Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Najlepiej to na zazdrosc zwalic , no dobra , moze troche .

Cudne zdjecia , psy wygladaja na szczesliwie , oczy im sie smieja .

Dwie sztuki spia na stojaco prawie .

No to jest na pewno to co lubia takie wlasnie psy .

Jeden ma tak fajnie jezyczek wysuniety :p

Weszłam sie przywitać - Dzień Dobry Wszystkim

CUDO nie foty!!!! patrząc można odlecieć !!!!

wracając do tematu babskich gazet:

http://canis-eximius.fm.interia.pl/CREAM.jpg

nic nie powiem - po prostu trzeba kupić :roll:

Pani Gospodyni - nie zawstydzaj bo i tak z rańca mało z krzesła nie spadłam :oops:

CZe koleżanki i koledzy :D . Odczyniłam wszystko, trochę tego było to mi zeszło, jako wschodnia Horpyna to wiem co i jak, jak spojrzę swoim okiem to i krowy mleko dają zielone :lol: . Popatrzyłam na te zdjęcia, piękne są, ale ten widok śniegu już mnie trochę męczy. U nas biało, właśnie pada drobny śnieg z deszczem, wiosny nie widać. Takie uroki Dzikiego Wschodu, ale przez to jesteśmy ze Świnką prawie jak laski z Alaski :lol: . Dzisiaj przed 7 to zimno było niesamowicie, Świnka nie działa w niskich temperaturach i się miota jak ją wyprowadzam. Z ciekawostek to jeszcze powiem, że wczoraj Świnkę chciał zaatakować yoreczek malutki :lol: . Warczał jak wściekły i ząbki szczerzył, a Świnka jak przystało na sukę morderczej rasy, położyła się na chodniku i skulona przeczekała ten atak :lol: . Wiedziałam, że jest bojowa ,ale nie że aż tak. Potem się oglądała, jakby nie wiedziała co to za zwierz ją zaatakował. W sumie we wzorcu rasy stoi jak wół, asty = przysłowiowa odwaga i tak dokładnie było. Chyba Śwince z kotem ten yoreczek się pomylił, bo potem obserwowała, bardzo uważnie dwa przebiegające koty i nasłuchiwała czy nie warczą, już nie ma pewności, że kot syczy, może też i warczeć, chyba tyle z tego zrozumiała :lol: . Ten yoreczek to jakiś bardzo agresywny był, taki malutki i tłuściutki z kokardką, a warczał jak jakiś brytan, w sumie yoreczki i Świnka to jedna rodzina terrierów, ale jakby takiemu dać gabaryty Świnki to by się działo. W małych ciele wilki duch jak to się gada i chyba tak było :D . Pozytywnego dnia dla wszystkich :D .

Karen musze to mieć , koniecznie z autografem, już po wsi o Tobie rozgadałam, znana jesteś już bardzo w moich w moich stronach :D . Dzisiaj przetrzepię wszystkie sklepy za tą gazetą i będę się darła, że musze ją mieć bo moja znajoma tam jest, u nas to jest wielkie wydarzenie, jak kogoś w gazecie opisują. Będę miał szacun na ulicy jak nikt :lol: .

Nie zawstydzam ino prawde gadam ,

Dzien doberek .

Autograf poprosze na egzemplarzu , ktory kupie w sobote , mam nadzieje.

U nas zima wrocila , przezto juz spac nie moge .

Chlopcy zenerwowani , bo zimno w lapki , no ale na roztpy mam nadzieje .

Karen zaraz sie zabierzemy za zrobienie dla Ciebie wygodnego dostepu do naszych movies :D

Ty lepiej opowiadaj jak tam Rozyk sie miewa w tym dalekim Singapurze :D

APARATKI :-)))))))

jak się miewa Rózynio??? kurczaki czekam na wieści, cała rodzina pojechała nad morze i miała robić foty m.in. dla mnie - tyle że oni tam na urlopie więc czekam dalej grzecznie....... co wiem??? wiem że ma tubalny głos jak szczeka, którym są zachwyceni - że jest psem czystym i nie brudzi gdzie bądz ogrodu, że już zaczyna lepiej jeść (zmiana klimatu zima/lato) - ale miske trzeba mu podtrzymywać...... miałam napisać o stojaku ale jakoś mi zeszło - a może Różynio to Hrabia i chce asysty człowieka przy jedzeniu..... jest spostrzegawczy, czujny i Jego Pan chwycił juz z nim kontakt wzrokowy co w sumie doskonale wrózy przy szkoleniu które niebawem rozpoczną. Opisy bardzo pozytywne ale na foty dalej czekam..... a może ja z lekka nawiedzona i dlatego - może powinnam już wyluzować, odpuścić troche zapomnieć...... namolna jestem jak cholera - wiem...... sama siebie strofuję że 9 miesiąc minie i daje luziom odpocząć od mojej osoby, bo ile mozna - nie??? w sobote przyjedzie Safka, w niedziele Seledynek, źle że nie mogą razem - ale zobacze znów moje dzieci, byle nie padało!!! uuuuuuf

