mokka 24.01.2009 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Cze . Dawaj Gospodynia jakieś foty, bo jestem spragniona jak wampir krwi o poranku. Jakie szkolenie, jaki pozorant, jakie onki, ludzie ja nic nie wiem. Gadajcie szybko, bo padam na pysk z ciekawości. Wrócić do sieci to jednak jest fajnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 24.01.2009 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 mokka Wiem , wiem ta siec miala Cie dosyc wyraznie , poprwa sie , zacznij sie jakos prowadzic Niedawno wrocilam , zdjecia ledwo pozmniejszalam , a Ty instaluj sie , bo movies superowe sa Uschniesz z zazdrosci no slowo Popatrz na kilka zdjec , a te niecenzuralne wysle jak sie doinstalujesz http://img128.imageshack.us/img128/5773/24012009013bo1.jpg Dzisiaj byl Gotek , chlopcy szkolic sie beda na zmiane , co zajecia , bo nie dam rady inaczej .Pablis siedzi grzecznie w aucie , ale ten Maly to prawie , ze sam wczoraj odjechal , jak Pan probowal zapoznac sie z Duzym . Pomyslismy jak technicznie to rozgrywac . Pozorant z Gotka zadowolony bardzo http://img144.imageshack.us/img144/6121/24012009004bi2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 24.01.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 http://img223.imageshack.us/img223/919/24012009014ud3.jpg http://img223.imageshack.us/img223/6674/24012009013dq2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 24.01.2009 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Przyszłam podziwiać Jak Ty se dasz radę z Nimi dwoma jeździć??? Czy to jest to samo szkolenie, co już Pablo na nim był??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 24.01.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Kasia Pablis byl na PT .To co robimy teraz to cos calkiem innego , tzw.obrona IPO . Maly zna podstawy posluszenstwa , bo ja z nim pracuje caly czas , wiec moze to robic . Jako czlowiek przyjmujacy krytyke umowilam sie z pozorantem , ze wrazie jak bedzie mia uwagi to wali prosto z mostu i wezme sie intensywniej do roboty . Razem z nimi dwoma nie dam rady , bo Pablis ja Maly skacze po aucie sie dekoncentruje , wiec beda na zmiane , chyba , ze czasem Stary ze mna pojedzie to bedzie z jednym. To i tak nie wyglada zreszta tak , ze wszystkie psy sa caly czas na placu i wciaz pracuja .One bardzo wyczerpane sa chwilami i musza odpoczywac . No ale to do wieczora mozna gadac , znaczy ja moge gadac Bylo super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 24.01.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 No ale to do wieczora mozna gadac , znaczy ja moge gadac Bylo super No to weź mi wytłumacz co to jest to PT I jakoś tak szerzej o tym IPO. Od czego te skróty??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 24.01.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Kasia PT to jest tzw .posluszenstwi , pies towarzyszacy .Tam sie uczy chodzic na smyczy , warowac , siadac , zostawac , przywolanie .No ale jak sie bylo z jedym i wciaz sie z nim powtarza to drugi sam sie uczy .Gociu pojetny bardzo jest i chciwy na jedzenie co wane akurat , bo pomaga w nauce . IPO to jest juz wyzsza szkola .Tam uczy sie obrony , sladow i doskonali PT tak w skrocie mowiac . Wdze , ze strzelilam w 10 ,Gotek bardzo sie sprawil i pozorant naprawde widac szczerze go chwalil. Inni , ktorzy byli tam mysleli , ze on juz bywal , a nie ze jest 1 raz .Bo sie napalil jak nie wiem co . Mial normalnie dzieciak szczescie w oczach No slowo No to takie tlumaczenie na chlopski rozum , nie fachowe , bo ja tam i nie fachowiec Moze mokka lepiej roztlumaczy , bo ja jestem sama podladowana .a oni leza niezywi obaj , tak to jest wyczerpujace dla psa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 24.01.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Więcej mi nie trza, ja tez nie fachura przecież Pytałam, bo moi znajomi mają takiego szczeniaka ONka i chcieli się coś wywiedzieć w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 24.01.2009 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Najlepiej niech wrzuca w google , bo ja to mam 100 mysli naraz i moge cos pomieszac . Mi glownie o obrone chodzi w sumie . Chce miec ich ewentualne wyskoki pod kontrola , to w koncu wielkie psy . Slady to super sprawa i rowija intelekt u psa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 24.01.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Moze mokka lepiej roztlumaczy Taaa lepiej . Ja już ryczę z zazdrości i pazury obgryzam. PT to takie psie a b c, prawdziwe szkolenie zaczyna się od IPO właśnie, no co ja tu mogę powiedzieć, nic jedno wielkie nic. Oglądam IPO na filmach ,w realu to widziałam tylko w Kijowie i popłakałam sie z wrażenia, a przepraszam raz byłam jeszcze na jakichś pokazach, ale wieki temu. To co robią psy podczas szkolenia IPO to coś pięknego, dynamika, akcja , chwyt, ja ryczę , no ale ja i z głową nie mam jak ludzie, to nic dziwnego . Żadne agility itp. Nie robi na mnie wrażenia i nie wyzwala we mnie emocji, niech pies nawet przeszkody pokona fruwając i a slalom na ogonie. W mej osobistej ocenie jak ktoś gada, że pies szkolony bo ma PT, to jest tumanem tumanów, TP to takie wielkie nic jeśli chodzi o szkolenie. Nawet jeśli pierdzi na komendę, to nie robi na mnie wrażenia. IPO to zupełnie inna bajka. Widziałam psy z pięknym chwytem, no nie wiem jak to można opisać, to trzeba zobaczyć , w gacie można narobić z zważenia. Mnie jako widza bardzo to emocjonuje, ale do tej dyscypliny, że tak powiem trzeba mieć dobrego psa. Widziałam jak takie małe srajdki były wybierane do szkolenia, jak szły na łup, jak miały dynamit w sobie. Ludzie to jest coś pięknego. Mnie takie widoki zachwycają. To co można gadać o szkoleniach to bardzo obszerny temat, jak uwielbiam , patrzeć, czytać, słuchać . W sumie to ja poza psimi tematami, to tak niewiele biorę do siebie. Sama mam sukę tumana w domu to przynajmniej u innych popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 24.01.2009 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 mokka No dobrze gadasz o tym dynamicie . Kotek to mial normalnie blysk w oczach , byl usmiechniety , ryj w pianie , dyszal i widac bylo , ze jest szczesliwy . No Stary stal , zdjecia robil i sie sam do sibie usmiechal . To jest piekny widok naprawde , kiedy widzi sie jak rozwija sie pies , jak rosnie w oczach i nabiera pewnosci. No ale do takich zachwytow to sie dochodzi juz po etapie nianczenia dzieci , odrabiania lekcji i zmiany pieluch i takich tam No doczekalam sie ja realizacji marzen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 24.01.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 mi się ten pan w ortalionach to tak nie bardzo widzi - czego on Gotusiu tę szmatkę zabiera pięknie pięknie buzi od Jagusi - ok, może niezbyt jest fotogeniczna - ale i tak najbardziej liczy się serce http://images31.fotosik.pl/443/d2241de0593137ecm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 24.01.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 buzi od Jagusi - ok, może niezbyt jest fotogeniczna Jak Ty w ogole mozesz tak mowic , nie wstyd Ci ? Jagusia nie fotogeniczna , no popukaj sie kochana. Chyba z zawisci tak gadasz bo sama jestes nie fotogeniczna . O wlasnie rozgryzlam Cie No cudne usta Jagusiowe My przesylamy buziaki Twoim dziewczetom i Tobie Tak mysle w sumie , ze moi by przeslali , wiec tak gadam w ich imieniu , leza niezywi Pies szczesliwy to pies zmeczony Zosiu Tak czuje , ze Marjuszek sie do mnie wybierze szybciej niz mi sie moze wydawac . Wiesz co chce przez to powiedziec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.01.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Przyznaję się bez bicia, że ściągnęłam sobie linka do hodowli!! Mówisz Rrmisia, że to dobra hodowla??? Bo my mamy zamiar po kupnie już w końcu tego siedliska dokupić szczeniaka, Onka oczywiście, bo one są najśliczniejsze (ale sobie grabię ). A jeśli chodzi o IPO to strasznie żałuję, że mieszkam w takiej dziurze. U nas jest jeden jedyny trener, ale jego metody nie przypadły mi do gustu .. no cóż, zboczenie takie, ja mimo IPO nadal chcę mieć kumpla w domu, a po szkoleniach tego pana różnie z psimi psychikami bywało. Gratuluję chłopakom dobrej oceny!!!! A tak w ogóle do dobry wieczór, bo zachowałam się cham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 24.01.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 ... AnSi Pewnikiem naklamac chcialas i samo sie kasowalo W sumie to nawet nie za bardzo. Pisalam, ze Rufus juz bez szwow i ze troche kuleje, ale jak zobaczy kota, to kulec przestaje I ze noge ma lysa, wiec sasiadka 5-cioletnia przyniosla swoje rajstopki niebieskie w kotki, zeby mun ie bylo zimno, gdy na spacer wychodzi. Na szczescie ocieplilo sie. Bo niebieskie rajstopki Rufus moze by i przezyl, ale rajstopki w kotki!!! No nie wiem....nie wiem. http://images27.fotosik.pl/316/1c2d1fd55a530d1bm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 25.01.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Marjuszek mam lepsze wiesci , niz mozna sobie wyobrazic . Dzwon Sorki, nie miałem już wczoraj czasu na forum. Napisz na priw co to za wieści. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 25.01.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Marjuszek daj znac co zdecydowales AnSi Teraz to juz bedzie dobrze , siersc odrosnie niebawem. I ja nie podejrzewam Rufusa zeby mial nosic rajstopki w kwiatki . Sasiadeczke widze masz cudna Widze , ze sie biedny umeczyl . Tak poza tym to zrobilas przepiekne zdjecie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 25.01.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Gospodyni to gdzie bywa? Pewnie upaja się ostatnim sukcesem jeszcze. No chyba przesadzacie dziewczęta, rajstopki w kotki, no miejcie litość, jeszcze w świńskie uszy to może i by włożył, ale w kotki raczej bez szans . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 26.01.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Moga te rajstopki byc tez w sciegna czy zwacze , ale nie w takie za przeproszenie kotki Gospodyni wczoraj pol dnia szukala smyczy na szkolenie , bo pozorant kazal kupic 2,5 metra wiec taka musialam kpic , a wszedzie byly 2m lub 5 metrow .No ale nie bylby moj Stary moim Starym , zeby nie dwiozl mnie do dobrego sklepu gdzie byl zadany rozmiar Poza tym idzie wiosna to nie ma juz biedy .Jakos to bedzie , ja juz dzisiaj wygladalam pakow na drzewach No saren to u nas dostatek jest , naprawde . No to do uslyszenia. Marjuszek over i pokazuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 26.01.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Moga te rajstopki byc tez w sciegna czy zwacze , ale nie w takie za przeproszenie kotki Gospodyni wczoraj pol dnia szukala smyczy na szkolenie , bo pozorant kazal kupic 2,5 metra wiec taka musialam kpic , a wszedzie byly 2m lub 5 metrow .No ale nie bylby moj Stary moim Starym , zeby nie dwiozl mnie do dobrego sklepu gdzie byl zadany rozmiar Poza tym idzie wiosna to nie ma juz biedy .Jakos to bedzie , ja juz dzisiaj wygladalam pakow na drzewach No saren to u nas dostatek jest , naprawde . No to do uslyszenia. Marjuszek over i pokazuj Ale co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts