Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dzieki Kochaniutka , bede czytala , poki co rzucilam okiem i przestraszylam sie .

Zuber

Wiem , wiem , ale szuka to puszczam wici gdzie sie da .Czasem przypadkiem cos w ucho wpadnie .

Myslalam , ze moze Wam sie dziewcze spodoba , na spacery znowu bysmy mogly razem chodzic :D

Magi

Caluje go , caluje , caly czas .

Dostal dzisiaj nowy kajdan na szyjke , bardzo dumny siedzial i podoba mu sie .

Mokka

Te opinie to sa Wiesz , amstaff , doberman to amstaff i doberman .A tych podobnych , w typie to pewnie wiecej niz tych prawdziwych.

Mam nadzieje wielka , ze to sie kiedys zmieni .

Zdjecie dziewczecia zaraz jakies wstawie . :D

Malgos 2

To jest watek o budowie przeciez :lol:

No wlasnie o tym jak sie buduje wiezi , jak sie opiekuje i jak sie kocha to za co sie jest odpowiedzialnym .

O tym jakie sa radosci i jak zal jak trzeba sie pozegnac na 2 godziny , bo sie jedzie po zakupy , albo o tym jaka jest radosc kiedy wraca sie po 2 minutach , bo smieci trzeba bylo wyniesc .

Tak wiec jednak o budowaniu .Cudnych wiezi z tymi , ktorz kochaja nas bezwarunkowo .I na smierc i zycie . :p :p :p

Malgos 2

To jest watek o budowie przeciez :lol:

No wlasnie o tym jak sie buduje wiezi , jak sie opiekuje i jak sie kocha to za co sie jest odpowiedzialnym .

O tym jakie sa radosci i jak zal jak trzeba sie pozegnac na 2 godziny , bo sie jedzie po zakupy , albo o tym jaka jest radosc kiedy wraca sie po 2 minutach , bo smieci trzeba bylo wyniesc .

Tak wiec jednak o budowaniu .Cudnych wiezi z tymi , ktorz kochaja nas bezwarunkowo .I na smierc i zycie . :p :p :p

Bardzo pieknie powiedziane. :D Jedno mi tylko przeszkadza - jak mozna wyrzucac smieci bez psa? :o :o :o :lol: :lol: :lol: :lol:

Malgos

Moj kosz na smieci stoi tak , ze widac mnie kiedy do niego ide i zabiera mi cala akcja 1 minute .

Drzwi mam calusienkie przeszkolne , wiec chlopcy maja mnie na oku , a ciesza sie jednak jakbym wrocila po miesiacu lazegi :D

echh gdyby sie tak moj Stary cieszyl z moich powrotow :roll: :lol:

Kotus jest taki dumny z nowego lancuszka , ma taki podwojny , inny niz Pablisiowy , zeby ich z daleka mozna bylo rozroznic i wiadomo , na ktorego drzec ryja :D

Jesli ktos ma ochote a obawia sie , bo dobermany maja jakas tam opinie , prosze pytac tych , ktorzy byli moimi goscmi , w moim domu i mieli okazje poznac moje psy , ktore pewnie wiele sie nie roznia od tej mlode panny.

Panna powinna byc jeszcze bardzej mila i przytulasna , chociaz nie wiem czy ktos moze byc bardzej niz Pablis :p :p :p

Potwierdzam to co mówi Rrmi. Tez mi się wydawało, ze dobermany to raczej agresywne psy. Nic bardziej mylnego!!! Tak grzecznych psów nie widzialam :)

MOje dzieci sie z nimi bawiły. Pablo to prawdziwy dzentelmen, dał się tarmosić Córce, Gotti jest urozczym szczeniakiem :) Są bardzo dobrze ułożone :)

No dobra , swiadkowie przesluchani .

Teraz mozemy dalej szukac domu dla suczki :D

Kasia

Tak calkiem na powaznie to powiem Ci , ze predzej jakis jorczek dzieciaka ugryzie niz doberman.

I niech ktos gada , ze to male ugryzienie w razie czego , pogadac dobra rzecz , trauma dziciakowi i tak zostaje.

Nie slyszalam od nikogo , zeby doberman pogryzl dziecko , ani wlasne ani u sasiadow . :D

Inna sprawa jest ,ze dreczenia psa np. przez ogrodzenie , szturanie kijem czy innne fajne zabawy .

Dobermany akurat pamietliwe sa . Mysle jednak , ze w tym akurat temacie nie sa wyjatkowe :roll:

W sumie to ja sama jestem gorzej pamietliwa niz taki doberman . :D Pewnie jeszcze gorsza :D

Temu mam dobre ubezpieczenie na moich :roll: :wink:

Kasia

Tak calkiem na powaznie to powiem Ci , ze predzej jakis jorczek dzieciaka ugryzie niz doberman

ja w to wierzę, nie widać, a słychać, ujada jak opętane, ni to pies ni kot. :roll: Jakoś się tymi psami nie zachwycam, ale ja podobno wredna suka jestem to tak mam :)

Rogal i trzy dobermany na spacerze :o :o :o

Czarno to widzę. :wink: :wink:

No ale mialby siostre , ktora by mogla go obronic przed Pablisiem .

Mowil Ci Filip co bylo wczoraj rano?

Rogal do nas Mu uciekl , Pablo sie z nim wital a Gotek wykorzystal okazje i Munka zagonil za dom. Dwa razy szczeknal i tyle bylo psa do obrony posesji :roll:

A Ty co tak seidzisz od rana przy kompie ?

My juz po spacerku , w lesie sosnowym bylismy za droga , ide patrze a ze 20 metrow przede mna z prawej biegnie jedna , druga i trzecia sarna a za nimi Gotek :roll:

Na szczescie sie przywolal koluch maly :lol: On jak nie wraca na wolanie to go Pablis pozniej sam szkoli , wiec woli wracac .

Sarny teraz jak chcesz isc z Filipem sa przewaznie za tym domem co stoi kolo torow z taka laciata dachowka. Tam w lasku stoja :D

Mayland

Pomyslalam , pomyslalam , ale przyznam szczerze , ze wciaz wlasnie obawiam sie o takie sprawy .

Nie wyobrazam sobie prawde mowiac jak mozna taki piec zostwic na chodzi i isc do pracy .

Przyznam , ze jak wychodze z chlopcami na dwor to jakos tak mysle , zeby nic sie nie stalo .

No lece poki co :D

Milego dnia :p

Ne wiem dlaczego , moze dlatego , ze to moj pierwszy piec takiego typu :roll:

Niech ten lesniczy zamiast strzelac do psa , ktory jest z wlascicielem zajmie sie klusownikami ze wsi obok , ktorzy to ze stodoly strzelaja do saren , o malo nie zabiajac wlasciela psa na polu , razem z psem :-?

Nie widzialabym sensu wtym , zeby lesniczy czy mysliwy zabil mi psa , tylko dlatego , ze chodze z nim po lesie i po lace .

Nie dyskuuje wiecej w tym temacie , bo poza tym co napisalam uwazam , ze mysliwi to zlo konieczne walesajace sie po lasach i mordujace biedne zwierzeta . Lepiej zeby wzieli sie za ich dokarmianie , bo patrzac jak wiesniaki poluja to niebawemnic juz nie zostanie z tej zwierzyny , a na sarne to sobie bedzie mozna popatrzec w telewizji.

Uwazam , ze polowania to debilizm .Jedzenie zajecy czy saren czy dziczyzny jest obrzydliwe .

Taie zdanie mam od ponad 30 lat , kiedy to widzialam jak moj sasiad mysliwy oprawial zajaca , jelenie i wieszal rogi na sciane w pokoju.

Czesc rrmi

Ale Twoi chlopcy urosli, dawno do Ciebie nie zagladalam i nie moge odroznic ktory to Pablo a ktory Gotek :D Pieknie o nich piszesz i aby takich ludzi kochajacych zwierzeta bylo coraz wiecej.U nas w tym roku tez bylo bardzo duzo polowan na sarny. Sama widze , ze co roku roku zima przychodzilo okolo 20 -u saren teraz jest tylko polowa. Ja moje caly czas zima dokarmiam , ale juz mnie serce boli co bedzie za rok jak mnie nie bedzie a zimy tu sa coraz gorsze.

Bonnie

Nie masz pojecia jak ciesze sie , ze Cie widze .

Jak sie masz Kochana ?

Wnioskuje , ze Florida czekac ma na Ciebie niebawem :)

Zycze Ci z calego serca , zeby jak najlepiej sie wszystko ulozylo .

Daj znac na pw jak tam 8)

Kiwi jest cudna w tym plaszczyku :D

Adlaczego tylko jeden amstaff ?

Jak ogon ?

Pozdrawiam Cie najserdeczniej jak to mozliwe .