Zochna 25.07.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 fajnie ma znaczy AnSi . no wiec, sprawy mam nastepujace : 1. bardzo gratuluje Aggi zieciu (zieciowi) czy bedzie w telewizorze ? czy w moim tez ? czy role ma oralna ? 2. kuchnia o kuchnia , ogromna. przepastna. super moja to taka mala sraczka przy niej 3. wybralam kafle do mojej (chyba) - moge wkleic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 25.07.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 ... 3. wybralam kafle do mojej (chyba) - moge wkleic ? Tak, tylko odkryj, je troche bardziej, niz rrmi tye swoje jasne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 25.07.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Wklejaj , raz dwa . Przeciez to wspolne jest. I ta dziumdzia Zeljka tez zobaczy .AnSi no kombinujemy ,zeby szybciej. Budynek nie musi miec wszystkiego na tip top zeby go odebrac , zobaczymy Mial role powazna , kibica na trybunie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 25.07.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 qrka , nie wkleje bo nie moge znalezc .. chyba skasowalam zdjecie czy cos tutaj mam ze strony www - ale w rzeczywistosci to zupelnie inaczej wygladaj:roll: niby biale , ale takie brudne to mam nadzieje , ze sprzatac nie trzeba http://www.valverde.matian.it/DomuS3D%5CBitmap%5CValVerde%5CTERRE_DEL_SOLE%5CBS4751.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 25.07.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Cześć Zochna !! Cześć Aggi !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 26.07.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 na winko aroniowe nie mam przepisu ale za to na nalewke mam wklejam dwa przepisy do wyboru, oba pyszne... w drugim można dać troszkę mniej cukru bo wychodzi słodka jak likier... Nalewka z aronii 1 1,5 kg owoców aronii Owoce były mrożone kilka dni przed nastawieniem nalewek w celu zlikwidowania goryczki 1l spirytusu 1 laska wanilii 8-10 goździków skórka z 1,5 cytryny skórka z 1,5 pomarańczy szczypta cynamonu 0,75 kg cukru ok 0,5-0,7l wody Aronię i przyprawy zalac spirytusem na 3-4 tygodnie,po czym nalewkę zlac do innego naczynia.Owoce zasypać cukrem.Gdy się całkowicie rozpuści zlać syrop i połaczyc ze spirytusem.Owoce na koniec zalać ciepłą woda,a po dniu lub dwóch odsączyć.Powstały płyn połączyć z nalewką,przefiltrować i pozostawić na co najmniej kilka miesięcy. Nalewka aroniowa 2 Do słoja wsypujemy 1 kg umytych owoców aronii, dodajemy laskę wanilii, kilka goździków i kawałek świeżego korzenia imbiru. Mieszankę zasypujemy 0,5 kg cukru i zalewamy 1 l dobrej mocnej wódki. Słój szczelnie zamykamy i ustawiamy na parapecie okna, by zawartość ogrzewało słoneczko. Po dwóch tygodniach cedzimy, filtrujemy i do butelek, jak wyżej. Nalewce aroniowej trzeba sześć miesięcy, ale bez przesady, gdy wcześniej odkorkujemy jedną z buteleczek, to nic się nie stanie jak teraz nastawisz to akurat na parapetówkę będzie jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 26.07.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Tak poza tym elektyk robi , mamy szanse na odbior tego i przejscie na normalny prad . Tak sie przejalem tym Twoim antynowosciowym widzimisie, ze zaczalem myslec, jaki to bedzie ten eklektyczny styl w tym domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 26.07.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Może tutaj coś znajdziesz na temat win http://www.winodomowe.com/przepisy.htm Ja mam taką książeczkę o wyrobach win i innych nalewek domowym spospobem Wino ze śliwekTrudno wyciska się z nich sok, niezbyt dobrze się klaruje, długo dojrzewa. Wstępna fermentacja w miazdze. moszcz ze śliwek litrów 10,00 Do tego ok 2 kg aronii cukier kg 3,00 woda litrów 3,10 do 5 Drożde: Madera, Tokay, Sherry, Portwein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 26.07.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Dziumdzia zobaczyla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 26.07.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Zeljko zrobie zdjecie windy specjalnie dla Ciebie. a ja myslalam ze Wy parterowy budujecie Dziumdzia zobaczyla. i z zachwytu jej mowe odjelo a moze bys tak powiedziala Zeljko , ze ladne co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 26.07.