Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

mokka

Wiem , wiem ta siec miala Cie dosyc wyraznie , poprwa sie , zacznij sie jakos prowadzic :lol: :roll:

Niedawno wrocilam , zdjecia ledwo pozmniejszalam , a Ty instaluj sie , bo movies superowe sa :D

Uschniesz z zazdrosci no slowo :wink:

Popatrz na kilka zdjec , a te niecenzuralne wysle jak sie doinstalujesz :wink:

http://img128.imageshack.us/img128/5773/24012009013bo1.jpg

Dzisiaj byl Gotek , chlopcy szkolic sie beda na zmiane , co zajecia , bo nie dam rady inaczej .Pablis siedzi grzecznie w aucie , ale ten Maly to prawie , ze sam wczoraj odjechal , jak Pan probowal zapoznac sie z Duzym .

Pomyslismy jak technicznie to rozgrywac .

Pozorant z Gotka zadowolony bardzo :p :p

http://img144.imageshack.us/img144/6121/24012009004bi2.jpg

Kasia

Pablis byl na PT .To co robimy teraz to cos calkiem innego , tzw.obrona IPO .

Maly zna podstawy posluszenstwa , bo ja z nim pracuje caly czas , wiec moze to robic .

Jako czlowiek przyjmujacy krytyke umowilam sie z pozorantem , ze wrazie jak bedzie mia uwagi to wali prosto z mostu i wezme sie intensywniej do roboty .

Razem z nimi dwoma nie dam rady , bo Pablis ja Maly skacze po aucie sie dekoncentruje , wiec beda na zmiane , chyba , ze czasem Stary ze mna pojedzie to bedzie z jednym.

To i tak nie wyglada zreszta tak , ze wszystkie psy sa caly czas na placu i wciaz pracuja .One bardzo wyczerpane sa chwilami i musza odpoczywac .

No ale to do wieczora mozna gadac , znaczy ja moge gadac :oops:

Bylo super :D

Kasia

PT to jest tzw .posluszenstwi , pies towarzyszacy .Tam sie uczy chodzic na smyczy , warowac , siadac , zostawac , przywolanie .No ale jak sie bylo z jedym i wciaz sie z nim powtarza to drugi sam sie uczy .Gociu pojetny bardzo jest i chciwy na jedzenie co wane akurat , bo pomaga w nauce .

IPO to jest juz wyzsza szkola .Tam uczy sie obrony , sladow i doskonali PT tak w skrocie mowiac .

Wdze , ze strzelilam w 10 ,Gotek bardzo sie sprawil i pozorant naprawde widac szczerze go chwalil.

Inni , ktorzy byli tam mysleli , ze on juz bywal , a nie ze jest 1 raz .Bo sie napalil jak nie wiem co .

Mial normalnie dzieciak szczescie w oczach :D No slowo

No to takie tlumaczenie na chlopski rozum , nie fachowe , bo ja tam i nie fachowiec :roll:

Moze mokka lepiej roztlumaczy , bo ja jestem sama podladowana .a oni leza niezywi obaj , tak to jest wyczerpujace dla psa .

Najlepiej niech wrzuca w google , bo ja to mam 100 mysli naraz i moge cos pomieszac .

Mi glownie o obrone chodzi w sumie . Chce miec ich ewentualne wyskoki pod kontrola , to w koncu wielkie psy .

Slady to super sprawa i rowija intelekt u psa :roll:

Moze mokka lepiej roztlumaczy

Taaa lepiej :lol: . Ja już ryczę z zazdrości i pazury obgryzam. PT to takie psie a b c, prawdziwe szkolenie zaczyna się od IPO właśnie, no co ja tu mogę powiedzieć, nic jedno wielkie nic. Oglądam IPO na filmach ,w realu to widziałam tylko w Kijowie i popłakałam sie z wrażenia, a przepraszam raz byłam jeszcze na jakichś pokazach, ale wieki temu. To co robią psy podczas szkolenia IPO to coś pięknego, dynamika, akcja , chwyt, ja ryczę , no ale ja i z głową nie mam jak ludzie, to nic dziwnego . Żadne agility itp. Nie robi na mnie wrażenia i nie wyzwala we mnie emocji, niech pies nawet przeszkody pokona fruwając i a slalom na ogonie. W mej osobistej ocenie jak ktoś gada, że pies szkolony bo ma PT, to jest tumanem tumanów, TP to takie wielkie nic jeśli chodzi o szkolenie. Nawet jeśli pierdzi na komendę, to nie robi na mnie wrażenia. IPO to zupełnie inna bajka. Widziałam psy z pięknym chwytem, no nie wiem jak to można opisać, to trzeba zobaczyć , w gacie można narobić z zważenia. Mnie jako widza bardzo to emocjonuje, ale do tej dyscypliny, że tak powiem trzeba mieć dobrego psa. Widziałam jak takie małe srajdki były wybierane do szkolenia, jak szły na łup, jak miały dynamit w sobie. Ludzie to jest coś pięknego. Mnie takie widoki zachwycają. To co można gadać o szkoleniach to bardzo obszerny temat, jak uwielbiam , patrzeć, czytać, słuchać . W sumie to ja poza psimi tematami, to tak niewiele biorę do siebie. Sama mam sukę tumana w domu to przynajmniej u innych popatrzę.

mokka

No dobrze gadasz o tym dynamicie .

Kotek to mial normalnie blysk w oczach , byl usmiechniety , ryj w pianie , dyszal i widac bylo , ze jest szczesliwy .

No Stary stal , zdjecia robil i sie sam do sibie usmiechal .

To jest piekny widok naprawde , kiedy widzi sie jak rozwija sie pies , jak rosnie w oczach i nabiera pewnosci.

No ale do takich zachwytow to sie dochodzi juz po etapie nianczenia dzieci , odrabiania lekcji i zmiany pieluch i takich tam :D

No doczekalam sie ja realizacji marzen :p

buzi od Jagusi -

ok, może niezbyt jest fotogeniczna

Jak Ty w ogole mozesz tak mowic , nie wstyd Ci ? :roll: :roll:

Jagusia nie fotogeniczna , no popukaj sie kochana.

Chyba z zawisci tak gadasz bo sama jestes nie fotogeniczna .

O wlasnie rozgryzlam Cie :lol:

No cudne usta Jagusiowe :D

My przesylamy buziaki Twoim dziewczetom i Tobie :p

Tak mysle w sumie , ze moi by przeslali , wiec tak gadam w ich imieniu , leza niezywi :D

Pies szczesliwy to pies zmeczony :D

Zosiu

Tak czuje , ze Marjuszek sie do mnie wybierze szybciej niz mi sie moze wydawac .

Wiesz co chce przez to powiedziec ? :lol:

Przyznaję się bez bicia, że ściągnęłam sobie linka do hodowli!! Mówisz Rrmisia, że to dobra hodowla??? Bo my mamy zamiar po kupnie już w końcu tego siedliska dokupić szczeniaka, Onka oczywiście, bo one są najśliczniejsze :wink: (ale sobie grabię :roll: ).

A jeśli chodzi o IPO to strasznie żałuję, że mieszkam w takiej dziurze. U nas jest jeden jedyny trener, ale jego metody nie przypadły mi do gustu .. no cóż, zboczenie takie, ja mimo IPO nadal chcę mieć kumpla w domu, a po szkoleniach tego pana różnie z psimi psychikami bywało.

Gratuluję chłopakom dobrej oceny!!!!

A tak w ogóle do dobry wieczór, bo zachowałam się cham.

...

AnSi

Pewnikiem naklamac chcialas i samo sie kasowalo :lol:

W sumie to nawet nie za bardzo. Pisalam, ze Rufus juz bez szwow i ze troche kuleje, ale jak zobaczy kota, to kulec przestaje :) I ze noge ma lysa, wiec sasiadka 5-cioletnia przyniosla swoje rajstopki niebieskie w kotki, zeby mun ie bylo zimno, gdy na spacer wychodzi. Na szczescie ocieplilo sie. Bo niebieskie rajstopki Rufus moze by i przezyl, ale rajstopki w kotki!!! No nie wiem....nie wiem.

http://images27.fotosik.pl/316/1c2d1fd55a530d1bm.jpg

Marjuszek daj znac co zdecydowales :D

AnSi

Teraz to juz bedzie dobrze , siersc odrosnie niebawem.

I ja nie podejrzewam Rufusa zeby mial nosic rajstopki w kwiatki . :roll:

Sasiadeczke widze masz cudna :D

Widze , ze sie biedny umeczyl .

Tak poza tym to zrobilas przepiekne zdjecie .

Moga te rajstopki byc tez w sciegna czy zwacze , ale nie w takie za przeproszenie kotki :lol:

Gospodyni wczoraj pol dnia szukala smyczy na szkolenie , bo pozorant kazal kupic 2,5 metra wiec taka musialam kpic , a wszedzie byly 2m lub 5 metrow .No ale nie bylby moj Stary moim Starym , zeby nie dwiozl mnie do dobrego sklepu gdzie byl zadany rozmiar :D

Poza tym idzie wiosna to nie ma juz biedy .Jakos to bedzie , ja juz dzisiaj wygladalam pakow na drzewach :roll:

No saren to u nas dostatek jest , naprawde . :D

No to do uslyszenia.

Marjuszek

over i pokazuj :roll:

Moga te rajstopki byc tez w sciegna czy zwacze , ale nie w takie za przeproszenie kotki :lol:

Gospodyni wczoraj pol dnia szukala smyczy na szkolenie , bo pozorant kazal kupic 2,5 metra wiec taka musialam kpic , a wszedzie byly 2m lub 5 metrow .No ale nie bylby moj Stary moim Starym , zeby nie dwiozl mnie do dobrego sklepu gdzie byl zadany rozmiar :D

Poza tym idzie wiosna to nie ma juz biedy .Jakos to bedzie , ja juz dzisiaj wygladalam pakow na drzewach :roll:

No saren to u nas dostatek jest , naprawde . :D

No to do uslyszenia.

Marjuszek

over i pokazuj :roll:

Ale co? :wink: