Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

Popieram Twoje zdanie w sprawie złodziei :p i pocieszam się też, że u mnie nie ma co kraść teraz, a i potem nie będę sprzętów z górnej półki wybierała. Wszystko ma być funkcjonalne, bez fajerwerków, ale kiedy to będzie?

Ogólnie dochodzę już do siebie :lol:

Z tym haczykiem to dobre było :-? śmiech taki przez łzy 8) Mam nadzieje jednak że oko uratował :roll:

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Ło matuchno kochana co ja tu czytam : RRmi naopowiadała pewnie że łohoho jakieś historie i dlatego to piszesz Mokka

małe spostowanie :lol: Amani to Cytryn :lol: tzn., wołamy go Cytryn, Cytrus, Gruby albo Hrabia :D:D

Azis to Pudzian, Aisha to Siuśka

tylko Antar jest Antar :D:D

dziewczyny mają swoje imiona które przerobilismy na nam bliższe - takie domowe :D:D

co do wystaw prawda prawda i jescze raz prawda, ,,sport'' to niewymierny a pańskie oko konia tuczy, nie to co piekne ale co sie komu podoba - więc trzeba podchodzić z rezerwą, przymróżeniem oka i relaksem pełnym - albo..... trzeba to po prostu kochać....... tyle że jak sie ma inne fajne kochanie, wystawa spełza na plan drugi typu - cóż trzeba, bo trzeba i jedzie sie jak trzeba :D:D:D namieszałam......

Gosiek wlazłam i oglądałam i wyczytałam w Twoim Dzienniku i powiem Ci szczerze że chętnie ten dom ukradnę...... ale...... ani wiem gdzie ani jak !!!!

prowadzisz dziennik bardzo bardzo, kapitalnie sie ogląda aż do pozazdroszczenia - nie podajesz nic co mogłoby sprowokować

mają rację ci któzy mówią że licho nie śpi itd..... ale trzeba mieć też odrobinę opymizmu, który chętnie Dziś Ci prześlę listem netowym w Temacie RRimi !!! na poprawę nastroju!!!

w sumie temat wyczerpała Mokka i podpisuje sie pod nim wszystkimi łapkami!!!

ta gazeta nie jest psia, ale w galerii Centrum też nie mieli :(

Droga Pani Gospodyni, Twoje Słowo jest dla mnie Rozkazem - więc czekam na LINKI do nowych filmików :)

W sprawie wystaw, to najbardziej wkurza mnie ,,wyższy poziom" gdy hodowca za wszelką cenę zdobyć jak najwięcej I miejsc a potem championat, by do rodowodu go uzyskać. Wtedy nawet najlepszego psa utrącają by ,,swoi" mogli wejść :evil:

Myślę, że w rasach długowłosych dochodzi jeszcze jeden porąbany w gruncie rzeczy aspekt - najważniejszy jest rodzaj włosa - to jeszcze rozumiem - ale odpowiednią pielęgnacją można wiele zatuszować, farbowanie, specjalne preparaty, prostowanie włosów prostownicą to najpopularniejsze z grzechów codziennych wśród części wystawców. Mniej ważny jest pokrój, charakter - tu promuje się człowieka nie psa :-?

Zgadzam się, że na najwyższym poziomie wszystko się liczy, ok ale i mię tytułów robione są rzeczy nieuczciwe, które zaciemniają obraz rzeczywisty danego osobnika. A potem rodzą się szczenięta o zupełnie innych przymiotach niż oczekiwałoby się u potomstwa. Wspomnę jeszcze o podkładaniu szczeniąt od suk gorszych pod papiery tych lepszych i dopełni to obrazu polskiej hodowli yorka :evil:

A wszystko przez ludzką pazerność, gdy rasa jest mało popularna jest to dla niej z korzyścią, ale nie daj bóg gdy więcej chętnych to i pseudo hodowle rosną jak grzyby po deszczu - wszystko dla kasy ale kosztem braci mniejszych

W innych rasach też polak potrafi :evil: :evil:

Tfuuuu, koniec bo teraz tu nachlapię 8)

Wieczorek :D

Gosiek

Najgorzej z dzienniiem to chyba Zielonooka miala , bo Ja nachodzili :-?

Ty nie piszesz w sumie nic po czym mozna Cie rozpoznac , wiec bez paniki chyba .

Maluszku

W dobermanim kalendarzu , na okladce jest siedzacy dobek caly w blocie , ae tak jak gdyby byl tym wysmarowany.

Pokaze Ci . Cudowne zdjecie . Moi tacy sponiewierani sa zawsze szczesliwi ,no a ze sie szufelkami wynosi piach to w sumie male miki :D

Karen

Juz marzejsza kolezanka napisala co i ja chcialam napisac , pewnie tylko ladniej , wiec podpisze sie bez dodawania czegokolwiek :D

My mamy fan klub , jak slowo .

Jak cos gadamy to zwykle na koncu pada ciekawe co Karen by powiedziala :D

Poza tym z ogladaniem filmikow to jak z ogladaniem domu - nie zaprasza sie kazdego , bo wlezie taki z buciorami a pozniej jeszcze w gacie naladuje :D

Co do wystaw to widze co sie dzieje . W dobkach tak samo jak wszedzie .Hodowca , sedzia w jednym .

Niby kto ma wygrac jak nie jego psy lub ich potomstwo. :roll:

Z Pablisiem mialam ochote , ale zaczal chorowac na grudkowe zapalenie 3 powieki i tak zeszlo .Pewnie sama siebie usprawiedliwiam teraz bo i tak bym nie pojechala.

Gotka chcialam choc kilka razy wystawic , ale nabil sobie guza .Teraz widze ,ze ma kilka wad , ktore go dyskwalifikuja . Ma za dlugi wlos chociazby .

Dzisiaj byla wiosna , zima , pozniej pozna jesien i tak jakos zeszlo .

Od jutra przewiduje juz prawdziwa wiosne :D

Znaczy ja przewiduje .

Malo sobie oka nie wybilam gwozdziem , mam guza , krew po oczach leciala .

No madra to ja calkiem nie jestem zeby ciagnac na sile zylke z gwozdziem na koncu :roll:

Nie wiem jak to jest , ale psy od razu wiedzialy ,ze cos sie stalo .

Narka :lol:

Co do wystaw to widze co sie dzieje .

najważniejsze że psy są kochane i nie mają wad, które wpływają na ich zdrowie :lol:

Malo sobie oka nie wybilam gwozdziem , mam guza , krew po oczach leciala .

No madra to ja calkiem nie jestem zeby ciagnac na sile zylke z gwozdziem na koncu :roll:

Nie wiem jak to jest , ale psy od razu wiedzialy ,ze cos sie stalo .

Narka :lol:

O rany, uważaj, oko to bezcenne ,,urządzenie" jest http://www.ajlawgifs.yoyo.pl/gify30/022.gif

Maylandziu

Chcialam dobrze wyszlo jak zawsze :D Zyc bede wiec nie jest zle .

Najgorzej , ze nie mam chyba szczepienia przeciw tezcowi , ale zlego dialbli nie biora , wiec bedzie dobrze .

U Ciebie to juz pewnie wiosna , ta co u nas ma byc jutro ?

Zgadalam ? :D

Psy madre , madre ,az zadziwiaja czasem .Wczoraj tez byla taka dziwna sytuacja , Pablis jakos dziwnie zaczal szczekac , po czym zapiszczal .

Byli w krzakach bo za czyms pobiegli , pewnie kot tam byl .

Maly wypadl z tych krzakow i tak jakby mnie wolal , chodz tutaj , bo cos sie stalo .

Moze i pomysliscie ,ze mi sie poprzestawialo , ale tak to wygladalo .

:D

Pablis zaraz wybiegl z tych krzakow tez , na szczescie kot go nie podrapal , chyba , ze to cos innego bylo , nawet nie zauwazylam .

Patrze zwykle na nich .Tak bylo i w tamtym momencie .Oni tak fajnie robia , ida sobie ida , po czym obaj jednoczesnie odwracaja sie w lewo i biegna w ty samym kierunku :D Bywa ze w galopie zawracaja w ta sama strone :D

No mam ja sie , mam :lol:

Gosiek

Akurat moje lewe oko jest podwojnie cenne :wink:

Gdzie tam. Dopiero co śneig z oboty stopniał a teraz przestal padać kolejny :evil: Rośliny siedzą w ziemi jeszcze. Coś tam wychodzi ale chyba nie bardzo ma jednak ochotę.

A ja sie doczekać nie mogę i sadzę w doniczki w garażu :lol: Wczoraj 5 skrzynek aksamitek posiałam zeby mieć swoje sadzonki wczesne :lol: Nasion tyle zebrałam na jesieni że pół wsi obsiać mogę :wink: W każdym razie i jak czekam na wiosne.

Mąz mneij bo wie, ze do roboty go zagonię :wink: Kokuś to obciecia isć musi ale zwlekam bo jak zimno na dworze to i jemu będzie zimno po obcięciu. Niech kudlak sobie jeszcze pochodzi aż ciepło się zrobi i będę mogła go zostawic w ciagu dnia na dworze bez obaw ze zmarznie. A kudły ma takie ze wyglada jakby 5 kilo przytył :lol:

Maylandziu

Chcialam dobrze wyszlo jak zawsze :D Zyc bede wiec nie jest zle .

Najgorzej , ze nie mam chyba szczepienia przeciw tezcowi , ale zlego dialbli nie biora , wiec bedzie dobrze

Ty nie bądź taka mądra, jak gwóźdź był zardzewialec czy też w ziemi upaprany to nie żartuj i do lekarza się udawaj na zastrzyk, to nie katastrofa. Natomiast tężec to śmiertelne i bardzo bolesne paskudztwo. Muszę Cię nastraszyć :evil: Zdążysz jutro lecieć, nie zaniedbaj. Złego diabli nie biorą, ale strzeżonego Pan Bóg strzeże.

Mayland

Faktycznie poczekaj ze strzyzeniem , bo sie chlopak pochoruje :roll:

Gosiek

Mnie raczej diabelskie moce pomoga , ten typ tak ma :D

Jest ok , zostalo male drasniecie .

Ten moj Kotek jak spi to wciaz sapie jak szczeniaczek . Mniam

Kaśka Ty masz mniej w biodrach :wink: :lol:
O wlasnie , poza tym tak ladnie nie widzialam Cie uczesanej :lol:

Maylandziu

Nie chcialam juz u Kaski truc o psach , ale sobie wyobrazam jak to bylo z tym upadkiem , no jaja :lol:

Moj Kotus raz wypadl z lozka tez , ale on to histeryk , zaraz placze , trzeba poprzytulac i mu przechodzi .

Pablis to zawsze z jajkami do gory , a Kotunio to taki jest skromny , znaczy bywa , ze ma tak kolanka jedno na drugim , taki niewinny niby :D

No ale to aniol jest prawdziwy :D

mokka

Czy juz dopelnilas wieczoru ? Odczynione co mialo byc odczynione ?

Ochhh Ci ludzie wschodu :lol: