Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

Mężczyźni nie mają wypobraźni, trzeba Im przedstawić sprawę jasno i obrazowo. Opisz właśnie sytuację gdy przyszłe dzieci zaczną zapraszać gości ... tabuny gości .... albo któreś z rodziców z Wami zamieszka i szanowny TZ nie będzie już mógł w samych gatkach po domu latać ....

Ale ja tak mowie caly czas!!! Cos mam slaba sile przebicia chyba....

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Spartanka ja Ciebie rozumiem bo swego czasu gniotłam małża o garaż dwustanowiskowy. W końcu się zgodził ale nawet do niego nie przemawiło, że to jego samochód będzie stał na dworze zimą i będzie go skrobał. Teraz mówi, że dobrze, że mnie posłuchał ale zarzuca mi, że nie pomyślałam o kanale :lol:

Faceci tak chyba mają :roll:

Może mu przedstaw jakieś obliczenia, w końcu to tylko 15 % więcej domu :D

Spartanka, zrób tak jak z nami zrobił nasz architekt :roll:

My chcieliśmy 120 maaaaaxxxxxxxxx140 maaaaaaaaaaxxxxx

Oczywiście nasz arch stwierdził, ze dla nas to stanowczo za mało ( ja małż i 2 dzieci) no ale stwierdził, że nasz klient nasz pan.

Wytrzymał nas pół roku z projektem i po wielkich awanturach w końcu przyniósł. Na dowidzenia dodał: aha, jest troszkę większy niż planowaliście :o ma 160zł i uciekł :o :lol:

Mieliśmy myśli mordercze, ale ani nie było czasu na zmiany, ani chęci, żeby go znowu prosić, zeby coś zrobił.

Tym sposobem mamy wygodny dom, wcale nie za duży!!! W sumie to mogłoby być jeszcze takie pomieszczenia, a la pralnia :roll:

160m to absolutne minimum dla 4osobowej rodziny, która ewentualnie planuje wziąć do siebie rodziców. Mu też przewidzieliśmy taką ewentualność i mamy na dole coś co tera jest gabinetem, a potem moze być pokojem rodziców.

no co tam ? :D

w razie co, chcialam info dla Selimma zostawic -

ze nocnym na Slask dzisiaj jade :D

Strzala polnoc-poludnie : 11 godz w najlepszym przypadku :o :roll:

Moglby dworzec jakos przystroic :D

jak Cię Selimm nie wpuści to możesz do mnie uderzyć :roll:

kaśka maciej - niezle :-) fajnego architekta mieliscie :-)

Wlasnie 160m2 i garaz na dwa auta to taki w sam raz mi sie wydaje. A gdzie mieszkasz, bo nie moge doczytac?

Kawał dorgi od Ciebie, w Zawierciu, ale zapraszam, zapraszam :wink:

A architekt to nasz kumpel :lol:

Spartanko jesli mogę cos dopowiedzieć...... Nas jest troje+pies. W przyszlości staruszka przygarniemy któregoś. Działke mielismy dużą więc te koszty nam odpadły. Ogrzewanie najtańsze-ekogroszek. Chcielismy duży dom. Baliśmy się, czy podołamy. Nie tylko z budową ale i z utrzymaniem. Ostatecznie mamy duży dom (200m2+60garaż+30strych użytkowy). ALe jest nam wygodnie. Wybralismy prostą bryłę i technologie by koszty budowy nas nie przerosły. Jesli chodzi o utrzymanie to narazie porównywalne z tymi kosztami jakie mieliśmy w mieście za 60m2. Niepotrzebnie sie obawialiśmy. No ale wszyscy nam tylko dogadywali, że porywamy sie z motyką na słońce. Teraz nic nie mówią. :roll: