rrmi 08.11.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 rrmi - kalendarz z dobkami http://stylingart.nazwa.pl/doberman/viewtopic.php?p=28442&sid=33eda9687dc10bf8e281b282c70a53e3#28442Dziekuje za linka , tam sie trzeba zaologowac , ae ten sam pewnie bedzie na DW. Mam reke na pulsie. SpartankoCo do metrazu domu . Nas jest 3 sztuki i 2 chlopcy . Mamy 200 m2 domu i 60 m2 gospodarcze. Powiem Ci przwrotnie , ze jak sie musi to i na 50 m2 mozna zyc . Jesli sie nie musi to im wiecej tym lepiej .Mysle , ze w malym domu bardziej sie brudzi , mniej jest miejsca ,upycha sie po katach . No ale co ja sie uchodze z sypialni do kuchni czy do pralni to moje Dzieki za telefony , ale wiecie chyba , ze ja czasem znikam ,bo nie mam checi gadac z nikim . Dawno pisalam , ze zlego nie bierze nic , wiec i mnie nie wezmie. Zamierzam po przemysleniach zaangazowac sie w prace na rzecz zwierzat na wsiach . Jesli zniknie choc jeden kojec w mojej okolicy i choc jeden pies zacznie zyc jak czlowiek bede bardzo szczesliwa . Psy nie chca duzo , troche uwagi i poglaskania . Nie czytalam co tu wczesniej pisaliscie , bo bylam zajeta , wciaz jestem , poczytam przy okazji. Jesli ktos cos na szybko chcial to przepraszam , ze nie doczytalam . Poza tym nie wiem co tu gadac , bo ja to o psach i tyle . Mi najlepiej z moimi chlopcami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 08.11.2008 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Ta Ra tam ta tam Gospodynia wróciła . Ja do Spratrtanki słowo. Nas obecnie jest dwoje ale..... może nadciągnąć totalny kataklizm i powielę swoje geny, mieszka z nami Świnka obecnie sztuk 1 docelowo sztuk 2 lub 3. Mamy 190 m i ........ już jest nam za ciasno. Brakuje jednego pokoju jak nic. W domu to ma sie kupę gratów i pomieszczenia gospodarcze są potrzebne bardzo. Teraz budowałabym tak z 200-220m, bo mamy braki . Wcześniej 80m2 wydawało mi się wystarczające, ale teraz mamy swoje pokoje bo musimy mieć, często pracujemy w domu, każdy u siebie, Świnka mieszka w pralni obok łazienki na górze, a druga Świnka ? No i jest zagwozdka , przyszłościowo patrząc to ze dwa pokoje by sie zdały jak nic. W mieszkaniu się mieszka w domu się żyje, ma się inne potrzeby. Meble ogrodowe, kosiarki i takie tam. Oddzielnie mamy jeszcze szopę na drewno, bo inaczej tego nazwać nie można , narty, sanki, też trzeba gdzieś upchnąć, jest spiżarnia, ale nie ma chłodni i tak bym mogła wymieniać długo czego jeszcze nie mamy. Lubię nawet ten dom, ale to nie jest nasz docelowy dom, ten docelowy będzie większy. 120 m odliczając garaże, kotłownie czyli jakieś 50 m daje nam 70m do życia, czyli bardzo mało ,od tego odliczyć trzeba garderoby, my mamy jedną i jest fatalnie, łazienki czyli tak ze 20m, my nie mamy tej przy sypialni i tez jest to bez sensu, odliczmy też kuchnię ze stołem tak z 20m, czyli zostaje 10m , czyli nawet nie ma jednego normalnego pokoju. Ciśniej Starego, sorki ale ja tak o wszystkich Małżach gadam na te 160m , zobaczysz, że to wcale w domu nie jest tak dużo, jak się wydaje na papierze. Tyli ode mnie w ty sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 08.11.2008 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 A daj spokoj Mokka .Weszlam na dzial zwierzeta , zeby jedna biedna dobermanke wkleic z dogomanii Poczytaam , a reszte juz Wiesz . Opad jak slowo daje , z tym , ze nie sniegu a rak Moze powinnas wazeliny kupic sobie , bo ludzi zrazasz ? Wez opakowanie dla mnie tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 09.11.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 No w końcu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 09.11.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 A daj spokoj Mokka .Weszlam na dzial zwierzeta , zeby jedna biedna dobermanke wkleic z dogomanii Poczytaam , a reszte juz Wiesz . Jaka, ktora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 09.11.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Dzieki kochani! 200m2 to bym sie chyba bala budowac - chodzi o koszta i utrzynamnie. Mi sie marzy tak maks 180m2. Oczywiscie do tego garaz na dwa auta czyli ze 45m2 i jakies pomieszczenia gospodarcze - dom bedzie podpiwniczony wiec tam to upchniemy. Ale dla TZ'a jak mowie o 180m2 to slysze, ze mam manie wielkosci, ze po co, ze za co, ze jak utrzymac etc....No ale wlacze i sie nie poddaje. Dzis jestem pelna wrazen, bo wrocilam z wystawy w Poznaniu wlasnie. Dobkow sie naogladalam, ze hoho. Ruski dostal BOB'a - Poznan w dobkach obsadzony ruskimi jak zwykle - ( rrmi - Pako nie bylo ) a w sukach wygrala moja ulubienica, swietny come back zrobila po szczeniakach i prawie roczniej przerwie. No ale to juz interka wiec jak najbardziej CACIB zasluzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.11.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Rrmsia, fajnie, że się odezwałaś!!! Walcz Kobieto, wspieram Cię duchowo, bo tylko tak moge z tej odległości!!! Ja chora wyjeżdżam z miejsc, w których psy na łańcuchach widzę... kojce to dla wielu psiaków szczyt marzeń!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 09.11.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Rrmsia, fajnie, że się odezwałaś!!! Daj spokoj. Sparatanko Moze poodwiedzajcie znajomych , ktorzy maja domy . Powinno pomoc . Naprawde im wiekszy dom tym wygodniej. Koszty utrzymania jak dla sa naprawde niskie .Ogrzewamy ekogroszkiem .Z tym , ze ja siedze w domu , wiec tam zagladam do pieca i takie tam , ale mozna to ustrojstwo tez samopas zostawic . Tanszego niczego nie ma .Ma jednak minusy .Jest brudno w kotlowni. U nas to nie problem , bo kotlownia kolo garazu i nie przeszkadza to nikomu. Co do wystawy to pewnie Shila wygrala . Tez sie ta sucz podoba bardzo. Mi to tego mojego Gotka az szkoda w domu trzymac , jest naprawde super . Mialby konkurencje w psach z de tierra Mirabili /czy jak to sie pisze / .Gorszy na pewno nie jest .Nie wiem tylko czy one kopiowane czy nie te maluchy sa ? Dpsiu Nie pamietam czy mowilam juz , ale beczki juz nie stoja u mnie .Musialam zamowic wywoz , bo smieciarze nie chcieli tego w zadnym wypadku zabrac . Mialas jakos tak 2 miechy temu powiedziec czy wciaz je chcesz tak jak bardzo chcialas czy juz nie , ale jakos unikasz tematu wiec po prostu pozbylam sie klopotu Szkoda , bo chcialam pomoc a wyszlo jak zwykle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 10.11.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Rrmisia - jedyne, co mogę w tej sytuacji powiedzieć to PRZEPRASZAM. Bardzo się starałam, żeby zabrać te beczki jakoś od Ciebie, prosiłam kilkakrotnie o pomoć, ale niestety, nie udało się. Napisz mi, kochana, na PW, jakie koszty poniosłaś w związku z tym wszystkim, bo pewnie tak właśnie było, muszę Ci przecież zwrócić. I jeszcze raz PRZEPRASZAM, jak już mówiłam, gdybym się wcześniej zastanowiła i wiedziała, że taki problem Ci ściągnę na głowę, nigdy bym o to Ciebie nie prosiła. Mam nadzieję, że to nie zmieni jakoś specjalnie stosunków między nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 10.11.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 rrmi Ty sobie jaj nie rob,ze Ty tylko o psach i takie tam... A ja, a my??? Nie pozwole Tobie o mnie zapomniec, o nieee!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 12.11.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 [Sparatanko Moze poodwiedzajcie znajomych , ktorzy maja domy . Tylko wszyscy kurcza daleko....dzis znow idziemy do architekta, ja tam nadal walcze o swoja Amelke Co do wystawy to pewnie Shila wygrala . Tez sie ta sucz podoba bardzo. Suki wygrala, CACIB'a dostala i jest Zw Polski 2008! BOB'a dostal pies z Rosji, cialko mial fajne ale glowa i szyja..... Shila jest przepiekna! Ja nawet juz chcialam malucha z tego jej miotu ale...nie wyszlo. Nie ma psa po niej jeszcze, same suczki. Moze jeszcze raz Shila bedzie miala maluszki. Mi to tego mojego Gotka az szkoda w domu trzymac , jest naprawde super . Mialby konkurencje w psach z de tierra Mirabili /czy jak to sie pisze / .Gorszy na pewno nie jest .Nie wiem tylko czy one kopiowane czy nie te maluchy sa ?. To go pokazuj!!! de Terra Mirabili byly dwa psy, kopiowane calkowicie. Ale z uszkami tez byly psiaki. Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 12.11.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 a imieniny som dzis czy nie som? w razie czego to sms-a zostaw na puzniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 14.11.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Pozdrawiam juz piatkowo wszystkich i zycze milego weekendu. My wybieramy sie do moich rodzicow czyli do ukochanego miasta na 44 wyspach......! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 15.11.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 zachodze, zeby swiatla pozapalac, w razie jakis zblakany gosc będzie przechodzil Wszyscy zajęci widzę - to nie przeszkadzam i tez lecę do roboty miłego weekendu czy te 44 wyspy to Swinoujscie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 15.11.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Dzień dobry przyszedłem powiedzieć, bo jakieś zapalone światła w domu zobaczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 15.11.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 czesc Marjucha zachodz, zachodz cieszę się, że też Cię po chałupach nosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 15.11.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 czesc Marjucha zachodz, zachodz cieszę się, że też Cię po chałupach nosi Bo w pracy siedzę, a strasznego lenia mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 15.11.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 to Cię urządzili no ale siedz spokojnie - to trzeba przeczekac . Do nieczego się nie zmuszaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 15.11.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 to Cię urządzili no ale siedz spokojnie - to trzeba przeczekac . Do nieczego się nie zmuszaj Taką obrałem taktykę. Jutro mam zamiar ją powtórzyć Ciemno u Nas w tym trójmieście, nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 15.11.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 jakby - z tym ze ja mam rolety zaciagniete dzisaj mam akcje sadzenia drzewek - takze zbierac sie musze a Ty Marjucha nie schodz z obranej taktyki. Jakby jednak jakas energia Cię naszła - to zapraszam na akcje Milego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts