Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

U nas sniegu nie ma.., jeszcze...

A Ty w kuchni zrob sobie ecru, nie taki mrozny bialy. Do tego stolu bardziej bedzie ecru pasowal, do tego wez ciemny blat taki jak ten stol i krzesla..., daj tez gdzies na meblach kuchennych takie cos co ma ten stol, takie "zakrecone drewno".., wiesz o co mi chodzi..., mozna takie cos spotkac w meblach kuchennych - w czesci - jakby witrynowej czy jak mu tam... Uchwyty do mebli tez mozesz dac ciemne.., wtedy wszystko zgra sie w calosc...

Takie jestmoje skromne zdanie... :roll: :lol: :wink:

A kolor ciany jaki dasz???

Ja bym dala jakis kolorek co wystepujewtym gresie, ewentualnie moze byc inny odcien, nie musi byc dokladnie taki sam jak na gresie...

Co Ty na to??

Ide sie przyjzec tej podlodze... :lol:

Wlasnie myslalam o ecru , temu pisalam niby biale , krecone te takie tez beda oczywiscie .

Widze , ze Ty jedna Wiesz o co mi sie rozchodzi :D

Sciany w kuchni beda na pewno ciemne , znaczy nie jakies kremowe , mocny kolor , jak wszedzie u nas .

Jutro bede kupowala farbe do holu , ale na probe , jako czlowiek bez wyobrazni kupie na jedna sciane , na ta naprzeciwko misek chlopcow w raze co zostanie taka inna jak mi sie odwidzi .

Musze pomalowac i strawic .

Zdjecia teraz nie zrobie , bo synowa przyjechala , siedza w kuchni to nie bede latala z aparatem :roll:

U mnie wciaz pada snieg , jak chcesz powiem mu zeby do Ciebie sobie poszedl. :D

Stefek pewnie lubi jak pada ?

O widzis, gust to my obie mamy, no nieee ??? :D

A u nas, nie wiem czy pada bo na dworzu ciemno jak w..., nie napisze tego slowa, ale to to co wczoraj juz napisalam, wiec wyrobilam na ten tydzien limit (Y i I nie patrz, bo na pewno zle) :lol:

Ale zimno i jakby pachnie sniegiem, wiec kto wie co jutro ujrze jak wstane...

No to dobranoc Wam! Spac trzeba i powinno siem - od czasu do czasu - jak to by mawial jakby mogl, moj Stefek :roll: :wink:

Pokaz jutro koniecznie jaki kolor kupilas :D

Nie kupilam farby , nie mialam czasu , . Pojechalam po zakupy ogolne i chlopcy sami w domu zostali .Prawde mowiac zastanawialismy sie czy bedzie do czego wracac . Kilka godzin nas nie bylo ,bo musialam sporo rzeczy kupic ,przeciez mi wciaz czegos brakuje , nie mielismy nic w Polsce :roll:

No ale szok.

Podjezdzamy a oni jak te 2 sierotki stoja pod drzwiami i czekaja .

Drzwi wylizane na maxa .

Zero strat :D Pilnowali tylko domu :wink:

Za to w nagrode dostali po kawalku mostka wolowego :lol:

Zimno. :-?

Farbe kupie jutro :D

Zosiu

Jak tam na froncie ?

Juz po ?

Spisz na nowym ?

dzielne chlopaki :)

wlasnie myslalam- czy juz przecwiczylas zostawienie ich samopas.

ja tez cwiczylam - straty minimalne , Andzia wciągnęła kawałek jakiegoś gumowego klapka.

No, ale to na krótko było.

a guzik tam :roll:

kreciłam się od rana i tak jakoś zeszło ;)

ale powoli do przodu.

kominki dzisiaj ogladalismy. znaczy wklady .

taki z szyba podnoszoną do góry - zeby mozna bylo sobie otwarty tez zrobic ;)

Moj juz wlasciwie mieszka w nowym - i mowi, ze super jest :D

zwlaszcza , ze sasiad ma duzy galon sliwowicy :D

ide kuchnie dopychac do kartonow :roll:

To Twoj ma dobrze z tym sasiadem jak widze :lol:

Wiesz co ,ja to chyba bym nie wytrzymala i tez bym zostawala w domu .

Mysle ,ze wtedy szybciej by poszlo.

Widzialam ostatnio w jakims sklepie z ta szybka podnoszona kominki .Mysle ,ze to dobry pomysl .

Moich zostawialm na chwilke tylko samopas. Dzisiaj to byla proba dosc duza .

Pablis jak wczesniej sam zostawial to szkody byly , lubil aparat poogladac ,fotograficzny :roll: . Moze mysli o fotografowaniu , nie wiem :D

No ale odpukac . Chyba tez nie spali ,bo teraz to robia .Staremu nogi grzeja.

Twoje dziewczyny tez sa w nowym juz ? Pewnie tak ,moga biegac po dworzu pewnikiem lepiej sie czuja na wsi .

My wiosne zaczynamy od ogrodzenia ,czy ta gmina sie zgodzi czy nie .

Beda mogli byc caly dzien na dworzu .

U nas wciaz przed tym asfaltem nie wiadomo ile komu ziemi zabiora :-?

Gocia wpierwszym sniegu dzisiaj popstrykalam .

http://img50.imageshack.us/img50/1245/17112008044eh6.jpg

Gdyby Floyd byl "niemcem", to problemu by takiego nie bylo. One sa bardzo szorstkie i pielegnacyjnie duzo przyjemniejsze w uzyciu :wink: Ale ja koniecznie chcialam hamerykanca, tz bardziej owlosionego i nieszczekajacego - czego w niemieckich liniach nie uswiatczysz :lol: tylko jest jedno do kitu ze przez to ze jest bardziej owlosiony ma miekka puchowa siersc.. no i jest z tym troche roboty :roll:

No nie ma Soniki i jeszcze pare dziewczyn "zaginelo", ale mysle ze to normalny tok rzeczy. Dom sie wybudowalo, to priorytety i zainteresowania sie zmieniaja na nowe.

A dzis dojazd na nasza dzialke wygladal tak....

http://img219.imageshack.us/img219/1541/d1vf0.jpg

http://img219.imageshack.us/img219/8417/28809113ft1.jpg

A tuz kolo naszej dzialeczki jest osrodek jezdziecki, do ktorego uczeszczam sobie. Dzis jezdzilam na Reganie:

http://img152.imageshack.us/img152/9559/reganqt2.jpg

U nas troche sniegu. To taki co spod niego ziemia jeszcze sie odzywa.

Tak ladnie jak u Spartanki to u nas byc nie moze, bo u nas same pola, nie ma takich pieknych drzew. Bajkowo tam u Ciebie Spartanko. Musze sobie koniecznie posadzic duzo choinek dookola.

U nas wiatr wieje. :-? Nie wiem czy w kazdym domu tak ale u nas slychac jak ta folia na dachu porusza, az ciarki przechodza... :roll:

rrmi rozumiem, ze sie nie chce o budowie gadac. :D pozdrowienia dla chlopcow :p

p.s. czy ktos wie czemu House sie juz nie odzywa? No i Zielonookiej dawno nie bylo slychac. :roll: Aby nie wspomniec o Kulce..., ciekawe czy sprzedala swoj dom...

:roll:

Chlopacy pozdrowieni i niektorzy ucalowani :D

Ty naprawde powinnas posadzic sosenki , na wiosne mozesz u nas ukopac ile dusza zapragnie :D

Tak bym chciala sie juz do Ciebie wybrac , ale wciaz cos jest na rzeczy :roll:

Kulka nie sprzedala domu ,teraz zly na to czas , jak ktos nie ma noza na na gardle to czeka .

My czekamy , bo kredytow nie daja za bardzo , moze na wiosne cos sie ruszy . Nas na szczescie nic nie cisnie , to tak sobie z dnia na dzien radosnie :D

Grunt to miec dobry plan :wink:

Aggi prosila zeby przekaz na 1% od Niej sprawdzic w fundacji