Pani Gospodyni nie ciągnij Pani za język bo zaśmiece psami cały temat :D:D:D

Z ciekawostek to jeszcze powiem, że wczoraj Świnkę chciał zaatakować yoreczek malutki :lol: . Warczał jak wściekły i ząbki szczerzył, a Świnka jak przystało na sukę morderczej rasy, położyła się na chodniku i skulona przeczekała ten atak :lol: . Wiedziałam, że jest bojowa ,ale nie że aż tak. Potem się oglądała, jakby nie wiedziała co to za zwierz ją zaatakował. W sumie we wzorcu rasy stoi jak wół, asty = przysłowiowa odwaga i tak dokładnie było. Chyba Śwince z kotem ten yoreczek się pomylił, bo potem obserwowała, bardzo uważnie dwa przebiegające koty i nasłuchiwała czy nie warczą, już nie ma pewności, że kot syczy, może też i warczeć, chyba tyle z tego zrozumiała :lol: . Ten yoreczek to jakiś bardzo agresywny był, taki malutki i tłuściutki z kokardką, a warczał jak jakiś brytan, w sumie yoreczki i Świnka to jedna rodzina terrierów, ale jakby takiemu dać gabaryty Świnki to by się działo. W małych ciele wilki duch jak to się gada i chyba tak było :D . Pozytywnego dnia dla wszystkich :D .

dzień doberek :lol:

Moja starsza zakochała się, gdy cieczkę miała - tylko taka miłość jest wierna - w astku somsiadki. Od tej pory jak się widzą, nawet z daleka, on nie idzie dalej, staje jak wryty i czeka, a ona czołga się do niego z radości. Zobaczyć to bezcenne :lol:

Natomiast boksery i owczarko podobne to wrogowie młodszej. Zębów nie szczerzy ale wrzaskiem osacza, a niech taki ruszy w jej stronę to dopiero wrzask, taki wysoki jak lament szczeniaka ,,nie rusz mnie, nie rusz mnie"

Psy pamiętliwe są i kiedyś miałam na smyczy matkę i trzy szczeniaki jak mamusia z dzieciakiem w wózku sobie szła, suka boksera luzem. Jak zobaczyła stado nasze rzuciła się na matkę dzieciom - na szczęście tylko przygniatała ja do ziemi łapami a z paszczy tylko wydobywała lwi pomruk. Gnieciona histerycznie wrzeszczała, szczeniaki jeszcze głośniej. Koleżanka z którą właśnie ze spaceru wracałyśmy mają swoje dwa yorki na rękach kłóciła się z babą od boksera, a ja zdzierałam agresora z karku mojej biednej suczki 8)

Scena jak z filmu grozy. Długi czas potem szczeniaki histerycznie reagowały na każdego boksera, ja bałam się chodzić na spacerki :cry:

A na osiedlu mamy też agresora owczarka, który rzuca się na wszystko co się rusza - chodzi w kagańcu i na krótkiej smyczy - z tym mijamy się szerokim łukiem. Natomiast ,,najgorsze są" szczeniaki dużych psów - oczywiście chętne do zabawy, rozkoszne roześmiane pyski ale niestety też łaaaaaaaaaapy którymi machają bez ładu i składu byle dalej, byle dosięgnąć przyjaciela czy zabawki choć pazurem. Niestety dla moich kruszynek to zabójcza broń a na pewno jawi im się jako najgorszy potwór ze snów :wink: i najgorsze, że w ogóle się rusza i to szybko :o 8) Twoja suka więc obrała genialną taktykę na przeczekanie, zrobiła się taka mala i nie ruszała się i to pomogło?

Maluszku ależ oczywiście, ale to raczej horror, niż film przygodowy :lol:

a jakiegoś linka do tych filmików można prosić :D

Kocham Świnkę normalnie :D Akcja z yorkiem w jej wykonaniu cudo :D Proszę ją w nosa albo w co tam lubi wycałować :D

Karen - pędzę dzisiaj do empiku i może uda mi się zakupić :D

Maluszku

Czy moglabys kupic i dla mnie , nie wie jak u mnie bedzie ten weekend wygladal , a boje sie ,ze zabraknie :oops: :D

Gosiek

Straszne rzeczy , ale niektorym sie wydaje , ze kazdy musi kochac wszystkie psy na swiecie i sie ich nie bac :-?

Psy pamietliwe sa .Pisalam kiedys jak ten od sasiadow obszczekal Gocia .Teraz jak Kot na tarasie jest to tamten ucieka za dom , tak sie boi , bo go maly obszczekuje tak zajadla jak nic innego.

Pamieta , a bylo to raz na drugi dzien jak go przywiezlismy do nas .Tamten juz do nas pod plot nie podchodzi , bo ten maly wyczuwa go nawet spod koldry :roll:

Rogala sasiadki obaj bardzo lubia ale Rogal jest przekochany :D

Karen

Jesli jeszcze raz napiszesz , ze zasmiecasz to noralnie sie wkurzymy z dziewczynami i do linczu dojdzie :lol:

mokka

Swinka jest po prostu delikatna isotka i nie rusza slabszych :roll:

taaa a juści zabraknie :roll: nakład 20 tysięcy :D

mam dostać pocztą, ale może jutro ucieknę wcześniej z fabryki i polece do empiku - choleeeeeeera w moich kioskach też nie słyszeli :-/// ale...... w Warszawie na bank szybciej bo to redakcja z Warszawy i pewnie druk równiez u Was......

co sie tyczy zabawy ,,bydlaków'' z małymi psami :-) obserwowałam nie raz, nie wiem jak psy, lecz myślę że mają poobnie - jak normalne oczywiście - duży pies przy maluchu często sie kładzie, bawi na leząco żeby nie uszkodzić nie nadepnąć itp., takie obrazki miałam w chwili kiedy dołączaliśmy do stada malucha, dziewczyny chciały sie bawić - super sprawa, pozwalały gnojkowi na dosłownie wszystko, leżały mało sie ruszały a jeżeli już, to starały sie wolno i ,,górą'' - Karen była w tym doskonała, obawiałam sie Goszki jak przyjechała Ginka, lecz Goszak był rewelacyjną niańką, tak delikatną i uległą maluchowi że aż dziwnie sie to ogladało. Po tych obserwacjach dochodze do wniosku że zdrowy - brzydko mówiąc na umyśle pies ;-) nigdy nie przywali łapą malucha. Ta cała zabawa i zachęta ze strony dużego psa wygląda jakby sie malucha lekko obawiał :-)) zaistniało to również przy Samirzastym którego puszczalismy z Ginką....... czemu ja głupia nie filmowałam tych zabaw :-((((((

a co do obawy przed psami - może dziwnie zabrzmi, lecz są okazy których osobiście się boję - może tego nie pokazuje ale ..... pies wie ze mam dusze na ramieniu - są takie niestety...... lecz myśle że strach jest chwilami pomocny - a licho wie, co zrobi pies zerwany z łańcucha czy taki, któremu udało się nawiać z kojca i poczuł jak miło jest na wolności.......

miałam juz z taką suczką styczność w chwili kiedy ,,te miastowe'' przyjechały wybiegać psa w lesie..... Gosz był w kagańcu a suczka owczarek niem. bez kagańca heeeeeja na nas...... zanim zdjełam kaganiec - ale było mineło - Goszka do szycia, tamta oberwała nie tylko od Goszki...... tak to bywa jak ludziska nie panują i myslą że las to luz.......

i co z tym kanałem i wejściem???? udało się????

Gosiek

Podwin do gory strone , nawet okladka jest wklejona :D

Z taka ladna pania , no rozumiem , ze gdyby byl taki ladny pan to bys nie przegapila.

Karen

Mysle , ze Karusia byla doskonala , ja ogladam filmiki to mi sie z gardle klucha taka jakas robi. :( Na tym z Szikla jest cudowna , taka starsza siostra .

Bardzo mialam udane po poludnie , bo mily gosc w dom to i humor dobry .

Snieg stopnial , co prawda zimno , ale dobrze , ze nie bialo , bo juz sie w oczach bieli :-?

Cos mialam chyba na powaznie napisac , ale zapomnialam , widac mi nie dane powazne tematy :D

Cześć.

Od soboty zaczynamy szkolenie.

Facet wydaje się rzeczowy i oczywiście piał z zachwytu na widok Parysa

:D :D :D .

Nie powiem, miło mi było :wink:

A teraz siadam do projektu, bo ostatnio na nic nie mam czasu. :roll:

Muszę wziąć urlop, żeby nadgonić przed tynkarzami :roll:

Dzieje się, oj dzieje :D

Pozdrowienia, dla reszty rodziny oczywiście też :D :D