Gosiek33 22.05.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 te zdjęcia to już nadają się na ścianę - może jako tapetę takie walnąć to na tle brzózek takie wyciszające , a młody Gottek to tylko do schrupania zresztą widzę, że nowe obroże też do schrupania się nadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 22.05.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Gosiek Maly slodki jest bardzo , ale kawal z niego diabla . Znaczy jak spi to aniol nie dzieciak Wpadlam zobaczyc jak tam Tomek sie miewa i co widze mokka Ty normalnie jakas gwiazda jestes , no jak slowo daje . Wszechstronnie uzdolniona , ze juz o tym jak chwasty wyrywasz expresowo to pewnie nie ma co nawet gadac . Nie powiem , ze dawno sie tak nie usmialam , bo sie usmaialm , w sumie to i dzisiaj nawet . Nie bede gadala przy jakiej okazji , bo nas ludzie znowu na jezyki wezma U nas slimaki to sie nie pozywia jednak tak mysle , bo browar sami pijemy Maxi Zapomnialam Ci powiedziec , ze sa nowe movisy Piatek to dobry dzien na wieczorek muzyczny Wypadaloby , zeby ktos zauwazyl , ze mam piekny awatar nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 22.05.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Jaki masz piękny nowy awatar!!!!!!! Buziaki dla chłopaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 22.05.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Nie bede gadala przy jakiej okazji , bo nas ludzie znowu na jezyki wezma Lepiej nie gadaj, bo i tak nikt wiary w to nie da . Musiałam się odezwać , bo sobie przypomniałam, że i na kreta coś mam, czyli Żwirka i Muchomorka . No gwiazda - rozgwiazda tak o mnie gadają, ludzie spoza mego miasta , pewnie oni rację mają . Chwastów nie miewam, bo kulturalnie proszę, aby u mnie nie rosły. Mówisz i masz, ot i cała filozofia ogrodnictwa organicznego . „ Zaczaruję Twój świt jestem czarodziejem”, jak to szło? Nie pamiętam, bo browara sobie łyknęłam, aby dobrze Świnkę wydać. Stary ma zastrzeżenia do stroju weselnego, kazał nanieść poprawki. O dzięki Ci Milordzie za te cenne uwagi. Piękna wiosenna noc , jestem upojona swoim organicznym ogrodem, porozmawiałam właśnie z lawendą, czuję się bardzo dobrze, jest ciepło i cicho, zapadam w letarg, jednak browar to potrafi przenieść człowieka w inny wymiar. Dobra nie ściemniam , idę w wiadome miejsce w wiadomym celu. W sumie i tak nocy nie prześpię, bo mam dylemat, Rrmi wie dokładnie jaki. Dawać pojedynczo czy podwójnie, w kwiatek czy się snobować na Woza oto jest pytanie, kto odpowie temu….. się przyśni piękny sen , tak kocha się tylko raz, lalalalalalal. Dobra” to już jest koniec, nie ma już nic, jesteśmy wolni i ja i Ty” .Milord mnie wzywa, lecę to do jurta. Fajnie jest „zgasły wszystkie światła, lalalalal noc nadchodzi cicha”. Powiem krótko jest byczo, kaczo , kurzo i indyczo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 22.05.2009 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 cześć psiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 23.05.2009 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Hej piękna burza była tej nocy i lało jak cholera, nareszcie wiem, ze podlany ogródek porządnie hehe, mokka, jak główka? Pięknie wczoraj śpiewałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.05.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Dzien dobry , dzien dobry Jaki masz piękny nowy awatar!!!!!!! Buziaki dla chłopaków O no wlasnie , dziekuje , dziekuje , wiem Jak sie masz Kasia ? Podgladam Twoje placki i ciesze sie ,ze mi trawnik nie grozi Oxa Nie rob z Niej podsmiechujek , bo sie jeszcze zaobrazi i co wtedy? Poza tym to o ile wierze , ze korniszony rosna w solikach to juz w to , ze z lawenda gada to jakos nie bardzo Nawet jesli i gada no to co w tym zlego jest ? Normana sprawa . A co Twoj Milordzik chce od obrozy nowej ? Ja musze dzisiaj gdzies rymarza wyszukac i po dziurce dorobic Pogoda taka piekna , ze niech ja cholera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 23.05.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Nie no, avatar pierwsza klasa My wczoraj się szkoliliśmy i Parys znowu walnął klocka na placu, mimo że przed wyjazdem też się załatwiał Normalnie mi głupio jak nie wiem co, ale co zrobić. Zdjęć nie ma bo Ania filmiki nagrywała, zarówno na PT jak i na IPO. Całkiem fajne Co prawda raz Parys nie trafił w rękaw i ostrego fikołka wywinął, ale od razu wstał i przypakował w rękaw jak należy Pozorant za szybko się odwinął i stąd ta sytuacja. Na szczęście Parys ma mnie i biegnąc do Niego też się wyłożyłem, żeby nikt nie pamiętał, że Parys ma źle nastawiony celownik . Pamiętają tylko Marjuchę niedorajdę Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.05.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Dzien dobry , dzien dobry Ja musze dzisiaj gdzies rymarza wyszukac i po dziurce dorobic Pogoda taka piekna , ze niech ja cholera Weź odpowiedniej grubości gwóźdź, przytrzymaj jego czubek kombinerkami nad palnikiem gazowym, poczekaj aż do czerwoności się rozgrzeje i wypal sobie dziurkę w żądanym miejscu, najpierw z jednej, potem popraw z drugiej strony. Brzegi oskrob nożem. Troszku śmierdzi ale dziurki masz od ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 24.05.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Eeee tam Gosiek, mam prostszy sposób Rmmi, weź obrożę, daj staremu i poproś, żeby zrobił ładną dziurkę (u mnie sprawdzone, działa od 3 miesięcy do pół roku, i już mam ) tylko, że po tym okresie to dziurka już niepotrzebna może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 24.05.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Dobry wieczor Dziurka zrobiona , bylam w Auchan i tam taki pan mi zrobil No co tu poza tym duzo gadac , gdybym napisala ile kleszczy z nas dzisiaj zdjelismy to ktos by sie w glowe popukal . Otarlam sie o weta , bo Pablis mial jednego , uschnietego , lekko zaczerwienione Marjucha Za miesiac zawody IPO 1 u Twoich Dziadkow , ja bede na widowni , bo tak blisko , ze az by wstyd bylo nie byc . Wypadkami na treningu sie nie marw , mnie ktorys przeciagnal po sniegu . Chyba przy Was tez cos bylo na rzeczy Ostatnio co prawda nie wyrznelam zebami w piach ,ale mialam wrazenie , ze jade na nartach Dlaczego nie mamy linka do filmikow ? Bysmy sobie z mokka mialy fajny temat do porannej kawy Pokaze teraz prawdziwe piekno http://img34.imageshack.us/img34/4416/22052009036b.jpg http://img34.imageshack.us/img34/6779/22052009043w.jpg Od jutra ma byc cieplo , co mnie bardzo cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karen 25.05.2009 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Witaśki Poranne http://www.beruska8.cz/jidloapiti/kava1/9.gif Rrmi jaki masz piekny awatar !!!!! a foty chłopaków pierwsza klasa Mokka ODCZYTAŁAM !!! wszyscy jak jeden mąż doznali SZOKU :D:D ale czyż nie o to biegało - super opis, czekamy na dalsze odcinki - WIELKIE DZIĘKI........ dobrze że ten Turkuć u mnie nie zamieszkał, ale cóż, moja ziemia wioskowa uboga jak ja sama wiec...... nie ma takiej możliwości, ale..... na jednej jabłonce mam zwinięte listki i MSZYCE - to sie chyba tak nazywa potocznie, nie znam określenia innego - powiedz - myć wodą czy pryskać, jak pryskać to czym...... ??? żeby za jakiś czas nie zaśpiewać, ,,miałam ci ja błonkę'' )) wczoraj zrobiłam jej prysznic i ,,wyszorowałam'' wszystko )) czy wróci??? pewnie wróci, druga obok i czyściutka jak talala...... Marjucha szybko myślisz, ja bym na to nie wpadła )) spadam sie douczać :-/// MIŁEGO!!! aaaa Cipisek na wystawie dostał brąz..... może kiedyś bedzie lepiej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 25.05.2009 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Dzień dobry, się witam Rrimi chłopaki bardzo dostojnie się prezentują i avatar zauważony został bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karen 25.05.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 a co do uroków i prawdziwego piekna ) http://img34.imageshack.us/img34/4416/22052009036b.jpg ten kwiatuszek ma piękną głowę, widać taki typ zawadiaki, śliczny gówniarz z niego, świetliki w oczach i szczery uśmiech, widać że cyc mamusi- coś w typie, co bym nie zrobił i tak mnie wybronią )) http://img34.imageshack.us/img34/6779/22052009043w.jpg w tym jentelmenie widać męstwo, powagę i spokój....... chyba to co ostatnio kocham najbardziej, takie zrównoważenie. Tu widać że głowa myśli - wyrósł z głupawki, stał się starszym, odpowiedzialnym bratem, wie że wszyscy go kochają i nie musi non-stop siedzieć na kolanach ))) wybieram starszego tych ,,pierwszych'' mam pełny dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 26.05.2009 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Marjucha Za miesiac zawody IPO 1 u Twoich Dziadkow , ja bede na widowni , bo tak blisko , ze az by wstyd bylo nie byc . Wypadkami na treningu sie nie marw , mnie ktorys przeciagnal po sniegu . Chyba przy Was tez cos bylo na rzeczy Ostatnio co prawda nie wyrznelam zebami w piach ,ale mialam wrazenie , ze jade na nartach Dlaczego nie mamy linka do filmikow ? Bysmy sobie z mokka mialy fajny temat do porannej kawy Szkoda, że mam tak daleko, bo chętnie bym wpadł. Musisz dużo filmików kręcić, żebym się poczuł jakbym tam był Co do moich filmików, to ja nie mam gdzie umieścić, bo swojego konta na you tubie nie mam Dzisiaj znowu szkolonko, ale bez zdjęć, bo Ania ma próbne czesanie Zobaczymy, czy znowu będzie kupa . Parys ma się dobrze. Dokazuje aż miło. chociaż ciągle walczę z podgryzaniem, bo jak się rozbryka to ciężko nad nim zapanować. O siebie się nie martwię, ale muszę to wytępić, bo podgryza też Anię, więc coś trzeba z tym zrobić. Jak możesz to podpytaj Magdę, co? No chyba, że macie na to swoje sposoby? Na razie reaguję tylko poprzez głośne "fe", ale jak jest mocno nakręcony, to i tak podgryzie A tak w ogóle, to pisałem już, że mi odbiło na punkcie ON-ków? Jak opanujemy sytuację i dziecko na to pozwoli, to weźmiemy drugiego, żeby Parys się nie nudził Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 26.05.2009 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Dzien doberek na kulturalnie Gosiek Musze Ci dziekowac , Twoje krzewy ju duze sa Marjucha A co Ty rozumiesz przez podgryzanie ? U mnie Kot czasem zlapie za reke jak zabieram mu kija , moze za duzo powiedzane , zdarzylo mu sie ze 2 -3 razy , ale musze byc szybka . Pablis nigdy , jemu sie nie zdarza . Napisz jak to u Was wyglada , najlepiej to Ci Karen powie Generalnie nie ma prawa cos takiegosie zdarzac i koniec , tym bardzej , ze masz dziecko w drodze . Pogadam zTwoimi Dziadkami dzisiaj i czekam az zalozysz sobie konto na YT , a jak tak Ci ciezko to wygrywaj na moim . Teraz juz nie masz wyjscia . ps . Jutro sprawe zalatwie ta tego Karen No jak zwykle , jak zwykle , Wiesz wszystko i najlepiej Trafilas z ocena moich maluchow . Mokka Gdzie jestes nasza gwiazdo ? Milego dnia , pewnie taki bedzie , gorac idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 26.05.2009 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Że nie ma prawa się zdarzać to wiem, ale się zdarza. Podczas zabawy, w pewnym momencie łapię za rękę i gryzie. Nie jest to takie mocne gryzienie, ale Anię boli Ja sobie z tym radzę i tępię powoli, bo jakieś efekty już widzę, ale jednak chyba za wolno Za długo traktowaliśmy go jako biednego psiaka, który potrzebuje łagodnego wychowania i na pewne rzeczy przymykaliśmy oko, a teraz trzeba wyprostować pewne jego zachowania. Nic to, damy radę, bo już wiemy, że Parys to cwaniak jakich mało Co do konta, to pewnie założę, ale ciekawe kiedy się za to wezmę Miłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 26.05.2009 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Marjucha Nawet przypadkowe zlapanie za reke boli , bo to przeciez wielkie zeby . Jesli nie pomaga piszczenie Ani w tym momencie to trzeba na bardziej powaznie . Pogadam z Twoimi dzisiaj , bo i mi sie przyda . O tym ,ze masz fiola na punkcie ON juz pisales wielokrotnie . To juz nudne sie robi . Nie to co ja , ze powiem poraz pierwszy , ze nie ma to jak Dobermany Powaznie Leza teraz dwa kolo mnie i patrza , a maja takie piekne oczka http://img43.imageshack.us/img43/9149/25052009025.jpg http://img43.imageshack.us/img43/20/25052009007r.jpg Maly stojki nie umie , chlopak ze wsi , po wystawach nie jezdzi do miasta , ale i tak ladny ps . Oxa czy Ty widzialss "rottka" na poprzedniej stronie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karen 26.05.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Witaśki Napisz jak to u Was wyglada , najlepiej to Ci Karen powie a juści bo ja taka mundra ale co by nie było temat wart rozwinięcia.... obojętne - doberman czy owczarek - zresztą ON to moja NAJ rasa, lecz niestety zeszłam na psy..... rasy ciut innej chociaż nie mniej inteligentne..... Podczas zabawy, w pewnym momencie łapię za rękę i gryzie co robię??? co bym zrobiła??? zasyczała, pokazała ŻE TO BOLI MNIE, jeden raz, drugi raz taki syyyyyyyyyyk który zwróci uwagę psa, jeżeli nie zaskoczy to MARSZ NA KOCYK FUJO JEDNA!!!! koniec zabawy, a fuj nie wolno - ton ostry podniesiony, niekiedy warto na psa się obrazić...... ale Anię boli (Ania to dziecko jak dobrze rozumiem) można Ani rączke pokazać psu i powiedzieć COŚ TU ZROBIŁ?!?!?! nagadać mu - skarcić słownie!!!! one są mądre i wiedzą doskonale co wolno czego nie - często ustawiają ,,pod siebie'' dzieci - bo to tak fajnie jak nie jest sie najmniejszym w stadzie....... Ja sobie z tym radzę i tępię powoli, bo jakieś efekty już widzę, ale jednak chyba za wolno nie - wcale nie za wolno - owczarek to nie doberman - między nimi jest wielka różnica, w czasie szkolenia to widać - WOLNO nie znaczy ŹLE Za długo traktowaliśmy go jako biednego psiaka, który potrzebuje łagodnego wychowania i na pewne rzeczy przymykaliśmy oko, a teraz trzeba wyprostować pewne jego zachowania. tu też się nie zgadzam - swoje traktuje nadal łagodnie, spokojnie i przymykam oko - kocham je więc w niektórych sytuacjach nie rozum a serce bierze górę i dlatego tak z nami jest - łagodne traktowanie daje łagodnego psa a o to w tym wszystkim chodzi - szkolicie się i to ważne, widzicie że ustawia sie w stadzie więc jest super - trzeba mu tylko wskazać które miejsce przeznaczone jest dla niego - na pewno nie bedzie to najwyższe na tzw., piedestale....... w chwili kiedy w domu są dzieci - psu trzeba wytłumaczyć że ONE są najwazniejsze i ONE są kruche delikatne itd....... to troche pracy - ale pies zrozumie i daje za to głowę...... doskonałe efekty są przy zabawach typu ,,w chowanego'' dziecko nagradza psa w chwili kiedy zostanie znalezione, pod stołem, pod obrusem, w szafie - uśmiech nagroda i zabawa, w momencie ,,ugryzienia, uszczypnięcia jest REPRYMENDA SŁOWNA i pies to zrozumie - tu bajka nagroda i serce na dłoni a tu - a fuuuuuuuuuuuj marsz na kocyk i zły ton...... Nic to, damy radę, bo już wiemy, że Parys to cwaniak jakich mało na 1000% dacie radę, ja tylko tak sobie, na marginesie, co by nie było Parys jest pierwsza klasa!!! a jak sobie z takimi zachowaniami inni radzą? Rrmi Maly stojki nie umie , chlopak ze wsi , po wystawach nie jezdzi do miasta , ale i tak ladny nie osłabiaj - a te z miasta to co??? ładniejsze??? a te wystawiane to inne??? zapomnij!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 26.05.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Karen, wielkie dzięki Ania to narzeczona, ale też osoba krucha. Masz rację, że często serce bierze górę nad rozumem Stosujemy dokładnie taką metodę jak opisujesz. Często zanim powiem "fe" to najpierw udam że mnie boli i zasyczę. Czyli nie jest ze mną tak całkiem źle Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts