sie musze po sklepach dzisiaj rozejrzec , Mlodemu kurtki trzeba kupic .

Patrzyla na allegro co tu w ogole jest i widze , ze wszystko z puszkiem przy kapturze , a moj sie tak w zyciu nie wystroi. Przyzwyczajony w 2-3 markach chodzic , a tu same inne .

Gdzie to sie w Polsce kupuje cos innego , kurde nie bylam w zadnym sklepie jeszcze z ciuchami :roll:

Poratujcie nazwami :oops:

Swoja droga widzialam na allegro jak ktos napisal , ze Hollister to taka marka od A&Fitch :o , no slowo daje :lol: Czego to ludzie nie wymysla , zeby cos sprzedac .Taki sam zwiazek jak pomiedzy VS a polskimi halkami dla kobiet zmaych miast i wsi z lat 70tych. :lol:

Milego weekendu wszystkim zycze :p

rrmi, zajrzyj do Esprit-a albo Reserved- kupowalam ostatnio kurtke Juniorowi i bylo wlasnie pare modeli bez tych pior na kapturach :wink: chociaz ostatnio to cos skory jest za duzo jak na moj gust, ale jak kto lubi.

Chociaz ogolnie to wole Mu zimowe kurtki w spotrowym sklepie kupowac, takie z wpinka Polarsoft-towa, bo teraz moze latac bez wpinki a jak przyjdzie zimno to mozna wpiac ocieplenie.

Tylko ja mam ulatwione zadanie, bo mamusia wybiera ciuchy i nie ma krecenia nosem :wink:

Tylko ja mam ulatwione zadanie, bo mamusia wybiera ciuchy i nie ma krecenia nosem :wink:

U mnie tez w sumie tak samo.

Mlody lubi jak ja Mu kupuje , zawsze Mu sie podoba .Zreszta sam tyle by na siebie nie wydal :roll:

Pozagladalam tu i tam , kupilam co trzeba. :wink:

Zakupy przyznaje sa meczace , ale co popatrzylam to moje .Widze , ze buty jakie kupowalam kiedys w Ameryce tutaj teraz sa , tak wiec jednak przypadkiem jestem modna. :D Az trudno uwierzyc . :D

Jeszcze chlopcom bym chciala jakies szerokie obrozki pokupwac , ale nie mam pojecia gdzie .Wszedzie takie 3 cm , a ja chce chociaz 5 cm i duze klamry .Tak sobie wymyslilam :D

Maly mial dzisiaj 15 minut bez smyczy . Usmiechal sie normalnie , ale sam zwolnil po chwili.

Madre dziecko z niego.

Trzymam kciuki , zeby wszystko dobrze poszlo . I szybko .

Kto wie, kto wie...moze kciuki sie przydaly. Podczas wizyty w Gdansku poznalam ludzi, ktorym Aza bardzo sie spodobala. Jutro zawoze ja do nich aby poznala mieszkanie, domownikow i pobyla troszke z nimi. Jak bedzie OK to mysle, ze zostanie u nich.

Ale dzis mnie wymeczyla...od 10 do 16 caly czas w ruchu ale jej malo...biegalaby jeszcze!

Buziaki :D

My to sie przebudzilismy , bo Kubica jedzie .

Przy okazji nowe mioty dobermanie ogladam i podziwiam slicznosci .

Trafilam na Gociowego tatusia. Chyba go tu nie bylo , to prosze bardzo.

Pako Daker :p

http://www.dobermannworld.pl/foto_duze/200809092247571747.jpg

http://www.dobermannkennel.info/fileadmin/media/pictures/Marek/Pako_Daker_i_Marica_Diona_Mioty/PakoDaker.jpg

Piekny pies :p

Wyscig zaraz sie zacznie , dobrze , ze dzieci spia , bedzie mozna spokojnie sie denerwowac :D

A to Pablisiowy.

Napoleon Nils z Diabeli :p

http://www.napoleon-nils.com/galeria/stoj1.jpg

http://www.napoleon-nils.com/galeria/leb1.jpg

I ten piekny :p

To proste .Dobermany sa piekne :p :p :p