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Ewusiu i Wciornastku dziekuje za przepisy , widze , ze musze jakis gasior kupic . Po dzisiajszym dniu gasior raczej kojarzy mi sie z takim co na dachu lezy . Mam jeszcze inne krzewy z takimi jakby jagodkami , ale te to raczej nie jadalne chyba sa . Moze jutro zrobie jakies zdjecie i pokaze Tak sie przejalem tym Twoim antynowosciowym widzimisie, ze zaczalem myslec, jaki to bedzie ten eklektyczny styl w tym domu... No w tych czasach to nawet ja prad musze miec Jak inaczej strawy mam nawarzyc? Zosiu no parterowy , ale co mi szkodzi winde miec , tak?Plytkipierwsza klasa. I wlasnie tak przy okazji chcialam niesmialo nadmienic ,ze ja jednak wspominalam Cie podczas Twojej nieobecnosci. Mowilam ,ze Ty jedna moj wybor plytek bedziesz rozumiala. Zwlaszcza tych do lazienki. Poza tym taka refeksja mnie naszla. Siedzialam na bezrobociu jakies 2 tygodnie . Teraz nosze dachowke , wiec pracuje. I jak tak siedzialam to jadlam . Mialam wyrzuty sumienia ,ze nic nie robie i jem. Teraz jem wiecej ,bo pracuje. I tak sobie tlumacze , ze pracuje , wiec musze sie dobrze odzywiac . I nie dobrze jest ze mna w tej kwestii. A , i jeszcze pije czerwona oranzade. Zdjecie windy zaraz uszykuje , tylko drozdzowke wciagne. Zeby nie jesc bez powodu to za zdrowie mmmada zjem . Zawsze to na kogos mozna zwalic winy Zosiu czy mozesz jakies inne zdjecie tych plytek? Takie nie netowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 26.07.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Zochna pewnie, ze ladne, chcialam dodac jeszcze, ze nie bedzie drobnego brudu widac, ale mnie wygnalo expressem do lazienki. Dziecko wykapane i jestem wolna. ATy Zochnus tyz lubisz retro? Bo to chyba nie bedom kafle do nowoczesnych rzeczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 26.07.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 no parterowy , ale co mi szkodzi winde miec , tak? no nic znaczy bedzie w poziomie chodzic Na refleksje, jak zaczynaja nachodzic, to najlepiej cos zjesc i popic. no wlasnie nie moge tych plytek, bo myslalam ze zrobilam, ale zle myslalam, a teraz to sie aparat utopil ,z poczatku nie calkiem na smierc ale po reanimacji okazalo sie ze jednak calkiem hlip. Moze sprobuje narysowac Zeljko - lubie poza tym jakas taka wsiowa jestem ale prund bede miec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 26.07.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Winda dla Zeljki i Ziec dla Aggi http://img49.imageshack.us/img49/7810/forum53cv7.jpg Zosiu i ja taka wsiowa i bardzo mi sie to podoba Normalnie tak lubie to miejsce gdzie obecnie przebywam , ze nie mialam pojecia , ze sie tak zachwyce. Poopowiadaj co jeszcze oprocz plytek nabylas droga kupna Moze Zeljka tortu nam przyniesie na ten stres Mam nadzieje ,ze przesylka dotrze na jutro Cos sie dlugo wlecze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 26.07.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 A dla mnie co??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 26.07.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 AnSi kochaniutka , a co bys chciala? Slonce w reklamowce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guscik1719502279 26.07.2007 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Ja przyjme sloneczko jak bedzie w reklamowce. Ladne postepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 27.07.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Zdjecie windy zaraz uszykuje , tylko drozdzowke wciagne. Zeby nie jesc bez powodu to za zdrowie mmmada zjem . Zawsze to na kogos mozna zwalic winy Ach dziekuje, na swoj sposob ciesze sie, ze o mnie pamietasz. Okruszki prosze golebiem przyslac. Winda fajna, moze zaadaptujesz do piwniczki na winy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 27.07.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Ladne postepy. No ba!!!! A sloneczka to chyba masz dostatek , czytam pogode . Jakos cialem tutaj sie telepie , a duch czasem sie pogubi mmmadziu Moge tak do Ciebie mowic? Powiedz mi jak cieszysz sie na swoj sposob? Tak przy okazji zapytam czy wykonczyles juz u siebie te tylne wejscie do domu i czy polozyles tam kamien? Pokaz jakas fotke, pls U nas lezy sporo dachu , ale moj dekarz przyucza sie w sumie do zawodu , wiec powoli idzie robota . Poza tym tnie dachowke pod gasiory jakby to jakies plytki byly. Znaczy wolny i dokladny Burza byla u nas . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 27.07.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Ty taka mloda i takiego duzego faceta masz za syna? kiedy on ci tak urosl? Co prawda, tata wysoki bardzo, to syn nie moze byc inny. Winda super, nie wiem czy u nas byla czy nie byla, musialabym poszperac po zbiorach. tortem czestuje ale w moim watku. Zochna jak lubisz wies, to do nas zapraszam. Co prawda Twoje kafle ladniejsze i lepszej firmy od naszych.., ale goscinnosc chyba taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts