pasie 04.03.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Się wie. Grzywę ma po mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 04.03.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Pasie tyle, że takie grzywiaste cudo to raczej nie dla Was Raczej szukać powinniście zwierzątka które, przynajmniej w założeniu nie uczulają. Właśnie tym kierowałam się wybierając yorka zamiast kolejnego owczarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 04.03.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Pasie tyle, że takie grzywiaste cudo to raczej nie dla Was Raczej szukać powinniście zwierzątka które, przynajmniej w założeniu nie uczulają. Właśnie tym kierowałam się wybierając yorka zamiast kolejnego owczarka Jak nic Doberman musi byc Duzy i nie uczulajacy Marjucha Gdybys nie mial grzywy jaka masz to musowie byloby pomyslec co z tym poczac , bo nie pasowalibyscie do siebie Z Parysem oczywiscie . Ucaluj Narzeczona ode mnie Kiedy zaczynacie szkole ? Ania mam nadzieje czasem siez Wami wyrwie , bo fajnie jakby zobaczyczyla o co chodzi . Zacznie sie Wam fajny czas Pasie Dziecino tu zadne porady , bo i poradzajacy jeden madrzejszy od drugiego Znaczy od siedmiu bolesci tu porady znajdziesz . Jesli faktycznie chcesz owczarka to namawiam na hodowle , z ktorej Parys pochodzi .Bardzo fajni hodowcy sa . Gosiek No juz Wiesz , ze Mlody wrocil , ale pisze dla pewnosci .Ja to juz przyzwyczajona , ze On wraca kiedy chce , bo niby juz dorosly jest Maluszku Nefcia za tydzien bedzie jechala dopiero , ale jesli masz ochote w ta sobote to daj znac .O Kruelce nie wie nic poki co. No wiosna , bazi do oporu jest juz . Tak wiec wiecej treningow z chlopcami bedzie i spacerow . Super . Dzisiaj nas 4 psy zaatakowaly . Doberman to jednak jest pies . Wie kiedy trzymac nerwy na wodzy . Prawde mowiac dzisiaj przekonalam sie jaie mam madre psy . Mozna powiedziec ,ze dziwne , bo niby po kim takie madre , no ale to fakt A wczesniej taka pani malo sie nie zakrzyczala , zebym ich zabrala , bo jej psy za moimi pobiegly obszczekujac i nie mogla sie swoich dowolac .Moi pelna kultura postali , popatrzyli na krzykaczy i przyszli na wolanie . Kurcze jaki to czlowiek dumny jest czasem No ale Kotek to nie zawsze tak wraca ladnie , choc przyznaje ,ze w sytuacji , ze powinien naprawde przybiega . Taki juz ladny sie robi , klata okragla taka wielka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 04.03.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Jak nic Doberman musi byc Duzy i nie uczulajacy Prawde mowiac dzisiaj przekonalam sie jaie mam madre psy . Mozna powiedziec ,ze dziwne , bo niby po kim takie madre , no ale to fakt Fakt, zapomniałam o dobkach Jak to po kim, nie wiesz, że pies się do właściciela upodabnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 04.03.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Cześć, co z Pablo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 04.03.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Masz prawo czuć się dumna. Mój mnie raz posłuchał i wrócił Zazwyczaj ma mnie w poważaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 04.03.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Jak to po kim, nie wiesz, że pies się do właściciela upodabnia Czy moglabys tak czesciej ? Pogadamy w Niedziele Kasia Guz sie zmniejsza zdecydowanie . Widcznie jednak uderzyl sie .Chyba nawet przypomnialam sobie gdzie , W lesie o drzewa , jak biegl bardzo szybko . Nie mogloby nic sie jemu stac zlego , za bardzo go kochamy Maylandziu Linka , kielbasa i do roboty . Da sie , z kazdym sie da , tylko pewnie sie Tobie nie chce . Zaoze sie , ze nawet za bardzo nie probowalas . Przyznam , ze kiedys az tak nie uczylam swoich psow Nawet Cie rozumiem , bo nie wiem jabky bylo u mnie gdybym pracowala i dwa psy jeszcze . No ale Gotek jeszcze nie zawsze , choc jak chyba pisalam , kiedy trzeba jednak wraca . Dobrze tez opanowac komende STOJ , pomaga przy przechodzeniu przez ulice . Ja z nimi chodze czasem tak daleko ,ze dochodzimy do drogi . Pabi to staje zawsze , Maly tez jeszcze szwankuje , ale on bardzo madrym chlopcem jest , a co wazne chciwym na jedzenie , wiec mam nadzieje dojdzie . No i kije lubi . Dzisiaj mi fruwal na kiju , ale kurcze ciezki jest . Nie wiem jak pozorant daje rade tak pracowac . Ciekawe gdzie Mohag z Floydem swoim sie zapodziala ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 04.03.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Cze . No a jak , pewnie, że psy się upodobniają do właścicieli. Ja jestem umięśniona, szybka, zgrabna i powabna , no i Świnka taka sama . We mnie się wdała, to widać, słychać i czuć. Mamy taką sama rzeźbę, temperament, zwinność i lubimy nagrody, najlepiej bardzo hojne, wtedy jesteśmy bardzo zadowolone . Moja krew jak nic. Co do szkoleń to trudno mi gadać, bo spotkałam już szkoleniowców, co sie normalnie bali aściaków, no wstyd na miarę 21 wieku . Moja Świnka swoje wie, nie jest suką typu cyrkówka, ale i ja tego nie wymagam. Myśli nad tym co robi i to mnie cieszy. Jak na amsaffkę to dobrze sobie radzi w życiu, trochę zadymia, trochę świruje, ale bez tego to się nie da. Jest silna fizycznie i psychicznie, to mi bardzo odpowiada, bo ja nie mam predyspozycji do posiadania bardzo miękkich psów. Lubię fizycznie czuć jak ją prowadzę na smyczy, jak się na mnie zwali to tez wiem, że jest, nie musze się tego domyślać. Jak biorę smycz do reki to wiem, ze to smycz , a nie moje sznurowadła. Świnkę podnoszę bez problemu na sznurku, waży około 23 kg, mam gały już jak Pudzian, ale to w sumie i dobrze, naturalne miąchy to jest to. Jak razem biegamy to dajemy sobie w kość, teren trudny, czasem jak dla Rambo, ale dajemy rade. Lubię wysiłek fizyczny i ona też, nie jakieś tam fikanie na sucho, tylko konkretna zaprawa, nie ma lekko. Co tu gadać o osiągach, wystarczy na nogi popatrzeć, ja mam jak u chłopa, kwadratowa sucha łyda i kościste kolana, taka budowę ma tez Świnka . W sumie to nie powinnam się tak afiszować z ta muskulaturą, ale raczej taka ze mnie Jagienka, teraz z lekką oponą ,ale i nad tym pracuję. Świnka też trochę nie w formie po zimie, ale nadrobimy i nas nie dagonait. Świnka lubi sprinty, tak jak ja. Nie dla mnie siłki i bieżnie, nuda okropna. Zero kotów na horyzoncie, zero adrenaliny, odpada zupełnie. Spacer w stylu emeryten party to nie dla nas. Nie chodzimy ładnie po parkach i innych popularnych miejscach. Ganiamy po górkach, bagnach i wertepach. Jak chcemy trochę zwolnić tempo to szlajamy sie po mieście . Razem lubimy browar, nie cierpiąc damskich trunków . W sumie mogłabym tak długo, jednak nie ma co się oszukiwać ja mam naturę teriera, a Świnka ma charakter wrednej baby, uzupełniamy sie idealnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 04.03.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Dobrze , ze nie masz tych lydek jak sarenka , dopiero by kicha byla . Z tymi szkoleniowcami tez przesadzsz jak zwykle , takich jak piszesz nie ma na swiecie ,bo zaden szkoleniowiec sie psow nie boi , jakie by nie byly . Mam takie pytanie tyko jedno , bo jakos mnie ciekawi ,czy w czasie odpoczynku na bieganiu pijecie wode z jednej kazluzy czy z dwoch ? No chyba , ze takie z Was baronowe , ze pijecie z butelki , ale jesli , to pozwol mi byc dociekliwa z jednej butelki czy z dwoch ? Planuje pisac ksiazke o durnotach , temu pytam Dodam tylko w ramach pierdzielenia , ze ja Gotka podnosze nakiju a on wazy ok 38 , no sam miesien w sumie , ale waga to waga . Dzisiaj az mi jeczal biedny a kija nie oddal . Nie wiem co fajnego w kijach jest , probowalas kiedys ? ps .Ztym charakterem to cos jest nareczy , ja mam bankowo dobermani . Poki mnie nie zaczepiaja i nie wolaja do tablicy to jestem wazeliniara jak wiekszosc ludzi , ale jak juzcos to taka swinia ze mnie wylazi , ze normalnie az sie sama siebie boje . W koncu doskonala taka , jak ludzie ze wschodu nie jestem , bo i zagryzc sie moge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 04.03.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Dobrze , ze nie masz tych lydek jak sarenka , dopiero by kicha byla ze niby takie owłosione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 04.03.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Rrmi z jakiej kałuży, my piejmy z własnych kosmicznych bidonów . Biegamy ubrane jak w gwiezdnych wojnach . Pływamy w bajorach i tak coś się łyknie, jak wychodzimy na brzeg to zaczynamy jak Lara Croft, taki styl biegania właśnie mamy. Potem już z górki mamy, bo u nas wszędzie jest z górki albo pod górkę. Jako, że jesteśmy takie umięśnione i szybkie to jakoś sobie radzimy. Świnka to jest nawet szybsza ode mnie, zawsze pierwsza lisa przegoni. Ja to lepsza jestem w sarnach. No co już będę gadała, jaki pan taki kram i tyli w temacie . Łydki zawsze opalić można w razie potrzeby, nie ma co dramatyzować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 04.03.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 jestem i ja, bo dopiero mała spać łaskawie poszła Pasie tyle, że takie grzywiaste cudo to raczej nie dla Was Raczej szukać powinniście zwierzątka które, przynajmniej w założeniu nie uczulają. Właśnie tym kierowałam się wybierając yorka zamiast kolejnego owczarka wiesz, że u mnie u domu zawsze był jakiś kudłacz a to owczarek nizinny, potem seter szkocki a na końcu owczarek niemiecki, ten ostatni to tuż przed moim ślubem, więc krótko z nim mieszkałam pod jednym dachem, i o dziwo ani mnie ani mojego brata, strasznego astmatyka, psy nie uczulały ale teraz na tapecie jest labrador, to wymysł mojego syna, małż za owczarkiem a co będzie to nie wiem, do wakacji mamy jeszcze czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.03.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 ale teraz na tapecie jest labrador, to wymysł mojego syna, małż za owczarkiem a co będzie to nie wiem, do wakacji mamy jeszcze czas To musicie dobrze przemyśleć rasę, bo charaktery tych odmienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 05.03.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Maluszku Nefcia za tydzien bedzie jechala dopiero , ale jesli masz ochote w ta sobote to daj znac .O Kruelce nie wie nic poki co. się zgadam z Neferką i przyjedziemy razem. Kruelcia z nami też będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpb1971 05.03.2009 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Hej rrmi, cześć Wszystkim, aleście się zbunkrowały, a ja po nitce ariadny i tak Was odnalazłam . Znam tych dwóch chłopaków z łańcuchami na szyjach . rrmisia dzięki za herbatkę i pogawędkę, miło było. Zrobiło się ciepło, śnieg stopniał to i do mnie teraz dojedziesz, zapraszam kiedy tylko będziesz mogła. A wrzucić tu można swój zwierzyniec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 05.03.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Marjucha Gdybys nie mial grzywy jaka masz to musowie byloby pomyslec co z tym poczac , bo nie pasowalibyscie do siebie Z Parysem oczywiscie . Ucaluj Narzeczona ode mnie Kiedy zaczynacie szkole ? Ania mam nadzieje czasem siez Wami wyrwie , bo fajnie jakby zobaczyczyla o co chodzi . Zacznie sie Wam fajny czas Narzeczona ucałowana Z tą szkołą ciągle coś się przesuwa, ale w przyszłym tygodniu na pewno pojedziemy. Cholernie brakuje mi czasu, ale chcę chociaż trochę liznąć tego szkolenia, żeby więcej w domu z Parysem popracować. Dzisiaj zrobiliśmy mu z bratem szkolenie "na oponę" Analogicznie do rękawa, tyle że brat rozdrażniał go oponą rowerową Zobaczyć Parysa w akcji - bezcenne Może w weekend uda mi się zrobić jakieś fotki za dnia w trakcie tego "szkolenia" Widać, że bardzo mu się to podoba Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 05.03.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 czesc Psiarze co by tu teges, łącze mi sie udalo zlapac - to wkleje dziewczyny. mam w charakterze ciał stałych i lotnych dobrze, ze Pablisiu guz zlazl pozdrawiam i idę odgruzować chałupę. http://img214.imageshack.us/img214/1369/psy.jpg http://img10.imageshack.us/img10/8097/psy1.jpg http://img527.imageshack.us/img527/8132/psy2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.03.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 07.03.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 No to wróciłam i się grzecznie melduję , Mówiłam już, że Was kocham zamiast opierać walizki latam po forach, boki zrywam i nadrabiam zaległości. Suka po wczasach u babci nawet nie okrągła, a kwadratowa już, babcia kocha sucysko bardzo Hodowca na wystawę zaprasza do Legionowa ale kategorii takiej niet 8)rok temu w opisie zaliczyła opis "przysadzista" dwa miechy odchudzania, tydzień u babci i od razu efekt jest W górach piękna zima a u mnie na wsi szaro-buro i nijako, nasionka kupiłam i już do "ogródka' mnie ciągnie Kiedy ogrodnicze otwierają? kto wie Rrmisia chłopaki na torach prze-pię-kne, wysmyraj ich ode mnie Dzieciaki jeść wołają , nie mogą kawki się napić i odpocząć przed robotą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 07.03.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts