Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam

stoję przed wyborem okienek

w czasie jednodniowej wędrówki po sklepach w czterech okolicznych miejscowościach natrafiłem na okna firmy Bajcar - wykonane na profilu Thyssen. Cena atrakcyjna ... gwarancja aż 10 lat na profil ...

czy ktoś z użytkowników tego forum ma takie okna?

interesuje mnie jak sprawdzają się w "praniu" ;-)?

pozdrawiam Rafał

https://forum.murator.pl/topic/61577-okna-firmy-bajcar-profil-thyssen-jakie%C5%9B-do%C5%9Bwiadczeia/

"gwarancja aż 10 lat na profil"

A ile na funkcjonowanie okuć? Na szczelność szyb? Na szczelność okna? Co oznacza gwarancja na profil? W praktyce nic...

"gwarancja aż 10 lat na profil"

A ile na funkcjonowanie okuć? Na szczelność szyb? Na szczelność okna? Co oznacza gwarancja na profil? W praktyce nic...

ryzyko dajacego taka gwarancje

Ja przedluzam gwarancje producenta swoja wlasna na 10 lat z zaznaczeniem ze nie dotyczy szyb (ich pekniecia czy rozszczelnienia) oraz okuc jesli byly nie konserwowane

Do tego 10 lat na montaz tez daje - a co - istnieje na rynku juz ponad 10 :)

Producenci daja na:

profil do 10 lat - realnie dotyczy tylko odbarwienia

na okucia 5 lat

na szyby 5 lat - realnie dotyczy ta gwarancja tylko szczelnosci pakietu