Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

Dpsiu

Bylo bardzo fajnie .

Majster wlasny :D

Dzieki za gratki :p

Lecimy szybko , bo sama widzisz , ze moj Aniol Stroz 1950sapie mi nad uchem i popedza :D :wink:

Braza

U mnie kazdy mile widziany.

Poki co odwiedzilo mnie sporo osob z forum , kazdy kawe dostal :D Ty nie masz za co przepraszac , no sie nie wyglupiaj :o Wiecej prosze mi tak nie gadac tutaj , bo przegonie :D

Tez jestem ciekawa tych Amberowskich salonow.

Jak sie tak w gosci idzie to trzeba biale , czyste skarpety zalozyc , to na szczescie wiem :D

Najbardziej to bym to male poprzytulala :oops:

Z tym czasem tylko nie tego.

Zreszta ja chetniej przyjmuje gosci niz sama sie ruszam gdziekolwiek.

Z tym przyjmowaniem gości i ruszaniem się w gości samemu to mam podobnie. Wiek już nie ten, żeby się po świecie wałęsać :wink: A o białych skarpetkach będę pamiętać :wink: specjalnie se kupię parę par na taką okazję, bom ja do białych skarpetek niezbyt przyjaźnie nastawiona (prać ich nie lubię :-? ) A kawę to ja tylko czarnom, niesłodzonom i do tego sypanom pijem :wink:

Dobrze, że to własny Majster. Znaczy się, już jest w porządku i dobrze się czuje :D

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Rrmisiu możesz spać kochana spokojnie :D Nie zapukam w nocy do Twych drzwi i nie wychrypię "To ja, braza, kawę rób" :wink:

a ja to bym chciała tak właśnie "żenująco niestosownie" zrobić, tylko zamiast kawy wymieniłabym nazwę czegoś mocniejszego :roll: :wink: 8)

Tolu ja bez kawy to nawet własnego nazwiska nie pamiętam, a inteligencją przypominam średniowykształconego szympansa :wink: To bym dopiero wrażenie zrobiła :D Dlatego lepiej dla mnie, jak najpierw kawy się napiję :wink:

Zreszta ja chetniej przyjmuje gosci niz sama sie ruszam gdziekolwiek.

Gupot nie gadaj :evil: Do ludzi tez trza wyjsc, swiata i wsi sasiednie oblookac, a nie tak tylko kawe robic i Forumowiczow wabic 8) :D Male czeka, jak polubi to pomruczy Ci do uszka, "surokatke" zrobi, a nawet na dluzej na kolanach przycupnie 8)

braza,

Eeee tam ... jak bedziesz w poblizu to przybywaj w nasze progi ... Fakt grzaskie troche i piaszczyste, ale srodek to juz calkiem calkiem 8) Kawe aromatyczna podam i kruche sklepowe rowniez 8) Fajnie bedzie, zobaczysz :D Lada dzien zagonie swoja polowe do malowania ekscesow to i bedzie co poogladac na scianach :oops: 8)

rrmi,

Garderobe, kuchnie, gabinet i jedna z szaf zamawialam u stolarza :-) Stolarz fajny jest i solidny. Projekty mialam wlasne, ale on tez w projektowaniu dobry :-) Zrobi co Ci sie zamarzy :oops: :lol: Niestety mocno zajety i zleceniami obarczony, wiec na swoje zamowienie czekalam jakies 3 miechy ... Ale warto bylo :D

No nic ... uciekam do pod koldre. Skonana jestem jak gornik przodkowy :lol: Fajnego dnia jutro dla wszystkich i trzymajcie sie dzielnie 8)

No w końcu udało mi się zobaczyć pysiątko Jagusi Zochy - cudna pisna. Proszę ją ucałować ode mnie i mojej trzódki :D
No ladna jest , zwlaszcza jak sie usmiecha :D

a co powiesz na uśmiech mojego Miśka

http://i236.photobucket.com/albums/ff4/Maluszek_album/Hero.jpg

Nie skomentowałam jeszcze kafli, co niniejszym robię: fajne są :D

No w końcu udało mi się zobaczyć pysiątko Jagusi Zochy - cudna pisna. Proszę ją ucałować ode mnie i mojej trzódki :D
No ladna jest , zwlaszcza jak sie usmiecha :D

a co powiesz na uśmiech mojego Miśka

http://i236.photobucket.com/albums/ff4/Maluszek_album/Hero.jpg

Nie skomentowałam jeszcze kafli, co niniejszym robię: fajne są :D

Misiek fajny jest :wink:

braza,

Eeee tam ... jak bedziesz w poblizu to przybywaj w nasze progi ... Fakt grzaskie troche i piaszczyste, ale srodek to juz calkiem calkiem 8) Kawe aromatyczna podam i kruche sklepowe rowniez 8) Fajnie bedzie, zobaczysz :D Lada dzien zagonie swoja polowe do malowania ekscesow to i bedzie co poogladac na scianach :oops: 8)

No, te ekscesy na ścianach to takie "entrygujące" som, że cuś :wink:

Kruche sklepowe niekoniecznie, co się będziesz wykosztowywać, ja i tak nie ciastowa, ale kawa TAK :D

Dziękuję, Amber

No, te ekscesy na ścianach to takie "entrygujące" som, że cuś :wink:

wyjatkowo 8) Ale dopiero beda :-) W naszej pracowni jakis tryptyk menskich aktow, a na scianie przy schodach ... hmmm ... jeszcze sama nie wiem, ale pewnie tez cos przykuwajcego oko :lol:

A tak w ogole, co tu tak cicho??? Wracam z robot budowlanych i nie ma co poczytac :evil:

BTW pol dnia spedzilam na szorowaniu kamienia na scianach .. szorowalam po jednym malutkim module, a jest ich od cholery i troche :-? :evil: Mam dosc, moja prawica podwoila swoje rozmiary, od pylu wciaz kicham, lzawia mi oczy a moja mala sucz nazarala sie dzisiaj jakiegos krowiego g... :evil: Czula sie na tej wiejskiej lace, jakby Pana Boga z nogi zlapala. Upasla sie tym lajnem tak, ze wyglada jak anakonda po miesiecznym posilku.

Musze jakos ukrocic ten gowniany proceder bo nie zmaierzam ze smierdziuchem jedna poduszka sie dzielic! :evil:

a ja to bym chciała tak właśnie "żenująco niestosownie" zrobić, tylko zamiast kawy wymieniłabym nazwę czegoś mocniejszego :roll: :wink: 8)

Bedzie trzeba , to sie i do nocnego w miescie skoczy :D

prać ich nie lubię :-? ) A kawę to ja tylko czarnom, niesłodzonom i do tego sypanom pijem :wink:

Do prania sie Maryne zatrudni.

Kawe i my czarna pijemy , to sie dobrze sklada , nie bede musial doic krowy u sasiada :D

Male czeka, jak polubi to pomruczy Ci do uszka, "surokatke" zrobi, a nawet na dluzej na kolanach przycupnie 8)

To jest argument , ktory do mnie przemawia :p :p

Maluszku

Usmiech wart jest grzechu. :p :p

Mysle , ze moze jakos Miska Twego z Jagusia wyswatac , co?

Cudne zabki :D

Amber

Za tryptykiem meskim jestem jak najbardziej za i w sumie.

Nie wiem czy zapomnialas , ale do sypialni ma isc tryptyk damski , sciereczka , igla i nici (do cerowania skarpet) i mop :D

Majusia widze na wsi jak sucz prawdziwa sie czuje.

Ile razy byla kapiel ?

Pewnie smierdzi dalej. :roll:

Czy za kare bylo spanko w szafie w przedpokoju?

Znam bol , kiedy bylam jeszcze mlodym dziewczeciem mialam podobna przygode.

Mylam i oddawalam posilki sprzed kilku dni :oops: I nie mow o niej anakonda , wypraszam sobie :roll: :D

Alergie masz widze na pylki.

U nas podloga polozona , wyglada dokladnie tak jak chcialam .

W brodziku zostalo prog oblozyc plytkami.

Przysiegam , ze nigdy wiecej nie kupie podlogowych , twardych plytek na sciany brodzika.

Matko co za koszmar :o

Jak kamien .

Caly dzien ciecia i marnowania plytek , bo sie odpryski robily .

Ale jest dobrze .

Chyba dzisiaj cieplo bedzie :D

Jeszcze troche , dasz rade.

Najgorszy ten kamien pewnie jednak ,czy okna?

Amber

Tobolki spakowane ? :D

Zasadniczo powinno sie odrazu zdejmowac , ale jak sa w planie majstrowie to niby jak?

I tak z tego co czytam ludzie maja wszystko uwalone.

Amber na szmacie juz ktory dzien siedzi :roll: :D

Chyba ja sie dzisiaj wezme za rame od okna tarasowego , bo nakleji zdjete , ale jakies takie tam cos jest jakby po jakims bandazu :roll:

Mam tak zakurzone okna , ze szok.

No ale przeciez nie bede teraz myla.

Malo co juz widac przez nie :roll:

Maluszku

Usmiech wart jest grzechu. :p :p

Mysle , ze moze jakos Miska Twego z Jagusia wyswatac , co?

Cudne zabki :D

Z tym to może być lekki kłopot bo Misek nie jest już 100% facetem. Chociaż patrząc na Jagusię to Misiek powinien być nią zauroczony :D więc może coś z tego wyjdzie 8) :D

U nas szybko zdjęto te taśmy z ram okiennych więc nie było z tym problemu. Gorzej było jak chłopaki zaczęli tynkować i gadziny jedne nie osłoniły okien foliami :evil: :evil: :evil: (chociaż je mieli) i po umyciu okien okazało się, że większość z nich ma takie malutkie, czarne kropki (nie da się tego umyć :evil:) więc pamiętaj o przypilnowaniu swoich o osłonięciu okien.

rrmi - i tak trzymać ze zdjęciami, proszę :D

Tego cięcia po zafugowaniu nie będzie widać (mam tak samo) - gorzej wyglądałoby to gdyby zamiast tego cięcia glazurnik chciał wstawić plastikową listwę. Zobaczysz po wykończniu będzie to fajnie wyglądało. A jaki kolor fugi wybrałaś?

Misiek to teraz tylko dla czystej przyjemności to robi 8) Ciekawe co na to Zocha i jej Jagusia?

Najwazniejsze , ze wymienia. :D

U nas wyglada teraz tak

http://img516.imageshack.us/img516/2282/plytki8mh9.jpg

Pewnie dziwne , bo przewaznie ludziska maja inne lazienki , wiec rozumiem , ze nie kazdemu sie spodoba :D

Rrmisia... No zatkało mnie! :o :o :o Jakoś nie wyobrażałam sobie tej Twojej łazienki i dopiero teraz widzę, że jest przecudnej piękności! :o O matko, jak będę robiła gościom w stodole, to może też takie zrobię... Dostaną amoku i nie zechcą nigdzie indziej jeździć. :D :D :D

Gratuluję gustu, pomysłu i wykonania!!! :D :D :D Gordżes! Fantastik! Rili! :D

Najwazniejsze , ze wymienia. :D

U nas wyglada teraz tak

http://img516.imageshack.us/img516/2282/plytki8mh9.jpg

Pewnie dziwne , bo przewaznie ludziska maja inne lazienki , wiec rozumiem , ze nie kazdemu sie spodoba :D

Jakie tam dziwne 8) Jak dla mnie wyglada super! :D Mam tylko nadzieje, ze spadek pod prysznicem masz dobry i woda nie bedzie jakos tak atakowac reszty lazienki :roll:

Kafle wyraziste i fajne w fakturze. Napisz jakie planujesz akcesoria, kolor i styl. I do jakiej wysokosci bedziesz klasc plytki.

Co dy sypialni Synka, to lada dzien bedziecie malowac :o Pedzicie, doprawdy bardzo sprawnie Wam to idzie :-)

Co do okien, to my juz na poczatku zdarlismy te paski z oscieznic. I z tym jest jak najbardziej ok. Zdarlismy tez nalepki z szyb . Nie mniej klej z tych nalepek pozostal i byl generalnie nie do ruszenia. Dopiero kombinacja Nitro, szpachelki, "nieprzyjemnej gabki" i kilku godzin tarcia, wsciekania sie, lez i buntu przed taka rzeczywistocia daly oczekiwany skutek 8)

A na szmacie jestem juz drugi tydzien i konca nie widac. Pylu jest tyle, ze nawet ze scian odkurzaczem to sciagam :evil:

No i naklejki ... chyba mnie to dranstwo przesladuje ... wczoraj prawie skonczyli mi meble i co? Na kazdej szybce w kuchni i gabinecie jak wol naklejka kontrolna z gruba warstwa kleju :evil: Oczywiscie w normalny sposob nieusuwalana :evil: Gdy siegniemy wzrokiem nizej ... i nizej ... co? Na listwach przypodlogowych naklejki! :evil: Jak myslicie, jak je bede usuwac? :cry:

Ide, ide na budowe ... potne sie chyba dzisiaj przy tej robocie :evil:

A od tobolow to juz mam garba i rece do samiutkiej ziemi ...

Ludziska to se mogą mieć i brokatowe różyczki w łazienkach, jak lubiom to co tam!! A mi się ta Twoja płytka podoba. Bardzo podoba :D Efekt finalny chcę zobaczyć bez dwóch zdań.

Prysznic murowany to jest, co Brazunia też chce mieć, więc proszę mu sesję fotograficzną zrobić :wink:

Rrmi jest good :D